Válaszolt Orbán szövegére az egyik párt, amelyet "hasznos idiótának" nevezett

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 8.

Melitta - 2019 Március 8, 03:49
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Fontosabbak az értékeink annál, mintsem hagyjuk, hogy a saját sorainkból bomlasszák őket – mondja a vallon Humanista Demokratikus Közép (cdH) Orbán "hasznos idióta" kitételére. Egy erősebb Európa több szabadságot jelent, és küzdeni kell azok ellen, akik azt vallják, minden baj és gond oka Európa.

  Ma már a kormányinfón bejelentette Gulyás Gergely, hogy teljesítik az Európai Néppárt (EPP) ultimátumának egyik pontját, leszedik a Juncker EB-elnököt Sorossal ábázoló plakátokat március 15-ig, és nem kerül ki a Frans Timmermans-os változat sem, hanem családvédelmi tematika szerepel majd rajtuk.

  A néppárti felbolydulás korábbi szakaszában 13 párt kezdte el követelni, hogy zárják ki a Fideszt az EPP soraiból, erről március 20-án döntenek a tagpártok. Orbán Viktor azt mondta, az EPP-n belüli Fidesz-ellenes pártok "hasznos idióták", akik az ellenfél malmára hajtják a vizet. Egyikük, a vallon Humanista Demokratikus Közép (cdH) pedig válaszolt is a hvg.hu azon kérdésére, hogy hogyan kommentálják az orbáni jelzőket.

  A vallon párt azt közölte válaszul, hogy Orbán vélekedésével ellentétben a cdH-nak nem célja meggyengíteni az EPP-t.

  "Nem hasznos idióták vagyunk, hanem sziklaszilárd támogatói az Európa-projektnek. Azok az értékek és célok, amiket kínálunk, az európai unió és polgárok jövője szempontjából sokkal értékesebbek és fontosabbak, mintsem hogy hagyjuk, hogy a mi sorainkból bomlasszák őket a nacionalista alapú populizmussal és az európai integrációval szembeni nyílt ellenségeskedéssel. Az EP-választás meghatározó lesz az európai jövő szempontjából. Nincs más választásunk, mint az EU megerősítésébe fektetni az energiáinkat. Egy erősebb, egységesebb Európáért szólalunk fel, amely több szabadságot, és nagyobb haladást tud elérni azon elvekkel szemben amelyek szerint Európa az összes betegségünk, problémánk oka – hogy még jobban megalapozzuk, épp ellenkezőleg, Európa a jövőnk. Mindannyiunknak."

  HVG
  [​IMG]
   
  Ernoe kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 8.

  1. setni
   setni
   Amennyi lejön a szimpatizánsoknak hogy a ...FŐNÖK megint viccelt...majd körbenéznek és ..Lehet tapsolni??
  2. 139
   139
   az EPP -nem vágre el kellene döntenie, hogy a liberálisoknak és a szocialistáknak akarnak megfeleni vagy van önálló világképük.
  3. prominor
   prominor
   Nem, a dolog arról szól, Webernek van-e gerince, vagy csak az dönt a végső álláspontjáról, hogy a többi párt támogatja-e megválasztását, ha a Fideszt nem zárják ki.. Mert Ugye akkor a Szocialistáknak ki kellene a románokat zárni, hogy teljes mellel vállalni tudják a konfrontációt... A liberálisoknak meg inkább Weber mint egy szoci... Ebből a történetből csak a magyar nép és az EPP jöhet ki rosszul.. Akár így akár úgy alakul...
  4. DanielXYZ
   DanielXYZ
   Ismeritek, amikor egérke meg elefánt át a hidon?

   Na, hogy helyiértékén tudjuk kezelni a kérdést: ennek a súlyos pártnak 2 azaz kettö szavazata van az európai néppárti 262 szavazatból.
  5. gumelig
   gumelig
   Mármint OVi világképének...:D
  6. prominor
   prominor
   Ez tény, meg az is, hogy nem a legerősebb, hanem a leghitelesebb pártok tiltakoznak, akiknek fontosak a szavazóik, s nem személyes ambicióikat akarják képviselőik megvalósítani....
   De a legerősebb gáton is egy iciripiciri lukacska, és bizony a víz előbb utóbb az egészet romba dönti... Mert a leghosszabb utazás is az első lépéssel kezdődik... S egész biztos a demokráciának van/lesz működő változata is...
   gumelig és Ernoe kedveli ezt.
  7. DanielXYZ
   DanielXYZ
   Ez egy rendkivül diplomatikus megfogalmazás...

