Trumpnak írt levelet a GM, az Apple és az Uber feje

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 1.

Melitta - 2017 Szeptember 1, 23:51
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az amerikai gazdasági élet befolyásos szereplői nyílt levélben kérték Donald Trump elnököt, hogy ne utasítsa ki az országba gyermekként érkezett illegális bevándorlókat.

  A levelet több mint 350 gazdasági vezető írta alá, köztük például az Apple, az Amazon, a General Motors, a Microsoft, a Starbucks vagy a Facebook vezetői - közölte a Wall Street Journal.

  Az aláírók arra kérik az elnököt és a kongresszusi politikusokat, hogy ne szüntessék meg az öt éve érvényben lévő, úgynevezett DACA-programot, amely a gyermekkorban, a szüleikkel együtt illegális bevándorlóként az országba érkezetteket védi.

  A programot az előző elnök, Barack Obama léptette életbe a kiskorúak és a fiatalok kiutasításának elkerülése érdekében. Körülbelül 800 ezer fiatalról van szó, aki már az Egyesült Államokban nőtt fel.

  A levél egyik aláírója, a Microsoft elnök-vezérigazgatója a blogjában is kitért az ügyre. Satya Nadella, aki maga is indiai bevándorló, azt írta, a korábbi "felvilágosult bevándorlási politika tette lehetővé számomra, hogy megvalósíthassam álmaimat".

  Hasonlóképpen kiállt az Álmodozók nemzedéke mellett az Uber héten kinevezett új elnök-vezérigazgatója, az iráni születésű Dara Khosrowshahi, aki közleményében azt írta, hogy ezek a fiatalok "megérdemlik a munka, a tanulás és az amerikai álom megvalósításának lehetőségét".

  A Fehér Házra ugyanakkor a DACA visszavonását követelők szintén erőteljes nyomást gyakorolnak. A program bírálói azt is kifogásolják, hogy a rendelkezést nem a kongresszus hozta, hanem az előző elnök, aki ezzel szerintük visszaélt a hatalmával. Konzervatív szövetségi államok egy csoportja azt ígérte, hogy pert indít a kormány ellen, amennyiben a Fehér Ház szeptember 5-ig nem hoz döntést.

  Donald Trump a tavalyi elnökválasztási kampányban a DACA-programot alkotmányellenes elnöki amnesztiának nevezte, de elnöki beiktatása óta megértőbb álláspontot képviselt.

  A DACA visszavonásáról vagy érvényben tartásáról a Fehér Háznak az előzetes ígéretek szerint ezen a héten kellene döntenie, Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője azonban csütörtökön azt közölte, hogy a végső döntés még nem született meg.

  HVG
  fave.png
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 1.

  1. victorvacendak
   victorvacendak
   Csak a szüleiket? "Okos" ötlet.
  2. vazonosito
   vazonosito
   Szerintem aki sikeresen integrálódott a társadalomba, betartja annak (jogi, erkölcsi, stb.) szabályait, beszéli a befogadó közösségének a nyelvét, azt békén kellene hagyni, függetlenül a korábbi történésektől, ez egyfajta amnesztia valóban.
  3. Piti Sándor
   Piti Sándor
   ....,azt hiszem,hogy anno a Trampli nagypapája is két kézzel kaparta valami bánya mélyén a szenet Amerikában német bevándorlóként... :D
  4. Piti Sándor
   Piti Sándor
   Na meg ugye ott van a Szlovén felesége,akiről jobbnál jobb pofavágásokat lehet látni....
   Dúl a szerelem .... :D
   Enyhe kb. 40 év korkülönbség .....ámbár a szerelem kortalan..... :)
  5. sopsziv
   sopsziv
   na és miért ne utasítsa ki őket az országból?hisz ezek az iszlámok mindent megrongálnak.ezek a háborúról híresek nem a békéről meg az odaadó szeretetről.

Megosztás