Uniós jogot sértett a CEU elüldözése Magyarországról

Az Európai Bíróság elkaszálta a lex CEU-t, és pénzbüntetést szabhat ki Magyarországra, ha a magyar parlament nem helyezi hatályon kívül a vitatott jogszabály módosítást.

Az ítélet kimondja, hogy a Magyarország által bevezetett azon feltételek, amelyek lehetővé teszik a külföldi felsőoktatási intézmények tevékenységének Magyarország területén való gyakorlását, az uniós joggal összeegyeztethetetlenek, írja a hvg.hu. Ez a jogszabály-módosítás Magyarországon csak a Soros György által létrehozott Közép-Európai Egyetemet (CEU) érintette.

ceugoogle-1024x512.jpg


Az Európai Bizottság indított kötelezettségszegési eljárást a magyar kormány ellen a lex CEU-ként elhíresült 2017-es törvénymódosítás ügyében, amely most zárul majd le uniós döntéshozatali fórum előtt. Az Európai Bizottság érveit korábban a bíróság főtanácsnoka is elfogadta és a mostani ítélet is ezeket a megállapításokat tartalmazza. Az Európai Bíróság a következő területeken állapított meg jogsértést:

  • a lex CEU sérti a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) keretében kötött, a Szolgáltatások Kereskedelméről szóló Általános Egyezményt,
  • sérti a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságának az elveit, valamint a belső piaci szolgáltatásokról szóló uniós irányelvet,
  • a kifogásolt rendelkezések a tudományos élet szabadságára, az oktatási intézmény alapításához való jogra, továbbá a vállalkozás szabadságára vonatkozó EU-s rendelkezésekkel is ellentétesek.
A döntés értelmében tehát a vitatott részeket a magyar parlamentnek hatályon kívül kell helyeznie. Közben azonban a bizonytalan helyzet miatt a Közép-Európai Egyetem Bécsbe helyezte át a székhelyét és itt kezdte meg hétszáz hallgatóval ezt a tanévet.

Ha a magyar kormány nem teljesíti az ítéletben foglaltakat, vagyis nem hozza összhangba saját jogát az uniós joggal, akkor az Európai Bizottság újabb, pénzügyi szankciók kiszabására irányuló keresetet indíthat.
 
az lehet, hogy a törvény csökkenti az idegenforgalmat, de a magyar egyetemeken tanuló külföldi diákok számát nemigen befolyásolja az a pár száz diák amelyik most Bécsbe megy az amerikai diplomáért. Viszont egyenlő esélyt teremt az egyetemek közt.
Na ne mesélj már. Egyenlő esély. Van pár egyetem, amibe ömlik a lóvé, másokban meg egy nyomi szoba sem jut a tanársegédeknek. A CEU fürdött a pénzben ez tény. Az ELTE a demonstrátor ismerősömnek meg másik kollégájának volt eggy 2x2 kis raktárszobájuk irodának, de azt is elvették tőlük, mert kiadta az egyetem valakiknek, hogy pénzhez jusson. Talán pár napja volt egy cikk, hogy a MOME? nem tudom hány milliárdos új épületet kapott. AZtán ott vannak a kolik. Ismerősöm a Corvinusra jár, a kolija meg a világ végén egy ipartelepszerűségnél van, talán a 10. kerületben. És nem épp egy modern épület. Vagy ott a korábbi Márton Áron szakkoli a Kunigundán, ami már rosszabb álapotban volt mint a mellette lévő munkásszálló (egy kutatás miatt volt szerencsém ott szobát bérelni pár hónapra még 2014-ben), amikor nagy kegyesen megkapta az ELTE, csak már 2-4 éve huzódik a felújítás mert pénzt nem nagyon adott vele a kormány.
 
- Ennek ellenére a Fidesz csak nagy nehezen, a második nekifutásra nyert (1,6 millió választóból 0,63 milli szavazott rájuk)
kedves Ernoe, figyuzd csak ezt a térképet, ez az 2019-es magyarországi önkormányzati választási térkép
v-laszt-s.jpg


teszik a térkép színe?
 
az esély egyenlőséget arra értettem, hogy egy offshore egyetem, amerikai diplomát ígérve szerez gazdasági előnyt ... láthatod a másik CEU, azaz a Közép-európai Egyetem (ugyanaz a tulajdonos) senkinek sem kell, senkit sem érdekel. Mikor ilyesmit olvasol : "Egyetemi világrangsor: öt területen is a száz legjobb közé jutott a CEU" akkor melyik egyetemről van is szó, melyik kapja az EU -s támogatásokat?
Ez nem az Én területem, de gondolom nem kellene kecskét áldozni egy rektornak, hogy kihelyezett képzést szerezzen egy külföldi egyetemről. Pénz kérdése az egész. A CEU versenyelőnye az volt, hogy ki volt tömve pénzel. Magyarországnak is van ilyen kihelyezett képzései, talán Ukrajnában a Nyíregyháziaknak van közgázza?
 
természetesen ... csak a fő gond, hogy a CEU folytat-e egyáltalán honos országában képzést?
Ezen el lehet dobálózni egy sort, a lényeg, hogy elismerik a diplomát vagy nem. Persze azért jó, ha nem egy postafiókban létezik az egyetem. Vagyis nem is ez a lényeg, hanem a képzés szinvonala, mert a nagyon elit, nagymúltú egyetemek diplomáit leszámítva, az számit, hogy van e az adott diplomás fejében valami tudás is. A CEU is van és volt sőt lesz is egy csomó hülye, hülye témákkal, de ez minden egyetemen van, esetleg az arányok eltérőek.
 
természetesen ... csak a fő gond, hogy a CEU folytat-e egyáltalán a honos országában képzést? Mert keresték a CEU -t az USA -ban, de nem találták.
A legfőbb gond szerintem mégiscsak az, hogy a míg a CEU-s diplomát a világ minden táján elfogadták, addig a magyar diplomák többségével a Lajtán túl legfeljebb a mekiben lehet krumplit sütni.
Akkor most ki is száguld szembe a forgalommal az autópályán? Magyarország, vagy a világ összes többi országa?
 
A legfőbb gond szerintem mégiscsak az, hogy a míg a CEU-s diplomát a világ minden táján elfogadták, addig a magyar diplomák többségével a Lajtán túl legfeljebb a mekiben lehet krumplit sütni.
Akkor most ki is száguld szembe a forgalommal az autópályán? Magyarország, vagy a világ összes többi országa?
ebben igazad van....csak akkor hogy is van, hogy a filantróp úriembernek van kettő darab egyeteme, az egyik a CEU (magyarul Közép-európai Egyetem, amerikai akkreditációval ), a másik a Közép-európai Egyetem (angolul CEU, magyarországi akkreditációval). Mindkét egyetemen ugyanazok a tanárok oktatnak...gondolom egyforma nívós mindkét egyetem. Akkor az egyiknek a diplomája, miért nem ér annyit mint a másiké, elvégre még talán ugyanabban az épületben is volt mindkét egyetem.
 
A szokásos szavazatvásárlásos trükkök igazak. Ez pár százalékot változtat. Ettől függetlenül erősen lejt a körzetek megszabásával meg sok egyébbel a pálya. Ez is tény. Ennek ellenére elfogadta az ellenzék és az EU az eredményt? Igen. Szóval demokratikusnak tűnő eredmény született. Amig az ellenzék nem fogadja el az eredményt (csalás egyértelmű bizonyítása (mivel a határon túli szvazatok csak pár helyet hoznak, ha nem szoros az eredmény, akkor ez nem valószínű)), bizonyítania kell a csalást, vagy a Nyugati országoknak kell kiverni a hisztit, mint most fehéroroszországnál.
Ez a számítógépes hű meg ha egy ujabb szellemkép. Emelje fel az a kezét, aki a szavazófölkében egy monitort talát, amin meg kellett nyomnia a gombot, kire szavaz. Senki? Mert a magyar választási rendszer PAPÍR alapú. Mész kapod a cetlit, a fülkében egyértelmű jellel jelzed kit támogatsz. Azt bedobod az urnába. Majd a választás végén ezt a választási bizottság össze számolja. A választási bizottságokba az addott körzetben induló pártok vagy jelöltek delegálhatnak ha jól emlékszem 2 főt mindegyik. Ha valakinek nincs annyi megbizható embere, akit a körzet összes bizottságába minimum egyet delegáljon, az ne induljon el, mert se kampányolni nem fog tudni rendesen szerintem, se komolyabb támogatottsággal nem fog bírni. Ez véd a csalás ellen is. Hiszen papír alapon megy a dolog, a delegáltadnak, arra kel figyelni, hogy ne huzzanak át szavazólapokat, stb. amikor számolják a szavatokat. A végén van egy papír alapú jegyzőkönyv, amiben le van írva ennyi szavazat, ilyen leosztásban és talán x évig a szavazólapokat is meg kell őrizni. Ha a jelöltnek nem tetszik az erdmény újra számlálást kér, ekkor újra számolják a PAPÍR alapú szvazólapokat, mint az utolsónál talán többek között Szél körzetében, ahol nagyon kicsi volt a különbség. Mikor megvan a papír alapú eredmény, azt felviszik a csillió millió forintból megépített választási informatikai rendszerbe, ami kb. egy google táblázat, amiben bepötyögik a papír alapú eredmények számait, az meg összesíti meg átlagolja, a választási szabályok szerint súlyozza, stb. elméletben biztonságosan és üzembiztosan (vagy nem). Viszont ezt az eredménybeküldést a delegált is megteheti és ha nem nyeretlen kétéves a pártja akkor erre neki is van minimum egy google táblázata, régebben sms, vagy betelefonálás, stb. Ha a párt azt látja, hogy a delegált meg a hivatalos adatok számai eltérnek, akkor kérheti a hivatalos papír alapú jegyzőkönyv másolatot a választási bizottságtól, vagy újraszámolást. Szóval ez a monitoron nem stimeltek a dolgok szép léleknyugtatók, de ha valóban gond lett volna és eltérés a végső elektronikus eredmény és a papír alapú között újraszámolást kértek volna minimum, de inkább választási csalás miatt Brüsszelig rohant volna az ellenzék (ha jól emlékszem sok választási bizottságba nem is küldtek delegáltakat az ellenzlki pártok, tehát ők maguk ágyaztak meg a csalásnak, ha volt, mert ugyez ha nincs delegáltad, nehezebb bizonyítani).

A probléma nem az, hogy egy párt 49,27%-os választási eredménnyel kormányfunkciót tölt be
- Más országban sokkal kevesebb vótummal is a kabinetbe lehet jutni
- Az is csak egy részletkérdés, hogy a választások unfai-körülmények között zajlottak le, söt valószinü csaltak

A probléma szerintem, hogy a kormány visszaél a hatalmával
- megszegi a függetlenségi kötelezettségét
- pártpropagandát folytat az egész periodus alatt mindenki pénzéből
- megnehezíti, akadályozza az ellenzék munkaját ami a kormány ellenőrzése lenne
- ha az ellenzék rámutat egy törvénytelenségre akkor a kormány azt a "2/3-ra hivatkozva" megváltoztatja
- szisztematikusan testre szabja magának a törvényeket, aláásva a demokratikus rendet
- rágalmaz, uszit, heccel, gyülöletet szit a mindenki pénzén fizetett közmédiában és korrupt

Tessék megnézni, hogyan viselkedik a kormánypárt egy nagyobb egységben az EP-ben.
- gyakorlatilag több mint egy éve kivannak zárva az EVP frakcióbol
- az egyhangu döntéseken keresztül zsarolja, bomlasztja, akadályozza az europai közösség munkáját
- aki következetesen megtagadja a bajbajutottakon való segítséget és "elrettentésnek" nevezi a taktikáját
- aki akadályozza, hogy a többi ország tegyen értük valamit, (embereket mentsen a vízből), az egy gazember az én szememben
- ez a kormány egy tumor az europai unióban, hasonmásokat toboroz a volt kommunista országokban
- baráti kapcsolatot csak elismert autokratákkal és szélsöjobboldali háttér-pártokkal ápol..

Egy rendszer, amiben a konfliktusok, feszültségek nem vezetödnek le demokratikus uton ott katasztrófák szoktak fellépni
- aki megélte 1956-ot, látta Csaucseszku végét abban akaratlan fellép a hasonlat a Bolonai cseppel
 
az lehet, hogy a törvény csökkenti az idegenforgalmat, de a magyar egyetemeken tanuló külföldi diákok számát nemigen befolyásolja az a pár száz diák amelyik most Bécsbe megy az amerikai diplomáért. Viszont egyenlő esélyt teremt az egyetemek közt, sőt természetesen az EU kérésére megváltoztatják a törvényt csak az eredmény, a hatása lesz ugyanaz.

Egyszer azt mondod "az a pár diák", utána pedig emiatt "a pár diák" miatt fellépő egyenlőtlenségről beszélsz.
- ez az egyenlőség meséje legkésőbb a soros-törvény meghozatalával elvesztette a szavahihetőségét

Orbán a CEU elleni diktátumával ismételten elvesztett egy pert az EU legfelsőbb bíróságán
- az ügyészek és a bíróság kellő alapossággal megvizsgálta az ügyet úgy, hogy ezt kell elfogadjam a te okoskodásod helyett
 
ebben igazad van....csak akkor hogy is van, hogy a filantróp úriembernek van kettő darab egyeteme, az egyik a CEU (magyarul Közép-európai Egyetem, amerikai akkreditációval ), a másik a Közép-európai Egyetem (angolul CEU, magyarországi akkreditációval). Mindkét egyetemen ugyanazok a tanárok oktatnak...gondolom egyforma nívós mindkét egyetem. Akkor az egyiknek a diplomája, miért nem ér annyit mint a másiké, elvégre még talán ugyanabban az épületben is volt mindkét egyetem.

Látszik, hogy egyetemet még kívülről sem láttál
- Nem mindegy, hogy milyen nyelven és melyik ország előírásainak megfelelően tanítanak az egyetemen

Egy Magyarországról menekült ismerősöm elmesélte, hogy a német gimnáziumban egy házi-dolgozatot írtak a szocializmusról
- Ö otthon rögtön levette a polcról az "Uj Magyar lexikont" és leírta a definíciót németül
- a felolvasásnál kitörő általános derültséget mindenki elképzelheti

Egyébként a magyar kormány kénytelen a nemzetközi jog, az emberi jogok és más szakterületen volt CEU-s diákok tudására visszanyúlni, mert a nacionalista, mondák könyvét tanitó iskolákban sok mindent másképp tanítanák
 
A probléma nem az, hogy egy párt 49,27%-os választási eredménnyel kormányfunkciót tölt be
- Más országban sokkal kevesebb vótummal is a kabinetbe lehet jutni
- Az is csak egy részletkérdés, hogy a választások unfai-körülmények között zajlottak le, söt valószinü csaltak

A probléma szerintem, hogy a kormány visszaél a hatalmával
- megszegi a függetlenségi kötelezettségét
- pártpropagandát folytat az egész periodus alatt mindenki pénzéből
- megnehezíti, akadályozza az ellenzék munkaját ami a kormány ellenőrzése lenne
- ha az ellenzék rámutat egy törvénytelenségre akkor a kormány azt a "2/3-ra hivatkozva" megváltoztatja
- szisztematikusan testre szabja magának a törvényeket, aláásva a demokratikus rendet
- rágalmaz, uszit, heccel, gyülöletet szit a mindenki pénzén fizetett közmédiában és korrupt

Tessék megnézni, hogyan viselkedik a kormánypárt egy nagyobb egységben az EP-ben.
- gyakorlatilag több mint egy éve kivannak zárva az EVP frakcióbol
- az egyhangu döntéseken keresztül zsarolja, bomlasztja, akadályozza az europai közösség munkáját
- aki következetesen megtagadja a bajbajutottakon való segítséget és "elrettentésnek" nevezi a taktikáját
- aki akadályozza, hogy a többi ország tegyen értük valamit, (embereket mentsen a vízből), az egy gazember az én szememben
- ez a kormány egy tumor az europai unióban, hasonmásokat toboroz a volt kommunista országokban
- baráti kapcsolatot csak elismert autokratákkal és szélsöjobboldali háttér-pártokkal ápol..

Egy rendszer, amiben a konfliktusok, feszültségek nem vezetödnek le demokratikus uton ott katasztrófák szoktak fellépni
- aki megélte 1956-ot, látta Csaucseszku végét abban akaratlan fellép a hasonlat a Bolonai cseppel

Nagyrészt igaz. Viszont a menekültkérdés megoldása nem teszik. Csak az embercsempészek bevételeit és a menekültek szenvedését növeli. Szakképzést kell kitelepíteni a kibocsátó országokba és a menekülttáborokba. Aki elvégzi a képzést azt hozzuk. Ehelyett rengeteg pénz fizetnek bünözőknek és kapunk egy csomó emberkét akinek nem tudunk munkát adni, mert alulképzett, de segélyt az kap (amiből akár több ember képzését is fizethetnénk a kibocsátó országban vagy menekülttáborban)
 
akkor még egyszer ... a törvényeket nem a kormány hozza,
KAMU!
Ha a kormánytagok (miniszterek, államtitkárok,..) nem lehetnének döntéshozók a törvényhozásban (érthetőbben: nem lehetnének országgyűlési képviselők) és nem lehetnének döntéselőkészítők (érthetőbben: nem terjeszthetnének be törvényjavaslatot), még akkor sem lenne teljes a kormányfüggetlenség, mert közvetve a fidesz 2/3 + párt és frakciófegyelem lehetővé tenné bármely kormányakarat elérését.
tehát nem a magyar kormánnyal van baja az EU -nak. Remélem abban egyetértünk, hogy a kifogásolt törvényt se a kormány fogja módosítani.
Akkor miért is nyilatkoznak Gulyás és Varga miniszterek is ennek kapcsán?
 
Na ne mesélj már. Egyenlő esély. Van pár egyetem, amibe ömlik a lóvé, másokban meg egy nyomi szoba sem jut a tanársegédeknek. A CEU fürdött a pénzben ez tény. Az ELTE a demonstrátor ismerősömnek meg másik kollégájának volt eggy 2x2 kis raktárszobájuk irodának, de azt is elvették tőlük, mert kiadta az egyetem valakiknek, hogy pénzhez jusson. Talán pár napja volt egy cikk, hogy a MOME? nem tudom hány milliárdos új épületet kapott. AZtán ott vannak a kolik. Ismerősöm a Corvinusra jár, a kolija meg a világ végén egy ipartelepszerűségnél van, talán a 10. kerületben. És nem épp egy modern épület. Vagy ott a korábbi Márton Áron szakkoli a Kunigundán, ami már rosszabb álapotban volt mint a mellette lévő munkásszálló (egy kutatás miatt volt szerencsém ott szobát bérelni pár hónapra még 2014-ben), amikor nagy kegyesen megkapta az ELTE, csak már 2-4 éve huzódik a felújítás mert pénzt nem nagyon adott vele a kormány.

Pontosan, azáltal, hogy a CEU kilett ebrudalva nem javult meg a magyar egyetemek, az akadémia és az egyetemisták helyzete, ellenkezőleg.
 
kedves Ernoe, figyuzd csak ezt a térképet, ez az 2019-es magyarországi önkormányzati választási térkép
v-laszt-s.jpg


teszik a térkép színe?

A térkép nagyon jól mutatja, hogy
- a magyar kormány nem pártatlan és a vidéki fejlesztéseket oda adja ahol az ö párt-emberei vannak
- ezt láttuk a kezükből elveszett Budapest esetében is, a kormány rögtön belenyúlt a főváros költségvetésébe
- lehetne, hosszan elemezni az összefüggést a kisajátított közmédiák és a vidéki emberek informáltsága között
- vidékre sajnos nem tud eljutni az ellenzék kritikus hangja a médiák kisajátítása miatt

De maradjunk a témánál, orban CEU elleni kampánya nem tudta megakadályozni, hogy
- az ország gyöngyszem, Budapest fiatal ellenzéki képviselők hatása alá kerüljön
- a magyar értelmiség és az információhoz könnyebben hozzájutó réteg átlásson a kormány hazug politikáján

Kétségtelen, hogy a magyar ellenzék egy desolat állapotban van, nem tudja az erejét koncentrálni
- örülni kell ha nem viteti el öket éjnek idején a rendőrség, a KISZ-titkár és felnöttként hívővé vált Orbán parancsára

Nagy bátorság kell ma Magyarországon ahhoz, hogy valaki ellenzéki politikus legyen. Le a kalappal előttük!
 
Nagyrészt igaz. Viszont a menekültkérdés megoldása nem teszik. Csak az embercsempészek bevételeit és a menekültek szenvedését növeli. Szakképzést kell kitelepíteni a kibocsátó országokba és a menekülttáborokba. Aki elvégzi a képzést azt hozzuk. Ehelyett rengeteg pénz fizetnek bünözőknek és kapunk egy csomó emberkét akinek nem tudunk munkát adni, mert alulképzett, de segélyt az kap (amiből akár több ember képzését is fizethetnénk a kibocsátó országban vagy menekülttáborban)

Én nem beszéltem "menekültkérdés megoldásáról", én emberéletek mentéséröl beszéltem és az egészen más
- A kormánypárt szimpátiatüntetést rendez egy Szalvini mellett akit életmentés akadályozása miatt bíróság elé állítanák
- A kormány olyan nyugati pártokkal van szerelmi viszonyba akik a menekültekre lövetnének
- Az UN komiszár Orbánt többszörösen rasszistának nevezte,
- a bizonyítékok után nem kell kutatni hiszen a fajtisztaság jegyében zajlott a 2018-as választás, a család program is erről szól

De maradjunk a CEU-nál, mert az elüldözésük is a faj gyűlölet mellett szól
- Az egyetem ugyanis stipendiummal támogatja a fejlődő országok diákjait
- Orbán számára egy horror, hogy jólképzett szinesbörüek, doktorok szaladgáljanak Budapest utcáin
- ez teljesen ellentmondana az általa alacsonyabb-rendűnek, analfabétának, lustának, kulturálatlannak nevezett kliséének.
- ennek érdekében a kormány külön adóval sújtja az egyetemet,
- söt egy külön törvényt hozott ami akár bűncselekménynek is tekintheti ha egy europába menekültnek ösztöndíjat adnak
 
Én nem beszéltem "menekültkérdés megoldásáról", én emberéletek mentéséröl beszéltem és az egészen más
- A kormánypárt szimpátiatüntetést rendez egy Szalvini mellett akit életmentés akadályozása miatt bíróság elé állítanák
- A kormány olyan nyugati pártokkal van szerelmi viszonyba akik a menekültekre lövetnének
- Az UN komiszár Orbánt többszörösen rasszistának nevezte,
- a bizonyítékok után nem kell kutatni hiszen a fajtisztaság jegyében zajlott a 2018-as választás, a család program is erről szól

És minek is kell kimenteni Őket a tengerből, mit keresnek ottl? Mert telehazudják a képüket, hogy milyen jó lesz nekik az unióba és vagy minden megtakaritásukat és a családjukét is odaadják a csempészeknek, és vagy a későbbi segélyből törlesztenek. Mint mondtam ki kellene telepítei képzési központokat, keményen megmondani, hogy aki illegálisan érkezik azt azonnal kiutasítsák és soha többet nem léphet be az unió területére. Ezt a helyi médiákban is propagálni. Aztán nem lenne kit kimenteni, mert senki sem indulna el, inkább elmennének a képzési központban. Az emberek nem kockáztatnák az életüket, az embercsempészek meg nem tömnék a zsebüket, nem adnák el szexrabszolgának, vagy a szerveiért azokat akik európába mennének.
 
természetesen ... csak a fő gond, hogy a CEU folytat-e egyáltalán a honos országában képzést? Mert keresték a CEU -t az USA -ban, de nem találták.

Ne beszéljél bele abba amihez nem értesz, mit gyötrőd magadat
- az Európai Legfelsőbb Bíróság, hosszú megfontolt alapos vizsgálat után, megalapitotta, hogy a kormány jogtalanságot követett el
- A CEU 1991-ben kezdte meg a működését és 26 éven keresztül nem volt probléma, hogy az USA-ban nincs oktatás.
- Az egyetem és a diákok érdekében meglehetett volna oldani ezt a kérdést de hamar kibujt a szög a zsákból, hogy másról van szó
- A CEU, a magyar kormány összes mesterségesen konstruált feltételeit teljesítette, engedélyt még sem kapott

Időközben a kormány rátette a kezét a MTA vagyonára, komisszárokat ültet az egyetemek, intézetek élére
- Nem zárom ki, hogy az egész tükk a Soros Alapítvány Budapesti vagyonát is szerette volna megkaparintani
- a kormánypárt pénz-éhessége nem ismer határt
- Katarina Barley, az EP helyettes elnöke nem a magyarokat hanem Orbánt vádolta "ragadós kézzel", korrupcióval

"Klebrige Hände": Barley wirft Viktor Orban Korruption vor"

- Orbán trumpf-ja az választóinál, nem az, hogy fűzfa ügyvéd volt egy vidéki mezőgazdasági cégnél
- hanem az, hogy Oxfordban volt ösztöndíjas egy szemesztert (aztán a politikai pályát gazdaságosabbnak találta)
- ilyen világosok voltak a kormány érvei "majd megnézem otthon" :)

https://coub.com/view/t8r4d
 
Orbán a CEU elleni diktátumával ismételten elvesztett egy pert az EU legfelsőbb bíróságán
Orbán "csak" egy pert veszített el, a diákok viszont, akik más módon nem juthatnak az egész világon elismert és piacképes diplomához, ennél sokkal többet vesztettek!
Ezt legjobban a "Soros-bérenc" Orbánnak kellene tudni! Vagy nagyon is tudja, csak nem akar konkurenciát kinevelni, és másnak sem engedi?
 
És minek is kell kimenteni Őket a tengerből, mit keresnek ottl? Mert telehazudják a képüket, hogy milyen jó lesz nekik az unióba és vagy minden megtakaritásukat és a családjukét is odaadják a csempészeknek, és vagy a későbbi segélyből törlesztenek. Mint mondtam ki kellene telepítei képzési központokat, keményen megmondani, hogy aki illegálisan érkezik azt azonnal kiutasítsák és soha többet nem léphet be az unió területére. Ezt a helyi médiákban is propagálni. Aztán nem lenne kit kimenteni, mert senki sem indulna el, inkább elmennének a képzési központban. Az emberek nem kockáztatnák az életüket, az embercsempészek meg nem tömnék a zsebüket, nem adnák el szexrabszolgának, vagy a szerveiért azokat akik európába mennének.

Húzd már vissza magadat kérlek mielőtt ilyen hangot ütsz meg!

1408x792


Hogy csak egy példát említsek.
- Ausztriában, évente átlagosan 7000 ember-életet kell az Alpokban megmenteni
- Május elejétől augusztusig 2000 embert ért szerencsétlenség az osztrák hegyekben ebből 700 német állampolgár
- Az életmentés rengeteg pénzbe kerül? A mentök NGO-k, civil szervezetek mint a Vöröskereszt.

Most nevezzem meg
- a folyókból, tavakból kimentett, az autóutakon felelőtlenségből életveszélybe került emberek számát évente, europában?!
- Mi a fenét mentek a hegyekbe ha havazik, mentek a vízbe ahol veszélyes, itták le magukat a volán mellett?!

Hagyjuk az egész menekült kérdést, menekülteket befogadni nem emberi kötelesség, de az életmentés az igen.
- Természetesen ki lehet lépni az emberi szolidaritás gyűrűjéből de akkor mi se várjunk el semmit a másiktol
- Tessék kérem kilépni az Európai Unióból ami az emberiesség eszméjére épült szolidáris társaság
- keresztény értékeket prédikálni, megtéveszteni vele a lakosságot és faj gyűlöletet ápolni az nem járja
- Ha ez a te "kultúrád" amire gyakran hivatkoztok akkor kérlek ne kultiváld, mert ez embertelenség amit beszélsz

Nagy esély van arra, hogy egy napon a te életed mentése lesz a feladat és te se szeretnéd,
ha abban a pillanatban arról vitáznának a mentősök, hogy a saját hibádból kerültél szorult helyzetbe vagy nem.

Ha nem mented ki az embereket a tengerből, hagyod öket névtelenül megfulladni, abból senki sem fog megtudni, hogy nem kívánatosak Magyarországon. Az cserbenhagyás, előre eltervezett, organizált gyilkosság!
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,623
Tagok
615,327
Legújabb tagunk
Tracycer
Oldal tetejére