Hírek Titkos kóddal kért segítséget a patikában egy bántalmazott lány

A patikus értette a kódolt üzenetet, így a bántalmazót végül letartóztatta az olasz rendőrség.

Spanyol mintára honosították meg Olaszországban a „1522-es maszk” kifejezést, amely titkos segélykérő kódként szolgál a bántalmazottak számára. (A 1522-es számsor Olaszországban az erőszak áldozatainak létrehozott, éjjel-nappal elérhető segélyhívó telefonszáma.) A titkos kód ötletét még a koronavírus-járvány elején vetették fel, amikor világossá vált, hogy a családon belüli erőszak előfordulása egyre növekszik, és a bántalmazójukkal egy fedél alá kényszerülő nők még nehezebben kérhetnek segítséget.

Az olasz esélyegyenlőségi miniszter, Elena Bonetti akkor megállapodási nyilatkozatot írt alá az olasz gyógyszertárakkal, hogy a patikusaik közvetítőként működjenek közre abban, hogy az áldozatok felvehessék a kapcsolatot az erőszakellenes központokkal. Bár a „1522-es maszk” kód sosem került hivatalosan elfogadásra, egy évvel a kezdeményezés bevezetése után egy 17 éves oristanói lány a titkos kóddal jutott segítséghez egy helyi gyógyszertárban.

Letartóztatták az elkövetőt​

A fiatal lány barátnőjével együtt érkezett az üzletbe, ahol „1522-es maszkot” kért a patikusnőtől, aki szerencsére értette a kódolt üzenetet, és egy hátsó helyiségbe kísérte a lányokat. Ott aztán kiderült, hogy az egyikük erőszak áldozata lett: egy családi barát, akire rendszeresen rábízták, 12 éves kora óta bántalmazta, és hol ajándékokkal, hol fenyegetésekkel kényszerítette hallgatásra.

A patikus értesítette a rendőrséget, ám a nyomozás nem indult egyszerűen. „Pszichológus jelenlétében meghallgattuk a bántalmazás áldozatát, aki eleinte nagyon tartózkodó volt, nem akarta, hogy feljelentést tegyünk. Csak azért árulta el a vele történteket a barátnőjének, hogy kicsit megkönnyebbüljön” – mondta Samuele Cabizzosu, az oristanói rendőrség munkatársa. A nyomozás végén azonban sikerült letartóztatni a 60 éves férfit, ezzel véget vetve az évek óta tartó szexuális bántalmazásnak.

ELLE

patika.jpg
 
Nos igen....akár még a patikust is feljelenthették volna önkényes intézkedésért....
Kétszer is meg kell gondolni hogyan segít vagy lép közbe az ember ah neki nem tetsző dolgot észlel.
 
Nos igen....akár még a patikust is feljelenthették volna önkényes intézkedésért....
Kétszer is meg kell gondolni hogyan segít vagy lép közbe az ember ah neki nem tetsző dolgot észlel.
Miért is? Nem intézkedett, nem önbíráskodott. A cikk szerint bekísérte hátulra és bár a cikk szó szerint nem említi, de valószínűleg értesítette a hatóságokat. Az hogy az ottani hatóság milyen segítséggel, miként állapítja meg, hogy valós-e a segélykérés az más tészta. ( hogy az olaszoknál maradjunk. :D )
A lány meg szerencsés volt, hogy a patikus értette a kódot. Ki tudja mennyi idő alatt szedte össze a bátorságát és próbált meg segítséget kérni. Bele gondolni is rossz, hogy ha értetlenséggel találkozott volna....

Világbéke!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,458
Tagok
615,657
Legújabb tagunk
Leupoldmeq
Oldal tetejére