Uniós jogot sértett a CEU elüldözése Magyarországról

Az Európai Bíróság elkaszálta a lex CEU-t, és pénzbüntetést szabhat ki Magyarországra, ha a magyar parlament nem helyezi hatályon kívül a vitatott jogszabály módosítást.

Az ítélet kimondja, hogy a Magyarország által bevezetett azon feltételek, amelyek lehetővé teszik a külföldi felsőoktatási intézmények tevékenységének Magyarország területén való gyakorlását, az uniós joggal összeegyeztethetetlenek, írja a hvg.hu. Ez a jogszabály-módosítás Magyarországon csak a Soros György által létrehozott Közép-Európai Egyetemet (CEU) érintette.

ceugoogle-1024x512.jpg


Az Európai Bizottság indított kötelezettségszegési eljárást a magyar kormány ellen a lex CEU-ként elhíresült 2017-es törvénymódosítás ügyében, amely most zárul majd le uniós döntéshozatali fórum előtt. Az Európai Bizottság érveit korábban a bíróság főtanácsnoka is elfogadta és a mostani ítélet is ezeket a megállapításokat tartalmazza. Az Európai Bíróság a következő területeken állapított meg jogsértést:

  • a lex CEU sérti a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) keretében kötött, a Szolgáltatások Kereskedelméről szóló Általános Egyezményt,
  • sérti a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságának az elveit, valamint a belső piaci szolgáltatásokról szóló uniós irányelvet,
  • a kifogásolt rendelkezések a tudományos élet szabadságára, az oktatási intézmény alapításához való jogra, továbbá a vállalkozás szabadságára vonatkozó EU-s rendelkezésekkel is ellentétesek.
A döntés értelmében tehát a vitatott részeket a magyar parlamentnek hatályon kívül kell helyeznie. Közben azonban a bizonytalan helyzet miatt a Közép-Európai Egyetem Bécsbe helyezte át a székhelyét és itt kezdte meg hétszáz hallgatóval ezt a tanévet.

Ha a magyar kormány nem teljesíti az ítéletben foglaltakat, vagyis nem hozza összhangba saját jogát az uniós joggal, akkor az Európai Bizottság újabb, pénzügyi szankciók kiszabására irányuló keresetet indíthat.
 
igyekszem tömören megfogalmazni:

1. Kedves 28657 ! Nem tűnik fel, hogy a nézeteiddel egyedül maradtál? A többségnek jellemzően más a véleménye.
Kedves ML34567 , mosolygom ahogy olvasom a magasröptü elemzésed ... a rengeteg fórumlátogató közzül (kb. öt) magamra maradtam
2. Annak idején volt már egy CEU-s topic, ahol jellemzően kifejtésre került, hogy ha van egy a központi hatalom ideológiájának, törekvésének nem éppen megfelelő, de az oktatás sokszínűségét képviselő intézményt, akkor azt a jobb képzési rendszerrel, gondolatisággal, érvekkel kell legyőzni, nem pedig a hatalom révén lefejezni.
az oktatással senkinek semi gondja, még az EU -nak sincs. Csupán a szolgáltatásokkal, a kérdés, hogy ki árulhat az USA -ban érvényes diplomát Magyarországon.

