Hírek Váratlan dolgot lépett Kanada - ezzel el is döntötte a háborút

Óriási támogatást kapnak az ukránok.

Kanada 128 milliárd forint katonai támogatást nyújt Ukrajnának,

és ukrán vadászpilóták képzésében is részt vesz – közölte Justin Trudeau kanadai miniszterelnök előre be nem jelentett szombati kijevi látogatásán.

A Nova Kahovka-i vízerőmű gátjának felrobbantása kapcsán azt mondta:

„Mindannyian láttuk, milyen károkat okozott a vízerőmű gátjának elpusztítása… Ez az Oroszország által kezdett háború közvetlen következménye.”

Trudeau bejelentette azt is, hogy Kanada az árvízkárok enyhítésére 2,5 milliárd forint gyorssegélyt nyújt az ukránoknak.

„Emellett a mai napon bejelentem, hogy Kanada részt vesz az ukrán vadászpilóták többnemzetiségű keretek között megvalósuló képzésében, valamint Ukrajna vadászrepülőgép-programjának támogatásában”

– jelentette be.

Az ukrán államfő azt mondta:

„Az ukrán ellentámadás és a katonai védelmi műveletek párhuzamosan zajlanak Ukrajnában, de részleteket nem fogok elárulni arról, hogy hol tartanak. Nagyon lelkesek és elszántak. Ezt üzenem (Vlagyimir) Putyin orosz elnöknek.”

(MTI)

1688424248939.png
 
Nem. Ezek a benyomásaim verbális kifejezései. Ha sértik az érzékenységedet, akkor tilts le, vazze.
Mi csináljak??
Nem szoktam SENKIT sem letiltani. Egy kérdést tettem fel és a válaszod az hogy tiltsalak le...hm.
Az hogy milyenek a benyomásaid ráadásul egy ismeretlen (számodra) ember iránt...nos ez fura. Mivel ezzel megsértheted azokat akik hazafinak tekintik és rokonaik barátaik áldozata árán is harcolnak.
 
Mi csináljak??
Nem szoktam SENKIT sem letiltani. Egy kérdést tettem fel és a válaszod az hogy tiltsalak le...hm.
Az hogy milyenek a benyomásaid ráadásul egy ismeretlen (számodra) ember iránt...nos ez fura. Mivel ezzel megsértheted azokat akik hazafinak tekintik és rokonaik barátaik áldozata árán is harcolnak.
Setni kapitany! Aki olyan butus, hogy "victorvacendak" velemenyen megsertodik - no, az boven meg is erdemli. Raadasul az emlitett kommentelo, nem kivanta senki halalat - szerencsere -, nem gyulolkodott, frocsogott..... - egyszeruen (NEM tul) kemeny szavakkal illette Zeleenszkijt. Pont. Ez a velemenye. Eleg nagy baj lehet veletek, ha mar a "mitugrasz" titulus kiveri nalatok a biztositekot, es nekialltok "gyulolkodesrol" beszelni-jajveszekelni. Ahonnan en nezem, a gyulokodes pont a te kommentedbol sugarzik egy olyan valaki fele, aki tortenetesen nem all be az Ukrajnat es Zelenszkijt tutujgatok koze.
(Az pedig kulon pikans, hogy velemenyem szerint - de kerlek tisztelettel javits ki, ha tevedek! - ti sem ismeritek Zelenszkijt szemelyesebben, mint "victorvacendak", de attol meg siman van/lehet sajat velemenyetek rola es a tevekenysegerol. Egy-ket eve, mikor utoljara beszelgettunk, meg nem voltal ennyire "buboreklako", kedves Setni kapitany... Mindenesetre kivanok jo egeszseget, maradok tisztelettel.....Pentoser, a "magas, nyiltkepu, es rokonszenves ficko" ;) )
 
