Hírek Teljes gazdasági blokád alá vonná Kína az európai államot, amiért Tajvannal létesített kapcsolatot

Megszokhattuk már, hogy meglehetősen erőszakosan reagál Kína minden esetben, ha megkérdőjelezik őket.

Litvánia azonban teljes pályás letámadást kaphat nyakába, ugyanis Kína közölte a multinacionális vállalatokkal, hogy amennyiben nem szakítják meg az összes kapcsolatukat Litvániával, kizárják őket a kínai piacról .
Kína gyakorlatilag nullára csökkentette Litvániával a diplomáciai kapcsolatát, miután Tajvannal közösen külképviseleti irodát nyitottak egymás fővárosában. Litvániától ez nagyon bátor húzás volt, kiindulva abból, Peking milyen hisztérikusan szokott az ilyenekre reagálni.
Tajvan kérdése különösen érzékeny pont Kína számára, ugyanis bár Tajvan önmagát független államnak tekinti, Kína állítása szerint az ország területéhez tartozik. Fontos különbség azonban, hogy Tajvan egy demokrácia, míg Kína egy kommunista autokrácia.

Wang Wenbin, a kínai külügyminisztérium szóvivője közölte, hogy teljes rendben van az, hogy felszólították a multikat Litvánia bojkottálására, mert beleférnek a nemzetközi kereskedelmi szabályokba:
„Litvánia azt a hamis látszatot keltette, hogy Tajvan különálló entitás Kínától, ami súlyosan megsértette Kína szuverenitását és területi integritását, valamint egy vérlázító precedens állított a nemzetközi közösségben. Kína mindenáron meg fogja védeni a szuverenitását és a területi integritását”

Habár Litvánia és Kína között nem túl jelentős a kereskedelem, a balti állam exportorientált gazdaságában több száz olyan cég szerepel, amely többek között bútorokat, lézereket, élelmiszert és ruhát gyárt olyan cégek számára, amelyek Kínában is értékesítenek.

Mantas Adomenas, Litvánia külügyminiszter-helyettese is elmondta, hogy Kína már ki is küldte az üzeneteket a különböző multinacionális cégeknek, hogy ha litván beszállítótól vásárolnak, akkor felejtsék is el, hogy a kínai piacon értékesíthetnek.

„Már láttunk is arra példát, hogy egyes cégek felmondták a szerződéseiket litván beszállítókkal” – mondta Adomenas, azonban ezeket a cégeket nem nevezte meg. A helyi iparos szakszervezetek pedig megerősítették, hogy ez a helyzet alakult ki.

Nagy Noel​


kina.jpg
 
Akár tetszik akár nem, Kina egy gigantikus piac és ezért rengeteg dolgot elnéznek neki. Mindig is igy volt. A Náci németországgal is simán kereskedett pl. az usa, mig be nem lépett Ő is a háborúba.
No azért más is volt ott a náci Németországnál amit elnéztek neki
Ami nem a kereskedelem
Nem jó a párhuzam
Különben más baj is van gondolatoddal:
Nem arról van szó a világ vonja bojkott alá kínát
ahhoz semmik
Fordítva Kína vonja bojkott alá a multicégeket és ezt elnézni nem képesek(mert szerinted elnéznék neki)
Mert Kína be tudja tartani hogy területére ne érkezzen multi cég áru
A majdnem teljes blokkolást képesek megcsinálni
ugyanis Kína közölte a multinacionális vállalatokkal, hogy amennyiben nem szakítják meg az összes kapcsolatukat Litvániával, kizárják őket a kínai piacról
 
Utoljára módosítva:
No azért más is volt ott a náci Németországnál amit elnéztek neki
Ami nem a kereskedelem
Nem jó a párhuzam
Különben más baj is van gondolatoddal:
Nem arról van szó a világ vonja bojkott alá kínát
ahhoz semmik
Fordítva Kína vonja bojkott alá a multicégeket és ezt elnézni nem képesek(mert szerinted elnéznék neki)
Mert Kína be tudja tartani hogy területére ne érkezzen multi cég áru
A majdnem teljes blokkolást képesek megcsinálni
Én arra utaltam, hogy ha úgy van akkor bizonyos pénzügyi körök akár fizethetnének is pl. Orbánnak, hogy vétózon, ha az Eu szankciózna. Tudod,mint az üzletben, jó ha van egy fekete bárány, egy gonsz társ, akire rá lehet kenni a dolgokat, hogy Én jó vagyok, csak ez a fránya gonosz miatt kell nekem is piszkosnak lenni. Maradjunk annyiban, hogy nagyon keveset tudunk arról, mi is zajlik a zártajtós megbeszéléseken.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Bulblet wrote on Zselyke25's profile.
Kedves Zselyke,
köszönöm az új J.R.Ward könyvet, nem ismertem ezt az újabb FTT sorozatot (The Black Deggeer Legacy). Az első 3részt nem találtam itt a CH-n, a kérdésemet is törölték erre vonatkozóan.
Elküldenéd nekem, ha megkérlek? Ha igen, akkor előre is köszi!

Bulblet
(email: [email protected])
Köszönöm a felvételt!
bedyy wrote on lil9's profile.
Szia!
Köszönöm a Jayne Ann Krentz könyveket főleg az Arcana hiányzó részei tettek nagyon boldoggá. (Mikor fel le ugráltam kicsit furán néztek a gyerekek :D )
A fordítás is nagyon jó lett. Esetleg a jövőben játszódó Harmony könyveket nincs kedved fordítani? Elvileg a Opsidian Prey kapcsolódik az Arcanához mert egy Sweetwater a főszereplő meg kíváncsi lennék miként alakul a Rainshadow szigeti rezervátum sorsa.
V.Márti wrote on H-111's profile.
Szia!

Szeretnélek megkérni hogy küldd át nekem - Michael Drosnin - A Biblia Kódja - 2 . részét a Visszaszámlálás - t. Előre is nagyon köszönöm! Bármilyen formátumban.
Kedves Kollégák,

Tudna nekem valaki segíteni a 10-11 évesek méréséhez szükséges Meixner-féle olvasás felmérőlap/szöveg megküldésében?
Előre is köszönöm, Ildi

Statisztikák

Témák
37,312
Üzenet
4,585,798
Tagok
601,505
Legújabb tagunk
Márkus Áron
Oldal tetejére