Hírek Trump szerint kedden le fogják tartóztatni, híveit tüntetésre szólította fel

Donald Trump volt amerikai elnök szombaton arról posztolt közösségi oldalán, a Truth Social-ön, hogy kedden le fogják tartóztatni. A politikus egyben felszólította híveit, hogy tartsanak tüntetéseket, amikor ez bekövetkezik.

A korábbi elnök a bejegyzésében azt írta, hogy a manhattani kerületi ügyészség (aminek a vezetőjét szerinte Soros György finanszírozza) „kedden le fogja tartóztatni a magasan vezető republikánus jelöltet, és egyben az Egyesült Államok korábbi elnökét”. Annak ellenére, hogy Trump szerint az ügy egy „régi, és teljes mértékben megcáfolt tündérmese”.
„Tüntessetek, vegyétek vissza az országunkat”
– zárta Trump a bejegyzést. A „vegyétek vissza az országunkat” felkiáltás Trump 2021. január 6-i beszédének végén is elhangzott, mely után hívei megostromolták az amerikai törvényhozás épületét.

A CNN információi szerint a manhattani kerületi ügyészség amiatt akar vádat emelni Trump ellen, mert korábbi ügyvédjén, Michael Cohenen keresztül 130 ezer dollárt, azaz közel 50 millió forintot fizetett Stormy Danielsnek, hogy a pornósztár hallgasson az afférjukról. Néhány hónappal korábban 150 ezer dollárért Karen McDougal Playboy-modell hallgatását is megvette Trump.
Az ügyet amiatt vizsgálja az ügyészség, mert a kifizetések a 2016-os kampány hajrájában történtek. A gyanú szerint kampányfinanszírozási szabályokat szegett velük a Trump-kampány.

A korábbi elnök azért fizette le a két nőt, mert félt, hogy ha a választás előtti hónapokban kirobban valamelyik szexbotrány, az komolyan ártott volna a választási esélyeinek. A Stormy Daniels-ügyet végül több mint egy évvel Trump választási győzelme után, 2018 januárjában robbantotta a Wall Street Journal.
Michael Cohen 2018 decemberében bűnösnek vallotta magát egyebek mellett kampányfinanszírozási szabályok megszegésében és amiatt, hogy hazudott a Kongresszusnak. A Trump piszkos ügyeit intéző ügyvédet három év börtönre ítélték. Végül mindössze 13 és fél hónapot kellett a rácsok mögött töltenie. Ezt követően másfél évet házi őrizetben kellett töltenie, majd jó magaviselet miatt az eredeti ítéletnél néhány hónappal korábban szabadulhatott 2021 novemberében.
A jövő héten várható vádemelés újabb csavart hozhat a 2024-es elnökválasztási kampányba. Az elmúlt hónapokban Trumpnak sikerült elhúznia elsőszámú kihívójától, Ron DeSantis floridai kormányzótól a felmérésekben, így jelenleg ő számít a legesélyesebbnek a republikánus elnökjelölti címre. A jelenlegi ügy azonban megkavarhatja a dolgokat.


A korábbi elnök ellen számos további vizsgálat is folyik. Trump két vállalatát például tavaly decemberben találták bűnösnek egy éveken át felgöngyölített adócsalási ügyben. Az esküdtszék akkor mind a 17 vádpontban elítélte a Trump Organizationhöz tartozó két céget. Ezeket azzal vádolták, hogy „nem hivatalos juttatásokat” adtak a csúcsvezetőiknek, ezzel pedig törvénytelenül csökkentették a felsővezetőik személyi jövedelemadó-kötelezettségét.
Az ügyet még tavaly nyáron indította a manhattani kerületi ügyészség a Trump Organization korábbi pénzügyi vezetőjének, Allen Weisselbergnek a tanúvallomása alapján. Az eljárás, illetve a nyomozás három éven át zajlott. A bűncselekmények Donald Trump elnöksége alatt is zajlottak.

Ezen kívül több vizsgálat is folyik Trump ellen a 2020-as elnökválasztás elcsalására tett erőfeszítései miatt. Az pedig pénteken derült ki, hogy 300 ezer dollár értékben kapott elnökként ajándékokat, amelyekkel a törvény szerint el kellett volna számolnia és túl nagy értéküknél fogva meg sem tarthatta volna őket.
(CNN)

1679159351254.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

tibi78 wrote on Csöpi & Roland's profile.
Szia! Kérted az oldalon ezt a Bunyós Pityu zenét. Sajnos nem merem feltenni nyilvánosan nehogy gond legyen belőle. Tudod hogy van ez....Elküldöm privátban. Ha van valami mp3 zenéd esetleg szivesen fogadom, vagy cserélhetünk is esetleg. További szép napot!
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Wildcath wrote on VikiCs99's profile.
:dr_33:
Sziasztok! Karácsonyi dramatizált mesét keresek, 6-7 szereplővel. Óvodásoknak adnánk elő! Előre is köszönöm a segítséget! :)
napsugar641 wrote on mejutka's profile.
:)

Statisztikák

Témák
37,949
Üzenet
4,753,745
Tagok
612,702
Legújabb tagunk
viiktor22
Oldal tetejére