Tilos lesz a rántott karaj és a kókuszgolyó

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
A szalonna, házi pálinka nem árt az egészségnek (az ellenőrzött körülmények között készült szeszek károsak).
A legnagyobb gyorsétkezdetkével is megállapodtak (úgy hallottam).
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Volt olyan idő, amikor a tehén tej káros hatásáról írtak, amikor a tojástól akartak eltiltani néhányan. A sót, cukrot fehér halálként emlegették.
Próbálja meg valaki, mi lenne nélkülük!

Szia Hngay!kiss
Asztali só nélkül álmatlanság, szívproblémák, allergia. Cukor nélkül az aggyal lenne gond, mert az agy csak cukrot eszik. Fluort meg nyomatnák, pedig az méreg.
Legyen nagyon szép, és vidám napod, heted.
Sok szeretettel Erzsi.kiss
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Erzsi!
Köszönöm a jókívánságodat! Sajnos nem jött be. Volt egy csőtörésünk. Most kezdünk rendbe jönni. 3 napba beletelt, mire a pincét sikerül „vízteleníteni”. A gázkazánt még most sem tudjuk begyújtani, szerencsére meghagytuk a szenes kazánt, amibe a kerti nyesedék elégetésével némileg tudtuk temperálni a levegőt.
Én a cukrot nem használom (sajnos cukorbeteg lettem), próbálom így-úgy pótolni, de nagyon hiányzik. Só nélkül viszont nem jó az étel (nagyon sok cukor nélkül sem).
Sokszor eszembe jut a régi mondás: „Ami jó csak van az életben, az vagy törvényellenes, vagy erkölcstelen, vagy hizlal”. Hozzátehetem azt is, hogy egészségtelen.
No meg a régi vicc: „A 70 éves János bácsi elmegy az orvoshoz a panaszaival. A doktor azt mondja, ne egyen cukros, sós, fűszeres ételeket, ne igyon, ne foglalkozzon a nőkkel, akkor még akár még 20 évet is élhet. Erre az öreg: Jó doktor úr, de akkor minek?”
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
A chipsadó törvény hatálya: cukortartalmi értékek alapján adóköteles tejtermék a a túró rudi, a madártej, kakaós tej, a kakaós ital is!
 

köcsda

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves H13.ajanlom figyelmedbe a Sevita edesitot, en nem vagyok cukorbeteg , megis ezt hasznalom.Ez egy teljesen tiszta novenyi edesitoszer.Amelyet hasznalhat cukorbeteg is.Nincs semmi mellek ize. Mellesleg nem hizlal es nem szintetikus .Udv
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves H13.ajanlom figyelmedbe a Sevita edesitot, en nem vagyok cukorbeteg , megis ezt hasznalom.Ez egy teljesen tiszta novenyi edesitoszer.Amelyet hasznalhat cukorbeteg is.Nincs semmi mellek ize. Mellesleg nem hizlal es nem szintetikus .Udv

Nekem is van itthon néhány cserépben, használom, de van amihez cukor kell!
A családban van olyan is, aki állítja, hogy az íze nem jó! Nem eszik olyat, amibe ezt tesszük.
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
Jamie Oliver (angol) kezdte az iskolai menzák étkeit megreformálni...neki vált szívügyévé az iskolai menza, amikor rájött, hogy mi is zajlik egy ilyen étkezdében. Saját bevallása szerint a saját gyermekének nem engedné, hogy egyen a menzás ételekből.
A brit Channel 4 televíziós csatorna segítette...
...

Csődbe is ment a válalkozása! Sikertelen volt a reform akció!
Szervezett közönség előtt, a műsora nem tünt rossznak, de az étterme sem volt sikeres.
 

Nyusza1028

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép hétvégét kívánok mindenkinek!
Vacsorára azért is jó kis mangalica szalonnát eszek hagymával,és héjában sült krumplival.
 

tenorista82

Állandó Tag
Állandó Tag
A véleményem szerint mindenki egyen azt,amit megkíván.A fő az,hogy főként egészséges ételeket egyen.és éljen egészségesen.
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Hangay13, van steviád cserépben?
Hol lehet azt beszerezni?
Én piacon vettem a steviát egy olyan árusnál, aki cserepes virágokat kínált. (Ha találsz olyat, aki cserepes gyógy-fűszer növényeket árul, ott még valószínűbb, hogy találsz nála.) Figyelni kell!
Előbb előfordult az, hogy láttam valakinél, de siettem. Később visszamentem, de már nem volt. Ha felfedezi az ember, le kell rá csapni. Utána már próbálkozhatunk hajtásdugványról való szaporítással.
Az olyan nagy kertészetek oldalán is fel lehet fedezni, amelyeknek csomagküldő szolgálatuk van, de ott drágább, igaz erősebbnek is látszik a képen, de én jobban szeretem látni, amit megveszek. Már jártam pórul a virág, gyümölcsfa küldeményekkel..
Most, szerintem nem érdemes beszerezni, ha a lakásban akarod teleltetni. (Szabadban nem lehet.) Már most látszik nálam, hogy nem használ neki a fűtött hely. Nem tudom, hogy tél végére mennyi marad meg belőle.
 

rozi53

Állandó Tag
Állandó Tag
Időnként az iskolában valóban olyan minőségű az étel, hogy bűn. Ne adjanak a gyerekeknek olyan ételt, amit a 90% meg se kóstol.
De azért a rántott karaj megvonásával sem értek egyet. A kettő közötti minőséget kéne eltalálni.
 