3. A "magyar emberekre" mindent felülíró gondolatiságára kicsit visszatérve. Én magyar ember vagyok, a környezetem is magyar. Engem és a környezetem nem kérdezett meg senki, így rám senki ne hivatkozzon, hogy én mit akartam, mi az én érdekem. Ez kicsit olyanná válik mostanság, hogy ha a hatalom gyakorlói kifognak az érvekből, akkor jön a "magyar emberek" szóhasználat mögé bújás, ami mindenre jó, ezáltal mindent felülíró, további magyarázatot nem igénylő érvelés.
a magyar embereket (pontosabban az állampolgárokat) hivatalos szerződésekben valaki képviseli, valaki aláírja azokat a szerződéseket ... na kicsoda?
4. No persze, a hanyatló EU-ban mindenki teljesen indokolatlanul, a "magyar emberek" ellen van? Megfogalmazod te is azt amit én nem kértem se tőled, sem mástól, és nem is így éreztem. Az EU nem volt sohasem ellenem, sőt kis hazánk sokat profitált EU tagságunk révén minden tekintetben. Engem a CEU jelenléte sem zavart, mint ahogy a környezetemben lévő "magyar embereket" sem zavarta. A létezéséről is csak akkor szereztem tudomást amikor elindult a kiszorítására az akció.
az magyar emberek által választott politikai irányzattal van gondja egyes EU tagországban hatalmon levő néhány politikai pártnak, és az adott párt által hatalomhoz jutott pártkatonának.
5. Egyébként még ha a magyar emberek érdekeire hivatkozol, akkor vélhetően egyet érthetünk abban, hogy kis hazánk érdekeit, fejlődését segíti az általad az "összeomlás szélén lévő EU"-ban történő maradás, az EU értékrendjének, gondolatainak, demokratikus elveinek szabadsága, alapvető érvényesülése. Az meg, hogy a magyar hatalomgyakorlók folytatólagos kötéltáncot folytatnak, hogy meddig feszegethetik a pénzesláda kezelőjét - még ha igen lassú is az EU döntéshozatali rendszere - előbb-utóbb meghozza "gyümölcsét", valamennyi "magyar ember" kárára.
egy kicsit szerintem összetett kérdés ... annyira naív Te sem lehetsz, hogy azért bólintottak rá Magyarország csatlakozási kérelmére (a még pár éve gyarmattartó államok), hogy jót cselekedjenek, hogy pár éven belül ugyanolyan életszinvonal legyen mint például Németországban. Talán azon kellene elgondolkodnod, nem a vámmentes piac és az olcsó munakaerő kellett nekik?
A kérdés másik része, hirtelenjében nem is jut eszembe hogyan nevezte a magyar miniszterelenök az általad említett demokratikus gondolatokat, értékrendet ... valami jópofa jelzőt használt.
De valóban a kérdés az kérdés, mik ezek az értékrendek, ki határozza meg, az amerikai filantróp szervezetei (alkalmazottai)?
 
Utoljára módosítva:
szerintem ilyesmiről szó sincs, valamit félreértett Ignatieff úr, illene tudnia, hogy Brüsszelnek nincs hatásköre oktatási kérdésekben.

Természetesen Magyarországnak lehetősége van további EU-jogot sérteni, a kérdés csak az, hova fog ez vezetni?


:rohog:, nézz már utána, a CEU -t hány helyről zavarták el, míg megengedték, hogy Budapesten letelepedjen.

Nem tudom, hogy milyen "elzavarásokról" beszélsz?
- valószínű a kommunista Block idejéről beszélsz, amikor elzavarva lenni dicsőség volt.
- hogy Orbán ilyen hamar restaurálni fogja a Kádár féle egypártrendszert az nem lehetett előre látni


A CEU 1991-ben lett alapítva két székhelyen, Budapesten és Prágában.
- Csehszlovákia egy év múlva 1992-ben szétesett Cseh-országra és Szlovákiára
- Az akkori Cseh-kormány nyomására a Prágai egyetem 1996-ban áttette a székhelyét teljesen Budapestre
 
Utoljára módosítva:
- Az akkori Cseh-kormány nyomására a Prágai egyetem 1996-ban áttette a székhelyét teljesen Budapestre
na látod, tudod Te :) ez ugyanaz mint elzavarni.
De ugye jól tudom, hogy Brüsszelnek nincs hatásköre az oktatási kérdésekben, és nem szólhat bele, hogy a tagállamok hogyan szervezik meg oktatási rendszerüket?
 
Kedves 28657!

Valamilyen oknál fogva nálam nem működik a Beidézés, ezért másolom a válaszaidat, amelyre én is válaszolnék.

"Kedves ML34567 , mosolygom ahogy olvasom a magasröptü elemzésed ... a rengeteg fórumlátogató közzül (kb. öt) magamra maradtam"
Örülök, hogy örömet szerezhettem. Én nem számoltam, de ha téged kielégít az 1:5 arány, illetve az egyedüli véleményed, megközelítésed, én azt is tiszteletbe tartom.

