Titkolják az üzemek, hogy rengeteg munkatárs fertőződött meg?

A Vasas Szakszervezet szerint egyes üzemekben a vírusmegbetegedés miatti hiányzások már 15-20 százalékra rúgnak. Van, ahol a dolgozók 30 százaléka nem tud részt venni a termelésben. A munkaadók szerint vaklárma, hogy ekkora lenne a baj.

Egyre több a koronavírus miatti megbetegedés a gyárakban is, a hiányzások már 15-20 százalékra rúgnak az egyes üzemekben. Van olyan kirívó eset, ahol a dolgozók 30 százaléka nem tud részt venni a termelésben - írja a Népszava.

László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke a lapnak azt mondta, mindenképpen meg kellene vizsgálni a nem létfontosságú termelést végző, nagy dolgozói létszámmal működő gyárak átmeneti bezárásának kérdését.

Van olyan üzem, ahol heti kétszer tesztelik a munkásokat, de azoknak titoktartási nyilatkozatot kell aláírniuk, és nem szabad elárulniuk, ha pozitív eredményük miatt nem tudnak tovább dolgozni. A dolgozók ugyanakkor tapasztalják, és jelzik is a szakszervezetnek, hogy egyre többen esnek ki a munkából.

Rolek Ferenc, a Gyáriparosok és Munkaadók Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke szerint ugyanakkor a hivatalos adatok szerint az országban 190 ezer körül mozog az aktív fertőzöttek száma, a termelésben viszont több mint egy millióan dolgoznak.

Ez alapján pedig nem lehetséges a 15-20 százalékos fertőzöttségi arány a gyárakban, ez nem tényeken alapuló állítás - mondta. Elképzelhetőnek ugyanakkor, hogy egy-két üzemben valóban lehet az átlagosnál kicsit több megbetegedés.

Sem a munkavállalói érdekképviseleteknek, sem a munkaadóknak nincsenek azonban pontos adataik arról, mekkora a fertőzöttek és a megbetegedések aránya a termelésben.

vas.jpg
 
Izraeli sikersztorik tucatjai jönnek veled szemben naponta, ha bekapcsolod a gépet. Hatástalan rád? :D
Mutatja hogy nem követted mit írtam
Már előtted írtam róla.
A sikersztorik médiába valók
Az élet az amit előtted írtam
Az izraeliek megoldották?
Vagy csak alszik a dolog?
Hányszor ürült már a világ hogy vége.
Az egész írásom arról szólt mindig előre tapsikoltak: orvosok, politikusok, nép, néző, mindenki.
Holott abben benne van minden kételkedés mert sok volt a hiábavaló várakozás, de egyben nem vagyok elutasító sem.
A tanácstalan világot jelképezi az a kis idézet.
De te nem értetted.

Van egyáltalán hatásos oltás?
Azok is ellentmondásosak.Mert lehet nincs is épp csak abba kapaszkodunk ami kicsi hitet ad.
Mint a megváltó eljövetelében
És egyelőre oltanak, mert jobbat nem tudnak
Az oltás mit újkori megoldás hit működik.
De előtte is volt járvány és járványkezelés.
Bár akkor is a hitbe(megváltóba) menekültek sokan.
A pestisnél nagyon érdekes volt már akkor is a haszonélvezői az ál-vallásos szektáknál.Gazdagodásra használták.Ugyanakkor a bujaságra mulatásra ingerelve maximális erkölcsi mélységekbe süllyedt a társadalom (élj a mának úgyis meghalunk)
De vége lett elvonult
 
Utoljára módosítva:
A katonak azert kellenek mert nagyon felnek , ugy mond be vannak sz@rva. MAr lassan minden fidesznyik fonokre egy hadseregnyi katona vigyaz meg a nyunyokara is , Kover es a tobbiekre stb. Jo penzt kapnak ,de valoszinu a penzert mentek oda es nem hivatasbol mert nem egy nagy kaland a nyunyokara vigyazni. A rendorok is lepnek ki vagy rugatjak ki magukat ugy hogy belepnek egy partba es nem lehet parttag rendor.
 
Így igaz, oltakozzunk, de ne itt és ne most, és ne olcsón a járványban, hanem egyszer, majd, valamikor, amikor már a kutyának sem kell a Pfizer, akkor leszállítják Európának az AZ-hoz képest 10szeres áron.
Ez érdekes.Visszazsarolni a pfizert árleverésre kényszeríteni.
Ezzel csupán a félelem megy szembe.Ami azonnali megoldást akar.
Most halt meg egy tagunk (rokona?)
Mellékesen de mégse mellékes a pfizert olcsóbban kapjuk mint a Kínait
azzal is egyetértek Hogy valóban Japánról alig hallani.Sőt Korea és Kína is csendben.
Lehet ez is média hülyeségét túlhisztizettségét mutatja.
Csak a tragédiát mutatják a megoldottságot nem.
Szinte az az érzése az embernek csupán a médiában létezett
 
Utoljára módosítva:
Hiába is ülne otthon az európai, ha más földrészről minden további nélkül be lehet utazni. Európa nem szigetország, mint Ausztrália, hogy hatékonyan le tudja zárni a határait. Szárazföldi határon pedig az nem megy át, aki nem akar.
Az európaikat nagy részben azok az európaiak fertőzték meg, akik utazgattak. Vagyis idegis számít, ha az európaiak 70%-át immunizálják, mert elsősorban ők jelentik a veszélyt.

az oltás (egyik sem!) nem véd meg a fertőzéstől, nem véd meg attól, hogy továbbadd a fertőzést, és a kórházi ágytól sem véd meg mindenkit. A mutálódott vírussal szemben meg aztán végképp nincs semmi, csak a remény.
Idéznéd a forrást? Mert éppen ennek az ellenkezőjét hangsúlyozzák. Persze ha az önjelölt anti-vaxxer youtube a forrásod, akkor nincs több kérdésem...

Kb minden nap jönnek ilyen hírek, csak olvasni kéne...

https://index.hu/gazdasag/2021/04/0...alyozzak-a-vakcinak-johet-a-nyitas-hamarosan/
 
Utoljára módosítva:
Idéznéd a forrást? Mert éppen ennek az ellenkezőjét hangsúlyozzák. Persze ha az önjelölt anti-vaxxer youtube a forrásod, akkor nincs több kérdésem...
Persze, tessék:
A hírek nekem ebben jönnek. Amíg ez oltott-oltatlant egy kalap alá vesz, addig teljesen mindegy, hogy mit kommunikál a vakcinagyártó, addig az olyan, mint a választási ígéret (csak itt nem krumlit kapsz a voksodért, hanem oltást).
 
Utoljára módosítva:
A cikk nem rossz ha igaz.
Az igazsága esetén is ott van az mit állítok:
Még mindig nem tudják mivel állnak szemben.
És ez olyan bizonytalanságot ad mi hetente álláspontot és kijelentéseket változtat meg.
A bizonytalanság és egymásnak ellent mondó szakorvosi kijelentések ezért is lassan nullát érnek
A cikk egy mondata:

A héten két nagyon lényeges új információval lettünk gazdagabbak a koronavírus elleni vakcinákkal, illetve a járvány terjedésével kapcsolatban
.
Én meg hozzáteszem jövő héten megfordulhat ellenkezőjére újabb ismeretek miatt
De ez a bizamatlánságom a miatt alakult máskor is csinálta már ezt a tudomány.
Hogy engem mi bizonyít?
A tapasztalat: az elmúlt évek pálfordulásai.Publikációi álláspontjai, nem csak koronavírus ügyben
 
teljesen mindegy, hogy mit kommunikál a vakcinagyártó, addig az olyan, mint a választási ígéret (csak itt nem krumlit kapsz a voksodért, hanem oltást).
Bizalmatlanságod hasonló.
Nem ott kezdődött, amikor semmilyen garanciát felelősséget nem vállaltak?
De a szerük kiválóságát sose mulasztják dicsérni.
De mivel semmi más választása nincs a föld lakosságának hát azzal oltunk ami jön.
És ezt tudják Ők is.
A választ az idézett cikk optimizmusára az eltelt következő10 év adja.
De addig is tenni kell valamit.
Még ha időnként nem jön be mit a gyártó hurrá optimizmusával kijelent.
Én például azt a sorsot kaptam.5 nap és a 2.KÍNAI oltóanyagot, megkapom.
Amit nem is akartam mert pfizert választottam (jobb volt a reklámja)
Az oroszt meg az orvos nem adta
Tudományos választás volt ugye?
 
Utoljára módosítva:
A héten két nagyon lényeges új információval lettünk gazdagabbak a koronavírus elleni vakcinákkal, illetve a járvány terjedésével kapcsolatban.
Mondom hogy nem ismerik még teljesen.
És a jövő héten mi jön?
Ha ellenkezője akkor tényleg az lesz mit Ő mond
Még 5 év múlva is itt lesz és havonta oltathatod magad
úgy 30.perc körül eléggé egyetértenek 3 különböző temperamentumú ember.
Nagyon érdemes rászánni az időt.
Mert nem tagadnak annyira.Hanem értékelik a helyzetet orvosi szemmel
És megegyeztek abban: csak az idő adhat választ melyikőjüknek lesz igaza
Dr. Tamasi József a legkritikusabb
1617336291232.png

És van ilyen is:
Dr. Tamasi József: Corona vírus pánik kipukkanása közeleg
 
Utoljára módosítva:
Ennyi erővel cikkezhetnének Japánról is (mondjuk, én kíváncsi lennék, hogy ők hol állnak a covid elleni küzdelemben, de a sajtó érdeklődésén kívül esnek).
Tessék:
Kelet-Ázsia országait, valamint Ausztráliát és Új-Zélandot egyértelműen a koronavírus elleni küzdelem legsikeresebb országainak nevezhetjük. A két utóbbi országban például alig pár új eset van naponta, és a lakosság életét sem nehezítik általános korlátozó intézkedések. Az oltásokkal viszont látványosan le vannak maradva. Nemcsak Ausztrália és Új-Zéland, de a fejlett és gazdag Japán is a leglassabban oltó országok között van, akárcsak Dél-Korea. Nem hiba vagy lassúság van a háttérben, hanem előre megfontolt stratégia: Ausztrália és Új-Zéland egyelőre vakcinák nélkül is teljesen kordában tartja a járványt, Japánban pedig az oltási program sürgetése talán többet ártott volna hosszabb távon, mint amennyit segített volna rövid távon. Dél-Korea pedig egy harmadik utat választott, amit azóta részben feladni kényszerült.

A kelet-ázsiai országokat, valamint Új-Zélandot és Ausztráliát a koronavírus elleni harc mintaállamainak nevezik, méghozzá okkal. Ezekben az országokban gyakorlatilag az első hullám óta nem beszélhetünk komolyabb járványról, Új-Zélandon például szinte teljesen szabadon élnek az emberek. Ausztráliát és Új-Zélandot a védekezésben természetesen segítették az adottságok is, hiszen a többi országtól elszigetelve találhatók, szárazföldi szomszéd nélkül, és nagy területen él kevés ember, tehát a népsűrűség alacsony. Ezek az adottságok segítették a járványkezelést, de nem csak erről van szó. A szelektív intézkedésekben és a nyomkövetésben élen jártak ezek az országok, ezért tudták visszaszorítani a járványt.


Új-Zélandon például egész városokat zárnak le, ha csak egyetlen fertőzöttet is találnak, és a város zárlat alatt marad, amíg a kontatkutatásokat el nem végzik.
 