   "Ez tény, meg az is, hogy nem a legerősebb"

   Ezt esetleg ugy is lehet fogalmazni.....hogy a leggyengébb pártocska.
  8. prominor
   prominor
   Végül is méretét tekintve ez is igaz...
   De a legerősebb lánc is a leggyengébb láncszemnél szakad el...
   DanielXYZ, varázsdoboz és Melitta kedveli ezt.
  9. 139
   139
   A lényeg a valós probléma felmérése, elhárítása. Csak az utóbbi évek választásait kell megnézni ... változik a világképe az osztrákoknak, a németeknek, az olaszoknak. Mintha ébredezne Európa, egyre többen gyülekeznek OVi zászlaja alá ;)
   De pontos kép majd május végén lesz.
   Utoljára módosítva: 2019 Március 8
  10. prominor
   prominor
   Bocsáss meg de Te valamit félreértesz.. nem kicsit, nagyon..
   Nem Orbán zászlaja alá gyülekeznek, hanem Orbán akar bekúszni más zászlók alá, magát, jelentőségét felnagyítva.. Az olaszoknak nincsenek közös érdekeik a magyar kormánnyal, hisz ők elosztani akarják a migránsokat.. Marie Le Penn pedig pedig kétszer annyi EP képviselőt küld mint Orbán, na és az osztrákok .. tessék olvasni egy kis újságot... A PIS meg egyértelműen ellenérdekelt hiába jönnek békemenetre buszokkal a lengyelek.. Tudomásul kell venni Orbán elnavigálta magát... Még Trump is Babist hívta eszmét cserélni... Nem hiszem, hogy Orbán az orosz sajtó dicsőítésére vágyott....
   gumelig és Melitta kedveli ezt.
  11. 139
   139
   Néhány megállapítás.
   Eleinte csak OVi mondta, hogy az ellenőrizetlen migáció veszélyes Európára, meg kell állítani. Hol van már Werner Faymann osztrák kancellár, az akkori osztrák lelkesedés (lufik és plüssmacik), mikor még felelőtlen nyilatkozatokkal hamis illúziókkal, éljenezve bátorították az illegális migrációt.
   Az olaszok is vátoznak, már migránscsempésznek nevezik Aquariust, hirtelenjében nem menekültek a szomáliai és eritreai migránsok, előkerültek a partokat védő hadihajók.

   A külpolitikával kapcsolatban, nekem úgy tűnik, hogy Putyin, a kínai miniszterelnök vagy az amerikai külügyminiszter egymásnak adják a kilincset Budapesten.
   Utoljára módosítva: 2019 Március 8
  12. JuhJóz
   JuhJóz
   Magyar külpolitika? Ez még viccnek is rossz. Legfeljebb az a kérdés, mikor akarnak az oroszok territóriuma lenni...
  13. prominor
   prominor
   Csak van egy kis szépséghibája a dolognak..
   Nem nyalizni jönnek Budapestre, hanem számon kérni....
  14. 139
   139
   Azért jönnek az eurómilliárdos befektetések ... jó példa az egy főre eső kínai befektetés, meg kell nézni hányszor nagyobb mint a környező EU tagországokban.
  15. prominor
   prominor
   Picit gondold át.. A hitel az Kínának valóban jó befektetés, de Magyarországnak mi haszna van belőle?
  16. 139
   139
  17. DanielXYZ
   DanielXYZ

   Hu,ezt ismerem. Anno ugy hangzott,
   "csak dialektikusan elftásak,csak dialektikusan."
   prominor kedveli ezt.
  18. prominor
   prominor
   Na ugye hogy vannak állandó igazságok.....
  19. DanielXYZ
   DanielXYZ
   Hogyne.Vannak nagy igazságok.

   Csak megmaradva a tényeknél: bele is bukott a rendszer a nagy igazságokba, abba, hogy bele akarta dumálni a golflabdát a likba.

   Figyelve az egyes T.Olvtársak aktivitását, ma sincs másképp
   Utoljára módosítva: 2019 Március 8

Megosztás