"az oktatással senkinek semi gondja, még az EU -nak sincs. Csupán a szolgáltatásokkal, a kérdés, hogy ki árulhat az USA -ban érvényes diplomát Magyarországon."
Ez a legnagyobb problémád. Távolról sem vagyok szakértője a kérdésnek. De nem értem. Ha ez az
USA-nak/USA-ban nem fáj, akkor neked miért fáj, ha egy másik állam elismer egy olyan oktatást, amely nem a területén folyik. Nem érzed mondva csinált ok okozatnak? Vagy más hasonló diploma nincs, vagy nincs más országban? Miért nem a tudás sokszínűségének értékét tartod elsődlegesnek.


"a magyar embereket (pontosabban az állampolgárokat) hivatalos szerződésekben valaki képviseli, valaki aláírja azokat a szerződéseket ... na kicsoda?"
Már csak az a kérdés, hogy vajon erre kapott-e felhatalmazást, avagy én, mint volt FIDESZ szavazó (és nem csak most, vagy onnantól mióta hatalmon van) erre adtam-e a szavazatomat? Vagy mind arra amiben reménykedtünk, hogy Kelet-Európa országaiban is eljön a demokrácia, az emberek jóléte, a társadalom tisztasága, erkölcsi tartása, a korrupció mentessége, a szólás szabadsága, a média függetlensége, stb.!?

"az magyar emberek által választott politikai irányzattal van gondja egyes EU tagországban hatalmon levő néhány politikai pártnak, és az adott párt által hatalomhoz jutott pártkatonának."
Nem néhány politikai pártnak, hanem jellemzően, még a pártcsaládján belül is többségben van a FIDESZ-t majdnem kizáró pártok aránya. Ha ez neked nem intő jel, illetve továbbra sem intő jelnek érzékeled, hogy valami nincs rendben (és itt maga a teljes rendszerrel több irányban is van baj) és a többség is EU-ban ezt állítja, erről a tényről te és a hatalom nem vesztek tudomást, csak szajkózod a "hivatalos" kommunikét szíved joga. Egyelőre az EU döntéshozatala ad erre lehetőséget, mert rendkívül lassú, de pont ebből adódóan (magyar, lengyel példából), ha változik, akkor súlyos következményei lehetnek.

"egy kicsit szerintem összetett kérdés ... annyira naív Te sem lehetsz, hogy azért bólintottak rá Magyarország csatlakozási kérelmére (a még pár éve gyarmattartó államok), hogy jót cselekedjenek, hogy pár éven belül ugyanolyan életszinvonal legyen mint például Németországban. Talán azon kellene elgondolkodnod, nem a vámmentes piac és az olcsó munakaerő kellet nekik?"
Kicsit valóban messzire mentünk a témától. Vitatnám hogy nem a "jó cselekedett" vezérelte őket. Jó volt nekik, mert a nagyobb méretű gazdaságot eredményezett (EU), de jó cselekedett volt kis hazánk oldalán is, mert lehetővé tette a szabad tőkeáramlás révén a tőke áramlását, kiegyenlítődését, a szegényebb államok felzárkóztatását, ez irányú támogatását. A vámmentes piac a mi kis országunk exportáló cégeinek, de import cégeinknek is mérhető előnyt jelentenek.

"A kérdés másik része, hirtelenjében nem is jut eszembe hogyan nevezte a magyar miniszterelenök az általad említett demokratikus gondolatokat, értékrendet ... valami jópofa jelzőt használt."

A "libernyák"-ra gondolsz. NEM ! Nem vagyok hidd le. Távol áll tőlem a Meseország mindenkié erkölcsi, filozófiai megközelítése... De ez épp olyan értelmezés nélküli szóhasználat, mint a már említett mindenre jó szóhasználatotok, az egyik az ÉN, a többi libernyák.

"De valóban a kérdés az kérdés, mik ezek az értékrendek, ki határozza meg, az amerikai filantróp szervezetei (alkalmazottai)?"

Kedves 28657 ! Soha sem volt rám közvetlen hatással, nem voltam tagja sem ilyen szervezetnek, sem nem volt közvetlen kapcsolatom ilyen személy. A saját érzéseimet, gondolataimat próbáltam kifejteni. A nem rövid életem során megpróbáltam minden fajta politikai haszonleső tevékenységtől távol tartani magam, de egyet megtanultam, széllel szemben nem jó okáig menni, hát még mást csinálni...
 
