Transzperszonális pszichológia

bajika témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2010 Február 28.

 1. Aneli

  Aneli Állandó Tag

  de LSD nélkül is megy nem? hát erről szól a TP.
   
 2. Aneli

  Aneli Állandó Tag

  Demi! ugy látom itt is vagy
   
 3. A Demiurgosz

  A Demiurgosz Állandó Tag

  Hát... simán. :)

  Igazából a pszichotróp drogok azért hatnak, mert van nekik "foglalat" az idegrendszerben. Az egyik legvaskosabb hallucinogén az emberi szervezetben termelődik, az adrenokróm. :)
  Szóval ha az ember a saját misztikus mirigyeinek urává és parancsolójává magasztosul, olyan hallucinogénnel repíti magát az Atyaúristen és Anyaúristen kebelére, amilyennel csak kívánja. :)
  Persze ez csak viccelődés így ebben a formában. :)

  Viszont a pszichedelikus cuccok hasonló hatásokat okoznak az emberben, mint amiket "skizoid" kórismékben feljegyeztek, tehát úgy tartják, hogy a tudatmódosítósdi skizoid tudatállapotot idéz elő, szerintem azért ez csúsztatás, mert csak akkor kóros, ha nem integrálódik az ember személyiségében, amúgy értelme és szerepe van ennek.
  Az Oshótól kérdezték LSD-vel kapcsolatban, hogy használandó-é meditációknál, azt mondta, lehet, de akkor nem az ember a mester, hanem a kémiai vegyület. Ha pedig már az ember ura a kémiai vegyületnek, azon a szinten már semmi szükség rá.
  Szóval akinek vágya, hogy ura legyen a vegyületeknek, az ne szedje spirituális célzattal se, - mondja az Oshó. :)

  Kezd furcsa lenni - már mindenhol vagyok egy kicsit, de sehol sem igazán...:shock::?
   
 4. oliyboty

  oliyboty Vendég

  off hsz félig :D

  Jó zene a goa, én ritkán szoktam csak hallgatni, nem az én stílusom (én tucc tucc párti vagyok nagyon, minimal techno, hardcore:p)... Itt egy link, akit érdekel milyen a goa zene: http://radio.hbr1.com:19800/trance.ogg.m3u

  OLI:pkiss

  Ui.: Tudom, hogy nem lehet nyílt linket használni, de nem tudom megcsinálni úgy, hogy takarva legyen, hiába magyarázta el furrier is nekem, nálam nem működik ez a funkció :12:
   
 5. HG3FCB BARBARA

  HG3FCB BARBARA Állandó Tag

  Eredeti szerző sirkan49 [​IMG]
  ...„A kiváló matematikus és csillagász maják teremtésmítosza minden kétséget kizár. Könyveiket ugyan a katolikus egyház elégette, de szerencsére a teremtésmítoszt leíró mű egyike volt azoknak, amik megmenekültek a lángoktól. Az alábbi részlet Popol Vuh: Az ősi kicse maják szent könyve című művéből való. A könyvet Adrian Recinos fordította majáról spanyolra.
  Angol nyelven az University of Oklahoma Press gondozásában jelent meg 1950-ben.
  Aztán azt mondta Huracon, Tepeü, Gucumatz, mikor a jóssal, a Készítővel beszélt: „Együtt kell dolgoznotok és megtalálni annak módját, hogy az ember, akit teremteni fogunk, itasson és tápláljon minket, hívjon minket és emlékezzen ránk... Hívjon minket, imádjon minket, tartson meg emlékezetében minket a teremtett ember, az erkölcsös ember.Így legyen."

  A világ túlsó felén élt sumerok ...
  (G.C. Andrews, Földönkívüliek közöttünk)

  Hát ezek szerint nem sok:rolleyes:;)
   
 6. Aneli

  Aneli Állandó Tag

  nekem a goás linktől lefagyott a media playerem, nem tudsz valami mást betenni vagy hol találok ilyen weblapot
   
 7. sirkan49

  sirkan49 Kitiltott (BANned)

  GOA
   
 8. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Tavaly még néhányszor látogatta a fórumot egy társunk, aki veszélyes operáció előtt állt és ő sem hajtotta szívesen álomra a fejét, de még sokszor aludnia sem kellett ezekhez a "látomásokhoz". A műtét után annyira megváltozott, hogy még az ezotériával foglalkozó könyveit is elajándékozta.

  Vele beszéltünk arról, hogy nem könnyű eldönteni, hogy az volt-e a valóság, amit akkor tapasztalt, amikor egy daganat "masszírozta" a homloklebenyét, vagy az, amit most lát, miután helyreállították az agyában az eredeti állapotot.