Mert van rá igény. Vagy. Tettek róla hogy legyen rá igény.
Mivel nincs lehetőség arra hogy megszólaljanak az ellenzéki vagy a támadott politikusok, vállalkozók így elég egyoldalú a vagdalkozás.
De, van rá igény
Hát igen olyan ez mint a reklám!
Fenének se lenne rá igénye ha rá nem dumálják.
Ez egy gyengeség és rövidlátóság kihasználása.A reklámban)
A 11 évre visszamutogatás előtte meg a 4 évig 8 évezés.
Bizonyos fokú butaságra hatás. (rövidlátósági rész)
Valamint a tipikus Másokat okoló, állítólagos magyar tulajdonság
Hogy nélküle lett e volna valós máig tartó Gyurcsány-fóbia
Talán maroknyiban
És igen ehhez kellett a médiabirodalom.
Amit máig tagadnak konzervatív jobboldaliak.
Hogy ez a tagadás vakhitre idomított butítottság része-e?
Vagy eleve és zsigerből tagadó emberekről van szó nem tudom.
Hát a zsigerből tagadók nem buták e?
Ezt előítéletnek és szemellenzőnek is nevezik. Bezárva maguk görcsölt világukba.(kényszerképzet)
Nos: " van rá igény. Vagy. Tettek róla hogy legyen rá igény."
Nagy különbség. Aljasság és gátlástalanság szempontjából.
Hogy a politika ilyen mocsokká vált
Abban az a bűnös ki Magyarországra meghonosította.
Azt kell eltiltani a politikától.
Túl aljas a lelke és sose lehet belőle jó vezető (olyan értelemben hogy a széles polgárságnak) a népnek is jó legyen.
És mindezt hosszútávon is elérve.
Ami gazdasági erősödésben és kulturális növekedésben mérhető
És ezek nemzetközi elismertségében.
A magas színvonalú mindenkinek elérhető tanultságban.
A tudományos eredménnyinkben és azok gyakorlati és saját erőből megvalósítottságban mérhetőek legyenek.
Ez például a gyártásra került találmányok.
Na majd ekkor van hosszútávon is elismert országvezetés.
Nem pedig: "Túl aljas a lelke és sose lehet belőle jó vezető (olyan értelemben hogy a széles polgárságnak) a népnek is jó legyen"
Mert az a bűnös ki Magyarországra meghonosította a hogyan kerüljek piszkos eszközökkel hatalomra.
 
Utoljára módosítva:
Nem akartam nagyon részletekbe menni, de akkor hogy tiszta legyen elmondom a története.
Édesanyám márc. 5-én megkapta az első védőoltását és 7-én jelentkezett az első tünete. Az orvosok 3 napig azt mondták, hogy az oltás mellékhatása. 10-én meggyőztük Férjemmel, hogy hívjon mentőt, mert egyedül élt és ha rosszul van senki nem segít neki senki. Este el is vitték; kiderült, hogy pozitív a Covid-tesztje és 75%-ban mindkét tüdőlevele be van gyulladva.13-án elhunyt. Nem kívánom senkinek és elhihetitek nem szivesen utaztam, de muszáj volt. Az utazásom indokolt volt. Hozzáteszem külföldön indulás előtt szintén csináltattam én is tesztet, ami negatív lett, de a kutya nem kérdezte, hogy van-e. Abban is egyetértek Veletek, hogy az utazás alatt is megfertőződhetek, annak ellenére, hogy maszk és kesztyű volt rajtam. Én minden tőlem telhetőt megtettem! És akkor is megtettem volna, ha nem szerzem meg a fent leírt tapasztalatomat!
A reptérre sógorom jött értem és autóval mentünk és igaz beugrottunk boltba, de mivel délután volt nem voltak sokan és mindenből előre csomagoltat vásároltam, tartva a távolságot, így csak a pénztárossal érintkeztem. Így is kb. másfél óra alatt a lakásban voltam és kitettem a piros papírkámat. Azóta is csak 1 nap voltam a városban és tünetmentes vagyok. A temetéssel megbíztam egy vállalkozót, akik teljes körűen intéznek mindent, így nem kell a hivatalos ügyek miatt se ingáznom a fővárosba - kizárva annak lehetőségét, hogy megfertőzennek vagy esetleg én fertőzzek meg mást.
Még felmerülhet, hogy a reptéren is jöttem-mentem. Születésem óta mozgássérült vagyok és mivel egyedül utaztam kértünk segítséget (nem szoktam), így csak azzal érintkeztem, aki a tolószéket tolta. Így utólag visszagondolva ez is jó választás volt, mert Budapesten nem kellett a buszon nyomorogni a többi utassal, ami a repülőtől az épületig visz. Mert bár azt nem tapasztaltam meg, de gondolom nem tudják tartani a távolságot a buszon az emberek.
Remélem így már értitek miért kellett utaznom. Külföldön sokkal inkább betartják az a szabályokat, bár ott is kezd már lazulni a fegyelem
Az én anyukám is megkapta a Covid-19-et egy héttel a védőoltás után. Megkapta a védettségi igazolványt is, de persze nem sokat ért vele, mert egy hét alatt belehalt. Ő a kínai védőoltást kapta, talán a Pfizer megvédte volna legalább a tüdőgyulladástól. Mikor Orbán Viktor büszkén dicsekszik, hogy hányan kapták meg a védőoltást, nekem mindig a szüleim jutnak eszembe, akik megkapták a kínait. Anya meghalt, apát még ápoljuk. Persze, ezekről az esetekről csak szóbeszédből vagy ilyen hozzászólásokból értesül az ember, mert közben megy a kommunizmust megszégyenítő sikerpropaganda.
 