Kedves 28657!

Valamilyen oknál fogva nálam nem működik a Beidézés, ezért másolom a válaszaidat, amelyre én is válaszolnék.

"Kedves ML34567 , mosolygom ahogy olvasom a magasröptü elemzésed ... a rengeteg fórumlátogató közzül (kb. öt) magamra maradtam"
Örülök, hogy örömet szerezhettem. Én nem számoltam, de ha téged kielégít az 1:5 arány, illetve az egyedüli véleményed, megközelítésed, én azt is tiszteletbe tartom.

"az oktatással senkinek semi gondja, még az EU -nak sincs. Csupán a szolgáltatásokkal, a kérdés, hogy ki árulhat az USA -ban érvényes diplomát Magyarországon."
Ez a legnagyobb problémád. Távolról sem vagyok szakértője a kérdésnek. De nem értem. Ha ez az
USA-nak/USA-ban nem fáj, akkor neked miért fáj, ha egy másik állam elismer egy olyan oktatást, amely nem a területén folyik. Nem érzed mondva csinált ok okozatnak? Vagy más hasonló diploma nincs, vagy nincs más országban? Miért nem a tudás sokszínűségének értékét tartod elsődlegesnek.


"a magyar embereket (pontosabban az állampolgárokat) hivatalos szerződésekben valaki képviseli, valaki aláírja azokat a szerződéseket ... na kicsoda?"
Már csak az a kérdés, hogy vajon erre kapott-e felhatalmazást, avagy én, mint volt FIDESZ szavazó (és nem csak most, vagy onnantól mióta hatalmon van) erre adtam-e a szavazatomat? Vagy mind arra amiben reménykedtünk, hogy Kelet-Európa országaiban is eljön a demokrácia, az emberek jóléte, a társadalom tisztasága, erkölcsi tartása, a korrupció mentessége, a szólás szabadsága, a média függetlensége, stb.!?

"az magyar emberek által választott politikai irányzattal van gondja egyes EU tagországban hatalmon levő néhány politikai pártnak, és az adott párt által hatalomhoz jutott pártkatonának."
Nem néhány politikai pártnak, hanem jellemzően, még a pártcsaládján belül is többségben van a FIDESZ-t majdnem kizáró pártok aránya. Ha ez neked nem intő jel, illetve továbbra sem intő jelnek érzékeled, hogy valami nincs rendben (és itt maga a teljes rendszerrel több irányban is van baj) és a többség is EU-ban ezt állítja, erről a tényről te és a hatalom nem vesztek tudomást, csak szajkózod a "hivatalos" kommunikét szíved joga. Egyelőre az EU döntéshozatala ad erre lehetőséget, mert rendkívül lassú, de pont ebből adódóan (magyar, lengyel példából), ha változik, akkor súlyos következményei lehetnek.

"egy kicsit szerintem összetett kérdés ... annyira naív Te sem lehetsz, hogy azért bólintottak rá Magyarország csatlakozási kérelmére (a még pár éve gyarmattartó államok), hogy jót cselekedjenek, hogy pár éven belül ugyanolyan életszinvonal legyen mint például Németországban. Talán azon kellene elgondolkodnod, nem a vámmentes piac és az olcsó munakaerő kellet nekik?"
Kicsit valóban messzire mentünk a témától. Vitatnám hogy nem a "jó cselekedett" vezérelte őket. Jó volt nekik, mert a nagyobb méretű gazdaságot eredményezett (EU), de jó cselekedett volt kis hazánk oldalán is, mert lehetővé tette a szabad tőkeáramlás révén a tőke áramlását, kiegyenlítődését, a szegényebb államok felzárkóztatását, ez irányú támogatását. A vámmentes piac a mi kis országunk exportáló cégeinek, de import cégeinknek is mérhető előnyt jelentenek.

"A kérdés másik része, hirtelenjében nem is jut eszembe hogyan nevezte a magyar miniszterelenök az általad említett demokratikus gondolatokat, értékrendet ... valami jópofa jelzőt használt."

A "libernyák"-ra gondolsz. NEM ! Nem vagyok hidd le. Távol áll tőlem a Meseország mindenkié erkölcsi, filozófiai megközelítése... De ez épp olyan értelmezés nélküli szóhasználat, mint a már említett mindenre jó szóhasználatotok, az egyik az ÉN, a többi libernyák.

