Tragédia Kanadában — Egy junior jégkorong csapat 14 tagja halt meg

Egy félpótkocsi ütközött egy autóbuszba a Saskatchewan tartománybeli Tisdale településtől harminc kilométerre északra, amely 16 és 24 év közötti jégkorong játékosokat szállított.

Az RCMP jelezte, hogy 14-en haltak meg, 14-en pedig megsebesültek. Összesen 28 utas volt az autóbuszon a királyi lovasrendőrség (RCMP) jelentése szerint. A Humboldt Broncos nevű hockey csapat a Nipawin nevű városba utazott volna egy meccsre péntek este.

(Kép: A Humboldt Broncos hockey csapat.)

Az elhúnytak és sebesültek jelentős része a kevesebb mint 6 ezer lakosú Humboldt városból származnak--a kistelepülés pedig szombat reggelre valóságos sokkban van, hiszen szinte mindenki ismeri egymást, a játékosokat pedig különösen. A településen lévő Elgar Petersen arénát krízis központtá változtatták át péntek este. A szülők és hozzátartozók itt jelentkezhetnek további információért, a helyiek pedig itt nyújthatnak segítséget a gyászoló családoknak.

"Szavakkal nem lehet kifejezni azt a vesztességet, amit ma este érzünk," mondta Scott Moe, Saskatchewan kormányfője. "Ma este mind Saskatchewan szívében vannak," tette hozzá.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök is nyilatkozott. "El sem tudom képzelni, hogy a szülők most min mennek keresztül. Szívből küldöm együttérzésemet mindenkihez, aki ebben a szörnyű tragédiában érintett, Humboldt közösségében és azon túl is."

A tragikus baleset a 35-ös országúton történt. A mentésben mentőhelikoptereket használtak és a folyamatot a kegyetlen téli hideg is nehezítette--ma hajnalban például mínusz 21 fokot mértek.

(A baleset helyszíne Saskatchewanban.)

Körülbelül száz szülő és hozzátartozó a Nipawin település egyik templomában, az Apostolic Church-ben gyülekezett péntek este. Itt nyújtott további információt a hozzátartozóknak a lovasrendőrség. A négyezer lakosú település élelmiszerboltjai ételt osztanak a szülőknek és hozzátartozóknak, más üzletek pedig mobiltelefon feltöltőkkel érkeztek.

"Egy gyászoló tartomány nevében mondok köszönetet az egészségügyi dolgozóknak és az elsősegélyt nyújtóknak bátor fellépésükért, amelyre a lehető legnehezebb körülmények között került sor"--mondta Scott Moe kormányfő.

Christopher Adam
 
Együttérzek a családokkal!
Aki túlélte a gyermekét az minden szülő fájdalmát átérzi!
751310.gif
 
Borzasztó, amikor egészséges, fiatal életek érnek véget ilyen hirtelen és erőszakosan. Eszembe jutott a veronai buszbaleset, amiben magyar tinédzserek haltak meg és az a lezuhant repülő is, amin egy focicsapat utazott. Az biztos, hogy az ilyen tragédiák valahogy beleégnek az ember memóriájába. A fényképről látszik, hogy milyen erős volt a csapatszellem, hiszen még a hajukat is ugyanolyan színűre festették. Ilyen helyzetben a túlélőknek sokkal nehezebb lesz a helyzete, hiszen a fizikai sérülés mellett meg kell küzdeniük a gyásszal és a bűntudattal is, hogy miért ők élték túl, miért nem a másik?
 
Általában elég érzéketlen tuskó vagyok, az efféle hírek többnyire nem nagyon ráznak meg engem, pláne nem sportolóké mert a sport sose érdekelt, nem ismerem a sportolókat hallomásból se. Most mégis, e hír olvastán nagyon elszomorodtam, habár természetesen e csapatról se hallottam eddig egy szót se. Nem tudom, miért volt erősebb hatással rám épp ez, mint a sok más többi.

Talán, mert Kanadát is kissé az USA részének tartom, eképp valamennyire a hazámnak? Bár, még ezt figyelembe véve se értem igazán.

Mindegy, lényeg hogy remélem, elég fiatalok a túlélők ahhoz, hogy hamar feldolgozzák magukban a sokkot.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

oxenden oxenden wrote on Jekatyerina68's profile.
Keresem a következő könyvet letölthető formában, vagy megvételre . Tudna valki segíteni? Köszönöm.
Címe:
Sírjak vagy nevessek ? Az emberi agy boldogságra hangolható.
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm a fordítást, szeretem ezt a sorozatot.
Nagy Attiláné wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm a fordításaidat.
Nagy Attiláné wrote on Ajuda67's profile.
Köszönöm a fordításaidat.

Statisztikák

Témák
36,891
Üzenet
4,493,145
Tagok
596,136
Legújabb tagunk
lklkkhhkasykjkjs
Oldal tetejére