Tudomány - Fizika - Csillagászat

damagedealer témája a 'Irodalom' fórumban , 2013 Május 13.

 1. siral

  siral Állandó Tag

  Újságos pakk angol nyelven csillagászati témákban.

  Formátum: pdf, internetről nyűjtött, különböző időpontokban megjelent újságok.

  Export Pages Astronomy_2015-09_1.jpg Export Pages Australian Sky Telescope 2015-04_1.jpg Export Pages BBC Focus 2015-04_1.jpg Export Pages BBCKnowledge201403_1.jpg Export Pages Cosmos 2015-09_1.jpg Export Pages Nature 2015-03-26_1.jpg Export Pages RocketSTEM 2015-04_1.jpg Export Pages Science Magazine 2015-03-06_1.jpg Export Pages ScienceIllustratedAustraliaIssue36_1.jpg Export Pages Skeptic-2014-03_1.jpg Export Pages Sky at Night 2015-08_1.jpg Export Pages SkyTelescope - 2015-09_1.jpg Export Pages Solar system_1.jpg Export Pages Spaceport Magazine - 2015-04_1.jpg Export Pages Sсiеntifiс Аmеricаn 2015-04_1.jpg Export Pages WIRED UK 2015-01_1.jpg Export Pages Worlds Greatest Telescopes_1.jpg im1_1.jpg


  LETÖLTÉSI LINK: http://osztott.com/QWgq/
   
  Bibe János, Futyike és Julcsi960 kedveli ezt.
 2. siral

  siral Állandó Tag

 3. IKOL2010

  IKOL2010 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Feltöltve

  Paul Davies
  Hogyan építsünk időgépet?

  EPUB formátum

  A világszerte ismert fizikus, Paul Davies műveit szerte a világon sokan olvassák, mert a szerző kivételes képességeinek köszönhetően könnyen érthető formában tudja átadni a legkorszerűbb elméleti kutatások eredményeit is. Ezúttal Davies olyan témát választott, amely már évszázadok óta izgatja az emberek fantáziáját: lehetséges-e az időutazás?

  Davies egyértelműen az igenlő válasz mellett tör lándzsát - feltéve, hogy a téridő szerkezetében mutatkozó néhány csomót sikerül elegyengetni. Davies kissé gúnyos felhanggal magyarázza el, hogy a jövő meglátogatásához semmi egyébre nincs szükségünk, mint egy kis segítségre a gravitációtól, és egy űrhajóra, amely közel fénysebességgel képes haladni. Ami a múltba történő visszatérést illeti, legjobb, ha találunk egy átjárható féreglyukkal felszerelt fekete lyukat - bár ha nem vagyunk elég óvatosak, könnyen azon kapjuk magunkat, hogy már be is szippantott a semmibe vezető egyirányú utcába. Az elméleti alapok lerakását követően Davies egy négylépcsős folyamatot ír le, ami az időgép összeállításához és működtetéséhez elengedhetetlen. Végül felteszi azt az izgalmas kérdést is, hogy ha valóban megvalósítható az időutazás, akkor miért nem nyüzsögnek a környezetünkben a jövőből érkező időturisták.
  A roppant ötletes, ugyanakkor szilárd elméleti alapokon nyugvó Hogyan építsünk időgépet? a szó legnemesebb értelmében kreatív természettudományt nyújt - ismeretterjesztő, szórakoztató és gondolatébresztő.
  A nemzetközileg elismert elméleti fizikus, PAUL DAVIES a természettudományok különböző rejtelmeibe vezette be hatalmas olvasótáborát sikerkönyveivel, mint Az ötödik csoda, az About Time (Az időről) és a God and the New Physics (Isten és az új fizika). Davies 1995-ben a természettudomány filozófiai értelmezésével foglalkozó munkásságáért elnyerte a tekintélyes Templeton-díjat, a közelmúltban pedig az Egyesült Királyság Fizikai Intézetétől a Kelvin-medált. Ausztráliában él.
  paul davies.jpg
   

  Csatolt fájlok:

 4. siral

  siral Állandó Tag

  BUÉK Mindenkinek!
  Kérésre új linkeket kaptak az angol nyelvű újságok, egy kis bővítéssel. Az évadok nem mindnél teljesek, itt-ott kimaradt egy pár szám, illetve a vegyes mappában egy-egy példány található csak.
  A Térképek mappában azok is találhatnak maguknak megfelelő csillagászati segédletet, akik nem olvasnak angolul (a térképek többsége önmagáért beszél).