  Ha a valóság az, amit előzőleg látott, akkor érthető, hogy miért korlátozza a "Teremtőnk" a látás képességét az ember számára. Valószínűleg nem volna kedvünk élni és szaporodni, tudván az igazságot.
   
 9. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Sirkán barátnénk nem csak tigris, hanem Nagy Vadász is. Olyan könyvekre bukkan folyton-folyvást, hogy csak pislogok. G.C. Andrews, Földönkívüliek közöttünk című könyvre gondolok. (Érdekességként: angol nyelven megtaláltam a könyvet, de ott a címe:" Földönkívüliek KÖZÖTT USA-ban " - hogy miért kellett a magyar fordítást ferdíteni még itt is...?)

  Ami a Popol Vuh könyvet illeti, abban a 7-8. oldalon található az idézett rész és egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy elégették a hódítók az összes maja könyvet. Képzeljétek mi lenne, ha az emberek tudnák az igazságot az isteneikről.
   
 10. sirkan49

  sirkan49 Kitiltott (BANned)

  Szia Barátném!

  Nem sokat kellett "vadásznom",mert itt van a hátam mögött a polcon. :D
  Elképesztő,ami abban a könyvben van!!

  "Ennek az aprólékos, jól dokumentált könyvnek a témája a földönkívüli intelligencia,ami megelőzte az Embert a Földön, együtt élt vele,és egyre inkább hatással van a fejlődésére.Napról napra nő a bizonyítékok száma. George Andrew okkult és vallási tapasztalatokat ír le az emberek számára közismert UFO címszó alatt. Az ET-k létezésének megannyi érvét tárja elénk a lelkiismeretes pontossággal összegyűjtött,az őskortól napjainkig történt események alapján. Nyugtalanító az író következtetése: az Ember vagy szembenéz a természetfölötti erőkkel és elfogadja a létezésüket... vagy elpusztul"

  Dr. Harley D.Rutledge fizikaprofesszor, Délkelet-Missouri Állami Egyetem

  "Bolygónk lakói ellen a legszörnyűbb bűnöket az "állambiztonság" nevében követik el - rendszerint egy bűnözőkből álló kis csoport fosztja ki és süllyeszti rabszolgasorba az embereket.
  George Andrews nagy szolgálatot tesz könyvével,mert ráébreszti az embereket arra a halálos veszélyre,ami a repülő csészealjakkal kapcsolatos tények állami eltitkolásával jár. Ez önkényes és alkotmányellenes eljárás a világ sok országában. Az az ország,ahol engedik,hogy a tudományos,politikai vagy történelmi igazságot az "állam védelmének" hamis értelmezése miatt eltitkolhassák,a legnagyobb veszélyben forog."

  Peter Tompkins, A növények titkos élete és A nagy piramis titka című könyvek szerzője

  Nos,többek között ez van a hátsó borítón.

  Talán egyszer majd felteszem a weboldalra az egész könyvet,de sajna nagyon apró betűs,(minimum 600-as felbontás kell hozzá) tele van számokkal,idegen nevekkel,stb.Szóval ez a könyv a szkennelők és javítók rémálma,mert itt valóban nem illik "tévedni" egy betűt sem. :D Ráadásul ragasztott,ami hajlamos a szétesésre.
  :..:
   
 11. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Nagyon hihető és logikus, amit ír. Találtam weboldalt, ahol megrendelhető a könyv, de ha apró betű 600 oldalon, akkor képtelen lennék elolvasni. Egyébként is csak arra van időm, hogy a fülemmel olvassak, úgyhogy ez a könyv valószínűleg kimarad az életemből. :(
   
 12. sirkan49

  sirkan49 Kitiltott (BANned)

  Szia Barátném!

  Ma "bevetésen" voltam,jól elfáradtam. De ahogy olvastam a hozzászólásod,teljesen felüdültem,jót nevettem.
  Ugyanis én a következőket írtam:

  "Talán egyszer majd felteszem a weboldalra az egész könyvet,de sajna nagyon apró betűs,(minimum 600-as felbontás kell hozzá) tele van számokkal,idegen nevekkel,stb.Szóval ez a könyv a szkennelők és javítók rémálma,mert itt valóban nem illik "tévedni" egy betűt sem. :D Ráadásul ragasztott,ami hajlamos a szétesésre.
  :..:"

