Titkos karibi nyaralás miatt mondott le egy kanadai miniszter

Kanadában az év végével lemondott tisztségéről Ontario tartományi pénzügyminisztere. Rod Phillips a tartományára vonatkozó szigorú korlátozások ellenére elutazott egy eltitkolt karibi vakációra, ez került az állásába.

A pénzügyminiszter távozását főnöke, Doug Ford kormányfő jelentette be, Rod Phillips miniszter bocsánatot kért és buta hibának nevezte a Saint-Barthélemy francia szigetre szervezett utazását. A kicsi sziget 10 ezer fős, érdekessége, hogy ma is szinte kizárólag franciák lakják.

A BBC cikkéből kiderül, hogy a magyar szurkolók külföldi meccsein gyakran használt rigmusa ("itthon vagyunk, itthon vagyunk") alighanem Ontarióban is adekvát lenne. A politikust ugyanis az Új Demokrata Párt helyi vezetője, Andrea Horwath szólította fel lemondásra, és a miniszterelnök egy Peter Bethlenfalvy nevű pénzügyi szakembert kért fel Phillips utódjának.

Phillips azzal védekezett, hogy már a szigorítások előtt elutazott a “telelésre”, vagyis nem azok ismeretében távozott, hanem ott érték a változások. Álláspontját ugyanakkor gyengítette, hogy már a karibi party előtt is volt egy hasonló ügye, akkor a szigorú utazási ajánlások ellenére svájci utazáson vett részt.


Rod Phillips.jpg
 
Tevékenységgel összefüggő üzleti útnak kell bejelenteni a nyaralást - akkor nincs gond - nincs fertőzés - nincs karantén
Lásd: Rubin Réka
 
Oldal tetejére