Technikai segítségkérés - nyújtás, Hibajelzés

tiwcsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! Mit is szeretnél letölteni?

A "Tetszik gomb működik, letölteni is lehet, lsd. videó "

Tessék frissíteni a plugineket a böngésződben, vagy egy másik böngészővel kell megkísérelni. Én a videót Google Chrome böngésző használatával készítettem.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

kardzsike

Állandó Tag
Állandó Tag
Segítséget szeretnék kérni.
A filmeknél bármit beírok a keresőbe nem a filmet adja ki, hanem a róla szóló hozzászólásokat.
Most pl. A Karib- tenger kalózai-t kerestem és csak a Kékszakállosat adta ki meg a sok hozzászólást, a filmről.Ha rákattintok arra, hogy hogyan keressek akkor kiírja, hogy hiba.
Most nem tudom, hogy én vagyok ennyire béna vagy változott valami a keresésben?
Köszönöm előre ha valaki segít !
 

FLAMINGO

A KERESŐ (általában) MŰKÖDIK!
Fórumvezető
Kormányos
Segítséget szeretnék kérHa rákattintasz a találatként kapott hozzászólásokrani.
A filmeknél bármit beírok a keresőbe nem a filmet adja ki, hanem a róla szóló hozzászólásokat.
Most pl. A Karib- tenger kalózai-t kerestem és csak a Kékszakállosat adta ki meg a sok hozzászólást, a filmről.Ha rákattintok arra, hogy hogyan keressek akkor kiírja, hogy hiba.
Most nem tudom, hogy én vagyok ennyire béna vagy változott valami a keresésben?
Köszönöm előre ha valaki segít !
Ha rákattintasz a találatként kapott hozzászólásokra, akkor előjön az adott teljes üzenet, amely a hidden kapcsok közötti részben tartalmazza azt amit keresel. Ahhoz, hogy lásd a linket valószínűleg a tetszik-re is kattintanod kel.
 

hg1dmt.

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!
Mik ezek a hibák az oldalon?

A Mozillával együtt futó Web developer , ami figyeli egy oldal hibáit. ezt a listát adja a Canadahun oldalnál:

Időbélyeg: 2015.10.20. 15:03:23


Figyelmeztetés: Ismeretlen tulajdonság: „zoom”. A deklaráció el lett dobva.
Forrásfájl:.......
Figyelmeztetés: Ismeretlen tulajdonság: "moz border radius" .....És még rengeteg hasonló hiba.

Üdv.
 

Csatolások

 • Canadahun.JPG
  Canadahun.JPG
  250 KB · Olvasás: 9

hg1dmt.

Kitiltott (BANned)
Frissítsd a böngésződ és a java-t is...
Itt nincsen hiba! A Firefox naprakész, a javát pedig a Firefox blokkolja, mert veszélyt rejt a használata. A Java alapú oldalak veszélyt rejtenek, A Java alkalmazásokat kerülni kellene a weblapokon!! Csak hibát okoznak. Van aki rájön, van aki nem. Az általam feltelepített Web developer ezeket megmutatja. Aki azt nem telepíti fel, az csak azt látja, hogy akadozik az oldal, de nem tudja az igazi okát! - Most erre nem igazán jó válasz lenne, hogy " Akkor ne használd a Firefoxot! " :) Biztonsági szakértők arra hívják fel a webezők figyelmét, hogy azok lehetőség szerint minél előbb tiltsák le böngészőjük beépített Java-bővítését. A manapság már szinte semmilyen legitim weboldal által nem használt kiegészítő ugyanis egy veszélyes biztonsági rést rejt, aminek kihasználásán keresztül támadók kártékony kódot juttathatnak szinte bárki gépére."---------- manapság már szinte semmilyen legitim weboldal által nem használt a Java ..." Kártékony, vírusveszélyes, és az az oldal is , amelyik alkalmazza!--http://pcforum.hu/hirek/14531/mar-tamadjak-a-webezoket-a-legujabb-veszelyes-java-hiban-at
 

Csatolások

 • Firefoxnaprakész.JPG
  Firefoxnaprakész.JPG
  160 KB · Olvasás: 8
 • Java blokkolva01.JPG
  Java blokkolva01.JPG
  143.6 KB · Olvasás: 7
 • Java blokkolva02.JPG
  Java blokkolva02.JPG
  154.8 KB · Olvasás: 7
Utoljára módosítva:

goyo

Adminisztrátor
Fórumvezető
Kedves @hg1dmt. , igazán nem áll szándékomban téged megsérteni és csak azért írom le ezt így elöljáróban, mert félek, hogy talán ez lesz a vége...

