Természetvédelem - Élőhelyünk, környezetünk szebbé és jobbá tétele

kágyula

Kitiltott (BANned)
Ezzel a "hiába kezdel mint kicsi" azt érted, hogy akkor kár is belekezdeni? Ezzel igazolod meg, hogy miért nem élsz környezet tudatos életet? Ehhez mottónak annyit írnék, hogy
Az állat nem szemetel, csak az ember!!! Ezért kérlek, ha az erdőben jársz, viselkedj állat módjára!!!
Szervusz,
nem nem azt értem , ugylátszik nem érthetöen irtam ! Mert hiába szortirozom magam a hulladékot , hiába tanitom gyermekem ugyszintén arra , hogy ami fiam a zsbedbe belefért az elindulánál otthonról az belefér ugyszintén az Erdöböl való haza menetelünknél is ! De mond már el kérlek , ha ugye csak az EON , RWE meg hasonló nagyoknak van joguk a "természetes" energiák helhasználni , kereskedni vele akkor meséld már el miröl is beszélünk ? Ha bebizonyitott , hogy a hulladék elégetés jobb és hatékonyabb , lásd most Hollandiát akkor mi a fenének kell itt nálunk Németországban külön Hulladék szortirozot létesiteni amely mindegyike piszkosul nyereséges aztán utánna pont ugy ellesz majd tüzzelve a hulladék mint Hollandiában . csibész az aki rosszra gondol most ;). Különben nem tartom nagyon Kosernak , ha szavaimat kiforgatod :(
 

Varsényi Tamás Viktor

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusz,
nem nem azt értem , ugylátszik nem érthetöen irtam ! Mert hiába szortirozom magam a hulladékot , hiába tanitom gyermekem ugyszintén arra , hogy ami fiam a zsbedbe belefért az elindulánál otthonról az belefér ugyszintén az Erdöböl való haza menetelünknél is ! De mond már el kérlek , ha ugye csak az EON , RWE meg hasonló nagyoknak van joguk a "természetes" energiák helhasználni , kereskedni vele akkor meséld már el miröl is beszélünk ? Ha bebizonyitott , hogy a hulladék elégetés jobb és hatékonyabb , lásd most Hollandiát akkor mi a fenének kell itt nálunk Németországban külön Hulladék szortirozot létesiteni amely mindegyike piszkosul nyereséges aztán utánna pont ugy ellesz majd tüzzelve a hulladék mint Hollandiában . csibész az aki rosszra gondol most ;). Különben nem tartom nagyon Kosernak , ha szavaimat kiforgatod :(

Nem forgattam ki a szavaidat, csak visszakérdeztem a dolgot, hogy úgy érted e, mint ahogyan Én azt gondolom. Ez nem más részemről, mint pontosítási kérelem. Mert más tudni és megit más biztosan tudni! Sajnálom, hogy nálatok Németországban csak ezek a cégek használhatják a természetes energiákat. Magyarországon nem csak, hogy használni lehet, de még kereskedni is. Az egyszerű polgár is adhatja veheti a fel nem használt áramát. De ez nem is csoda, hisz "Magyarország jobban teljesít"
:)
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz ,
na nálunk is eladhatod , mert elkell adnod a nagy szólgáltatónak ,de nálunk van olyan anyagi támogatás az eladott villanyáramra . Igenám , de te meg én ugye legfeljebb a saját vagy a szomszéd házára épithetsz /anyagi kereteid szabályozzák/ addig a nagyok hatalmas területeken tudnak ugyanazt elintézni . Ez pedig nem ugy volt tervezve ! A hatalmas szélmalmokról nem is beszélve mely a madarakat késziti elö darálthúsnak sajnos . Erröl nem szabad emlitést tenni ! itt hallgatnak mint az a bizonyos a füben 1 Tavaly több száz Darúmadarat szedtek össze akik a nagy ködmiatt lejebb ereszkedvén belerepültek a rotorokba . Ez kérlek a föld tulajdonosnak jó mert itt nálunk Rajnai tartományban évi 50 ezer € kap szélmalmonként amelyett a földjére telepitenek . nekünk kérlek Kötelezö a Hulladék szelektálás ! Pont ugy mint az Üvegeké melyeket esetleg majd egy elhagyott TSz volt siló telepén "hasznosit" az arra kijelöllt szolgáltató , de Te kifizetted már a betét dijat , illetve ezzek nem betétesek csak a gyártó tette rá e költséget . Aztán sorolhatnám estéig is e fura dolgokat . Kérlek itt Milliós pénzek mennek át az asztalokon és nem Nokia dobozban meg hasonló lökött beállitott dolgokat csinálnak . Itt kérlek Köln és környéke arról volt és hires mai is hogy Klüngeln . Tehát ez kissé erösebb a Lobbynál és oda bejuttni ?? na ez alig alig müködik , de kissé okosabbak mint otthon ;)
 

Qeem an

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Látványos a különböző környezet védelmi szervezetek,és iskolák szemét eltakarító akciói.Tisztelem őket hogy maguk módján próbálják jobbá tenni a világot.Sajnos ezek az akciók csak jelképesnek mondhatók,mert még semmilyen komoly eredmény nem értek el velük.Első sorban környezet barát csomagoló anyagokat kéne kifejleszteni,ami persze sok időt és pénzt emészt fel.Miért is foglalkoznának ilyennel,kész ráfizetés ebben a profit orientált világban.Azon kívül az energia termelés is komoly,környezeti károkat okoz.Gondoljunk a füstölgő gyárkéményekre,és mindenféle ipari tevékenység szennyezi a környezetet.Ezeket ugyan fel nem számolhatjuk,mivel már nélkülözhetetlenné vált a mindennapi életünkben.Szerintem azon kéne dolgozni,hogy ezeket a tevékenységeket teljesen környezet baráttá kéne varázsolni.Azért ezt a szót írtam,mert még azok sem látják a megoldást,akik azt kutatják hogyan lehetne ezt megvalósítani.Ide bizony teljes összefogásra van szükség,nem elég imitt amott néhány kutató csoport,akiktől várják a csodát mert ez soha sem fog bekövetkezni.Most már nagyon szorít az idő,ezen a nyáron mindössze öt hőhullám volt erre amiből legalább három nehezen elviselhető volt.Ki tudja mit hoz a jövő,szerintem elmélyülő üvegház hatást,ami még jobban felerősíti a szélsőséges időjárást.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Kutyát pórázon a budai hegyekben!

Megjelentek a malacaikat vezető vaddisznó anyakocák a budai hegyek erdőiben és ezért most különösen fontos, hogy a kutyasétáltatók az előírás szerint pórázon tartsák ebüket, nehogy megzavarják a vadak természetes életét - közölte A Pilisi Parkerdő Zrt. sajtóreferense.

vadmalac.jpg


Lomniczi Gergely elmondta, hogy a téli párzás, szaknyelven búgás eredményeként született kismalacok az elmúlt hetekben eldugott, bokros helyeken berendezett vackon várták a táplálék után kutató mamájuk visszatértét, hogy szopni tudjanak. A tavasz ezen időszakában viszont már közösen kerekedik fel a család -kocánként 5-8 "csemete" - megkezdve a felkészülést az önálló életre. Főként szürkületkor indulnak útnak és ekkor ütközhetnek a fegyelmezetlen kutyatulajdonosok szabadon kószáló jószágaiba. Ilyenkor a csíkos süldői védelmére az anyakoca megkergeti a gazdájához visszamenekülő kutyát, amivel veszélyes helyezetet teremthet.

A háborítatlan vaddisznó egyébként nem támad, hírtelen felbukkanására felesleges fára mászni, vagy elfutni előle. A póráz viszont a kutyáknak természetvédelmi területen kötelező, a szabály megsértőire akár 30 ezer forintos büntetés is kiszabható.

A budai hegyekben a vadszámlálók becslése szerint 150-200 vaddisznó éli hétköznapjait. Mivel e faj az evolúciós fejlődés csúcsához érkezett, igen intelligens állat, óvatos, körültekintő, nem könnyű puskavégre kapni. Felismerte, hogy a zöldövezet peremén biztonságra lelhet, mert itt a lakott terület közelében tilos vadászni. Ezért aztán felbátorodnak. Gyakran keresik fel 6-8-as kondába verődve például Pesthidegkút, a János-hegy, vagy Csillaghegy utcáira kitett kukákat, felborítják és kieszik belőle az ételmaradékot, a makk és a kitúrt gyökerek mellett változatosabbá téve a napi étrendet. A kerítéseket kibontva a kertekbe is bemerészkednek. Ezért a károk mérséklésére április elején az erdészek csapdákat helyeznek el a vadak által látogatott helyekre, befogják őket és a lakott területtől távolabb, vagy vadasparkokban újra szabadon a vadakat.
*
Ez a rendelet nemcsak a vaddisznók, őzek védelméért, de a kutyák épségéért is fontos. A gazdák felelőssége, hogy a kutyáikra vigyázzanak, ne kóborolhassanak el, ne keveredjenek - esetlegesen - rókák, vagy más vadállatokkal bármiféle összetűzésbe.
Ezt spéci díjazom, mármint ezt a döntést.
G.B.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Én is úgy gondolom, ha mindenki megtenné azt a keveset, hogy nem szemetel, esetleg a keletkezett szemetet szelektíven gyűjti, sokat lépnénk előre.
*
Kedves Csaba!
Sokan így gondoljuk, de még mindig vannak többen, akik minden gond nélkül az erdőbe viszik az építkezésről megmaradt sittet, a felesleges és lyukas lavórt, sőt egyéb dolgokat. S, amikor az erdőben sétálunk és gyönyörködünk a tájban, borzadványokkal találkozunk. Lelkiismeretlen emberek dobálják szét a műanyag flakonokat, felesleges holmikat. "Szerencsém" volt látni itt, ahol élek, egy védett természeti tájban elszórt ruhákkal is. Fel nem fogom agyilag, mit gondolhat, vagy mit nem gondol az, aki ilyet tesz, hogy dobálja össze-vissza mindazokat a dolgokat, amit ő már feleslegesnek tart a háztartásában.
S, most itt nem írnék, mert lerágott csont a hatalmas olajtartályos hajók, melyek itt vagy ott meghibásodnak, kilyukadnak és szennyezik a tengereket, óceánokat. Bele sem akarok gondolni, mert belefájdul a szívem, ha az olajjal szennyezett vízben élő halak, a környezetben vadászó-halászó madarak milyen borzalmas veszélynek-halálnak vannak kitéve.
További gondom, hogy akikre igazán tartozna, azok bezzeg nem olvassák ezeket a figyelmeztetéseket. Sőt továbbra sem tartják be. Miért? Mert buták, kényelmesek és lelkiismeretlenek. Ennyi.
Hja, hogy el ne felejtsem! Itt, ahol élek, elszaporodtak a réz siklók. Való igaz, aki irtózik a kígyóktól, az (mint én is) amikor ilyennel találkozna, nemcsak felsikoltana, de lehet, hogy a szívéhez is kapna. Pedig a réz siklók nem mérges kígyók, irtják a rágcsálókat és ezzel nagy hasznot csinálnak. Ha találkoznék egy ilyen réz siklóval, tutti, hogy kikerülném, vagy megállnék, s teret hagynék arra, hogy elmenjen előlem. Eszembe sem jutna, hogy megöljem.

images
 

Csaba 82

Állandó Tag
Állandó Tag
*
Kedves Csaba!
Sokan így gondoljuk, de még mindig vannak többen, akik minden gond nélkül az erdőbe viszik az építkezésről megmaradt sittet, a felesleges és lyukas lavórt, sőt egyéb dolgokat. S, amikor az erdőben sétálunk és gyönyörködünk a tájban, borzadványokkal találkozunk. Lelkiismeretlen emberek dobálják szét a műanyag flakonokat, felesleges holmikat. "Szerencsém" volt látni itt, ahol élek, egy védett természeti tájban elszórt ruhákkal is. Fel nem fogom agyilag, mit gondolhat, vagy mit nem gondol az, aki ilyet tesz, hogy dobálja össze-vissza mindazokat a dolgokat, amit ő már feleslegesnek tart a háztartásában.
S, most itt nem írnék, mert lerágott csont a hatalmas olajtartályos hajók, melyek itt vagy ott meghibásodnak, kilyukadnak és szennyezik a tengereket, óceánokat. Bele sem akarok gondolni, mert belefájdul a szívem, ha az olajjal szennyezett vízben élő halak, a környezetben vadászó-halászó madarak milyen borzalmas veszélynek-halálnak vannak kitéve.
További gondom, hogy akikre igazán tartozna, azok bezzeg nem olvassák ezeket a figyelmeztetéseket. Sőt továbbra sem tartják be. Miért? Mert buták, kényelmesek és lelkiismeretlenek. Ennyi.
Hja, hogy el ne felejtsem! Itt, ahol élek, elszaporodtak a réz siklók. Való igaz, aki irtózik a kígyóktól, az (mint én is) amikor ilyennel találkozna, nemcsak felsikoltana, de lehet, hogy a szívéhez is kapna. Pedig a réz siklók nem mérges kígyók, irtják a rágcsálókat és ezzel nagy hasznot csinálnak. Ha találkoznék egy ilyen réz siklóval, tutti, hogy kikerülném, vagy megállnék, s teret hagynék arra, hogy elmenjen előlem. Eszembe sem jutna, hogy megöljem.

images
Természetesen vannak problémák,ez tagadhatatlan. Ezért is szoktam olyan kezdeményezéseknek örülni, mikor különböző társulások, iskolák...stb összefognak, és megtisztítanak egy- egy területet a szeméttől. Egyre többet lehet hallani a környezetvédelem fontosságáról, bízni kell abban, hogy ez egyre több embert el is ér. Addig is mi tegyük meg ami tőlünk telik.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Természetesen vannak problémák,ez tagadhatatlan. Ezért is szoktam olyan kezdeményezéseknek örülni, mikor különböző társulások, iskolák...stb összefognak, és megtisztítanak egy- egy területet a szeméttől. Egyre többet lehet hallani a környezetvédelem fontosságáról, bízni kell abban, hogy ez egyre több embert el is ér. Addig is mi tegyük meg ami tőlünk telik.
*
Szerencsére egyre többen vagyunk, akik felismertük a környezetvédelem fontosságát.
 
Oldal tetejére