Tudomány - áltudomány

Éleskés témája a 'Tudomány,Technika' fórumban , 2013 December 7.

 1. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Már megint egy videó,már megint egy "doktorandó" :) ,ej-ej nem is tudom mi van mostanában,hogy "átpártolnak" az alternativ tudományok köreihez... :)
  Ismét idézek,csak azért,hogy ne engem vádoljanak ezen kijelentésért...(de ehhez meg kell nézni az előadást - igaz hosszú,és figyelmet igényel ...:))

  "Bizonyitékokon alapuló orvostudomány.
  -Gyakorlatilag,ha azt vesszük,ma az orvostudomány,és a klinikumban véghez vitt klinikai vizsgálatokat ki lehetne dobni.
  Annak idején azt mondta "egy" orvos-igazgató,hogy egy klinikai vizsgálatnak sikeressége az egyetlen egy dologtól függ,hogy mennyire jó volt megtervezve a protokoll,ami szerint azt véghez vitték - ez ki-be lett válogatva.Mi volt a vizsgálatnak a kezdete,mi volt a végpontja? És,ha ott a végponton te ki tudtál mutatni jó eredményeket,akkor a vizsgálat sikeres.
  Ha 2 nap múlva,az abban részt vett összes embernek kismillió tünete,vagy baja lett,az senkit nem érdekelt!
  Az a vizsgálat tényeken alapul!"(Dr. Herczeg Andrea: Mikrobiológus gyógyszerész)

  Dr. Herczeg Andrea:
  Együttélés a mikroorganizmusokkal - a gombák, baktériumok, vírusok a barátaink  "Minden létező - ember,állat,növény,ásvány túlélési módra programozott.Minden biológiai változás (betegség,egészség) értelemmel bir." (Claude Sabbah)   
  Csillagözön kedveli ezt.
 2. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Már megint képzelődsz. Milyen kitalált meséket olvastál a hozzászólásomban, amit;) próbáltam mint tudományos tényt bemutatni? A "tudomány" vagy a "tény" szó még csak nem is szerepelt benne. És szerinted miben nem mondtam igazat, vagy miben csúsztattam? Általánosságokban vagdalkozni könnyű...

  Hát ez már szinte beteges… A belinkelt dokumentum az 1983-as Duna’83 hadgyakorlat keretében a hajmáskéri lőtérbázison megfigyelt csapatmozgásokról szól, és nem említ sem ufókat, sem paranormális jelenségeket. És természetesen semmi köze sincs a "Magyarul" linkben leírt ufó-eseményhez sem. Ez utóbbi tényleg rendkívüli, ugyanis rendkívül valószínűtlennek tűnik. A szocreál időkben Hajmáskéren - a laktanyában, és az egész környéken - szovjet csapatok állomásoztak: harckocsizók, és a kiszolgáló egységeik, köztük erős csapatlégvédelem is. Magyarok oda csak vendégségbe jártak.:) Apám annak idején többször táborozott ruszki bázisok szomszédságában, és sokat mesélt az ottani szokásokról. Magyar oldalon rendszeresen kilógtak piálni, piát venni. Ha valaki eltévedt, és ruszki posztba futott, arra rögtön figyelmeztető lövéseket adtak le, és megpróbálták elkapni. Akit elkaptak, jobbik esetben csak összeverték és kirabolták. Mivel nem kellett elszámolniuk a lőszerrel, és ilyen esetben a másik fél sem szokott panaszra menni, ezért mondhatták azt, hogy meglépett a magyar. (Rosszabb esetben átadták őket az alakulatuknak, de ennek már többnyire tárgyalás, és "futkosó" volt a vége.) Ráadásul akkoriban a "keleti blokkban" nem kis szürke, vagy még inkább fekete "ufókat" volt szokás látni, hanem nagy zöldeket. Ezért én inkább el tudom hinni, hogy egy "doberdózó" katona ruszki "barátokkal" találkozott, és a "baráti incidenst" szokás szerint eltussolták, mint azt, hogy egy csúcstechnikával felszerelt szovjet bázis radarjai, őrei, és minden védelme mellett ufók mentek volna oda a csak elvétve fellelhető magyar katonákat ijesztgetni. A esetet egyébként valóban több külföldi forrás is említi, de egyrészt kissé;) más szöveggel, mint a belinkelt magyar oldal, másrészt egyöntetűen Thomas E. Bullard folklorista "UFO Abductions The Measure of The Mystery" című könyvét jelölik meg forrásként. Abban pedig mindössze annyi szerepel, az őrségváltás észlelte, hogy az egész "rakétaállomás" eltűnt. Egy őrt találtak a bozótban elbújva, zavart állapotban, aki csak arra emlékezett, hogy szerzetesnek látszó, vagy feketébe öltözött alakokat látott. Tehát semmi forrás, és semmi két őrkatona, őrparancsnok, kórház, kihallgatás, apró fekete barátok, ez mind utólagos hozzáköltés. És nem mellékesen: az UFO Related Entities Catalog, az ufo-észleléseket a világ minden tájáról összegyűjtő katalógus értékelése szerint mivel a történetről egy tengerentúli szerző tudósít, alapvetően fontos lenne az eredeti forrást megjelölése, valamint az információ amennyire rendkívüli, annyira hiányos is, ezért a történet hitelessége mellett semmi nem szól.
   
 3. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Mondasz valamit... A rendőrök közül is egyre többen követnek el köztörvényes bűncselekményeket, és egyre több katolikus pap pártol át a pedofilokhoz. Köztünk jár az Antikrisztus, az idén megint lesz Világvége?;)

  Már megint a csőlátás... Már a vitaindító hozzászólásodban is bemutattad, hogy a tudományos vizsgálatok között is jócskán akad hibás, vagy akár hamis is. Bemutattad azt is, hogy a tudomány ezt a maga eszközeivel korrigálni tudja. Ha elolvastad volna Ben Goldacre könyvét, azt is tudhatnád, hogy a most említett hibákat nem csak azok ismerik, akik elkövetik őket, a szakmai viták és ellenőrzősek során keresik is ezeket. De hogy az átfogó képet is lásd, ahhoz ismerned kéne azt is, hogy a tudománytalan vagy az áltudományos orvoslás mit tud felmutatni ezzel szemben. Ahol nem végeznek klinikai vizsgálatokat, ott a klinikailag megbízható adatok aránya nem 50, hanem kerek 0 százalék. Ahol az eredmények helytállóságát csak évszázadok alatt dogmává merevedett kijelentések igazolják, ott javító mechanizmusok eleve nem létezhetnek. Ahol pedig sem valódi tudományos vizsgálat nincs, sem hagyomány nem létezik, ennek ellenére mindkettő létét állítják, az nyilvánvaló hazugság. Ha pedig mindezek mellé még azt is hozzáteszik, hogy a tudományos módszerek haszontalanok, vagy a tudománytalanoknál kevésbé használhatóak, az olyan nyilvánvaló önellentmondás, ami még a legelborultabb csőlátónak is szemet kellene hogy szúrjon.
   
  laara kedveli ezt.
 4. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Fantasztikus az éleslátásod......hát hogy az istenbe lenne forrás - már ami neked is hitelesnek mondható - mikor titkosítva volt, ill. magyar, honi részről még mindig titkosítva van. Ha nem vetted volna észre, most, néhány napja hozták nyilvánosságra, már amennyire részletesen.....az említett esetnél maradva semmiféle, az esetet nem vizsgáló személy tagadó kommentje nem érdekel.

  Az viszont érdekelne, hogy, ha baromság az egész, akkor a CIA mi a fenét vizsgált, pláne mit titkosított.....

  Még egy dolog: aki ezeket a nagy titkosításokat nem érti, nem feltételez semmiféle sandaságot, annál komoly gond lehet, és az ne is érdeklődjön semmiféle tudományosnak mondott dolog után, elég, ha meghallgatja a jereváni rádiót...

  Ha viszont csak a "hivatalos tudománynak" akar segíteni, az meg szolgaság.....
   