"De valóban a kérdés az kérdés, mik ezek az értékrendek, ki határozza meg, az amerikai filantróp szervezetei (alkalmazottai)?"

Kedves 28657 ! Soha sem volt rám közvetlen hatással, nem voltam tagja sem ilyen szervezetnek, sem közvetlen kapcsolatom ilyen személy. A saját érzéseimet, gondolataimat próbáltam kifejteni. A nem rövid életem során megpróbáltam minden fajta politikai haszonleső tevékenységtől távol tartani magam, de egyet megtanultam, széllel szemben nem jó okáig menni, hát még mást csinálni...
Nos, látod már elérte 28657 hogy magyarázkodj.
Ha ez egy nyílt vita lenne és nem beszélgetés akkor már veszítettél volna.
Mert Ő kérdez de, úgy hogy közben állít dolgokat Te meg magyarázkodsz.
Kíváncsian olvasom a fórumot.
 
Szia setni,

'Nos, látod már elérte 28657 hogy magyarázkodj."

Nem kívántam magyarázkodni, csak reagáltam 28657-nek.
Nem gondolom, hogy bármely állításomban vesztettem, veszíthettem volna, csak annyit mondtam, hogy olvastam a fórumon a kisebbségi véleményét, és tiszteletben tartom, de ettől függetlenül eltérő a véleményünk.
További szép napot mindenkinek.
 
na látod, tudod Te :) ez ugyanaz mint elzavarni.
De ugye jól tudom, hogy Brüsszelnek nincs hatásköre az oktatási kérdésekben, és nem szólhat bele, hogy a tagállamok hogyan szervezik meg oktatási rendszerüket?

Az "elzavarás" középeuropában a fasizmus óta egy kitüntetésnek, nem megbélyegzésnek számít.
Az összes nagy magyar gondolkodónak, írónak, tudósnak, nobel díjasnak el kellet hagynia Magyarországot diktatúrák miatt.
A Kádár-korszakban egy intellektuális aki nem ült még börtönben az nem is számított jó embernek. :)

Hagy emlékeztesselek arra, hogy a Szovjet impérium és a Cseh-Szlovákia szétválása turbulens volt
A Csehek valószínűleg attól tartottak, hogy Szlovákia kiválását a magyar születésű mecénás támogatja Magyarország javára.
A nacionalisták csalódtak, mert a "gazdag ember nem akart senkit a másik ellen ugratni, ö a dialógus hive"

Ahogy látom, nem tudod elképzelni, hogy egy konfliktust békésen is meglehet oldani.
 
na látod, tudod Te :) ez ugyanaz mint elzavarni.
De ugye jól tudom, hogy Brüsszelnek nincs hatásköre az oktatási kérdésekben, és nem szólhat bele, hogy a tagállamok hogyan szervezik meg oktatási rendszerüket?

Az "elzavarás" középeuropában a fasizmus óta egy kitüntetésnek, nem megbélyegzésnek számít.
Az összes nagy magyar gondolkodónak, írónak, tudósnak, nobel díjasnak el kellet hagynia Magyarországot diktatúrák miatt.
A Kádár-korszakban egy intellektuális aki nem ült még börtönben az nem is számított jó embernek. :)

Hagy emlékeztesselek arra, hogy a Szovjet impérium és a Cseh-Szlovákia szétválása turbulens volt
A Csehek valószínűleg attól tartottak, hogy Szlovákia kiválását a magyar születésű mecénás támogatja Magyarország javára.
A nacionalisták csalódtak, mert a "gazdag ember nem akart senkit a másik ellen ugratni, ö a dialógus hive"

Ahogy látom, nem tudod elképzelni, hogy egy konfliktust békésen is meglehet oldani.
 
Nos, látod már elérte 28657 hogy magyarázkodj.
Ha ez egy nyílt vita lenne és nem beszélgetés akkor már veszítettél volna.
Mert Ő kérdez de, úgy hogy közben állít dolgokat Te meg magyarázkodsz.
Kíváncsian olvasom a fórumot.
Remélhetőleg többen is olvassák a témát (csak nem szólnak hozzá). Ezért nem felesleges kifejteni egy-egy választ prímszám tagunk felvetéseire.
Én nem magyarázkodásnak, hanem megmagyarázásnak tartom ezeket a posztokat.
 