Eroka

Állandó Tag
Állandó Tag
A húsra szüksége van a szervezetnek!!! A rántott hús, az rántott hús, ha máshol nem, hát a vasárnapi ebédnél ott kell lennie!!! :)
 

harmonikas69

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem ez agyrém. Miért pont a rántott karaj, hagyományos ételünk.
Igazatok van abban, mozgatni kell a gyerekeket, és akkor ehetnek bármit.
 

Jucus5

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezzel csak azt érik el, hogy a gyerekek nem eszik meg az ebédet, hanem helyette boltban megveszik a csokit és a chipset. Reformálni lehet, de nem ilyen drasztikusan. Nem1-1 szelet rántott hústól hízunk el pl lehetne zöldségköretet adni hozzá. Nem?
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
Még az orvosok is azt mondják, hogy változatos étkezésre van szükségünk. A zsíros ételekre is szükségünk van (gondoljatok arra, hogy a zsírban oldódó vitaminokat csak zsíros ételekből vehetjük magunkhoz)!
Egy orvos mondta egy rádióműsorban: nincs egészségtelen étel, de nem szabad túzásba vinni egyiket sem!
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép új jövő ?!

Gusztustalan: elkészült a laborban növesztett, mesterséges hús.



20120221-lab-grown-meat.jpg



Holland tudósoknak sikerült mesterséges húst gyártaniuk egy petri csészében. Idén már hamburgert akarnak.

A kutatás célja az, hogy az állattenyésztésnél hatásosabb módszert találjanak a hús előállítására. A jelenlegi eredmények eléréséhez őssejteket használtak, melyek izomszövetté átalakulva egy apró húsdarabot hoztak létre a laboratóriumban.


Dr-Mark-Post-holds-sample-007.jpg


A témában nyilatkozó Mark Post professzor szerint, ha sikerül növelni a módszer hatékonyságát, akkor a mesterséges hús akár 60%-kal csökkentheti az ilyen termékek ökológiai lábnyomát.​

Idei terveik között szerepel az is, hogy egy hamburgerhez elegendő mennyiségű szintetikus húst termeljenek. Ez persze jelenleg még nem olyan gazdaságos dolog, ugyanis ennyi mesterséges fehérje jelenleg 200.000 fontba (kb. 68 millió Ft) kerül, ami kicsit vaskos egy egyszerű hamburgerért cserébe.​



The-first-strips-of-muscle-have-been-grown-in-a-project-to-develop-a-new-way-to-produce-meat.jpg



Post professzor szerint a jelenlegi munka legfontosabb eredménye, hogy bebizonyítsák, valóban lehet mesterséges, fogyasztható húst létrehozni, a folyamat ipari méretekre történő optimalizálása a következő lépés lesz majd.​

Az ötlet első hangzásra gyomorforgatónak tűnik, sajnos azonban van helye az ilyen megközelítésnek is. A bolygó növekvő lakossága és az általános életszínvonal emelkedés miatt 50 év múlva a jelenlegi ételtermelés duplájára lesz szükség, mely tovább növelné a még érintetlen földterületek amúgy is óriási léptékű mezőgazdasági átalakítását.​

Természetesen ilyenkor megjelennek azok a vélemények is, melyek szerint egyszerűbb lenne, ha kevesebb húst ennénk. David Steele, az Earthsave Canada elnöke elmondta, „ugyan látható, hogy high-tech megközelítésnek megvannak a környezetvédelmi és állatjóléti előnyei a nagyüzemi hústermeléssel szemben, az is egyértelmű, hogy a hús tápanyagait helyettesítő növények már most is rendelkezésre állnak, így erre nincs igazán szükség.”​



za_urbane_slavonce.jpg



Bizony ennek a folyamatnak több elgondolkodtató eleme is van, hiszen a mesterséges hús képére ránézve valószínűleg kevés embernek fut össze a nyál a szájában.
Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy megmondjuk, ha valóban eljön a szintetikus karaj kora, akkor sokkal több disznót fognak majd nevelni a panelházak erkélyén.​


A kulturpart.hu/...cikke nyomán


Kapcsolódó cikk:
Versengő kutatók – A jövő húsa a szintetikus hús
 

38855

Új tag
Nem kell minden működő dolgot megreformálni....nem biztoshogy attól jobb lesz,vagy jutunk vele előbbre....a rántotthús az rántotthús...:)
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
A behozott chips adó nem hozta meg a kormány által kívánt bevételt. A gyártó cégek némileg csökkentették a "káros" adalékokat. Ugyanígy jártak az egyéb adókkal is.
Az egyes közintézményekből kitiltott "egészségtelen" ételek, üdítők csak azt jelentették, hogy ezeket nem ott veszik meg. A fogyasztás nem lett kisebb (legfeljebb az életszínvonal csökkenése miatt).
Egyre nyilvánvalóbb, hogy nem az egészségvédelem, hanem a bevétel növelése indokolta az intézkedéseket. Ezt mutatja az is, hogy az egészségpénztár kiadásait, a gyógyszertámogatást is csökkentik, pedig így a megelőzés szenved hátrányt, a nem megfelelően kezelt betegségek később sokkal többe kerülnek!
 
Oldal tetejére