Ufók rabolták el az eszkimókat?

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2013 Június 22.

Melitta - 2013 Június 22, 02:17
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  1930 novemberében egy Joe Labelle nevű prémkereskedő közeledett a kanadai Angikuni-tó partján fekvő inuit település felé.
  Gyanúsnak találta a csendet, de az igazi meglepetés akkor érte, amikor megérkezett a településre, ugyanis egyetlen lelket sem talált, a kétezer fős lakosságot mintha a föld nyelte volna el. Kunyhóik és holmijuk érintetlenül állt, mintha hirtelen távoztak volna. A későbbi hatósági vizsgálat azt is kiderítette, hogy nemcsak az élőknek veszett nyoma, hanem a temetőben pihenő holtaknak is.

  Az eltűnt kolónia rejtélye

  Pislákoló parázs, kutyatetemek
  Labelle jó kapcsolatot ápolt az inuit falu lakóival, régóta kereskedett már velük. Egy-egy látogatása alkalmával több napot töltött a településen, és azon a novemberi napon is ez volt a szándéka. Ám amikor megérkezett, egy árva lelket sem talált a faluban.
  Úgy tűnt, hogy a lakók hirtelen hagyták el az otthonukat, mintha a puszta életüket mentenék, hiszen minden használati tárgyukat hátrahagyták. Támadásnak, fosztogatásnak azonban nyoma sem volt, ugyanis a kunyhók és a tárgyak érintetlenül álltak, ahogy gazdáik hagyták őket, és holttestek, sebesültek sem voltak.
  Volt olyan kunyhó, ahol pislákolt még a parázs, a tűz fölé tett edényből azonban elforrt már a készülő étel. Egy másik kunyhóban egy félig kész kabátot talált, melyben benne állt a tű, mintha készítője öltés közben tette volna le a munkáját.
  Ahogy alaposabban körülnézett, a hó alatt fagyott kutyatetemeket talált. A kikötött, magukra hagyott állatok éhen pusztultak, majd belepte őket a hó. Labelle a faluban töltötte az éjszakát, majd másnap értesítette a hatóságokat.
  [​IMG]
  A holtak is eltűntek
  A csendőrség egy különítménye kiszállt a faluba, ám épp olyan értetlenül álltak az eset előtt, mint Labelle. Miután alaposan átvizsgálták a helyszínt, megállapították, hogy nincs semmi nyoma a kétezer főnyi lakosságnak, és semmilyen ésszerű magyarázatot nem találtak az eltűnésükre.
  Ez már önmagában is irracionális volt. A történet akkor vált igazán hátborzongatóvá, amikor a nyomozás részeként megvizsgálták a falu temetőjét is és megállapították, hogy a sírokból hiányoznak az ott nyugvó testek.
  Az egyetlen használható nyomot egy közelben lakó farmer, Armand Laurent vallomása adta, aki beszámolt róla, hogy ő és fiai szokatlan fényességet láttak a falu fölött egyik délután, nagyjából akkor, amikor az inuitok eltűnhettek.
  A világ legbizarrabb kápolnája

  Ufók vagy kitaláció?
  A különös történetről egy Emmett E. Kelleher nevű újságíró számolt be az 1930 novemberében megjelent cikkében a Danville Bee hasábjain. Akkoriban sokak képzeletét megmozgatták a rejtélyes események, ám lassanként feledésbe merült a történet.
  1966-ban azonban Frank Edwards felélesztette, ugyanis Stranger than Science című könyvében írt az azóta is megoldatlan esetről. Ezután több sci-fi- és horrortörténetben is felbukkant a sztori, mely közben egyre több részlettel gazdagodott.
  Természetesen a megoldatlan ügy sokak fantáziáját megmozgatta, elfogadható megoldásra azonban senki sem jutott. Az ufóhívők Laurent vallomásából kiindulva meg vannak győződve arról, hogy földönkívüliek rabolták el a falu lakosságát, hogy tanulmányozhassák őket.
  A Royal Canadian Mounted Police hivatalos álláspontja szerint viszont a történet nem igaz, városi legendáról van szó, hiszen nem lehetséges, hogy egy egész falu nyomtalanul eltűnjön. 1976-ban a Fate Magazine is megvizsgálta az esetet és hasonló következtetésre jutott. Hogy valóban megtörtént-e az eset, és ha igen, mi állhat a titokzatos eltűnés hátterében, máig nem derült ki, és talán soha nem is fog.
  ufok-raboltak-el-az-eszkimokat3.jpg
   
  Jaszladany és Csillagözön kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2013 Június 22.

  1. Sakkozzunk:)
   Sakkozzunk:)
   :D a kis zőld lények eltaxiztatták őket
   Mártuszka kedveli ezt.
  2. Jaszladany
   Jaszladany
   Már én is olvastam erről az esetről, de van benne néhány bizarr momentum. Pl. ha még parázslott a tűz, akkor nem sokkal korábban tűntek el a lakosok, viszont akkor miért haltak éhen a kutyák, akiket amúgy az eszkimók nagy becsben tartottak?
   Vagy hogyan áshatták ki a halottakat a kőkeményre fagyott földből, villámgyorsan?

Megosztás