és milyen boldogan tértek haza a rendszerváltás után

OVI.jpg

- Orbánnak nem maradt más hátra, mit hogy csak kitüntette közvetlen a halála elött Kertész Imrét.
- A legnagyobb szégyen ami Orbán vállát nyomja, 2002-töl 2014-ig várt a Fidesz ezzel az aktussal
- Orbán tovább "fejlődött" ma antiszemita írókat tüntet ki aki miatt
- Kertész, Peter Nadas, Peter Esterhazy, Magda Szabo és György Konrad is kilépett a magyar írok szövetségéből
- Szégyen, hogy a megérdemelt kitüntetést egy ilyen ember kezéből kellet megkapnia Kertésznek
 
Egyetem ide vagy oda....a magyar egyetemi végzettségűeknek akár különbözeti vizsgát kell tenniük az adott országban,ha el akarják ismertetni a Magyarországon szerzett végzettségüket.
Egyébként diplomásból annyi van mint nyú[email protected] a mezőn....(vagy már nyúl sincs annyi)... :D
Szakemberekből,nővérekből meg lepkehálóval se találni senkit....
Eltűntek,mint szürke szamár a ködben....... :D
 
Egyetem ide vagy oda....a magyar egyetemi végzettségűeknek akár különbözeti vizsgát kell tenniük az adott országban,ha el akarják ismertetni a Magyarországon szerzett végzettségüket.
Egyébként diplomásból annyi van mint nyú[email protected] a mezőn....(vagy már nyúl sincs annyi)... :D
Szakemberekből,nővérekből meg lepkehálóval se találni senkit....
Eltűntek,mint szürke szamár a ködben....... :D


Az Európai Union belül az okleveleket ma kölcsönösen elismerik.
-
a részletekre nem térek, a link alatt minden megtalálható, a nyelv is átállítható

Inkább az jegyezném meg, hogy Németországban a "nem felsőfokú képzéssel" van a baj.
- Ha egy család az iskolás gyerekével elköltözik az egyik tartományból a másikba (Hessen, Bayer, NRW, Sachsen...)
- Lehet, hogy a gyereknek osztályt kell ismételnie
- Ha nem kell osztályt ismételni akkor is lehet pechje a gyereknek, esetleg elmaradt a nyári szünidő, mert az sincs szinkronizálva :)

- Vannak olyanok akik az egyértelmű EuGH ítélet után is lerágott csonttal, állítólagos jogi akadályokkal jönnek
- A bíróságnak volt elég ideje alaposan megvizsgálni az ügyet, egy további fellebbezésnek nincs helye
- a CEU elleni kampány 27 éves működés után egy mondva csinált, senkinek nem használ, a leg kevésbé Magyarországnak
- Az egyetem elleni Attacke és a Stop Soros Törvénycsomag ugyan azt a célt szolgálja, a demokrácia leépítését
 
Magyarországon nincs demokrácia csak vér nélkül átmentett szocializmus.
Akik ma irányítanak,az óvodában mind egy helyen lapátolták a [email protected] homokot.....
Sajnos ez van.A rendszerváltás óta mindig egymásra és az előző ciklus hatalmon lévő politikusaira mutogatnak....
 
- A bíróságnak volt elég ideje alaposan megvizsgálni az ügyet, egy további fellebbezésnek nincs helye
És ki nem ismeri el?
Az EU -nak a szolgáltatások szabad áramlásával van baja ... képzelheted, a nagy CEU -t szolgáltatásként kezeli :)
Az oktatás, az már teljesen más téma, abba az EU -nak nincs beleszólása, az tagországok belügye ... valami dokumentumokkal támaszd alá ha tévedek.
Stop Soros Törvénycsomag

Budapesten a Nádor utcán nem egy Soros egyetem működik? Közép-európai Egyetem ( Central European University) a neve?
 