  Magyar nyelven pedig letölthető a Meteor Csillagászati folyóirat pár régebbi száma:
  http://meteor.mcse.hu/regi_meteorok.html
  Végül egy figyelemreméltó PDF olvasó, az élmény fokozására 3D-ben:
  http://sodapdf.com/products/free-pdf-reader?affChecked=1
  A program teljesen ingyenes. Kezeli a legtöbb PDF formátumot és lapozható újsággá alakítja át. (Windows 7-8-10, 32 és 64 bit-es rendszerekre. Win10 használóknak: https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/soda-pdf-3d-reader/9wzdncrfj1zq)

  Soda-PDF-3D-Reader-2-300x227.jpg


  Kellemes olvasgatást kívánok mindenkinek.​
   

  Csatolt fájlok:

  klarissza4, Azse, Julcsi960 és 1 másik tag kedveli ezt.
 5. siral

  siral Állandó Tag

  50 meghökkentő elmélet a világvégéről
  Alok Jha - HVG KÖNYVEK

  borító.jpg

  Formátum: pdf
  Megjelenés: 2012. június 5.
  Igazoló Link: https://www.hvgkonyvek.hu/50-meghokkento-elmelet-a-vilagvegerol

  Mai világunk hemzseg a halálos fenyegetésektõl és apokaliptikus vízióktól. Sok közülük ismerõsen hangzik - terrorizmus, halálos vírusok, globális felmelegedés és háborúk -, de sok olyan is van közöttük, amelyeket elképzelni sem tudunk: bizarr kvantumrészecskék, amelyek egy egész planétát képesek elnyelni, genetikailag létrehozott szuperemberek, akik fajunk "kevésbé tökéletes" tagjait el akarják törölni a föld színérõl, illetve mikroszkopikus méretû robotok milliárdjai, amelyek pár óra leforgása alatt sárgolyóvá változtathatják bolygónkat.
  Ilyen és ehhez hasonló témákat fejt ki részletesen Alok Jha friss hangvételû és szórakoztató könyvében. Az 50 fejezetben utánajár egy-egy meglepõ elméletnek és tudományos magyarázatot ad rájuk, rámutatva, hogy még a látszólag távoli fenyegetések is milyen veszélyt jelenthetnek létezésünkre. A témákat illetõen nemcsak a nagyon is valóságos kockázatokkal járó környezetszennyezéssel, a természeti erõforrások kizsákmányolásával és a túlnépesedéssel foglalkozik, hanem olyan kevésbé ismert területeket is megemlít, mint például a strangeletek, a szuperviharok és egy földönkívüli invázió veszélyei. Az 50 meghökkentõ elmélet a világvégérõl átfogó útmutató a lehetséges apokalipszisek tudományos és társadalmi hátterének megértéséhez, és ahhoz, hogy mit tehetünk - ha egyáltalán tehetünk valamit - annak érdekében, hogy elkerüljük ezeket.
  Ez a könyv tanulságos, élvezetes, gyakran megdöbbentõ és mindenképpen felvillanyozó utazás a fajunk megsemmisítéséért vetekedõ rettenetes erõk sokaságán keresztül.
  Alok Jha a Guardian tudományos rovatának munkatársa, elsõsorban a legfrissebb kutatások, illetve természeti katasztrófákra vonatkozó tudományos magyarázatok széles látókörû tudósítója. Fizikusként végzett az Imperial College London természettudományi karán.

   

  Csatolt fájlok:

 6. Martha76

  Martha76 Állandó Tag

  Keresem a "100 kémiai mítosz "cimű könyvet. Nagyon megköszönöm,ha valaki megosztja.
   
