Terrortámadás New Yorkban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 1.

Melitta - 2017 November 1, 06:35
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ma délután helyi idő szerint három óra körül terrortámadás érte New Yorkot.

  Nem messze a New York-i, a korábban lerombolt World Trade Center helyén épült Freedom Tower épületegyüttesétől kedden délután egy kisteherautó felhajtott egy biciklisek által használt útra, ott több embert elgázolt, s belecsapódott egy iskolabuszba.

  A rendőrség beszámolója szerint a New York-i West Side Highway (ami New York egyik legforgalmasabb útja), a Chambers Street, a Houston Street és West Street környékén történt az eset. A környékről tudni kell, hogy ez talán az egész világ, de mindenesetre New York-i pénzügyi központjának környéke. Nem messze van a New York-i Tőzsde épülete, s számos közismert irodaház is itt található.  A rendőrség beszámolója szerint az autó vezetője a gázolás után kiszállt a kisteherautóból, majd megpróbált elfutni két fegyvernek látszó tárggyal. A rendőrségi beszámoló arról is hírt adott, hogy a rendőrök az elkövetőt lábon lőtték.

  Egy szemtanú szerint az elkövető Allah Akbar-t kiabálta. Több szemtanú is azt állította, hogy a férfinél fegyver van. A rendőrség szerint az elkövetőt, aki egy 29 éves férfi, őrizetbe vették és kórházba szállították.

  A twitteren megjelent egy felvétel, amely a bicikliúton készült a terrorakciót követően. Egy másik – amatőr – felvételen az is látható volt, ahogyan a rendőrök egy férfit elfognak.

  A történtekről tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy legalább hat halott és mintegy 15 sérültje van a terrortámadásnak. A rendőrség vizsgálatot folytat az ügyben. Miközben ezt a tudósítást írom hallom a televízióban, hogy a halottak száma sajnos már nyolcra emelkedett.

  Bill de Blasio, New York polgármestere azt kérte New York lakosságától, hogy ha bármi gyanúsat észlelnek, akkor azt azonnal jelentsék a rendőrségnek. Ezt a felhívást a New York-i televízióállomások többször is megismételték.

  A New York-i rendőrség bejelentette, hogy a következő órákban és napokban megerősítik a rendőri jelenlétet.

  A tudósítás illusztrációja az egyik tv-csatorna felvétele, jól mutatja, hogy a környéket a rendőrség, a tűzoltóság, a hatóságok lezárták. Az illetékesek arra kérték a lakosságot, hogy a lehetőségek szerint kerüljék el a környéket. Ez valóságban nagyon nehéz, mivel a mai este a Halloween estéje. Ez pedig New Yorkban a bulik estéje.

  A sajtótéjékoztatón elhangzott, hogy a Halloweenre tervezett eseményeket a terror eseménytől függetlenül megtartják.

  WBPI / Barat

  NYterrorattack2-300x227.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 1.

  1. Beka Holt
   Beka Holt
   te csak tudod

   Csatolt fájlok:

   Ernoe kedveli ezt.
  2. Ernoe
   Ernoe
   Kedves johannsebastian, már miért ne lehetne kulturáknak, traditioknak egymás melett, egymással kart a karba öltve élni? Ezt csak olyanoknak lehet bebeszálni akik nem láttak még ilyet?
   -
   Esküszöm, nem kultiválom a "keresztény kulturát" különösen nem azt a szektiot amit az Orbáb Viktor magáénak mond de ennek ellenére nem tartom magam veszélyesnek.
   -
   A biologiai sokféleségröl tudjuk, hogy ez tartja fennt a világunkat, ha az egyik faj hiányzik megérzi a másik, igy például aggodunk mert az elmult években egyre kevesebb rovar van, holott utáljuk a szunyogcsipést.
   -
   Egy halnak nem kell a viz alatt élnie, ö nyugodtan kultiválhatja az uszást mig a madár a levegöben mutatja meg mit tud. Mégis egymásra vannak utalva, az egyik nélkül nincs másik.
   -
   Láttuk, hogy hova vezetett a keresztény egyeduralom (Luther mást kultivált mind Roma) a Hitler féle a nacionalizmus és a kommunista egyhanguság, a másik kirekesztéséhez, egy kritika nélküli társadalomhoz egy zsákutcához halottak millioinak a hátán.
   -
   Nem tudom , hogy ti mit értetek kultura alatt, a szüleim, a tanáraim szerint "ahány nyelvet tudsz anyi ember vagy", az iskolában tanultunk Shakespeare-röl, Homer-rol, söt az egyébként nem szeretett Szovjetuniotol is eltudtuk választani Csehovot, Puskint, Dostojevszkit... nem elégedtünk meg a Nyilas Misi meghato történetével, szivesen átvettünk értékeket más kulturákbol, az "1001 északa" mesélye, vagy az arab számok nem voltak lenézve az Orbán elötti magyarországon.
   -
   En direkt élvezem kulináris étkezés közepette, zenét hallgatni ami ugyancsak más környéken termett, emberekkel gondolatokat cserélni egy közös nyelven, összekötni az évezredek emberi tapasztalatát... nem beszélve arrol, hogy a technikai vivmányok amik nélkül ma senki nem tudna élni, nem egy natio termékei...
   -
   A kulturák együttélését csak az kritizálja akinek nem adatott még meg egy ilyen vegyes közösségben élni, akit demagog politikusok félrevezetnek, aki nem használja a saját eszét, nem akarja észrevenni, hogy a különbözö kulturák békés együttélése nélkül nem lennénk ott ahol vagyunk.
   -
   Hogy harcok nem kulturális okok miatt vannak hanem a kulturálatlanság eredményei, mutatja, hogy pl. a Vietnami háboru után nem okozott semmi problémát a vietnamiaknak, amerikába kivándorolni, vagy az, hogy én egy volt fasiszta, nationalista, raszista országban képes vagyok élni.
   -
   Kultura legyen az amit érdemes kultiválni (ápolni), amit nem érdemes azt gyorsan le kell vetközni.
   -
  3. Bündi2
   Bündi2
   szerintem az allahakbar nem indulatszo hanem alah dicserete
   medvegy és setni kedveli ezt.
  4. Bündi2
   Bündi2
   lehet de en edig azt hittem hogy ha kimegyek amerikaba az utcara akor ott nem mindenki muszlim de szerinted meg igen
   biztos trump is az csak titkolja
   cdurmol, FLAMINGO és setni kedveli ezt.
  5. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Ernő, az iszlám nemcsak a nyugati értékrenddel nem tud megférni, de például a hinduval se. Ha megfért volna vele, nem kellett volna leválasztani Indiáról Pakisztánt és Bangladest, ahol a muszlimok voltak többségben. Pedig a hindu kifejezetten toleráns vallás. Ennyit a multikultiról.