Ha Web Developer vagy, akkor érted mit ír Web Developer a kiegészítő amit feltelepítettél, ha nem, akkor marhaságokat irkálsz, ez történt most is, de nehogy azt hidd, hogy nagyobb marhaságokat mint mondjuk @Chalamade . Ott például IT szempontból teljesen lekapcsolták a villanyt és ahhoz képest valóban Te vagy az olimpiai fáklya.

Nagyon röviden:
@Chalamade : a Canadahun (és annak elődje) sohasem használt Java-t. Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. Az oldal annyira standard dolgokat használ amit egy pár éves böngésző is simán teljesít (R-Go felesleges frissíteni, a Java-t meg el kell felejteni).

@hg1dmt. : ha picit értenél az általad letöltött kiterjesztéshez (vagy egyszerűen csak rákeresnél mert Google mindig a barátod) akkor tudnád, hogy az általad hibaként látott üzenetek (melyek - talán még neked is feltűnhet - , hogy nem a hibák, hanem a figyelmeztetések fülben jelennek meg) nem hibák. Az "ismeretlen deklaráció: xxx a deklaráció el lett dobva" annyit jelent, hogy az általad használt böngésző, nem használja ezt a deklarációt, ezért nem veszi figyelembe, tehát eldobja. Ellentében pl.-ul a régebbi firefox-okkal, melyek csak ezt a deklarációt ismerik az újabbakat nem, tehát azok azt használják. Ahhoz, hogy ezekből az értesítésekből bármit megérts, vesd bele magad a CSS világába (megint a Google-t javasolnám), amíg ehhez nem értesz, ne írj le a megérzéseidre alapozott téves marhaságokat, féligazságokat. A számítástechnika és azon belül a web development nem szubjektív dolog...az tud hozzászólni (és az ehhez készített eszközöket használni) aki ért hozzá.
 

hg1dmt.

Kitiltott (BANned)
Szia! Azt írod, hogy " a Canadahun (és annak elődje) sohasem használt Java-t. Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni."
" Frissítsd a böngésződ és a java-t is..." -volt az első reagálás:)
Más:
Régi, meg új Firefox... Azt gondoltam, hogy az oldalak ( a Canada hun is) követik a Firefox eme változásait, és ahhoz idomulnak.
( A felhasználók elsöprő többsége Firefoxot használ)
Ha egy oldal lelassul, mert a böngésző nem tudja értelmezni, azt ami egy adott oldalról jön, mindegy, hogy hiba, vagy figyelmeztetés.
Köszi az infót!
 

Csatolások

 • Firefox használók.JPG
  Firefox használók.JPG
  170.5 KB · Olvasás: 6
 • CH hiba.JPG
  CH hiba.JPG
  87.6 KB · Olvasás: 7
Utoljára módosítva:

FLAMINGO

A KERESŐ (általában) MŰKÖDIK!
Fórumvezető
Kormányos
A purpaléba nem kívánnék beszállni, de a lenti mondat mellett - ami vélhetőleg nem saját, hisz ott a pcforumos link - azért nem mehetek el szó nélkül.
...manapság már szinte semmilyen legitim weboldal által nem használt a Java ..." Kártékony, vírusveszélyes, és az az oldal is , amelyik alkalmazza!--http://pcforum.hu/hirek/14531/mar-tamadjak-a-webezoket-a-legujabb-veszelyes-java-hiban-at
Az Oracle, akinek a gyermeke a Java, nemes egyszerűséggel a bejelentkező java lapján azzal indít, hogy 3 milliárd eszközön fut a java.
Ez talán nem kis mennyiség.
Viszont tény, hogy, akárcsak az Androidban, vagy a flash-ben ordító hibák találhatók (amit a hétköznapi ember nem lát, ne vesz észre, de a szakember, pláne a rosszindulatú kihasznál).
Ennek ellenére pl a NAV csak ezen formátumot használva fogadott be mindenfajta jelentéseket október 15-ig. Most kezdenek áttérni másra, de a régebbi időszakra vonatkozólag (módosítás, javítás…) a régi formátumot kell használni.
Ennyit a "szinte semmilyen legitim weboldal"-ról….
 
C

Chalamade

Vendég
Lelked rajta, nem kell internetezni. Javascriptek nélkül gyakorlatilag normális oldalt létre sem lehet hozni.
Mivel a Firefox nem tudta megoldani, hogy a javascript ne tudjon észrevétlenül írni a kliens meg nem engedett területeire, így a felelősséget áthárítja a Firefox felhasználóra, ha használja.
Senki nem vitatja a hozzáállásodat, tiltsd a scripteket, de ne állítsd, hogy az oldalon van a hiba, hanem élj együtt vele, hogy ez a fórum számodra kényelmesen nem látogatható.
Egy 2013 januári cikket most beidézni mára tipikus hoax. A cikkben egyébként XP-s gépen Foszillás kliensen, 1.7.0.10 runtime környezetben java 7 updete 10 szerepel.
Jelenleg windows 10, 1.8.65 runtime és java 8 update 65-nél járunk.
Szóval bölcs maradtál volna, ha...
 
C

Chalamade

Vendég
@Chalamade : a Canadahun (és annak elődje) sohasem használt Java-t. Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. Az oldal annyira standard dolgokat használ amit egy pár éves böngésző is simán teljesít (R-Go felesleges frissíteni, a Java-t meg el kell felejteni).

Nekem honlapnál evidencia a java alatt a script nyelvet érteni. Ugye van a canadahunon ajax technológia? (Álkérdés). Miként is?
 

goyo

Adminisztrátor
Fórumvezető
@Chalamade :
Örülök, hogy a válaszom kis tanulásra sarkalt. Ez nem ment fel az alól, hogy hülyeségeket írsz és még most is próbálod védeni a hülyeségeidet, de egy angol azt mondaná, hogy It's a start.
 • A Java-nak és a Javascript-nek nincs köze egymáshoz.
 • A Javascriptet nem tudod frissíteni (valószínű itt is mást írtál és mást gondolsz), a böngészővel jön és több mint 6 éve egy bitet nem frissült, nincs mit frissíteni rajta.
 • A Javascript-et a Netscape írta és az eredeti neve LiveScript, a Java-t az Oracle.
 • A Java egy önellóan futó programnyelv, a Javascript pedig a html-be beágyazva működik.
 • A Javascript-ben látod a kódot, minden teljesen publikus, a Java-ban nem, ott először le kell fordítani (compile) hogy fusson.
@hg1dmt. :
Böngésző használat ügyben ezek az utolsó 1 hónap CH statisztikái:
CH_last_month_browser.png

Ezen belül a Firefox verziók:
CH_last_month_firefox.png
CH vs. Facebook ügyben, a Xenforo (a CH motorja) - bármilyen furcsa - több böngészőt (és másképp) támogat mint a Facebook, ezért látod a web developer toolbar-ban a figyelmeztetéseket. A figyelmeztetések - ahogy írtam - a design-al (CSS-el) kapcsolatosak.

@FLAMINGO :
Az Android maga is Java alapú. A Google anno elsősorban 2 okból választotta a Java-t, az Android gyakorlati alapjának:
 1. Sok sok programozó ismerte a Java platformot (a Java-t viszonylag könnyű megtanulni)
 2. A Google több szálon és szerződéssel kötődött a Sun-hoz (aki először csak együttműködött, majd az Oracle részévé vált)
Mind a mai napig sok banki alkalmazás is használja...de a weboldalak 99%-án nincs használatban.

A NAV-ot inkább nem hoznám szóba, mert mindig mélyen elszomorít, hogy az állam a pénzemből milyen használhatatlan fosch szoftvereket irat a gépeken futó szoftverektől kezdődően mondjuk a Magyarorszag.hu portálig 10x annyiért, mint amennyibe valójában kerülne (jól megírva).
Persze ha ez lenne csak a legkomolyabb probléma és nem az elsikkasztott, vagy köztévére, plakátokra és 1000 más baromságra költött adó milliárdok...akkor biztosan az hazánkban maradok...sajnos egy ponton túl már csak a buta szavazókat lehet okolni és innentől válik igazán szomorúvá az ország képlete.
 
