Trump Pennsylvaniában emlékezett 9/11-re

"Amerika soha nem fog lankadni a népét fenyegető terroristák üldözésében" - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a 2001. szeptember 11-i terrortámadások áldozataira emlékezve a pennsylvaniai Shanksville városa melletti emlékműnél mondott beszédében pénteken.


Rövid és érzelmektől áthatott beszédében az elnök Amerika hőseinek nevezte a 19 évvel ezelőtti terrortámadás valamennyi áldozatát, köztük azokat a tűzoltókat, mentősöket, rendőröket és orvosokat is, akik azonnal az áldozatok segítségére siettek.

"Az American Airlines 93-as járatának áldozatai a legamerikaibb módon cselekedtek" - fogalmazott Trump.

A repülőgép utasaira utalva hangsúlyozta: "19 évvel ezelőtt 40 nagyszerű férfi és nő győzedelmeskedett a terror felett, és életét áldozta nemzetünk védelmében".



A pennsylvaniai városka közelében zuhant le az American Airlines légitársaságnak az a járata, amelyet a terroristák eltérítettek, s a feltételezések szerint egy washingtoni célpont felé irányították volna, de az utasok ellenállása miatt Shanksville mellett zuhant le. Ez volt a negyedik eltérített utasszállító 2001. szeptember 11. reggelén. Az első két repülőt a terroristák helyi idő szerint reggel kilenc óra után vezették bele a Világkereskedelmi Központ New Yorkban lévő két ikertornyába, majd egy harmadik eltérített gép a Pentagonnak (amerikai védelmi minisztérium) a Washington melletti Arlingtonban lévő, ötszögletű épületére zuhant.

A merényletsorozat mintegy háromezer ember életét követelte.

Az Egyesült Államok pénteken egész nap történetének e megrendítő eseménysorozatára emlékezik. New Yorkban az ikertornyok helyén megépített emlékműnél, mint minden évben, az idén is helyi idő szerint reggel kilenc óra 3 perckor - az első eltérített repülőgép becsapódásának pillanatában - kezdődött az emlékezés. Harangszó mellett olvasták fel valamennyi áldozat nevét. A ceremónián jelen volt Mike Pence alelnök és hitvese is.



Washingtonnal átellenben, a Potomac folyó virginiai partján fekvő Arlingtonban Mark Esper védelmi miniszter mondott emlékező beszédet, Shanksville-ben pedig Donald Trump és a first lady, Melania Trump tisztelgett koszorúkkal az áldozatok hősiességét megidéző emlékműnél.

Trump még csütörtökön este proklamációt adott ki, amelyben a többi között úgy fogalmazott: "2001-ben nemzetünk Isten segedelmével rendíthetetlen ígéretet tett, hogy soha nem feledi azt a csaknem háromezer ártatlan amerikait, akit értelmetlenül meggyilkoltak szeptember 11-én. Ezen a megszentelt napon - a Hazafiak Napján - ünnepélyesen lerójuk tiszteletünket". Az elnök egyébként pénteken reggel a Twitteren is idézett a proklamáció szövegéből.

A New York-i megemlékezésen jelen volt a demokraták elnökjelöltje, Joe Biden és a felesége is, akik találkoztak is a Pence házaspárral. Az amerikai televíziók fontosnak tartották, hogy beszámoljanak arról: Mike Pence és Joe Biden a koronavírus-járvány miatt szájmaszkot viselt és könyökük érintésével köszöntötte is egymást. Bidenék pénteken délután látogattak Shanksville-be.

Az Egyesült Államokban nemcsak a terrortámadások egykori helyszínein tartottak megemlékezéseket, hanem szerte az országban, több nagyvárosban és kistelepülésen is. A nagy amerikai televíziós csatornák 19 évvel ezelőtti filmrészleteket mutatnak be és dokumentumokat elevenítenek fel, politikusok és elemzők értékelik az akkori helyzetet és a terrorizmus elleni harcot.

(MTI)

upload_2020-9-11_14-2-31.jpeg
 
Természetesen Amerika számára ez nagy tragédia,mert a függetlenségi háború óta nem érte az országot semmilyen háborús esemény.Ez nagy pofoncsapás a számukra.A globális világban bármilyen fenyegetés,esemény gondot jelent. Pl.COVID,vagy erdőtüzek.Természetesen az USA megemlékezik a számukra sérelmes eseményekről,ugyanúgy mint más országok is a saját történelmük alapján.
 
A New York-i megemlékezésen jelen volt a demokraták elnökjelöltje, Joe Biden és a felesége is, akik találkoztak is a Pence házaspárral. Az amerikai televíziók fontosnak tartották, hogy beszámoljanak arról: Mike Pence és Joe Biden a koronavírus-járvány miatt szájmaszkot viselt és könyökük érintésével köszöntötte is egymást
Mennyire korrektek.
Nem az a cél hogy megosszanak hanem hogy példát mutassanak.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,753
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére