Trump szerint azért vannak erdőtüzek, mert nincs felgereblyézve az erdő

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 November 18.

Melitta - 2018 November 18, 19:30
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Bezzeg a finneknél, ott nincsenek is erdőtüzek. Természetesen a klímaváltozás továbbra sem létezik - avagy az amerikai elnök a kaliforniai erdőtüzek kapcsán sem volt okosabb, mint egy ötödikes.

  Donald Trumpra mindig lehet számítani, ha egy csokornyi okosságot akarunk hallani, most sem maradt adósunk. A Kaliforniában pusztító erdőtüzek pusztításának helyszíneit végigjárva továbbra is meg van győződve arról, hogy klímaváltozás márpedig nem létezik, a gondot valami egészen más okozza: hogy tudniillik nincsen felgereblyézve.

  Nagyszerű klímát akarok, ezt meg is fogjuk kapni, és olyan erdőink lesznek, amelyek nagyon biztonságosak.

  – mondta a témában. Hogy a zavaros mondat mit is jelent, azt is kifejtette: az amerikaiaknak tanulniuk kell az olyan országoktól, akik jobban értenek az erdőkhöz.

  Gondoskodnunk kell a padlóról, tudják, az erdők padlójáról, nagyon fontos. Meg kell nézni más országokat, ahol máshogy csinálják, az egy teljesen más történet. Találkoztam Finnország elnökével, és azt mondta, ők az erdők nemzete, így hívta magukat, és ők nagyon sok időt töltenek gereblyézéssel, takarítással, dolgokat csinálnak. Nincs semmi problémájuk, ami van, az nagyon kis probléma.

  Hogy az amerikai elnök úgy fogalmaz, mint egy alsós kisiskolás, az is megérne egy misét, de hogy a gereblyézésben látja a megoldást a szárazság és a forróság miatt évről évre pusztító erdőtüzekre, az végképp parádés. Mindezt az után, hogy pár nappal korábban azzal fenyegetett, hogy megvonja az állami segítséget az erdőtüzek sújtotta területektől, mert a tüzekért szerinte elsősorban a rossz erdőgazdálkodás a hibás, a klímaváltozásnak legfeljebb egy pici szerepe lehet a dologban. Erről Trump a Fox Newsnak adott interjúban mesélt, ami vasárnap kerül majd adásba.

  Az erdőtűz halálos áldozatainak számát jelenleg 71-re teszik, és több mint ezer eltűntet tartanak számon, jelenleg is több mint ötezer ember dolgozik a tűz megfékezésén.

  Bodnár Judit Lola

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 November 18.

  1. gumelig
   gumelig
   Ha nem egy csónakban ülnénk, azt mondanám, megérdemlik az amik ezt a palit.
   ladybug7spots kedveli ezt.
  2. Ernoe
   Ernoe
   Orbán nem hiába vásárolta meg trainernek a a 2019-es Europa választásokhoz, Trump volt tanácsadóját.
   Ö még egy tuskóból is elnököt tud varázsolni.
   -
   Kíváncsi vagyok menyibe kerül a Fidesz választási akciója az ország számára, és milyen bizalmas információk kerülnek egy idegen hatalom kezébe?
   -
   [​IMG]
   Utoljára módosítva: 2018 November 18
  3. Melitta
   Melitta
   Trumpot se az eszeert valasztottak meg, hanem a penz amivel finanszerozta a kampanyat ami szereny szamitasok szerint is horrorisztikus osszeg.
  4. gumelig
   gumelig
   :rohog::rohog::rohog:

   “Értetlenül fogadta a finn közvélemény Donald Trump amerikai elnök legutóbbi, országukra vonatkozó megjegyzéseit. Trump a kaliforniai tűzvész helyszínére látogatott, és itt beszélt ismét arról, hogy szerinte az állami erdészet is felelős a kialakult katasztrófáért.”

   “ A finn elnökkel voltam, aki azt mondta, 'nálunk nagyon más, mi egy erdőnemzet vagyunk'. És sok időt töltenek gereblyézéssel és takarítással és tesznek dolgokat, és nincs semmi gondjuk.” – foglalta össze mondandóját az Amerikai Egyesült Államok elnöke.

   A finneknek viszont fogalmuk sincs, miről beszélt Trump. A finn elnök, Sauli Niinisto egy helyi lapnak azt mondta, ő biztos nem beszélt gereblyézésről, amikor találkoztak. Arról valóban volt szó, hogy a finn területeket sok erdő borítja, és hogy jó ellenőrző-rendszert tartanak fenn.

   https://444.hu/2018/11/19/a-finnekn...t-mondta-hogy-naluk-takaritjak-az-erdok-aljat
   tornando, setni és varázsdoboz kedveli ezt.
  5. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Valaki vigye már el ezt a s...fejet egy szép nagy erdőbe ! Az sem baj, ha ottfelejti.
  6. Sussi07
   Sussi07
   Igaza van, hogy egy jó erdögazdálkodással sok mindent meg lehet elözni. Pl, akkor nem lesz eldobott müanyag flakon, ami egy kis napsugár hatására kész gyufásdoboz.

   A svéd erdötulajdonosok is jól megszivták, mikor 2005-ben a Gudrun nevü orkán itt tombolt közép Svédországban.
   A gyors hozam miatt gyorsnövésü fenyövel van nagyon sok terület itt betelepitve. A gond csak az velük, hogy a gyökerük csak kb 10% mélységben van pl. a tölgyhöz képest.
   A Gudrun boritott is minden fenyöt ott. 75 millió kubikméter erdöt döntött be.

   Gudrun-2005-_YCWk8atwCy4VKef5aqL6sMMznc.jpg Gudrun-2DQRyIwKVxqE0w8thJfyrbnFL2k.jpeg

   Igy nézett ki a feldolgozás után:
   2,5 km hosszan, 60 m szélesen és 13 m magasan állt. 7 évig tartott, mire leüritették ezt a "raktárat".


   Ezt egy jó erdögazdálkodással meg lehetett volna elözni.
  7. Melitta
   Melitta
   Ilyen sved modszer egy hasonlo helyzetbe meg nehezebb korulmenyek lennek, mert ti azert el tudjatok tuzelni de Los Angelesbe csak disznek vannak a kandalok.
  8. zulufönök
   zulufönök
   Sokszor mondott és mond marhaságokat,de a lényeget tekintve nő a népszerüsége a választóknál.És azért ez nem lehet véletlen!A néhai Ronald R.-ent is eleinte csak egy "ripacs szinész"-nek tekintették és az USA történetének egyik legnagyobb elnöke lett.
  9. Krieger Annamaria
   Krieger Annamaria
   Nézzétek, nem akart a tűzhöz passzoló sérót, mintha fehéredne a haja!!! Pedig igen csak szolidáris lenne a narancsos árnyalatával.. :cool:
  10. stardust1
   stardust1
   "Csak azok tudják megváltoztatni a világot, akik kicsit mások, a normálisok semmire sem képesek."

Megosztás