C

Chalamade

Vendég
Goyo: Jómagam senkit nem minősítettem semmilyen jelzővel. A Canadahun oldala használ javascriptet, különben nem tudná az oldal teljes újratöltése nélkül frissíteni. De sok egyebet is a script old meg.
Lehet, hogy a script hosszabb ideje nem változik, de az értelmező (a kliens oldalon a runtime környezet) elég gyakran. Ahogy a jquery-t sem statikusan tárolja, hanem az ajax oldaláról hívja. Amit szintén folyamatosan reszelnek.
Egyébként a javascriptet a weboldalak 99.9 %-a használja. A maradék a Pistikék oldalai.
Az android linux kernelt használ és az alkalmazások java alapúak. Nem azért, mert könnyű vagy nehéz megtanulni, hanem minden platform alá létezik compiler.
Ha komolyan érdekel a szakma, összehozhatlak a POSSIBLE HR-esével.
 

hg1dmt.

Kitiltott (BANned)
Valószínűleg igazad van, de azt hiszem, hogy ha egy fejlesztő cég szakembere azt mondja, hogy veszélyeket rejt a Java alkalmazás, akkor fogadjuk el, hogy talán többet tanult, és többet is tud a témában. ".....Szóval bölcs maradtál volna, ha..." Én professzionális képesítésű emberekkel nem vitatkoznék, és nem szépítgetném a helyzetet.
 

FLAMINGO

A KERESŐ (általában) MŰKÖDIK!
Fórumvezető
Kormányos
Valószínűleg igazad van, de azt hiszem, hogy ha egy fejlesztő cég szakembere azt mondja, hogy veszélyeket rejt a Java alkalmazás, akkor fogadjuk el, hogy talán többet tanult, és többet is tud a témában. ".....Szóval bölcs maradtál volna, ha..." Én professzionális képesítésű emberekkel nem vitatkoznék, és nem szépítgetném a helyzetet.
Sajnos ma már olyan világban élünk, ahol nem feltétlenül úgy van ahogy a szakember mondja. Lásd pl a VW dizel botrányt...
 

hg1dmt.

Kitiltott (BANned)
Az, hogy vitába szálltam veletek, ezt eredményezte? Vagy megszűntek az oldalak?
Már régen voltam zenei oldalon , most kíváncsi voltam mi van ott.
Zenei fórumok mindegyik általam látogatott oldalán ez fogad:
" CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma - Hiba
A művelet végrehajtásához nem rendelkezel megfelelő jogosultsággal."
Ha az oldal megszűnt, azt egyértelművé kellene tenni, nem jogosultságot említve.
 

FLAMINGO

A KERESŐ (általában) MŰKÖDIK!
Fórumvezető
Kormányos
Az, hogy vitába szálltam veletek, ezt eredményezte?
Nem.
Vagy megszűntek az oldalak?
Nem.
Már régen voltam zenei oldalon , most kíváncsi voltam mi van ott.
Zenei fórumok mindegyik általam látogatott oldalán ez fogad:
" CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma - Hiba
A művelet végrehajtásához nem rendelkezel megfelelő jogosultsággal."
Ha az oldal megszűnt, azt egyértelművé kellene tenni, nem jogosultságot említve.
Csak én kb 19 helyen jeleztem - jobbára a "Problémád van a fórum …" témában, ahová ez a hozzászólás is való -, hogy mi történt.
Akkor most itt is jelzem, (bár ez a filmes téma):
Ne a böngésző könyvjelzőjét használd, vagy az általa AUTOMATIKUSAN feldobott linket, hanem a Dallamról - dallamra alfórumban keresd az a témát, amit meg akartál nézni, mert megváltoztak az elérési útvonalak és bizonyos témák is át lettek alakítva!
 

hg1dmt.

Kitiltott (BANned)
Köszönöm. Bár mint jeleztem a másik oldalon - a probléma megoldó topikot csak akkor keresem fel, amikor valami nem megy. És tíz-tizenöt hozzászólásnál nem tekerek visszább, hogy volt-e valaki akinek ugyanez a gondja. -- "
Technikai segítségkérés, vagy Problémád van a fórum kezelésével. Néha nem is egyszerű eldönteni hová írjon a felhasználó. Mert egy sikertelenség valamelyik fórumon, lehet mindkét ok! És a technikai változások okoznak fórumkezelési problémát.
Még egyszer köszi.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Fórumtársak!
Segítséget szeretnék kérni - habár nem tudom megfelelő topikba írom-e a kérésemet - hogyan lehet beleégetni a felíratot a videóba?
Segítségeteket köszönöm.
 
Oldal tetejére