 5. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Ne fárassz már. Honnan veszed, hogy titkosítva volt, vagy van? Az általad belinkelt CIA dokumentumban egy huncut szó sem esik róla, a könyv, ami említi, viszont már 1987-ben nyilvánosan megjelent. És a hiteles forrást nem csak én hiányolom, hanem a UFO Related Entities Catalog is, ami azért már nem semmi.:D Egyébként ha neked kellene hitelt érdemlően eldöntened, hogy egy állítást alátámasztó források teljes hiányának oka a tökéletes titkosítás, vagy az, hogy a mesélő ott helyben találta ki az egészet, te hogyan fognál hozzá?

  Hát ezt az ufó-sztorit nem vizsgálta, vagy ha igen, akkor tökéletesen eltitkosította,:) ugyanis mint mondtam, az általad belinkelt dokumentum egy évekkel későbbi hadgyakorlat csapatmozgásairól készült képek kiértékelésével foglalkozik.

  Még egy dolog: aki ezeket a nagy hazugságokat nem érti, és a bizonyítékok hiánya mögött mindenféle titkosításokat feltételez, annál komoly gond lehet, és az ne is érdeklődjön semmiféle tudományosnak mondott dolog után, elég, ha meghallgatja a jereváni rádiót...
  Ha viszont csak a "hivatásos hazudozóknak" akar segíteni, az meg szintén hazugság.....
   
 6. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag


  Hát persze, hogy úgy van! Nem is oldottak fel semmiféle titkosítást......nem is volt , meg nincs is semmi titkosítva......:dr_4::rohog::dr_4::rohog::dr_4::rohog:
   
 7. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

 8. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  " ..........“TV2 Denmark valami olyat tett, amit az USA vezető média hálózatai nem mernének megtenni: megvizsgálták a HPV oltás ellentmondásait, amiről sokan azt állítják, hogy oly sok fiatal nő életét tette tönkre, és közzétették kutatásuk eredményét.


  2013 decemberében Katie Couric készített egy műsort a HPV elleni Gardasil oltásról, ahol meg merte interjúvolni annak a lánynak az édesanyját, aki nem sokkal az oltás beadása után meghalt. Couric műsorát nem lehet éppen oltáspártinak nevezni.
  Az érme mindkét oldalát megmutatta, és nagy hangsúlyt helyezett a gyógyszeripari oldalra, akik azt állították, hogy az oltás biztonságos. A vezető médiától mégis éles támadások érték, és bocsánatkérésre kényszerítették azért, mert kérdéseket mert feltenni a HPV oltás lehetséges kockázatairól.

  A hivatalos amerikai médiában tapasztalt ennyire nyilvánvaló cenzúra mellett üdítő azt látni, hogy a dán média elkészítette ezt a dokumentumfilmet angol felirattal, hogy a világ többi részén is megnézhessék. Családokat és orvosokat kérdeznek benne, és a kemény kérdések nincsenek cenzúrázva. Az USA-hoz hasonlóan ezek az oltáskárosult lányok nem kapnak segítséget a kormányuktól, mert a kormány hevesen tagadja az oltási károsodások létét is, ezzel őket és szüleiket is becsapja és cserbenhagyja......."

  http://mindenegyben.net/betegen-es-...tatta-a-gyogyszeripart-leleplezo-filmet-36799
   
  keresztúr és evapatocs kedveli ezt.
 9. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Ezt mondod te. Én viszont azt mondom, hogy a konkrét hajmáskéri ufó-esetben nincs nyoma a titkosítás feloldásának, és magának a titkosításnak sem
   
 10. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Megint nem az eredeti hírt olvastad el, hanem egy valaki által már megcsócsált változatát. A valóságban a per tárgya egy fogadás volt, Lanka 100000 eurót ajánlott annak, aki egyetlen tudományos publikációval igazolni tudja a kanyaró vírusának létezését. Egy Barden nevű fickó bemutatott hat publikációt, és perelte Lankát a pénzért. Első fokon nyert, a másodfokot elbukta. Ott azzal indokolták a döntést, hogy Barden a szakértői vélemény szerint nem egy, hanem minimum két publikációval tudta csak kétségbevonhatatlanul igazolni a vírus létezését, tehát formálisan nem teljesítette a fogadás feltételét.:) Ezt a szövetségi fellebbviteli bíróság is helybenhagyta, leszögezve, hogy a hat dokumentum együtt viszont már kétségbevonhatatlanul igazolja a vírus létezését.
   
 11. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  TV2 Denmark nevű kutatóintézetről még nem hallottam.:) Nem hiszem, hogy tőlem hallod először, de tudományos kérdéseket nem tévétársaságok szoktak érdemben megvitatni és eldönteni.
  A Gardasil-pániknak pedig elég tekintélyes irodalma van, aminek te láthatóan csak az egyik (és nem a tudományos;)) oldalát ismered.
  A félreértés, amit a pánikkeltők kihasználnak, az utókövetéses vizsgálatok adatainak hamis értelmezéséből ered. Ilyenkor ugyanis olyan megbetegedésekről, állapotromlásokról küldenek be jelentéseket, amik időben követik az oltás vagy gyógyszer beadását. Ez pedig nem feltétlenül jelent oksági kapcsolatot, amint azt @Éleskés "szívinfarktus"-esete is illusztrálta. Oksági kapcsolatot ilyen adatokból úgy lehet kimutatni, ha összehasonlítják egy-egy konkrét bejelentett esemény gyakoriságát az ugyanilyen kezelést nem kapott populációnál megfigyelhető gyakorisággal. Az ilyen vizsgálatok viszont a Gardasilnál nem igazolták a pánikkeltők állításait, pedig már világszerte több mint százmillió beadott oltásnál tartanak. És itt megint felmerül a szokásos kérdés, hogy ezek után mi a valószínűbb: a nemzeti kormányok esküdtek-e össze egyenként az ellenségeikkel, hogy a saját népüket pusztítsák (igaz, az adatokból láthatóan nagyon rossz hatékonysággal:D) az oltás engedélyezésével, sőt, támogatásával, vagy csak piti pánikkeltők sütögetik a maguk kis pecsenyéjét néhány plusz lájk, vagy nézettségi százalék kedvéért?
   
 12. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

 13. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Látom, megint sikerült beletapicskolnod a közepibe.:rohog:
  Shane Ellison (A Nép Kémikusa) echte kóser kuruzsló, aki egészségügyi szakképesítés nélkül ezerrel árul gyógyhatásúnak kinevezett "táplálékkiegészítőket", és ad "egészségügyi" tanácsokat. Mindezt tetszetősen parasztvakító, tudományosnak tűnő dumák kíséretében teszi, tehát az áltudomány kritériumának is frankón megfelel. (Aki szokott olvasni is, a neten bőven találhat róla tudományos véleményeket pl. a "shane ellison quackery" keresőszavakkal.)
  Az idézett kijelentése pedig ott bukik, ahol a többi BigBadPharma összeesküvés-elmélet is: egyrészt ha az emberiség kiirtása a cél, akkor nagyon pancser módon csinálják, mert a népesség robbanásszerű gyarapodása térben és időben rendre egybeesik a törzskönyvezett gyógyszereket alkalmazó orvoslás elterjedésével. Másrészt pedig ha van (és időnként nyilván van) is simlisség a gyártók és forgalmazók részéről, az egészségbiztosítók, és az adott gyártótól és/vagy forgalmazótól független kutatók ezzel szemben nagyon erősen ellenérdekeltek, ezért az egészségügyi hatóságok ez utóbbiak tudományos kutatási eredményeire hivatkozva hatékonyan fel tudnak, és fel is lépnek ellene.
  Ami pedig a forrásodat illeti: a szupertanacsokblog.hu rendszeresen megjelenik a kamu híroldalakat listázó szájtokon, lásd pl. http://hvg.hu/tudomany/20150119_atveros_weboldalak
  http://humbug.blog.hu/2017/01/02/szenzaciohajhasz_es_lajkvadasz_oldalak_listaja
  https://atveros-oldalak.com/
   
 14. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Azt nem mondom, hogy próbáld ki, mert te is "rab" leszel.....:D

  http://www.tenyek-tevhitek.hu/antidepresszans-mellekhatasok.htm
  http://canadahun.com/blogbejegyzes/csak-egy-szem-gyógy-szer.12418/
   
 15. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Köszönöm. Én sem javasolnám neked, hogy a hiszékenység és az irracionális gondolkodás rabjává válj, de láthatóan ezzel már elkéstem.:D
  Szendi Gábor áltudományos munkamódszerére már felhívtam a figyelmet @evapatocs hozzászólásával kapcsolatban, ezért itt csak megismétlem: a tudományos szakirodalomból a minőségüktől függetlenül kimazsolázni az ember prekoncepcióit alátámasztókat, a többiről pedig mélyen hallgatni, ez nem a tudomány módszere. Ha emellett az illető a jó ügy érdekében;) még füllent is néha (pl. hogy az említett Yellow Card, és más hasonló utánkövetéses rendszerek igazolt mellékhatásokat, és nem a gyógyszerek alkalmazását időben követően megfigyelt eseményeket rögzítenek), ezzel inkább a szélhámosok, mint a tudományos kutatók közösségét erősíti. Tehát marad az @evapatocs által is megválaszolatlanul hagyott kérdés: vagy minden érdekelt és ellenérdekelt összeesküdött az emberiség kipusztítására, de ezt olyan pancser módon csinálják, hogy a Föld lakossága közben töretlenül növekszik tovább, vagy Szendi úr, valamint "barátai és üzletfelei" próbálnak "alternatív tények" bevetésével hiszékeny és tudatlan embereket legújabb könyvük, vagy gagyi "csodaszerük" megvásárlására rábeszélni.
   
 16. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag  Most már Jani tudja a tuti választ....

   
 17. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Világosíts már fel, mi köze ennek a videónak a felette beidézett hozzászólásomhoz, vagy akár a tudományokhoz és áltudományokhoz?
   
 18. anom

  anom Állandó Tag

  Eddig 2 nagyszülőm lett eltemetve "idő elött", mert olyan gyógyszereket írtak fel nekik amiket nem is kellett volna szedniük, mivel egymás hatását gyengítették, vagy okoztak nagyobb galibát mint amennyit segítettek (boncolási eredmények alapján mondom). Amikor 7-10 féle gyógyszert szedetnek be az orvosok a páciensel amiknek a fele kísérleti gyógyszer (minek persze nincs tudatában az illető), akkor azért az ember elgondolkozik, hogy most akkor az öregeken kísérleteznek mert nekik már úgyis mindegy? Ráadásul ez az a korosztály ami a legkiszolgáltatottabb .
  Tudom hogy a halál (főleg ha gyors, békés és fájdalommentes) az gyakran megváltás már egyeseknek mint sem elkerülendő esemény, annak ellenére, hogy a szeretteiket nem akarnák elengedni az emberek. De ez esetben több szenvedést okoznak mint amennyit segítenének az orvosok a rászorulón, és az én hozzátartozóim nem az egyedelüi eset sajnos. De vannak más jellegű betegségek főleg a pszichoszomatikus amiken előszeretettel kísérleteznek ismereteim szerint.
  Hozzáteszem nem minden orvos kísérletezik pénzért gyógyszercégeknek, vannak orvosok akik tényleg segíteni akarnak és valóban vannak gyógyhatású szerek amik nagyban meggönyítik a felépülést. Viszont lássuk be a nyugati orvostudomány első sorban a tüneteket kezeli, a kiváltó ok mindig csak másodlagos-harmadlagos, már ha egyáltalán foglalkoznak vele. Márpedig pont a kiváltó ok az amin első sorban segíteni kéne, viszont mivel ez sokszor (vannak kivételek!) lelki-érzelmi eredetű ezért nem foglalkoznak vele.
  Szóval jobb ha kiegyensúlyozott lelki-mentális-testi életet élünk, mert ha nincs szerencsék és muszáj orvoshoz fordulni nem biztos, hogy segítség lesz a valódi problémánkra.
   
