Terrortámadás New Yorkban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 1.

Melitta - 2017 November 1, 06:35
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ma délután helyi idő szerint három óra körül terrortámadás érte New Yorkot.

  Nem messze a New York-i, a korábban lerombolt World Trade Center helyén épült Freedom Tower épületegyüttesétől kedden délután egy kisteherautó felhajtott egy biciklisek által használt útra, ott több embert elgázolt, s belecsapódott egy iskolabuszba.

  A rendőrség beszámolója szerint a New York-i West Side Highway (ami New York egyik legforgalmasabb útja), a Chambers Street, a Houston Street és West Street környékén történt az eset. A környékről tudni kell, hogy ez talán az egész világ, de mindenesetre New York-i pénzügyi központjának környéke. Nem messze van a New York-i Tőzsde épülete, s számos közismert irodaház is itt található.  A rendőrség beszámolója szerint az autó vezetője a gázolás után kiszállt a kisteherautóból, majd megpróbált elfutni két fegyvernek látszó tárggyal. A rendőrségi beszámoló arról is hírt adott, hogy a rendőrök az elkövetőt lábon lőtték.

  Egy szemtanú szerint az elkövető Allah Akbar-t kiabálta. Több szemtanú is azt állította, hogy a férfinél fegyver van. A rendőrség szerint az elkövetőt, aki egy 29 éves férfi, őrizetbe vették és kórházba szállították.

  A twitteren megjelent egy felvétel, amely a bicikliúton készült a terrorakciót követően. Egy másik – amatőr – felvételen az is látható volt, ahogyan a rendőrök egy férfit elfognak.

  A történtekről tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy legalább hat halott és mintegy 15 sérültje van a terrortámadásnak. A rendőrség vizsgálatot folytat az ügyben. Miközben ezt a tudósítást írom hallom a televízióban, hogy a halottak száma sajnos már nyolcra emelkedett.

  Bill de Blasio, New York polgármestere azt kérte New York lakosságától, hogy ha bármi gyanúsat észlelnek, akkor azt azonnal jelentsék a rendőrségnek. Ezt a felhívást a New York-i televízióállomások többször is megismételték.

  A New York-i rendőrség bejelentette, hogy a következő órákban és napokban megerősítik a rendőri jelenlétet.

  A tudósítás illusztrációja az egyik tv-csatorna felvétele, jól mutatja, hogy a környéket a rendőrség, a tűzoltóság, a hatóságok lezárták. Az illetékesek arra kérték a lakosságot, hogy a lehetőségek szerint kerüljék el a környéket. Ez valóságban nagyon nehéz, mivel a mai este a Halloween estéje. Ez pedig New Yorkban a bulik estéje.

  A sajtótéjékoztatón elhangzott, hogy a Halloweenre tervezett eseményeket a terror eseménytől függetlenül megtartják.

  WBPI / Barat

  NYterrorattack2-300x227.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 1.

  1. Ernoe
   Ernoe
   -
   Teljesen mindegy, hogy miféle képzeletbeli lényben hisznek az emberek, a probléma ott kezdödik ha a kognitiv gondolkodást kikapcsolják.
   -
   A felvilágosodás elött a "hit" irányitotta az embereket, ma idelye lenne az észnek is teret adni.
  2. setni
   setni
   Nem értek egyet.
  3. setni
   setni
   Hogy jön ide a magyar kormány?
   Ráadásul milyen szép találkozás volt az európai és a dél-amerikai kultúra találkozása.....volt ismerkedés...
   medvegy kedveli ezt.
  4. setni
   setni
   Mert a férfiak nőket keresnek...akiket te bemutattál azok nem nők hisz bizonytalanok saját nemiségükben.
   advocatus_diaboli kedveli ezt.
  5. setni
   setni
   Kire veszélyesek?
  6. setni
   setni
   Kereszt sem kell....
   A franciaországi katolikus Bretagne-ban is nagy szeretettel adóznak II. János Pál pápa emlékének. Így az ottani Morbihan megyében fekvő gyönyörű, ősi településen, a tízezer lakosú Ploermelben. Annak egyik terén 2006-ban állították fel II. János Pál nyolc méteres szobrát. A feje fölötti betoníven hatalmas méretű kőkeresztet helyeztek el.
   most a francia államtanács utasította a városvezetést, hogy távolítsa el az emlékműről a keresztet.
   elrendelte nem az egész szobornak, hanem csak a keresztnek az eltávolítását azzal az indoklással, hogy az ellene mond az 1905. december 9-i törvény 28-i cikkelyének, amely az egyházak és az állam elválasztását rendeli el.
  7. setni
   setni
   Így van...hagyjuk is majd ha történik még pár eset akkor talán majd összeülünk és hozunk egy határozatot...
  8. setni
   setni
   Jobb félni mint megijedni
   namármost kedveli ezt.
  9. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   A karácsonyfát én hajlamos vagyok nem vallási jelképnek tartani, hanem csak afféle folklorisztikus hagyománynak. (bár az élő fák kivágását ellenzem amúgy). A kereszt viszont valóban vallási jelkép, erről nemigen lehet vitázni. Szóval itt hajlamos vagyok egyetérteni a döntéssel hogy távolítsák el a keresztet. Egyáltalán, hogy pápának szobrot emeljenek, hm... én már ezzel se értek egyet.

