Trump összerúgta a port Kanadával is, de azok nem hagyták annyiban

Kanada védővámokat vezet be az amerikai alumínium importra, miután Donald Trump ugyanígy járt el egy nappal korábban. A kanadai kormány szerint az intézkedés ideiglenes, mert Trump elveszíti a novemberi elnökválasztást.

Kanada 2,7 milliárd dollár értékű amerikai alumínium-importra vet ki büntetővámokat, miután az Egyesült Államok bejelentette, hogy szankciókat hoznak a Kanadából érkező alumíniumimportra - tudta meg a Reuters pénteken.

Chrystia Freeland miniszterelnök-helyettes elmondta egy sajtótájékoztatón, hogy az ellenintézkedéseket szeptember 16-tól léptetik életbe, addig konzultálnak az iparági szereplőkkel. Donald Trump csütörtökön 10%-os vámot jelentett be az alumíniumtermékek importjára Kanadából, hogy megvédje az amerikai ipart a kanadai termékek dömpingjétől.

Egy kereskedelmi konfliktus az utolsó dolog, amire a feleknek szükségük van, ez csak rontana a gazdasági kilábaláson. Ennek ellenére az amerikai kormány mégis ezt a döntést hozta meg

- mondta a miniszterelnök-helyettes. Freeland az USA döntését abszurdnak és igazságtalannak nevezte.

Ez már nem az első kereskedelmi összetűzés az USA és Kanada között: 2018-ban utóbbi 12,5 milliárd értékű vámot vetett ki amerikai termékekre, miután az Egyesült Államok ugyanígy járt el akkor, szintén az alumínium - és fémtermékekkel kapcsolatban.

A források szerint a kanadaiak úgy számolnak, hogy az intézkedés rövid ideig lesz érvényben, mert Justin Trudeau kanadai miniszterelnök köreiben biztosra veszik, hogy Trump elveszíti a novemberi elnökválasztást.

Trump azután döntött a büntetővámokról, hogy az új kereskedelmi megállapodás Kanadával és Mexikóval életbe lépett. Az észak-amerikai gazdaságok mélyen integrálódtak egymásba, a kanadai export 75%-a az Egyesült Államokban kerül eladásra.

images
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok a

Stephen R. Covey: A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása – Az önfejlesztés kézikönyve-t

keresem. Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok! Szalay Lenke Mogyoró sorozatát szeretném letölteni. Köszi előre is!
Sziasztok! Keresem Debra Lobato Brothers sisters and special needs könyvét, angolul vagy ha valakinek meglenne magyarul még szuperebb lenne:) Online formában érdekelne elsősorban. Köszönöm!
Kicsichi wrote on Ajuda67's profile.
Helló, megint. Keresem J R Ward Örökség sorozatának fordítását. Ha valaki tudja hol találom, légyszi árulja el. Előre is köszönöm.

Statisztikák

Témák
36,464
Üzenet
4,401,584
Tagok
591,418
Legújabb tagunk
m laszlo junior
Oldal tetejére