   Hiába van meg az EGYIK félben a készség a multikultihoz, a befogadási hajlam meg minden, mert ahogy mondják A HÁBORÚHOZ EGYETLEN FÉL IS ELÉG.

   Ha a MÁSIK nem toleráns, akkor ÉN hiába vagyok az. Akkor csak 3 dolog közt választhatok:

   1. Behódolok
   2. Harcolok
   3. Nem hódolok be de nem is harcolok - ez egyenlő azzal hogy hagyom hogy megöljenek.
  6. Bündi2
   Bündi2
   nem ugy van hogy azer hianyzik neki a masik fajta mer meg akarja enni eddig ugy tudtam nem a szimpatia miatt kell az oroszlannak a gazella vagy mittudomen micsoda
   setni kedveli ezt.
  7. m-o-n
   m-o-n
   Az nem lehet, hogy az a nő téged nézett eltérő kultúrájú idegennek, azért ijedt meg? Mert akkor nagyon igaza volt, ugye.
  8. Ernoe
   Ernoe
   A Breidscheid-Téri merénylet története nem olyan egyszerü, ha valoban azt szeretnénk, hogy az igazság jöjjön a felszinre akkor nem szabad megelégedni egyszere modellekkel, Orbán keresztény=jo ember, mohamedán=gyilkos. Ha igy lenne akkor meglehetne oldani a problémát egy pohár szentelt-vizzel, de nem igy van.
   -
   Nem akarok fantáziálni, jo a kábitoszeres, alkoholista muszlem (ami önmagában összeférhetetlen a vallással) elrabol egy teherautot tele vasrudakkal (ha jol emlékszem emiatt volt a lengyel autovezetö éjjel az utcán, nem tudta idöben leadn). Hogy mi volt a terve a kocsival, ne firtassuk.
   -
   Anyi bizonyos, hogy abban a kanyarban, egy tapasztalatlan autovezetövel is elöfordulhatott volna, hogy tovább megy egyenesen, és miután egy csomo embert elgázolt, megprobál visszamenni a föutra. Szerintem ha a gázolás lett volna a cél, mehetett volna tovább egyenesen. Nézz rá a térképre. Hogy kereket tudott oldani az inkábba a véletlen mind egy pontos preciz terv eredménye.
   -
   De nem ez a lényeg. A tettesre nem az volt jellemzö, hogy milyen vallást szántak a szülei a számára, attol már régen eltávolodott, egy többszörösen elitélt bünözö volt (hangsulyozom politika mentes büncselekmények) ami miatt már rég kikelett volna "toloncolni".
   -
   Ilyet már megtett a német rendörség iskolás gyerekekkel, egyszerüen az kihozták öket az osztályteremböl, anélkül, hogy ellenük valami vád lett volna. (Igaz késöbb visszajöhetett Nepálbol befejezni az iskolát)
   -
   Ha követted volna a történetet, most ott tartunk, hogy egy az állambiztonsági intézet által "beépitett" ember ellenfolyik eljárás mert kiderült, hogy az Alira is ráállitott "V-Man", több esetben tullepte a kompetenciáját és arra biztatta az elutasitott menedék-joggal nem rendelkezöket, hogy "itt az idö, hogy tegyenek valamit". Ezzel akarta kiugratni öket a bokorbor, ami másképp nézve felbujtás.
   -
   Ajánlom maradj az esetnél, komplikáltabb mind az Orbán fekete-fehér magyarázata.
  9. eddy56
   eddy56
   En nem tudom hogy jon ide Orban. Nem tudom hogy jon ide a szenteltviz.
   Magam reszerol lezarom a vitat, mert nem vagyok hajlando arrol vitatkozni, hogy felmentsuk-e vagy ne azt a tomeggyilkost akinek artatlan emberek vere szarad a lelken.
   medvegy és setni kedveli ezt.
  10. Ernoe
   Ernoe
   -
   [​IMG]
   -
   Már jo néhány éve, amikor a gyerekeim még kisiskolások voltak, az iskola és a szülök mindent megragadtak, hogy egy kis pénzt gyüjtsenek az osztály részére. Mind a szülöi-munkaközösség fönöke én is kénytelen voltam a karácsonyi vásáron, ilyen bodéban csecsebecsét és forralt bort árulni.
   -
   Egyszer olyan hideg volt, hogy külön erre az alkalomra egy cipöt is vásároltam, a muszlem traditios édesanyáknak elönyük volt, az én fülem majd lefagyott. Egy pillanatig sem volt nállunk kérdéses, hogy jönnek nem jönnek. Igaz jászolt és kisdedet nem árultunk. :)
   -
   (A kép nem töllem van)
   Beka Holt kedveli ezt.
  11. Ernoe
   Ernoe
   Rosszul vagy informálva. Indulat alatt nemcsak bosszuságot kell értened.
   -
   Söt továbbmegyek, egy töltelék-szo ugyan ugy mind a "jaj istenem", "az isten tudja", "az isten utjai kifürkészhetetlen"... mind ezt és még sokkal többet is jelenthet az "Allahu akbar".
   -
   A muszlem vallás kifejezetten elörja, hogy naponta legalább ötször megemlitsed a nevét.
   -
  12. Ernoe
   Ernoe
   Az mondani, hogy csak ugy hemzsegnek a muszlemok amerikában nem lehet.
   -
   A legtöbb amerikai állampolgár protestáns (51%), aztán jönnek a katholikusok (24%).
   A Zsidok és a Mormonok egyenként 2%-ot tesznek ki.
   A további vallások képviselöi 1% alatt vannak igy a Muszlemok aránya 0,6%
   A maradék hitetlenböl kerülnek ki a nobeldijasok és intellektuálisak. :rolleyes:
  13. Ernoe
   Ernoe
   Minden vallásban találhatunk extrémistákat, ez alol a Hinduizmus vagy Budhizmus sem kivétel de ezt itt kitárgyalni tul messze vezetne.
   -
   Egy szekularis állam a biztositék arra, hogy a vallásszabadság belegyen tartva.
  14. Beka Holt
   Beka Holt
   India és Pakisztán között nem vallási háborúskodás volt (van). Területi vitájuk van egymással, Pakisztán szerette volna és szeretné most is ellenőrzése alá vonni Kasmír területét.
   #30
   setni és Ernoe kedveli ezt.
  15. Ernoe
   Ernoe
   -
   Jo nyomon vagy, az anyagcsere a legnagyobb összekötö erö, nem kell ezt szégyelni. Az uborkát meglehet enni de kedvelhetjük az alakja miatt is. Az öserdöt nem esszük meg de belélegezzük, a korálokat sem esszük meg de nélküle nem lennének a kontinensek olyanok amilyenek. (Nemrég olvastam hányszor-tiz milliard dollar a korálok gazdasági értéke évente. Egy nagyon érdekes téma)
  16. eddy56
   eddy56
   Pakisztán azert valt ki Indiabol, mert a lakossaga tobbsegeben muszlim mig India nagyresze hindu.
   Az elszakadasnak az angolok kivonulasa utan ez volt a fő oka.
  17. Ernoe
   Ernoe
   -
   Egyetértek az utolso mondatoddal, ki volt az a gaz aki megprobálja felmenteni a tömeggyikosokat? :(
   -
   Ne csinálj ugy mindha magyar politikai aktualitástol független lennél enyire felháborodva, ha szélsöjobboldali, rasszista merényletek történnek akkor hallgatsz mind a sir, pedig ebböl számszerüen ötször anyit jegyez a krimunálstatisztika.
   -
  18. eddy56
   eddy56
   Ugy tunik neked az a velememnyed, hogy az ember nem viselkedhet tisztessegesen, ha fuggetleniti magat a politikatol
   Lelked rajta.
  19. Beka Holt
   Beka Holt
   Az első háború a '30-as években egy önálló állam létrehozása volt, miután kikiáltották a függetlenségüket India három részre szakadt. Nyugat Pakisztán a mai Pakisztán, Kelet Pakisztán a mai Bangladesh kettejük között pedig megmaradt India. A következő háború már Kasmír területéért folyt.
  20. eddy56
   eddy56
   A '30-as evekben indult el egy eros mozgalom, ami pont a muszlim nepesseg autonomiajaert folyt. Fegyveres harc 1940-ben robbant ki.
   A fuggetlenseget 1947-ben nyertek el az angolok kivonulasa utan

Megosztás