  brunó1945 és evapatocs kedveli ezt.
 19. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Szia anom!
  Mostanában csak olvasgatok a fórumon,és nem posztolok,főleg nem vitatkozom,mert senkinek nem akarok bizonyitani semmit.Erre mondják,hogy minek is,aki nem érti,mert nem akarja érteni.
  Én tisztelem a tudományt,és követőit,mert magam is utána nézek dolgoknak,és minden oldalról megvizsgálom azokat (kapok is érte minden két részről),de én ezt igy tartom helyesnek.Van gyakorlatom mind két irányból,mert benne vagyok,és látom mi folyik,de elég csak körbe nézni saját környezetünkön,hogy egyre betegebbek az emberek.Igaz,hosszabbb élet kort megélnek,de nagyobb részük csak vegetál öreg korábanSzedik a sok gyógyszert életük végéig (és egyre többet!),de javulás nincs,csak romlás, főleg psychésen.Rengeteg demens beteg van,főleg öreg korban,amit végképp nem tudnak kezelni.Fiatal,és a késő középkorúaknál pedig tarol a daganatos betegség,amiről fogalmuk sincs mi okozza.

  Egyre több orvos felismeri ennek tarthatatlanságát,és nem találja etikusnak azt,hogy psaxisában maradjon,ha nem tud segiteni,mert ők még nem felejtették el,amit eskü alatt vallottak,hogy "Nil nocere" soha ne árts...
  -Kérlek nézzél meg 2 videót Dr. Lenkey Gábortól.Az első riport( 2 részből áll) egy gyógyszeripar képviselőjével készült,a másik egy psychiáter orvossal,aki úgy tartja helyesnek,hogy a gyerekeknek kokain-származékú gyógyszert kell kapniuk a hiperaktivitásukra (ami csak egy kitalált betegég!)

  http://www.drlenkei.org/tv2-mokka/
   
 20. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Részvétem.:( Szerencsétlen esetben ez is előfordulhat, de a statisztikai adatokból ítélve valószínűleg inkább az én esetem a tipikus, amikor legalább 3 nagyszülőm életét hosszabbították meg a megfelelően felírt és alkalmazott gyógyszerek.
  Azt viszont nem hiszem el, hogy ma a fejlett világban bárkivel is egyszerre 4-5 kísérleti gyógyszert szedetnének be, itt valami félreértés lehet. A gyógyszerekkel való “kísérletezésnek” szigorú szakmai és törvényi előírásai vannak, és ezek mind tiltják az ilyen gyakorlatot. A “gyógyszernek nem minősülő készítmények", és az azokkal üzletelő kuruzslók körében ugyan rendszeres az embereken való kísérletezés – a szó mengelei értelmében –, de ezt aligha lehet a tudományos bizonyítékokon alapuló orvoslás számlájára írni. Ezért érdekelne, hogy ismereteid szerint kik milyen kísérleti gyógyszereket szedetnek egyszerre, egymás mellett idős emberekkel?
  Az sem igaz, hogy a "nyugati orvoslás" más orvoslási rendszereknél gyakrabban kezelné a tüneteket az okoknál. Éppen ellenkezőleg, a nem tudományos alapokra épülő rendszerek többnyire még a valódi okokat sem tudják feltárni, és a tüneteket is jobbára csak lelki-érzelmi terápiákkal képesek kezelni. Ezért "vak tyúk is talál szemet" alapon ráhibázhatnak olyan kórképekre, amiknek ilyen okai vannak, de pl. a járványokkal, egyéb fertőzésekkel, fizikai sérülésekkel, vagy más szervi elváltozásokkal nem sokat tudnak kezdeni. A kiegyensúlyozott lelki-mentális-testi élet hasznos dolog, de biztosan nem minden esetben segítség a valódi problémánkra.
   

Megosztás