Hírek Ugandában telepít mobil orvosi pontokat Magyarország

Kritikus állapotú betegeket fognak bennük gyógyítani.


Ugandában telepít mobil orvosi pontokat Magyarország az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együttműködésben azért, hogy súlyos és kritikus állapotú, fertőző betegségben szenvedő embereket gyógyítsanak bennük.

A mobil kórház költsége nagyjából 140 ezer euró (51 millió forint), a konténereben vannak EKG-gépek, spirométerek, vércukorszintmérők, légszűrők, hőmérők, kórházi ágyak, valamint irodai felszerelés és klíma is.

Az ugandai magyar nagykövet, Mészáros Zsolt elmondta: „A mobil gyorstelepítő egységek használata nagyon praktikus megoldásnak bizonyult olyan közegészségügyi események esetén, amelyek sürgős erőforrás-bevetést igényelnek”. Mészáros hozzátette, hogy igyekeznek helyi személyzetet kiképezni a mobil egységek használatára.

A WHO helyi képviselője a projektről azt mondta: a konténerek hordozhatósága miatt a mobil egységek a kórházaktól távol is telepíthetők. Idén május óta folyamatosan növekszik a koronavírussal fertőzött betegek száma Ugandában, az átoltottság azonban igen alacsony, ezért a WHO igyekszik minden lehetséges eszközt bevetni a járvány megfékezésére.

orvosi haz.jpg
 
Ennyit arrol a bizonyos empatiarol, és egyuttérzésről, ami8 csak akkor érvényesul, ha egyuttal lehet szidni a jelenlegi kormanyt is
A bizalom az jó de az ellenőrzés még jobb.
Hány nagy ígéretet olvastuk már (nemcsak magyar kormánytól) amiból aztán nem lett semmi?
Egyébként a konténer nagyon ugy néz ki mint a világ, ugy mond "leg modernebb és leg gyorsabban felépült Covid-centrum" egy egysége Magyarországon.
 
Ennyit arrol a bizonyos empatiarol, és egyuttérzésről, ami8 csak akkor érvényesul, ha egyuttal lehet szidni a jelenlegi kormanyt is
Nem csak akkor érvényesül, de első sorban azon magyar honfitársaink iránt érzünk empátiát, akik bekerülnek (nem csak covid okán) a magyar ún. egészségügy "darálójába".
Ami kicsapja a biztosítékot az az, hogy Csekonics bárót játszanak, miközben kilóg a pucér fenekünk a nadrágból.
 
Aki elfelejtette volna:
A miniszterelnök fia mondja "Afrikában találkoztam Jézus Krisztussal úgy, ahogy azóta ismerem őt."
Pontosabban Ugandában futottak össze. Ekkor az Atya a TEK segítségével hazahozta a Filius-t.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

KA0215 wrote on bsilvi's profile.
Úh! :dr_24:Köszi, hogy folytatod Cassie történetét! Ezt a részt már csak angolul tudtam olvasni, de amennyi ugrást Pythiánk csinál...nehéz volt néha fölvenni a fonalat XD
Sziasztok! Valakinek van 7.-es Kémia témazárója?
poptya wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta:)
Most találtam egy cikket, talán érdemesnek találod, hogy kikerüljön a Hírek közé:)
További szép napot és jó egészséget:)
horzsa wrote on Syncmaster's profile.
Kedves Syncmaster,
a hozzszólásokban találtam, hogy korábban felrakta '70-es évek legendás autó kvartett paklijait. '73 kiadást és a '75-t 'és a '77-t
Sajnos a datás linkek már nem működnek, fel tudná tenni esetleg valahova újra?
üdv:
Éva
Keresem Daniella steel fordulópont című könyvet. Kérem akinek meg van ossza meg velem. Köszönöm.

Statisztikák

Témák
36,897
Üzenet
4,494,262
Tagok
596,244
Legújabb tagunk
Gyöngy Timi Éva
Oldal tetejére