Utoljára módosítva:
Az én anyukám is megkapta a Covid-19-ot egy héttel a védőoltás után. Megkapta a védettségi igazolványt is, de persze nem sokat ért vele, mert egy hét alatt belehalt. Ő a kínai védőoltást kapta, talán a Pfizer megvédte volna legalább a tüdőgyulladástól. Mikor Orbán Viktor büszkén dicsekszik, hogy hányan kapták meg a védőoltást, nekem mindig a szüleim jutnak eszembe, akik megkapták a kínait. Anya meghalt, apát még ápoljuk. Persze, ezekről az esetekről csak szóbeszédből vagy ilyen hozzászólásokból értesül az ember, mert közben megy a kommunizmust megszégyenítő sikerpropaganda.
Mélyen együttérzek Veled és családoddal! Mikor beszéltem a háziorvossal megemlítette, hogy Anyukám volt a 4., aki az oltás után fertőződött meg. Bár a kórházban azt mondták, hogy valószínűleg már az oltás előtt megfertőződött, csak nem jelentkeztek még a tünetek. Miért nem lehet előtte tesztelni? Mert az pénzbe kerül, és ilyenre nincs, csak arra, hogy a saját zsebükbe még többet tömjenek! Teljesen mindegy! A helyzeten már nem változtat semmi. Hánynom kell, attól ami a médiából zeng és a hozzáértőket meg sem hallják! A magas számok ellenére nem tesznek semmit, nem szigorítanak, hanem a nyitásról beszélnek! Számukra lényegtelen, hogy a kórházak túlterheltek - bár mit beszélek, minden rendben az egészségügy bírja a terhelést. A háziorvosok is túlterheltek, elérhetetlenek és még mindig pakolnak rájuk! Csak dübörögjön végre újra a gazdaság, hogy minél többet lehessen harácsolni!
Most háborognak a négyzetméter alapú bolthasználaton. Nehogy már bevezessük húsvét előtt, mert akkor mi lesz!? Legyen még több beteg ember addig! Haljon meg még több! De a húsvéti terülj asztalka legyen meg, mert keresztény ország vagyunk! Az már lényegtelen mekkora a veszteség - az már nem tartozik a keresztény ember nézetei közé!
Elárulom Írországban tavaly márciusban már bevezették, hogy csak meghatározott számú ember tartózkodhat a boltban. Nincs háborgás, mindenki elfogadta! Nem családostul járunk vásárolni, hanem csak 1 ember! Célirányosan listával a kezébe. Persze engem is gyakran hívott a Férjem, hogy most mit hozzon, de meg lehet oldani. Csak akkor kezdtem én is boltba menni, amikor enyhítettek a korlátozásokon. De akkor is egyikünk ment az egyik boltba, másik a másikba, hogy hamarabb végezzünk. És lehetőleg 1 hétre vásároltunk pedig 5 tagú a család. Egymás és a magunk védelme fontosabb! Csak az a baj, hogy itthon ezt sokan semmibe veszik és most ott tartunk, ahol tartunk!
Bocsánat a háborgásomért!
Kívánok erőt, kitartást ebben a nehéz időszakban! Édesapádnak pedig mielőbbi felépülést kívánok!
 
