Uri Geller múzeumot nyit Tel-Avivban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 24.

Melitta - 2016 December 24, 01:18
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Uri Geller, a kanálhajlító izraeli illuzionista személyes gyűjteményéből tervez múzeumot nyitni jövőre Tel-Avivban.

  "Rengeteg dolgot gyűjtöttem az évtizedek során" - mesélte a hetvenéves, magyar gyökerű illuzionista, aki Tel-Aviv Jaffa nevű arab óvárosi részén, egy négyszáz éves épületben tervezi kollekciójának kiállítását.

  Az ötszáz négyzetméteres bemutatótérben kiállított tárgyak között Salvador Dalí-szobrok is lesznek, amelyeket a spanyol szürrealista művész kétéves közös munkájuk idején ajándékozott Gellernek.
  A kiállítás ékessége lesz egy 1976-os Cadillac, amelyre mintegy háromezer, ismerősök és hírességek által elhajlított kanalat és villát rögzített, köztük John F. Kennedy néhai amerikai elnök, valamint özvegye, Jacqueline kanalát, Golda Meir egykori izraeli miniszterelnök evőeszközét, Elton Johnét, Mohamed Aliét bokszolóét és Madonnáét.

  A látogatók díjmentesen tekinthetik majd meg a múzeumot a három évtized után izraeli hazájába visszatért Geller döntése alapján, mert elmondása szerint "őt a pénz már nem motiválja, inkább szeretne valamit visszaadni az embereknek".

  uri.jpg

   
  robokop, Beka Holt és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 24.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ott még nincs elegük belőle ?
  2. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Szép, szép a múzeum, de a látványosság, a Bűvész fellépte tenné igazán érdekessé...
  3. Theodora9
   Theodora9
   Ez az az ember aki 20 éve keresi Farkas Helgát...
   Persze tudja hol van,...csak nem árulja el.....:)
  4. Ernoe
   Ernoe
   Uri Geller egyszer egy TV adáson keresztül kivánta bemutatni mágikus erejét, a TV készülékre helyezett kanalak ugyan nem görbültek meg, néhány nézö arrol panaszkodott, hogy a másodperc mutato nem megy azota az orájukon de a legkelemetlenebb az volt, hogy egy nö beperelte Uri Gellert nemkivánatos terhesség miatt.
   -
   A hölgy ugyanis a müsoridö alatt szeretkezett a barátjával és holott a fogamzás meggátlása céljábol egy meh-spirált használt terhes lett. Az állitása szerint Uri Geller magikus ereje meggörbitette a drotot ezért kártéritést követelt.
   -
   A dilemma nagy volt, vagy beismeri a müvész, hogy nem rendelkezik telekinetikus képseséggel vagy legombolnak tölle egy nagy összeget. :(
   setni és sidavoq kedveli ezt.
  5. setni
   setni
   Igen csoda hogy még emlékszik Helgára valaki!
  6. setni
   setni
   Most olvasva ezt a hírt szembe jött velem egy másik ami Izraellel kapcsolatos.
   Izraeli tudósítások szerint Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök az ENSZ BT múlt pénteki, a ciszjordániai zsidó telepépítéseket megtiltó határozatáról szóló szavazása előtt azzal fenyegette meg a beterjesztő Új-Zéland külügyminiszterét, hogy ha országa tényleg igennel szavaz, azt "hadüzenetnek" tekintenék
   Lehet hogy szükség lesz Uri Geller erejére.....
  7. Melitta

Megosztás