 7. siral

  siral Állandó Tag

  Öveges József
  Kísérletek könyve

  kísérlete könyve.jpg

  Hogyan tanuljunk fizikát? 500 egyszerű kísérlet.
  Formátum: pdf
  Igazoló link: http://moly.hu/konyvek/oveges-jozsef-kiserletek-konyve

  A fizika legérdekesebb jelensége, hogy az anyagok legkisebb részecskéi, az atomok állandó mozgásban vannak. Összeütköznek, lökdösik egymást. Nem kell hozzá drága mikroszkóp, hogy mindenki otthon, az asztalon, egy pohár vízben megláthassa, hogyan nyüzsögnek, billegnek, mint fénylő csillagok a láthatatlan vízmolekulák által lökdösött alumínium festék részecskéi. Felejthetetlen látvány…
  S még 500 hasonlóan egyszerű fogás a természet, a fizika jelenségeinek tanulmányozásához, megtanulásához. E könyv segítségével önmaga lehet a saját házitanítója – fizikából. Óradíj nélkül, követve a recepteket, elsajátíthatja a fizika alapfogalmait.
   
 8. siral

  siral Állandó Tag

  Öveges József: Nagy Öveges Könyv

  cover.jpg


  Színes fizikai kísérletek - a "semmiből"
  Színekre bontjuk a napfényt
  Színbontás madártollal
  Mindenki tapasztalta - ki tudná megmagyarázni?
  Miért bomlik színeire a keskeny réseken áthaladó fény?
  Megmérjük a szabad szemmel láthatatlant
  Egy rejtélyes jelenség...
  és még sok egyéb érdekes kísérlet.​
   
 9. siral

  siral Állandó Tag

 10. siral

  siral Állandó Tag

  Ulrike Berger
  Kísérletezzünk!

  covers_201912.jpg covers_208401.jpg covers_242178.jpg

  Formátum: pdf
  Igazoló linkek:
  http://moly.hu/konyvek/ulrike-berger-a-kemia-titkai
  http://moly.hu/konyvek/ulrike-berger-az-ero-hatasai
  http://moly.hu/konyvek/ulrike-berger-magnesesseg-es-elektromossag

  A legtöbb kísérlet nagyon könnyű, vagyis a gyerekek egyedül is elvégezhetik őket, a bonyolultabbakhoz viszont felnőtt segítségre is szükség lesz.
  Ha nem sikerül elsőre a kísérlet, akkor ne keseredjünk el, próbáljuk újra, egészen addig, amíg sikerül!
  Ne feledjük, a tudósok fő erénye a türelem! Minden egyes sikeres kísérlet közelebb visz bennünket a világ csodáihoz!
   
 11. siral

  siral Állandó Tag

  Neil Ardley :Mit tud a fény? és Mit tud a levegő?

  covers_58730.jpg covers_58708.jpg

  Formátum: pdf
  Igazoló linkek:
  http://moly.hu/konyvek/neil-ardley-mit-tud-a-feny
  http://moly.hu/konyvek/neil-ardley-mit-tud-a-levego

  Tudod-e, hogyan „hajlítható el” a fénysugár? És hogyan szerkeszthetsz színpompás kaleidoszkópot tükörből és gyöngyökből?
  Tudod-e, hogyan törhetsz össze egy műanyag palackot anélkül, hogy a kezedet használnád? És hogyan lebegtethetsz egy pingpong labdát a levegőben?
  Kísérletek leírása és képekben bemutatva. Kíváncsi felfedezőknek. Semmi veszély! Csupa izgalom!
   

  Csatolt fájlok:

 12. siral

  siral Állandó Tag

 13. daisy1m

  daisy1m Állandó Tag

 14. daisy1m

  daisy1m Állandó Tag

  Earth as art

  This book celebrates Earth’s aesthetic beauty in the patterns, shapes, colors, and textures of the land, oceans, ice,
  and atmosphere. Earth-observing environmental satellites can measure outside the visible range of light, so these images
  show more than what is visible to the naked eye. The beauty of Earth is clear, and the artistry ranges from the surreal to
  the sublime.

  http://www.nasa.gov/pdf/703154main_earth_art-ebook.pdf
   
 15. csucsa

  csucsa Állandó Tag

  John D. Barrow
  A világegyetem születése
  [​IMG]

  A végtelen biztos, hogy a legfurcsább gondolat, amelyet az ember valaha is kiötlött. Honnan jött, és mit mond nekünk a Világegyetemünkről? Valóban vannak végtelenek? Vagy a végtelen csak egy címke valami elérhetetlenre, akármeddig számolunk is? A végtelenek, olyanok, mint a számok, ahol egyesek nagyobbak másoknál, és van egy végtelen mindenek fölött, ami nagyobb az összes többinél? Elvégezhetünk végtelen számú dolgot véges idő alatt? A Világegyetem végtelen? Végtelenül öreg, és örökké létezni fog? Az anyag végtelenül osztható egyre kisebb darabokra?
  De a végtelen az a hely is, ahol olyan dolgok történnek, amelyek nem történnek meg. A végtelen Világegyetemet mindenféle furcsa paradoxonok és fantáziák jellemzik. Ha Világegyetemünk végtelen, akkor talán mindenkinek végtelen számú másolata ebben a pillanatban éppen ezt a mondatotolvassa egy ugyanilyen bolygón valahol a Világegyetem más részein. Milyen egy olyan világegyetemben élni, ahol semmi nem eredeti, ahol örökké lehet élni, ahol bármit meg lehet tenni, és meg is tesznek, újra meg újra?
  Ilyen mély kérdések merülhetnek fel bennünk a végtelen kapcsán. A történelem folyamán a végtelen régebben veszélyes fogalom volt. Sokak veszítették el életüket, szabadságukat vagy karrierjüket pusztán azért, mert beszéltek róla. A végtelen könyv végigvezeti az Olvasót ezeken a veszélyes gondolatokon, és a különös válaszokon, amelyekkel a tudósok, matematikusok, filozófusok és teológusok kísérelték meg ép elménk megőrzését.
  John D. Barrow a cambridge-i egyetem alkalmazott matematikai és elméleti fizikai tanszékének matematikus kutatója. Több sikerkönyv fűződik a nevéhez, például a Theories of Everything (Mindenelméletek), az Impossibility (Lehetetlenség) és a The Book of Nothing ( A semmi könyve, magyarul is megjelent).
  [​IMG] Kulturtrade, Budapest, 1994
  162 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639069132 · Fordította: Both Előd
  Prc
   

  Csatolt fájlok:

 16. Zizibácsi

  Zizibácsi Új tag

  Szia! Nem tudnád a Térképek mappát újra feltenni, mert már nem elérhető! Köszi
   
 17. siral

  siral Állandó Tag

  tumblr_inline_ofpj44n5LQ1tzhl5u_500.gif tumblr_nn50a10eHS1tejz4lo1_540.gif tumblr_nn50a10eHS1tejz4lo3_540.gif tumblr_nn50a10eHS1tejz4lo4_540.gif  Kedves Csillagászat Kedvelők!

  Remélem feltöltéseim között mindenki talál magának használható anyagot. A mappák főleg angol nyelvű újságokat tartalmaznak, pl. Astronomy, Sky and Telescope. Magyarul a METEOR folyóirat egy pár elérhető számát lehet letölteni. Kérésre feltöltöttem egy pár csillagászati atlaszt és katalógust is, pl. NGC, IC, PGC, MESSIER, a címek magukért beszélnek.
  A részletek megtalálhatóak az alábbi RAR file-ban.
  Kellemes időtöltést!
   

  Csatolt fájlok:

  poldi, kalzsu, imbusz és 1 másik tag kedveli ezt.
 18. Amit minden természettudományos érdeklődésűnek ajánlok az Erich Kastner Alvajárók című könyve 3 csillagászról.
   
 19. daisy1m

  daisy1m Állandó Tag

  Lehet, hogy Arthur Koestler Alvajárók című könyvéről van szó?
   
 20. laara

  laara Állandó Tag

  daisy1m kedveli ezt.

Megosztás