Az én anyukám is megkapta a Covid-19-et egy héttel a védőoltás után. Megkapta a védettségi igazolványt is, de persze nem sokat ért vele, mert egy hét alatt belehalt. Ő a kínai védőoltást kapta, talán a Pfizer megvédte volna legalább a tüdőgyulladástól. Mikor Orbán Viktor büszkén dicsekszik, hogy hányan kapták meg a védőoltást, nekem mindig a szüleim jutnak eszembe, akik megkapták a kínait. Anya meghalt, apát még ápoljuk. Persze, ezekről az esetekről csak szóbeszédből vagy ilyen hozzászólásokból értesül az ember, mert közben megy a kommunizmust megszégyenítő sikerpropaganda.
lgazad van, a számokat harsogják csak a médiában is, azt nem hangoztatják, h a beoltottak közül kit ért még nagyobb baj, netán kórházban lélegeztetőre került v egyenesen halált okozó volt az illető számára.
Könnyű a számokkal dobálózni.
Kimutatható statisztikákkal győzködni...az emberi szinten pedig rezzenéstelen arccal maradni; úgy az elhunytak és hozzátartozóik iránt, mint a túlterhelt kórházi dolgozók és hasonlóan megterhelt - és sokszor elérhetetlen - háziorvosok felé is!
Tegnap, az online kéozés során, beszámolt oktatónk is tapasztalatáról, az l.oltás miatt térd fájdalmai lettek, amivel addig sosem szenvedett, a ll.után sokszorosan felerősödött ugyanaz, és mikor háziorvosát kérdezte a lehetséges összefüggésről, h ez vajon mellékhatás-e; azt válaszolta az orvos, h 10-ből 10 tapasztal mellékhatást az Astra-Zeneca oltásnál.
Arra is kitért, h édesanyja oltásként a Szputnyikot kapta, és semmi gondja.
Mégis, merem állítani, h azok, akik könnyebben átvészelik, azok szervezete erősebb, ellenállóbb, nem csak az oltást gyártótól függ...

Ha pedig arra irányítjuk s figyelmet, h tkp egyik oltóanyag megfelelő teszteléséhez (s azok eredményének tanulmányozásához) sem hagytak időt, akkor adja magát, h világszintű kísérletezés folyik.
Továbbá: ki az az orvos, aki ki meri jelenteni, h a már forgalomban lévő oltások, a frissen felbukkanó mutációk ellen is védenek?! Nem hónapokig, még napokig se merném állítani!
Őszinte részvétem, szívből, igazán!

Sok erőt és kitartást kívánok Édesapátoknak a felépüléséhez és Nektek az Ő gondozásához!
 
Ha pedig arra irányítjuk s figyelmet, h tkp egyik oltóanyag megfelelő teszteléséhez (s azok eredményének tanulmányozásához) sem hagytak időt, akkor adja magát, h világszintű kísérletezés folyik.
Továbbá: ki az az orvos, aki ki meri jelenteni, h a már forgalomban lévő oltások, a frissen felbukkanó mutációk ellen is védenek?! Nem hónapokig, még napokig se merném állítani!
Mindegyik vakcina, amelyet az unióban engedélyeztek, csak IDEIGLENES, 6 hónapra szóló forgalomba hozatali engedéllyel rendelkezik.

Lehet, hogy fél év letelte, és az eredmények kiértékelése után ezek az oltóanyagok, jelen a formájukban már nem is kapnak forgalomba hozatali engedélyt, mert mint látjuk-halljuk, vuhani vírust, amihez ezeket az oltóanyagokat kifejlesztették, már Vuhanban sem lehet találni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,719
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére