Trump bejelentette: elkezdte a kilépést a párizsi klímaegyezményből

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 18.

Melitta - 2019 November 18, 05:44
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az Egyesült Államok megkezdte a párizsi klímaegyezményből való kilépésének hivatalos folyamatát - jelentette be Mike Pompeo külügyminiszter hétfőn, a legelső napon, amikor Washington jog szerint megtehette ezt a lépést. A várhatóan egy évig tartó kilépési procedúra a 2020-as amerikai elnökválasztást követően zárul le és lép hatályba.


  Donald Trump amerikai elnök már választási kampánya idején is az egyezmény következetes ellenzőjeként lépett fel, kormánya pedig az elmúlt években mindent megtett a már elfogadott környezetvédelmi szabályozások lebontásáért, azt állítva, hogy azok gátolják az üzleti világot, és ezzel előnyhöz juttatnak más országokat az Egyesült Államokkal szemben .

  Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit. Regisztráljon most!
  Hétfői bejelentését indokolva Mike Pompeo "azokról az amerikai dolgozókra és adófizetőkre háruló igazságtalan gazdasági terhekről" beszélt, amelyeket szavai szerint az Egyesült Államoknak a megállapodás értelmében tett vállalásai okoztak. Mint mondta, Washington "megvalósítható és gyakorlatias modellt" fog javasolni a globális klímaegyezmény hatásainak ellensúlyozására.

  A 2015-ben kötött párizsi klímaegyezményt azóta a világ szinte minden országa aláírta, így a klímaváltozás elleni küzdelem kérdésében az amerikai kormány gyakorlatilag szembefordult minden szövetségesével és az ország legfontosabb versenytársaival. Trump maga folyamatosan arról beszél, hogy nem hisz a klímaváltozásban.

  MTI

  upload_2019-11-17_23-44-34.jpeg
   
  Éva Kismadar és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 18.

  1. setni
   setni
   Ez hogy jön a cikkhez??
  2. setni
   setni
   Akkor a cikkhez is...az biztos hogy ha betartanak szigorú előírásokat és a konkurencia meg nem akkor tényleg hátrányba kerülünk.
  3. bumbayo
   bumbayo
   Sehogy, Melitta izgalomba jött.
  4. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Nyilvánvaló, hogy ez egy átvett cikk, ami reklámot is tartalmaz.
   Erre a következtetésre hogyan jutottál?
   ladybug7spots kedveli ezt.
  5. johannsebastian
   johannsebastian
   Lássuk be, a magas CO2 legalább a növényvilágnak jót tesz!
  6. gup
   gup
   Ha a világ legnagyobb levegőszennyezői nem vezetnek be megszorításokat, akkor a kicsik miért mazochistáskodnak?
  7. setni
   setni
   Szerintem a kicsik is csak annyit tartanak be amennyi nem gátolja a gazdasági fejlődésüket....
   Nem lehet siettetni a fejlődést majd lassan vagy kialakul vagy rákényszerülünk.
   Ernoe kedveli ezt.
  8. gup
   gup
   az Orbán-kormánynak meg kellett vétóznia az európai klímavédelmi vállalásokat (hogy ne rohanjanak a vesztükbe a vállalásaikkal) ... most kezetcsókolhatnak neki
  9. redredington
   redredington
   Elgondolkodtató és a maga módján még vicces is, hogy a "próféták" az embereket ostorozzák, de a legnagyobb szenyezők, mint a tengeri szállítás vagy a ruhaípar simán sunnyog a háttérben. Szerintem a fő gond, többek között, hogy részben maga a kapitalizmus által okozott gondokra, kapitalista választ akarnak adni. Ne használd a műanyag szivószállat, itt van 10 féle bambusz szívószáll.
   Kicsit kommunista áthallású, de pl. jó megoldás lenne a tervgazdálkodás globális bevezetése egyes iparágakban. Hisz ma már az emberi tényező, ami a szovjet időszakban elszbotálta a munkavégzés morális részét, ma már kiiktatható sok esetben. Automatta állattenyésztő telepek, automatta traktorok és vetés, aratás. A bankártya és az áruházadatok alapján, pedig igencsak pontosan ki lehet számolni, ki mennyi tejet iszik egy évben, vagy hány cipőt hord el.
   sidavoq, setni és tornando kedveli ezt.
  10. ladybug7spots
   ladybug7spots
   setni
   bumbayo

   Szokás szerint nem a lényeg a lényeg, hanem a kicsinyes piszkálódás.... ennyire magyarnak nem kellene lennetek...hm ?
   --------------------------------------------------------------------------------------------
   johannsebastian
   Lássuk be, a magas CO2 legalább a növényvilágnak jót tesz!
   gup
   Ha a világ legnagyobb levegőszennyezői nem vezetnek be megszorításokat, akkor a kicsik miért mazochistáskodnak?

