Teknősök

angelvictory témája a 'Állatok' fórumban , 2007 Augusztus 16.

 1. stitch

  stitch Állandó Tag

  Imádom a tekiket, a szájuk mikor csukva van, olyan mintha mosolyognának! Tiszta cukik! Nekem is volt két ékszertekim, sajnos elkellett ajándékozzam őket:(
   
 2. Kövér Falat

  Kövér Falat Állandó Tag

  Valamelyik nap az állatkertben járva láttam két cafrangos teknőst - nahát! - ők persze nem a házikedvenc méret, elég nagyocskák a drágák - mindig szerettem volna ilyen jó nagy teknősöket, de hát a hely nincs meg hozzá :(

  Régebben én is ékszerteknősben utaztam, most nincs semmi, de ha végleg letelepedem, talán megint lesznek. Valószínűleg nem ékszerteknőst választanék másodjára, hanem valami, kicsit ritkább fajtát, csak a változatosság kedvéért. Bár a teknősválasztás, mint tudjuk, jó hosszú időre szól :)
   
 3. todika

  todika Állandó Tag

  Egészen addig nem foglalkoztam a tekikkel, míg tesóm nem vett kettőt. Igaza van Stitch-nek, olyan a szájuk, mintha állandóan mosolyognának :) Mi semmi pénzért nem ajándékoznánk el őket
   
 4. totika86

  totika86 Állandó Tag

  Régebben volt egy pici ékszerteknősünk. Pár hónapig szépen evett, aztán később nem evett semmit és puha lett a páncélja, és meghalt. Tudja valaki, hogy mi lehetett a baja?
   
 5. summerrain

  summerrain Állandó Tag

 6. csiposkisze

  csiposkisze Állandó Tag

  a mi tekink vicces, lány és teknőc ernő a neve
  a porszívóra táncol, és szereti a különleges kajákat
  meg szereti nyáron a kerti tóban kiírtani a tavirózsát XDXD
   
 7. summerrain

  summerrain Állandó Tag

  :-D

  A miénk meg időnként a tévét néz :)
   
 8. breferi

  breferi Állandó Tag

  Nem messze tőlünk van egy kerti tó, ahol két teknőc lakik. A gyermekem imádja őket, amikor látja a két állatot nem lehet onnan elvontatni sem. Órákig képes nézni őket.
   
 9. sibeling

  sibeling Új tag

  Egy ismerősöm talált egy mocsári teknőst és felelőtlenül haza vitte. Mit esznek ezek? Tudja valaki? És mire van szükségük?
   
 10. snowybody

  snowybody Állandó Tag

  Sziasztok.

  Én is két teknős gazdija vagyok, 3 éves kisfiam kérésére vettem meg őket még februárban, amikor kb.2,5 cm átmérőjüek voltak.
  Most már 8 cm átmérőjüek. Rengeteget etetik a gyerekeim.
  Viszont van egy bajom velük. Annak ellenére, hogy vettem belső szürőt az akváriumba, és rendszeresen tisztitom azt, a vizük nagyon hamar megbüdösödik. Tud valaki valami jó megoldást házilag elkészithető külső szürésre?
   
 11. BassetH

  BassetH Állandó Tag

  Szép estét!

  teknőcök... tündéri kis lények... nekünk is volt kettő, vörösfülű ékszerteknős... :)
   
 12. cow70

  cow70 Állandó Tag

  Szomorú

  Volt egy sárgafülű teknősünk. Egyik reggelre elpusztult, minden előzmény nélkül. Van valami ötlet, miben halnak meg egyik percről a másikra?
   
 13. cow70

  cow70 Állandó Tag

  Szomorú

  Ja, annyi történt, hogy a kaja, amit enni szokott, beleborult a vizébe. Ebbe megpusztulhatnak?
   
 14. ligyula

  ligyula Állandó Tag

  Sziasztok!
  Nekem sárgafülű tekim van (én csak zöldfülűnekl hívom, mert időnként olyan buta), amúgy tök jófej. Neve Günter, a halzabáló. (Valaha tudtam németül is. Most négy éve van nálunk. Úgy mentettem meg, mert ki akarták dobni a kukába. Hiába, a pesti népség kegyetlen. Kinőtte az akváriumát, és már nem volt "kis édi" (Most 1kg és pont hetven deka!). Nálunk kapott egy 50*100-as akváriumot, később a kertben egy 150-es kádat.
  A párizsiról csak annyit, hogy a lányommal párizsival fogtunk egy mocsári teknőst. Alig tudtam a horgot kiakasztani a szája szélén a szarukávából.
  Egyébként kalandhegyeket tudnék írni (de persze ki nem?) a kis drágáról.
  (Melesleg az élő halra is simán ráveti magát!)
  Üdv tekibarátok
   
 15. ligyula

  ligyula Állandó Tag

  Reméltem, jobban pezseg itt az élet. Tévedtem.
   
 16. ligyula

  ligyula Állandó Tag


  Szerintem vagy túlzabálta magát, vagy - ha sokáig ázott a kaja a vízben - kioldódhatott belőle valami olyan anyag, amit kis mértékben még fel tudott dolgozni a szervezete, de ekkorában már nem.
   
 17. Kicsi Hörikee

  Kicsi Hörikee Állandó Tag

  szazstok nekem 6 teknősöm van és hamarosan kikelnek páran még a tojésokból még soha nem volt tojásrakó nőstényem és nem voltak kicsi tekik semtehát izgulok!!
   
 18. Debreceni Eva

  Debreceni Eva Állandó Tag

  egy ismerősöm teknőse lehet, hogy hozzánk kerül, de aggódok, hogy a helyváltoztatás nem tesz jót neki. náluk olyan szabadon "szaladgált" a lakásban, hogy nagyon. itt viszont a gyerek miatt inkább "bezárnám". bele tud ebbe pusztulni? Mennyire érzékenyek ezek az állatok? köszi
   
 19. Royston

  Royston Új tag

  Nekem egy télen 2 hónapig szundikált étlen szomjan a nagy tekim a szekrény alatt. Egyszercsak meguntam és kivettem, akkor nagyon mérges lett, de aztán egy pár nap múlva helyreállt a lelki egyensúlya.
   
 20. Mangopapi

  Mangopapi Állandó Tag

  Kiváncsi lennék, hogy amikor a tekid 2 hónapot szunyált a szekrény alatt, akkor ott hány fok volt a lakásban. Gondolom téli álmot aludt, de ahhoz azért egy lakás szerintem túl meleg hely. Azért kérdezem, mert Nekem mindig gond a téli alvás. Egyébként görögtekim van. Amiről Te irsz az milyen?
   

Megosztás