Utoljára módosítva:
És ki nem ismeri el?
Az EU -nak a szolgáltatások szabad áramlásával van baja ... képzeheted a nagy CEU -t szolgáltatásként kezeli :)
Az oktatás, az már teljesen más téma, abba az EU -nak nincs beleszólása, az tagországok belügye ... valami dokumentumokkal támaszd alá ha tévedek.

Budapesten a Nádor utcán nem egy Soros egyetem működik? Közép-európai Egyetem ( Central European University) a neve?

Nem akarlak megsérteni de neked fogalmad sincs miről van szó, leragadtál az elemi iskolák szintjén, egyetem az más.

A kutatás-szabadsága a tudományok-szabadságával és az oktatás-szabadságával együtt polgári alapjog !!!
Semmi beleszólása a Fidesznek, CDU-nak, Trump-nak vagy akár milyen pártérdeknek, kormány doktrínának!
Még a végén megéljük, hogy Orbán fogja a zeneakadémián megmondani, hogy d-Mol vagy g-Mol !

- Németországban a tudomány, a kutatás és az oktatás szabadságát az alaptörvény biztosítja (Grundgesetz 5. cikke)
- Ausztriában a szövetségi alkotmánytörvény és a 2002. évi egyetemi törvény védi.
- Svájcban a szövetségi alkotmány 20. cikke szerint alkotmányos státuszt is élvez.

Lehet, hogy a gimnáziumba előírhatja Orbán, hogy nyilas írok szellemében tanítsanak, és kivegye Kertészt a kötelező olvasmányok közül, hogy történelem helyett a mondák könyvéből tanítsanak. Az egyetem az nem dedó.

Miféle dokumentumot akarsz látni? Ott van a végzés, "EU-jog ellenes" - a részleteket megkaphatod a bíróságtól.

Nincs Soros-egyetem, az csak a magyar kormánypropagandában létezik. Soros csak az egyetem támogatója, alapítója.
Ezzel a névvel Orbán csak az antiszemitákat akarja az oldalára húzni, egy aljas fogás.
Orbán úgy kondicionált benneteket, mint Pavlov a kutyáját, érvek helyett csak S.-t kell mondani és már utána se kérdeztek.
 
Egyetem ide vagy oda....a magyar egyetemi végzettségűeknek akár különbözeti vizsgát kell tenniük az adott országban,ha el akarják ismertetni a Magyarországon szerzett végzettségüket.
No pont ezért adott a CEU angol nyelvű diplomát.
Egyébként diplomásból annyi van mint nyú[email protected] a mezőn....(vagy már nyúl sincs annyi)... :D
És egyre többre lesz szükség, mert a manuális feladatokat egyre inkább átveszi arobotika. (Persze az is igaz, hogy nem biztos, hogy bölcsészekből kell majd sokkal több...)
Szakemberekből,nővérekből meg lepkehálóval se találni senkit....
Eltűntek,mint szürke szamár a ködben....... :D
Ha a Lajtán túl 5-10x annyit fizetnek ugyanazért a (vagy akár kevesebb) munkáért...
Ha tönkre vágták a hazai szakoktatást...
Ha ... Folytassam, hogy miért tűntek el?

Egyébként ha valaki most akarna vájárnak vagy cipésznek tanulni, lenne neki jövője? (Természetesen vannak örök szakmák is, pl. CNC marós...)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm szépen az új fordítást, jó hétvégém lesz.
V.Márti wrote on sziporka78's profile.
Szia! Hálásan köszönöm a munkáidat és ezt a mostanit is!
Pityesz46 wrote on Sz László's profile.
Köszönöm a gyors segítséged hálás vagyok érte.
Timocka wrote on bencemate's profile.
Szia!
Sikerült megszerezned a Kőmajmok háza című könyvet? Ha igen kérlek küld át nekem!
Előre is köszönöm
Timo
femaga wrote on farkasodu's profile.
Kedves Róbert! A 2. osztályos informatika anyaghoz fel tudná tölteni a 2. prezentációt? Véletlenül a 2. óra anyagát nem töltötte fel. Helyette az 1. került fel kétszer. És a feladatlapot is fel tudná tölteni hozzá? Köszönöm szépen!

Statisztikák

Témák
37,249
Üzenet
4,572,542
Tagok
601,078
Legújabb tagunk
KeiraMoon
Oldal tetejére