   Némi komolyabb tájékozódás a témában esetleg ? Google a barátod, ne feledd !
   Utoljára módosítva: 2019 November 18
  11. victorvacendak
   victorvacendak
   Sajnos még ez sem igaz ebben a formában... A nitrogén a kulcs. Ha abból nincs elég, akkor nincs haszna az extra CO2-nek. A vadnövények fák tehát nem tudják kihasználni ezt. A takarmányt tudjuk nitrogéntartalmú trágyával segíteni (de a magas CO2 miatt a takarmény tápanyagtartalma csökken, tehát az emberi állati fogyasztásra roszabb minőségű növények fejlődnek), de mivel a CO2 meg úgy általában az üvegházgázok egy csomó paramétert befolyásolnak, nem feltétlenül pozitív a hatásuk...
   johannsebastian kedveli ezt.
  12. victorvacendak
   victorvacendak
   Vicces az öreg. Pont a klímaváltozás a valódi, inkább az a kétséges, hogy az embernek mekkora a szerepe benne - Trumpé kicsit nagyobb, mint az itt kommentelőké... :)
   Viszont igaza is van, mert minek rúgja tökön a saját gazdaságát, ha a legnagyobb szennyező Kína vagy India csak aláír, de nem teljesít semmit.
   Az meg úgy általában véve az embereket minősíti, hogy az elektromos autó lobbi és reklámok ellenére az elmúlt években az SUV eladások globálisan minden mást elsöpörtek... (nem mintha az autók túl nagy mértékben hozzájárulnának a klímaváltozáshoz - de azért a tüdőnek nem tesznek jót). És persze az is igaz, hogy az elektromos járművek gyártása elég komoly kibocsátással jár.
   setni kedveli ezt.
  13. setni
   setni
   Kérlek válaszolj mivel piszkálódok?
  14. setni
   setni
   Na most vagy nyugaton nem tudják mit írnak alá vagy orbán van megbízva azzal hogy játssza el a rosszfiút.
  15. gup
   gup
   ez már csak így megy, hipp-hopp és Várhelyivel is minden rendben "Olivér Várhelyi received the green light from the Parliament’s committee on foreign affairs " hiába volt a sok aknamunka.
  16. setni
   setni
   Ezért kell a politikától távol tartani magunkat....kivéve a választásokat.
  17. tornando
   tornando
   Ugyan már izgalmasabb mint a foci
   Az hogy Várhelyi átment azzal mi baja van Gup nak.
   Megvizsgálták döntés született.Pártatlannak minősítették.Igaz nem volt egyértelmű
   Biztos tudják mit csinálnak
   Ez is politika része.Megfelelt

   Arra a kérdésre, mit tenne, ha valamelyik EU-tagállam menedékjogot adna egy csatlakozásra váró ország elítélt volt miniszterelnökének – a képviselők nyilván Nikola Gruevszki volt macedón kormányfőre utaltak – Várhelyi azt válaszolta, hogy a menedékkérelmeket mindig az egyes a tagállamok bírálják el, az EU- és a nemzetközi jogot betartva.

   Hogy mi kicsik mit gondolunk ugyanerről a kérdésről az mindegy mi erkölcsi alapon ítélünk
   Utoljára módosítva: 2019 November 19
  18. gup
   gup
   nekem aztán az égvilágon semmi bajom ezzel ... csak csodálkoztam, hogy Gyurcsánynéék aknamunkája mennyire sikertelen
  19. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Trumpnak majdnem igaza van.
   Ugyanis, ha a jelenlegi szabályozás szerint a klímakvóta egy kereskedelmi tétel mert a fel nem használt mennyiséget el lehet adni egy olyan országnak, mint például Kína, akkor az összes kibocsátott CO2 mennyisége nem változik, csak más ország bocsátja ki.
   Az USA jelenlegi legnagyobb piaci riválisa Kína, amely egyúttal a világ egyik legnagyobb CO2 kibocsátója is.
   A szponzorok pedig csak akkor támogatják Trumpot, ha mindent megtesz az USA ipari potenciáljának növelése és a kínai gazdaság leszorítása érdekében.
   Az USA a saját érdekében a Távol-keleti piac uralására törekedik. Mint minden kapitalista állam, a dominenciára törekszik.
   johannsebastian és setni kedveli ezt.

Megosztás