   Nekem semmi bajom az efféle döntésekkel amik szopatják a kereszténységet. Nekem azzal van a bajom ha közben meg lehajolnak az iszlám ágyékáig hogy onnan cumizzák a bölcsességet...
   setni kedveli ezt.
  10. Ernoe
   Ernoe
   Nagyon helyes.
  11. setni
   setni
   Csak hogy ez a hír a magyar néző pont szerint már úgy jelenik meg hogy a libsi franciák az iszlámnak hoznak törvényeket oda a kerszténységnek....
   Ha a magyar olvasó utána néz tényleg azt látja hogy a keresztnek annyi...
   Mi történik ennek a hatására? Nos az hogy elkezdi hinni a többi félre magyarázott hírt is.
   Ernoe kedveli ezt.
  12. johannsebastian
   johannsebastian
   Igazán nem értelek Ernő! Kultúrák közötti hidakról szónokolsz (megértés, tolerancia, tisztelet), ugyanakkor folyamatosan támadod vagy gúnyolod a vallási és nemzeti identitást, amelyek épphogy kultúraformáló elemek. Te úgy szoktál egy vallásos emberrel beszélni, hogy a szemébe vágod: képzelt hülyeségekkel van tele a feje? És mégis melyik észnek kellene teret adni? Annak, amelyik mérnöki precizitással tervezi és gyártja le a ballisztikus rakétákat vagy építi fel a koncentrációs táborokat? Amelyik a természeti-klimatikus létfeltételeket felszámoló civilizációt épít? Arra, amelyik semmiféle feltétlen, magasabb rendű dolgot nem tud felmutatni, vagy ha igen, arra már nem képes, hogy elkötelezetten meg is őrizze azt a tényleges élet során? Jó ha tudod, hogy a felvilágosodás észbe vetetett hitét véglegesen kioltották a 20. század történelmi viharai. Én legalábbis óvatosan tekintek az emberi észbe vetett dogmatikus vakhitre, arra meg különösen, ha erre akar valaki oltárt emelni.
   namármost, pitti, cdurmol és 1 másik tag kedveli ezt.
  13. pitti
   pitti
   Ne vedd a lelkedre. Majd megismered es erteni fogod. Akkor majd kiderul, hogy nem mas mint egy troll.
   cdurmol, namármost és Nuddli kedveli ezt.
  14. tornando
   tornando
   Nagyon tágan vagy egyénien értelmezed a troll-t.
   Aki mindenről ír és érvel az nem troll.
   Akinek mindenről a papok jutnak eszébe az nem troll.
   A témáról leterelődést nem szándékosan csinálja(rossz szokás a fecsegésének része).
   A témáról leterelődést, szinte mindenki megteszi még Pitti is.
   setni kedveli ezt.
  15. victorvacendak
   victorvacendak
   A fehér fajgyűlölők nem masíroznak be géppisztollyal egy újság szerkesztőségébe, mert az vicces rajzot közölt a prófétájukról (vagy egy turistákkal teli szállodába)...
   cdurmol, namármost, setni és 1 másik tag kedveli ezt.
  16. tornando
   tornando
   Ez a része nem rossz
  17. Ernoe
   Ernoe
   Miröl szolnak a keresztény tanok? Arrol, hogy "En vagyok az Ut, az Igazság és az Èlet", nincs benne "ez is meg az is", csak egy felelet van, csak egy megoldás létezik és csak egy helyes ut.
   -
   Nem tagadom, hogy a vallás megjelenése az emberiség történelmében egy fontos evolutios lépés volt, mi vagyunk az egyetlen állat akik nemlétezö dolgokrol is beszélni tudnak. A vallások pont azért élveznek védelmet a társadalmunkban. Hangsulyozom vallások és nem egy vallás.
   -
   A felvilágosodás azért eredményesebb mert mindenben kételkedik, megengedi, söt elvárja a kritikát, nincsenek benne tabuk, elismer különbözö utat egy célhoz, a tudományok tárgya reálisan létezö tárgyak, kimutathato összefüggések.
   -
   A kereszténység abbol él, hogy helyegyeket árul a "tulvilág" számára, nem hiszem, hogy egy majom lemondana egy banánrol ha beigérnéd neki, hogy a halála után kettöt fog kapni érte.
   -
   Látom nagyon nekilendültem, a kulturális nationális identitásrol sokat lehetne mondani, talán egy másik topikba, talán lesz idöm is rá,
   -
   Röviden csak anyit szeretnénk mondani, hogy a ma élö emberiség a kulturák keverékét hordja magában. Nem lehetsz olyan elfogult, hogy mindent egy rablo nomád nép örökségének tartsál.
   -
   Erdemes lenne egyszer arrol beszélni mit értünk kultura alatt, mit értünk "identitás" alatt.
  18. Melitta
   Melitta
   Nem szemelyeskedunk . Akinek nem tetszik az atugorja.
  19. medvegy
   medvegy
   Figyelemre méltó változás ez eddigi gyakorlathoz képest.
   CasaLoma, cdurmol és Nuddli kedveli ezt.
  20. medvegy
   medvegy
   Bizony, ím kevés még a muszlim akár itt, a vén Európában is. Illetve kevés saját jogvédelme van szegény vád alatt tartottaknak. Illetve az nem, csakhát nem megfelelő - muzulmán törvényszéket a muzulmánoknak. Na. Mert durva jogsérelem és beöltözős tüntetés lesz ebből (is) hamarosan, én már látom...
   Ilyen szélsőséges média (is) írogatott erről: https://www.thetimes.co.uk/edition/...ve-enough-muslims-says-rape-convict-g9sdtbqtv
   De majd Orbán és a szélsőséges magyar kormány lesz az oka az egésznek, mert nem engedi be őket. Szintiszta jogsértés agymosással.
   cdurmol, Nuddli és setni kedveli ezt.

Megosztás