Teknősök

Diiaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem is van egy ékszertekim. Vörösfülű, kb 18-19 éves, és eléggé válogatós... A salátát csak kis mennyiségben hajlandó megenni, a májat pedig gyűlöli. Nagyon rafinált. Általában szabadlábon van a konyhában, bemászik a radiátor alá, és ott szunyókál. Ha pedig éhes vagy kisebb/nagyobb dolgát végezné, akkor kijön. Csak nem mindig vesszük észre ezt, így néha becsúszik egy-egy baleset... Viszont nagyon érdekes "fejeket" tud vágni: látszik rajta, ha nem tetszik valami :)
 

gyongyee

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nekem két pirosfülű ékszerteknősöm van. Kb. 8-10 évesek. A nagyobbik szerintem hím, a kisebb talán nőstény, de nem vagyok biztos benne. De régebben láttam, hogy a nagyobbik ún. "násztáncot" járt a kicsivel szembefordulva.

Arra lennék kíváncsi, hogy a tojásokat a vízbe is le tudják rakni?
Mert nálam az akvaterráriumban csak víz van, illetve kövek, amikre ki tudnak mászni.
 

Calycica

Új tag
Szija

Van egy görög fiú teknősőm és még nincs neve segitsetek.
A teknöc szokása hogy álandóan alszik és soka de sokat eszik.^^,

Szija Nekem is van görög tekim az enyémet Mangónak hivják de szoktuk Tek-Deknek vagy Tekilának is szoktuk hívni Igaz lány de ezek a nevek fiuknak is jók.Rem segítettem puszi nikikiss
 

Calycica

Új tag
Szijaztok nekem van egy 2 éves görög tekim és baj van a szemével ilyen még nem fordult elő velem de most nem birja kinyitni a jobb szemét
Segítsen vaki mert már nagyon sajnálom és nem tudom mit tegyek !!!
Előre is köszi Mangó
 

Calycica

Új tag
Egy ismerősöm talált egy mocsári teknőst és felelőtlenül haza vitte. Mit esznek ezek? Tudja valaki? És mire van szükségük?

Szija a mocsári teknősök húsevők csigákkal kisseb állatokal táplálkoznak ja és védettel 50.000 ft / db én is találtam már de kerestem neki egy megfeleő hejet és viszavittem mert jobb ott neki ;)
 

Calycica

Új tag
Sziasztok!

A segítségeteket kérném! Vettünk két kis 5 centis vörösfülű ékszerteknőst és szeretnék tanácsokat kérni! Még sosem volt teknősünk, és még csak kevés dolgot tudok róluk. Nagyon sok oldalt elolvastam, de inkább szeretnék hallani tanácsokat, tapasztalatokat (főleg azért is, mert ilyen kicsi teknősökről nem is nagyon volt szó). Mekkora hely kell nekik? (igaz, van már akvárium, de nem tudom, hogy mennyire megfelelő) Mivel és milyen gyakorisággal kell őket etetni? A fénnyel mi a helyzet? Mert megy nekik egy lámpa egész nap... A víz hőmérséklete jó! Az érdekelne még, hogy mégis mivel lehetne otthonossá tenni a helyüket? Vannak benne kövek, meg egy nagy kő... meg egy pálmafás dolog, amit velük kaptunk... Legszívesebben nem tettem volna azt bele, csak így van hova bújniuk, mivel nagyon félnek; így van lehetőségük "napozni".

Előre is köszönöm! Várok BÁRMILYEN tanácsot, ami hasznos
lehet!

Szija nekem 3 ékszertekim volt Morgó,Picur és Pamacs heti 3szor etettem őket . Ha lehet tecsél szűrőt a vizbe igy elég őket heti egyszer takarotani. a fény jó h megy nekik egész nap min. 60 W legyen de a hullő lámpa is megteszi.
Örülök h segíthettem Niki kiss
 

Calycica

Új tag
Egy szárazföldi görög teknős mindenap sokat eszik? mert az ennyém álandóan eszik és utána alszik mind a bunda.Rajta kívül kető ékszertekim van de ők csak hetente egyszer esznek ezért egy kicsit furi

Nekem is van és nekem nem eszik olyan sokat a kedvencei a saláta-alma-karalábé-paradicsom de nekem elég sokat mozog igaz még csak 7 cm de nálunk a lakásba szbadon kóricál és csak estére rakom be a terráriumba . De sztem néha vedd ki mert nem jó ha olyan sokat alszanak ;)
 

Calycica

Új tag
Ha valaki tudna segíteni:A görög teki kizárólag növényevő. Mit adjak neki enni hogy ne puhuljon fel a páncélja? Vagy mivel pótoljam?

Az én tekim is görög Mangó a neve és az alma-körte-saláta-karalábé-paradicsom a kedvencei és jótékony hatásuak
nekem még semmi naja nem volt szoval próbáld kikiss
 

moono

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem van két pirosfülű ékszerem. Az egyik 8 éves, másik meg kb 5 lehet... de nemtudom pontosan. Ezenkívül van még egy 6 éves görög tekim is. Szerintem mindhárman lányok. Az idősebbik ékszer biztosan, mert már háromszor rakott tojást. :)
 

kistuzok

Állandó Tag
Állandó Tag
Muki

Muki nemrég bemászott a nővérem lányának az iskolatáskájába
aztán kiette a palizert (hús szelet) a szendvicsből., de még kijött mielőtt elment iskolába.
 

Csatolások

  • IMG_0505.jpg
    IMG_0505.jpg
    1.1 MB · Olvasás: 9
  • Kep 030.jpg
    Kep 030.jpg
    1.3 MB · Olvasás: 8
  • Kép 003.jpg
    Kép 003.jpg
    464.8 KB · Olvasás: 8
  • Kép 014.jpg
    Kép 014.jpg
    687.4 KB · Olvasás: 8
  • MUKI  038.jpg
    MUKI 038.jpg
    787.4 KB · Olvasás: 6
A gyerekeim nagyon vágynak egy vagy két teknősre, de én nem tudok roluk sokat, engedhetem őket a közelükbe? az egyik lányom 3 éves a másik 5 tudják őket gondozni? Minden hozzászólást szívesen fogadok!
 

Tsopy

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem is van 2 teknősöm mind a 2 ékszer! Nem tudja valaki esetleg, hogy átlag meddig húzzák? csak érdekelne..előre is köszönöm a választ!
 

knjaz

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk egy görög teknősünk van. Amikor megvettük megkérdeztük, mennyire társasági állat, és azt mondták nem kell neki feltétlenül társ. Remélem igazuk volt.
 
Oldal tetejére