  Vagyis NEM 600 oldal,hanem 600-as dpi kell hozzá,hogy szkenner megfelelőlen "lássa" az igencsak apró betűket. Ha már fent van,Te bármekkorára nagyíthatod. :D

  Ne aggódj,nem fog kimaradni: számíthatsz rám,csak kérek egy kis időt. Majd jelzem,ha kész. kiss
   
 13. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  :p Na ennek örülök! (Mármint, hogy sikerült megnevettetni ;))
  Én a "600"-at elolvasva úgy megijedtem, hogy már tovább nem is olvastam. kiss
   
 14. sirkan49

  sirkan49 Kitiltott (BANned)

  Szerintem ezt biztosan el fogod olvasni:

  "...Az őrület szorítása juttatta Walest a „természetfölötti" kezébe. A felbolydulást izgalom, pszicho-elektromosság vagy valami más okozta, hacsak nem valóban egy talán emberi elemekből energiát merítő erő hozta létre a fényes dolgokat, amik felhasználták az energiát, megnőttek és fényesen világítottak az extázis táperejéből. Lásd a növények radioaktív sugárzás segítségével elért lenyűgöző, növekedésére vonatkozó adatokat. Ha egy ember elveszíti józanságát Isten miatt, lelkesültségét hasznosan átadhatja az Isten másfajta megnyilvánulásainak.
  Ott voltak fények, ahol a legkevésbé számítottak rájuk. Nagy áruházakban,..."

  Vértezd fel magad rá! :D
   
 15. maitreya999

  maitreya999 Új tag

  Sziasztok !
  Nekem Michel Carayon volt a mesterem , sokat segített az életem megváltoztatásában . A könyveiben elég jó gyakorlatok vannak.
   
 16. sirkan49

  sirkan49 Kitiltott (BANned)

  Pszí-sebészettel még nem foglalkoztam soha. Mesterem sem volt,viszont a szüleim után a gyermekeim és az unokáim a legjobb tanítok számomra. Na és természetesen a természet: a fák,madarak,virágok,de még a szél is tanít.... :D
  Ha pedig olyasmit szeretnék tudni,ami nem körülöttünk van,akkor ahhoz a "valakihez" fordulok,aki bennem van,és sokkal többet tud,mint én magam. (Na ezt jól "megaszondtam",de remélem azért érted!) :D
   
  Plimpi kedveli ezt.
 17. Airy Fairy

  Airy Fairy Állandó Tag

  Ha valaki személyes példát, tapasztalatot tudna megosztani velünk, nagyon hálás lennék. Leginkább a "módosult tudat-állapototokat előidéző technikákra" jó volna egy-egy példa.
   
 18. sirkan49

  sirkan49 Kitiltott (BANned)

  Szia!

  Próbálkozz önhipnózissal,esetleg zenével.Itt a CH-n sok jó könyvet és zenét találsz hozzá.
   
 19. gmj

  gmj Állandó Tag


  Szia!
  Túl sok tapasztalatom nincs, de egyszer voltam transzlégzésen és az bizony meghatározó élmény volt. Nekem elég nehéz volt, nem csak maga a légzés, hiszen egy nagyon intenzív erős ki és belégzést kell végezni hosszú időn át a megfelelő zenékre, de a rákészülés is, mert elég zárkózott vagyok amit ott le kellett vetkőznöm. Mindent egybevéve én örülök, hogy elmentem és kipróbáltam ezt, mert nagyon szép élményben volt részem. Úgy éreztem, mintha a testem megszűnt volna, teljesen feloldódtam és hullámzott mindenem. Ugyanakkor fantasztikus szeretet érzés fogott el, éreztem, hogy nem vagyok egyedül, valaki fogja a kezem és figyel rám. Nem tudom igazán leírni az élményt, de csodálatos volt és mindenkinek csak ajánlani tudom a transzlégzést. Persze mindenkinek más az amit ilyenkor átél, de azt gondolom, hogy a szeretet mindenkinél meg van. A párom is velem volt, ő teljesen mást látott és érzett, de neki is nagyon szép és jó volt. Szeretnék még elmenni, mert úgy érzem nem használtam ki eléggé a lehetőséget, nem voltam elég kitartó a légzésben. Majd legközelebb :)
   
 20. roamer

  roamer Új tag

  Valóban alternatív gyógymód a Transzeperszonális pszichológia, de mivel ez egy újdonság itt, megérne egy külön csatornát. Egyúttal érdeklődöm, hogy a Parapszichológia alternatív gyógymódnak minősül-e.

  (Magam is tanult és gyakorló transzperszonális prszilógiával is foglalkozó vándor vagyok)
   

Megosztás