Tudatmódosítás

oliyboty témája a 'Agykontroll' fórumban , 2009 Október 31.

 1. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Sziasztok!

  A topic címe szerintem magáért beszél, Tudatmódosítás. Azért nyitottam ezt a topicot (böngészés közben nem találkoztam ilyen témával és a kereső sem dobott ki ilyen topicot), mert fontosnak tartom, hogy erről is beszéljünk többek közt, illetve, nekem még ez a dolog "újnak" számít, nem rendelkezem túl sok ismerettel. Viszont szeretném elsajátítani a technikát majd, hogyan tudom a tudatomat módosítani, hogyan tudok szinteket váltani, nem feltétlen meditatív állapotra gondolok, pl. beszélgetés közben is lehet tudatszintet váltani, illetve én hallottam olyanról, hogy lehetséges olyan is, hogy pl. valakivel beszélgetek és annak a valakinek módosítom a tudatállapotát pl. jószándék céljából (gyógyítás, lelki bajok rendbetétele végett, stb...).

  Egy szó, mint száz, szeretném ha ebbe a topicba megosztanánk egymással ismereteinket, véleményekkel, tanácsokkal látnánk el egymást, tisztáznánk a tévhiteket, stb-stb...

  Üdv mindenkinek, OLI kiss

  Ui.: Olvasta valaki Drábik János - Tudatmódosítás című könyvét?
   
 2. T.K

  T.K Vendég

  Szia Oli!

  Mit ertesz tulajdonkeppen tudatmodositas alatt vagy mit szeretnel erröl tudni? A tudati szint emeleset? A tudati rezges emeleset? A tudati fejlödest?
  Pl a dohanyzas is egy tudatmodositas. Elösegiti a tudat rombolasat, szeteseset.
  Vagy a let es a tudat összefüggeset? (de ezt mar ismered)
   
 3. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Szia T.K!

  Igazából mindent, mivel ismereteim ezzel kapcsolatban nem igazán vannak. Épp ezért nyitottam a topicot. ;) Pl. azt tudom, hogy van olyan tudatmódosítás, ami hasonlít a hipnózishoz, de még sem hipnotizálnak... Igazából pontosan megfogalmazni sem tudom, mert ez a része távol áll tőlem nagyon, olvasni sem olvastam nagyon sokat róla. Azt tudom, hogy nagyon sokan a tudatmódosítást, az agymosáshoz hasonlítják, vagy a tudatalatti irányításhoz. Bár ez szerintem attól függ, hogy kinek mi a célja vele, pl. ha valakinek feltett szándéka bűncselekményre rávenni a másikat, akkor az tudatalatti irányítás. De hallottam olyanról is, asszem Ionon mondta, hogy van olyan állapot, amikor nem tudjuk kivédeni azt, hogy tudat alatt irányítsanak minket... Illetve agykontroll téren is beszélhetünk tudamódosításról, és meditáció téren is. A két tudatmódosítás közt mik a lényeges különbségek?
   
 4. T.K

  T.K Vendég

  Gyakorlatilag minden elmeny, minden tapasztalat a tudatunkra hat es modositja azt. Vagy pozitiv vagy negativ formaban.
  Na most itt tudat es tudat között különbseget kell tenni. A tudatnak több jelentese van.
  Az ezoteriaban a Tudat az a Szellemet jelenti (es itt vetödik fel az a problema, hogy a szellemnek is több ertelme, jelentese van)
  Maradjunk elöbb a Tudatnal (Szellemnel.)
  Tulajdonkeppen minden reldelkezik tudattal, meg egy kavics is.
  Minden tudatos. De nem tudatos gondolkodasu.
  Mi tulajdonkeppem TUDATOK (EN) vagyunk.
  Sokan összetevesztik a Tudatot a Lelekkel. Ez nem egy es ugyan az.
  A Lelek a Tudatunkhoz kapcsolodik, ez az összekötö kapocs a fizikai test es az EN (tudat) között.
  A lelek az az energia, ami a fizikai testnek eletet ad, elteti.

  Nos van a masik ertelemben vett tudat is, amit a gondolkodassal, az eszmevel van összhangban.
  Erre szoktak a tudatos gondolkodast vagy egyatalan a tudatossagot ertelmezni. Akkor vagyok tudatos, tehat a tudatomnal, amikor valamit erzekelek, eszlelek, felfogok, megertek.
  Na most visszaterve a tudatmodositasra. A tapasztalataink, megeleseink, gondolataink altal mind a ket ertelembe vett "tudatunkra" hatassal vagyunk.
  A kettö összefüg es kiegesziti egymast.
  Az eletünk celja a Tudatunk(EN) spiritualis fejlödese, a tapasztalatok altal.
  Minden megvaltoztatja tudatunkat. Az egesz elet egy tudamodositas tulajdonkeppen.
  Sajnos altalabana hatasok amik a külvilagbol erkeznek, sok esetben negativ hatassal van a tudatunkra. Media, ujsag, hirek, filmek stb.
  Ezeknek a celja a tudat rombolasa es a manipulacio.
  Hozza kell tennem, hogy a Tudat mindenkinel mas rezgesszammal rendelkezik es az ami meghatarozza a a bevonzasunkkat.
  Hasonlo hasonlot vonz. Azt hiszem ezt nem kell kifejtenem. A tudatunk pozitiv behatasa a spiritualitas es ennek a fontossaganak a felismerese. Csak ez ami a tudatunkat fejleszteni kepes , emelni a rezgesszintet.
  Ehhez sok minden hozzatartozik. A meditacio, a szeretet, a hit es a bizalom. Kapcsolatfelvetel a magasabb dimenziokkal es elsösorban a felismeres hogy Istenni Lenyek vagyunk, akik Isteni Ennel rendelkezünk.
  Felismerni, hogy mi nem a fizikai test vagyunk, az csak egy lehetöseg minket(Enünket) kifejezni es megtapasztalni.
   
 5. Bonaona

  Bonaona Állandó Tag

  Oliybotynak!

  Az élet keresés – szüntelen, kétségbeesett, reménytelen kutatás valami után, amiről nem tudjuk pontosan, hogy micsoda. Mély, leküzdhetetlen sürgetést érzel arra, hogy keress, de valójában nem tudod, mi a célod. És mindez olyan tudatállapotban történik, hogy bármire bukkansz, az nem tud kielégülést nyújtani. Úgy tűnik, a frusztráció az emberiség végzete, mert bármit is találj, értéktelenné válik abban a pillanatban, amint megszerezted. És akkor ismét nekilátsz a keresésnek. A kutatás folytatódik, akár találsz valamit, akár nem.


  Ezt a szüntelen kutatást kell megértened: mi ez és miért történik? Úgy tűnik, szakadék nyílt az emberi lényekben, az emberi elmében. Mintha egy lyuk, egy fekete lyuk tátongana az emberi tudat mélyén. Beledobálod a dolgokat, és eltűnnek a mélyén. Semmivel sem tudod megtölteni, semmi sem segít közelebb jutni a teljességhez.


  És ez a keresés nem engedi, hogy itt és most létezz, mert folyton valamerre másfelé űz. A keresés egy kivetítés, egy vágy, egy meggyőződés, amely azt mondja, hogy valami másra van szükséged – ami biztosan létezik, csak valahol máshol, nem ott, ahol éppen vagy. Egészen bizonyosan létezik, de nem ebben a pillanatban – nem most, hanem valamikor máskor. Ott található, akkor és sosem itt és most. Űz, vonz, kerget. Újabb és újabb őrültségekbe hajszol, egészen megőrjít. És sosem talál megnyugvást.


  Megkérdezted valaha önmagadtól, mi az, amit keresel? Próbáltad valaha mély meditációval megtudni, mi a kutatásod tárgya?


  Aki igazán keres valamit – aki kicsit éberebb, tudatosabb – annak az első feladatot az jelenti, hogy meghatározza a kutatást, hogy világosan, egyértelműen megfogalmazza a célt, előhívja a szunnyadó tudatból, és éberen elébe álljon, közvetlenül vizsgálja meg, szembenézzen vele. És akkor megindul az átalakulás. Ha körvonalazódni kezd előtted, mit keresel, fokozatosan el is veszíted iránta az érdeklődésedet. Minél világosabbá válik, annál erősebben halványul. Amint tisztán látod, mi az, hirtelen eltűnik.


  Bent sötét van – és mivel bent sötét van és nincs tudatosság, kívül keresel, mert kívül könnyebben tájékozódsz.

  Az érzékeink mind kifelé irányulnak. A szemünk kifelé tekint, a kezünk kívül mozog, a lábunk kint lépdel, a fülünk a külső zajokra, hangokra figyel. Minden, ami hozzáférhető számodra, kívül található; mind az öt érzékszerved a külvilágot kémleli. Ott kezded hát a keresést, ahol látsz, érzel, hallasz. Az érzékek hatósugarai kifelé vetülnek, de a kereső belül van.


  Ezt az ellentmondást kell megértened. A kereső belül van, de mivel a fény kívül világít, és a kereső eredményt akar, így kívül próbál találni magának valamit, ami boldoggá teszi. Ez azonban soha nem fog sikerülni. Még egyszer sem sikerült Ha nem ismered meg önmagadat, kutatásod haszontalan, mert nem tudod, ki a kereső. Ha nem ismered a keresőt, hogyan indulhatnál a helyes irányba?


  Tehát először azt kell pontosan tudnod, mit keresel. Ez rendkívül fontos, hiszen minél közvetlenebbül irányítod tekintetedet a kutatásod tárgyára, a tárgy annál inkább köddé válik. Ha tekinteted végre tökéletesen rögzül rajta, hirtelen nincs is már mit keresni; a pillantásod azonnal önmagadra irányul. Ha már nincs mit keresni, marad az üresség. Ebben az ürességben következik be az átalakulás, a befelé fordulás. Hirtelen elkezdesz önmagadra figyelni. Már nem keresel semmit, és új vágy ébred benned: megismerni a keresőt.


  Ha minden keresés megszűnt és hirtelen ráébredsz, hogy már csak egyetlen dolgot kell megtudnod: Ki ez a kereső bennem? Mi ez az energia, amely keresésre ösztönöz? Ki vagyok én? – akkor megtörténik az átalakulás. Hirtelen minden érték megváltozik. Elindulsz befelé. Ha egyszer elindulsz befelé…  Eleinte nagyon sötét van. Mert még egyszer sem jártál odabenn, a tekinteted a külvilágra irányult. Amikor hirtelen belépsz az utcáról, az otthonod sötétnek tűnik. De ha leülsz egy kicsit, a sötétség lassan oszlani kezd. Egyre világosabb lesz, a szemed alkalmazkodik a fényviszonyokhoz. Oly régóta élsz kint a forró napon, hogy teljesen elfelejtetted, hogyan indulj el befelé. A meditáció nem más, mint a látásod helyreigazítása, a látási képességed, a szemed újrabeállítása.


  És a sötétség fokról fokra szűnni kezd. Halovány fény kezd áramlani feléd. És ha továbbra is befelé nézel – ez nem megy egyik pillanatról a másikra – fokozatosan, lassan-lassan csodálatos fényt érzékelsz odabenn. Ez nem erőszakos fény, mint a Nap, sokkal inkább a Holdra hasonlít. Nem vakító, hanem vigasztaló, megnyugtató gyógyír. És lassan-lassan, ahogy megszokod ezt a belső fényt, látni fogod, hogy mi magunk vagyunk a forrás. A kereső a keresés tárgya. Akkor ráébredsz, hogy a kincs önmagadban rejtezik, és az egész zűrzavart az okozta, hogy kívül kutattál utána. Valahol odakinn kerested, pedig mindig is idebenn volt. Mindig is magadban hordoztad. Csupán rossz irányban kerested.

  Minden elérhető a te számodra is éppúgy, ahogy mindenki más számára.

  Az önismeret csak mély egyedüllétben lehetséges. Általában minden, amit önmagunkról tudunk, mások véleményén alapszik. Azt mondják: „Jó vagy”, te azt hiszed jó vagy. Azt mondják: „Szép vagy”, és te azt hiszed, szép vagy. Azt mondják: „Rossz vagy”, „Csúnya vagy”, bármit mondanak rólad az emberek, azt begyűjtöd. Ez lesz a személyiséged, pedig ez tökéletesen valótlan, mert senki más nem ismerhet téged, csak te saját magadat.

  Mások csupán részleteket látnak, és ezek a részletek nagyon felszínesek. Csak pillanatnyi hangulatot látnak; képtelenek behatolni a középpontba.

  Az emberek úgy élik le egész életüket, hogy mások meglátásaiban hisznek, a többiek szavaitól függenek. Ezért félnek annyira mások véleményétől. Ha azt gondolják rólad, hogy rossz vagy, akkor rossz leszel. Ha elítélnek, te is elítéled önmagadat. Mivel a véleményüktől függsz, szüntelenül idomulnod kell elképzeléseikhez; máskülönben megváltoztatják a véleményüket. És ez újabb nehézséget szül. Mivel nagyon sok ember van,mindenki más-más véleménnyel terheli az elmédet – egymással ellentétes véleményekkel is. Az egyik vélemény ellentmond a másiknak és őrült zűrzavar keletkezik benned. Az egyik ember azt mondja, hogy nagyon intelligens vagy, a másik pedig azt, hogy ostoba. Melyiknek hiszel? Megosztottság támad benned. Gyanakvással tekintesz önmagadra, vajon ki is vagy valójában… bizonytalanná válsz.

  Nagyon sok emberrel kerülsz kapcsolatba, és mindenki az elmédbe ülteti elképzeléseit. És mivel senki sem ismer- még te sem ismered önmagadat – ez a sok információ összekeveredik benned. Ha megkérdezed ki vagy, számtalan válasz érkezik. Hogyan dönts? Mi alapján? Itt vész el az ember Ez az önismeret hiánya. De minthogy másoktól függsz, félsz egyedül maradni – mert abban a pillanatban, hogy egyedül maradnál, félelem ébred benned, hogy elveszíted önmagadat. Le kellene mondanod arról az énről, amelyet mások véleményei alapján teremtettél. Ezért olyan félelmetes elindulni befelé. Minél mélyebbre merészkedsz, annál kevésbé tudod, ki vagy. És mindez azért, mert ha az önismeret útjára lépsz, mielőtt célba érnél, meg kell szabadulnod az énről alkotott minden elképzelésedtől. Egy szakadékhoz érsz; egyfajta nemléthez. Senkivé válsz. Tökéletesen elveszetten állsz, mert minden addigi tudásod jelentőségét veszti, az igazságot pedig még nem ismered. A keresztény misztikusok ezt „a lélek sötét éjszakájának” nevezik.

  Túl kell jutnod rajta és amint továbblépsz, hajnalodni kezd. Felkel a nap, és végre megismerheted önmagad. Felragyog a nap első sugara, és minden tökéletes lesz. Felhangzik az első reggel madárcsicsergés és mindent elértél.

  forrás: Osho által...
   
  Tavaszi Kikelet és bess kedveli ezt.
 6. Mr. Freeman

  Mr. Freeman Új tag

  Kiskoromban idegenek raboltak el engem, azt hiszem ufok. És módosítani akarták az agyam, de nem engedtem nekik.
   
 7. oliyboty

  oliyboty Vendég

  tömeges tudatmódosítás - H1N1 végett

  Meglehetősen nagyon furcsa lesz a kérdésem felétek, de azért felteszem. Akik itt a CH-n az ezoterikával foglalkoznak, és gyógyítanak is, energiát küldenek, programoznak, agykontrolloznak, meditálnak, jövőbe látnak, stb..., azok képesek arra, hogy olyan emberekkel fogjanak össze, akik szintén spiritualitással foglalkoznak, hogy tömeges tudatmódosítás menjen végbe, mondjuk Európában? Most ez egy kicsit meredeknek hangzik tudom, de létezik ilyen? Lehetséges? Azért kérdezem, mert itt tombol már a H1N1 a szomszédos országban (nehéz eldönteni, hogy mennyire fújja fel a média, mi igaz ebből és mi nem...), és nagyon sokan ugye pánikolnak emiatt, erre koncentrálnak, és akaratlanul is bevonzhatják a világjárványt és megfertőződhetnek ezzel (mert még nem ismerik a vonzás törvényét, elzárkóznak a spiritualitástól, stb)... Személy szerint úgy gondolom, hogy amíg ÉN nem gondolok arra, hogy H1N1, nem gondolok arra, hogy beteg leszek, nem is fogom megkapni (de én spirituálisan közelítem meg -most már majdnem az összes létező dolgot- másokkal ellentétben) és rohadtul (elnézést a szó miatt) nem érdekel, nem is jut eszembe, és nincs is rá időm, hogy ezen agyaljak. De most már mindenhonnan ez csöpög és akaratlanul is eszembe jutattják egyesek... Szóval a kérdésem a következő: ha próbálunk összefogni itt a CH-n belül, illetve másokkal is felvenni a kapcsolatot, akik szintén foglalkoznak spiritualitással, hogy kivédjük a H1N1-et másokat is ezzel megsegítve, akkor sikerülhet-e? Meg lehet-e fékezni a vírus terjedését Európában, valamint akik elkapták, azokat meggyógyítani? Egyelőre ennyi lenne.

  Köszönöm a válaszokat!kiss

  UI.: Bonaona és T.K köszönöm a válaszotokat, elgondolkodtató számomra nagyon is.
   
 8. Derzsi

  Derzsi Állandó Tag

  Húúúha...a tömegmanipuláció és a tudatmódosítás közt nagyon!! nagyon!! nagy a külömbség.
  Bízom benne hogy aki ezotérikus berkekben egy kicsit is otthon van,akkor azt is kell minimum tudnia hogy a gyógyitástól az Agykontrollig,a meditáció bármely formájáig....a mágiáig...stb....mind a módosult tudatállapotot használja ,vagyis az elméz lecsendesiti,kikapcsolja,, igy jutnak el a tudattalanig...az asztálsikra...a laborba....stb,hogy többet ne soroljak.Hogy ennek hány féle neve van ...hát sok.Alfa,transz..,révület...meditációs állapot....hipnotikus állapot....stb.
  Vagy inkább a tudatmódositó szerek érdekelnek Oliy?:) :) :) Mert az is sok van,hisz mindenki tudja hogy ezt az állapotot el lehet érni természetes uton és el lehet érni tudatmódositó szerekkel.A drogosok szerekkel jutnak el.Az alkoholisták is.De ez nem tartozik egy ezotérikus topik témájához bizom benne.
   
  bess kedveli ezt.
 9. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Kedves Derzsi!kiss

  Nem, nem dehogyis kábítószerekre gondolok. :D :D :23: Ha mesterségesen szeretném módosítani a tudatállapotomat, akkor inkább Brain vagy Hemi Sync-et hallgatok, ezek még egészségesek is és szeretem a zenéjüket, alkoholt pedig nem iszom. :cool:
   
 10. Sziasztok.

  Felkeltette az érdeklődésem ez a topic. Remélem ,hogy majd gazdagodni fog különböző technikákkal és élménybeszámolókkal :) :)

  Ha már szóba kerültek a tudatmódosító szerek (spirituális hatást kiváltó pszihedelikumok: látnok zsálya , hajnalka mag, hawai törperózsa mag, LSD, pszilocibin gomba stb...) mi a véleményetek róluk?

  Üdv VT.!
   
 11. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Uhh ezekből csak az LSD-ről hallottam eddig, a többi létezéséről még nem. :D Bár én ezeket tuti, hogy semmi pénzért nem próbálnám ki, vagy természetes (meditáció, agykontroll) vagy mesterséges (agyhullám stimi hanganyagok által, de ez már másik topic) úton módosítanám maximum a tudatomat... ;)
   
 12. nmarie

  nmarie Silver Tag


  Kedves Oli!

  Letölthető a Valódi én és az ERŐ kontra erő Howkins könyvek. Bőven, és tökéletesen kifejti ezt a témát, én legalábbis megerősítő választ kaptam általa.
   
 13. ionon

  ionon Vendég

  Szexuális tudat módosult állapotban levés igen közkedvelt tevékenység jutottatok benne valamire: jobb gondolatok ne talán: szegénység, éhezés megoldásának a záloga?
   
 14. madry28

  madry28 Állandó Tag

  Sziasztok, ha valaki erre járna...

  hallottatok már a holotróp légzésről, mint tudatmódosító módszerről? Nekem van pár infóm róla, érdekelne a ti véleményetek is.

  Üdv, Madry
   
 15. zagloba

  zagloba Állandó Tag

  "

  Nem mintha a kábítószert terjeszteném, de:
  Nem kell ennyire elzárkózni, azért mert az iskolában meg a médiákban azt mondják méreg az még nem jelenti azt, hogy igaz is.
  Ha tényleg az volna már 1 holland sem élne. De képzeld el ha mondjuk azt mondanánk, hogy bárki elszívhat egy füves cigit. És ettől a cigitől rájönne, hogy Ő az Isten. És ezt meg is tapasztalná! Hány évi kemény munkát spórolnánk meg magunknak?
  Csak hát akkor az emberek oroszlánok lennének, és nem birkák akiket lehet fejni és nyírni.
  Iskolában mit tanítanak? Tanulj meg számolni, valamilyen összeeszkábált történelem! Dolgozz 8 v. több órát nézd a TV-t olvasd a bulvár híreket. Legyen mindig valamitől félelmed. Most 2012 a félelem száma. 2012 szilveszterén már meglesz mondva, hogy 2020 a világvége és FÉLJ emberke. Azt nem, hogy a házas élet milyen problémákat kell megoldani, hogyan neveld a gyermeket! Istenről meg már nem is beszélek.
   
 16. elke

  elke Vendég

  "A kábítószer azoknak való akik nem bírják a valóságot"
  Mindegy milyen kábítószerről beszélünk, bármi lehet alkalmas rá hogy hülyítsen még a média is. Nem kell hozzá a füves cigi sem. Amúgy ahhoz képest mennyi beszívottal-lőttel stb. találkoztam egy sem mondta hogy ő az isten. Már mér titkolták volna előttem?:)
  Feldmár András viszont ír róla a van-e élet a halál után könyvében a google apó segítségével vagy akát a CH keresőjével sokmindent megtudhat akit bővebben érdekel a munkássága.
   
 17. Progressor

  Progressor Állandó Tag

  Az ember tudatalattijába minden egyes pillanatban befut minden információ a külvilágból. Ez benned egy érzésben nyilvánul meg, melyre te egy fizikai mozdulattal válaszolsz.
  A tudatmódosítás annyit jelent, hogy közelebb kerülsz a tudatalattidhoz.
  Ilyenkor az emberi agy, egy magasabb szintre kapcsol, ami azt jelenti, hogy a tudatba több információ kerül át a tudatalattiból. Ha a tudatodat módosítod, akkor ezeket az információkat tudnod kell kezelni. Ha nem vagy képes erre, hogy kezelni tudd, akkor ne módosítsd tudatodat (Pl.: drog), mert a befordultság érzése fog megjelenni és fog téged lelkileg beteggé tenni.
  Ennek az eredménye a (Skizofrénia).
   
 18. Progressor

  Progressor Állandó Tag

  A tudatodat azzal is módosíthatod, hogy meditálsz.
   
 19. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  ...és ráadásul pozitiv irányba!:p
   
 20. Boomer

  Boomer Állandó Tag

  Kérés

  Sziasztok,
  Ha volna a témában bármiylen elérhető könyve, kérlek írjátok már meg. (ebook)
  Köszi!
  B.
   

Megosztás