ti sem ismeritek Zelenszkijt szemelyesebben, mint "victorvacendak", de attol meg siman van/lehet sajat velemenyetek rola es a tevekenysegerol.
Nem tudom ki az a TI?
Én persze hogy nem ismerem az Ukrán elnököt. Arról tudok írni amit olvasok hallok róla, és ez véletlenül sem rokonszenv hisz rengeteg borzalommal kell neki együtt élni. Nem vennék ilyen terhet magamra.
De, nem beszélek róla gúnyosan.
Az hogy egyeseknek nem tetszik hogy harcolnak a megszálló orosz csapatok ellen ez számomra fura.
. Eleg nagy baj lehet veletek, ha mar a "mitugrasz" titulus kiveri nalatok a biztositekot, es nekialltok "gyulolkodesrol" beszelni-jajveszekelni. Ahonnan en nezem, a gyulokodes pont a te kommentedbol sugarzik egy olyan valaki fele, aki tortenetesen nem all be az Ukrajnat es Zelenszkijt tutujgatok koze.
Szerintem a mitugrász kifejezés eléggé gyűlöletkeltő.
Nem jajjveszékelek. Azért lettem gyűlöletkeltő mert furcsálottam egy negatív kifejezést?
Nem tutujgatom a háborúzó felek egyikét sem. Csak amikor abba rúgnak bele aki a földön van....nos ...
Egy-ket eve, mikor utoljara beszelgettunk, meg nem voltal ennyire "buboreklako",
Emmeg miben nyilvánul meg?
Kívánok neked is jó egészséget és kellemes időtöltést.
 
Alakulnak a hírek...
Elsőre meghökkentő javaslat, hogy Oroszország csatlakozzon a NATO-hoz, pedig egyszer Vlagyimir Putyin is felvetette Bill Clintonnak.
Putyin azonban úgy látta, hogy az amerikai elnök csapata megdöbbent, és megijedtek az ötlettől.
az amerikai delegáció azért volt óvatos, mert a NATO – ahogy ő látja – a múlt maradványa, de egyben az amerikai külpolitika eszköze.

Nem szövetségesek vannak ott, hanem vazallusok. Van egy elég jó elképzelésem arról, hogy mi folyik a NATO-ban. Vitatkozhatnak ott másodlagos ügyekről, azonban a fontos dolgokról semmilyen vita nem alakul ki. Csak két vélemény van: az amerikai vélemény és a rossz vélemény
– vélekedett az orosz elnök.
. A volt amerikai elnök 2016-ban számolt be arról, hogy három évvel a Krím elfoglalása előtt Putyin azt mondta neki: nem ért egyet azzal a megállapodással, amelyet még Borisz Jelcinnel kötött Ukrajna területi integritásáról.
Clinton azt is kijelentette: szörnyen érzi magát, és megbánta, hogy elnökként rábeszélte Ukrajnát a területén tárolt atomfegyverek átadására, mert ha azok még mindig meglettek volna Kijevnek, akkor Oroszország nem indít támadást.
........................
Orosz drónok támadták az ukrán kikötőket a Dunán, elpusztítva a gabonatároló infrastruktúrát – állítják helyi tisztviselők.
A GLOBÁLIS PIACOKON A GABONA ÁRA 8 SZÁZALÉKKAL EMELKEDETT EGY NAPON BELÜL, MIUTÁN OROSZORSZÁG JÚLIUS 17-ÉN KILÉPETT A GABONAMEGÁLLAPODÁSBÓL.
 
Szerintem a mitugrász kifejezés eléggé gyűlöletkeltő.
Nem jajjveszékelek. Azért lettem gyűlöletkeltő mert furcsálottam egy negatív kifejezést?
Micsoda politikától torzuló fogalmad van
A mitugrász az egy lekicsinylő önmagában. Nem gyűlölet keltő
Lekicsinylő tehát negatív(hülyeség ez a negatív szó)
Lekicsinylő és kész
A szövegkörnyezet és akire ott alkalmazták a jelzőt az mindenestől lehet(de nem biztos) gyűlölet keltő
A lekicsinylő kifejezést visszautasítanod sem gyűlöletkeltő
Bele van torzulva minden a politikába.
Nincs szöveg. értelmezés van helyette belemagyarázás.
a mitugrász az a személy semmibe vétele
Még politikai tartalma sincs
 
Micsoda politikától torzuló fogalmad van
A mitugrász az egy lekicsinylő önmagában. Nem gyűlölet keltő
Lekicsinylő tehát negatív(hülyeség ez a negatív szó)
Lekicsinylő és kész
A szövegkörnyezet és akire ott alkalmazták a jelzőt az mindenestől lehet(de nem biztos) gyűlölet keltő
A lekicsinylő kifejezést visszautasítanod sem gyűlöletkeltő
Bele van torzulva minden a politikába.
Nincs szöveg. értelmezés van helyette belemagyarázás.
a mitugrász az a személy semmibe vétele
Még politikai tartalma sincs
Jó, legyen.
 
Őrizetbe vették az orosz hadsereg veteránját és volt FSZB-tisztjét, Igor Girkint, aki korábban részt vett a Krím bekebelezésében, és akit tavaly novemberben a holland ügyészség bűnösnek talált a Malaysia Airlines 17-es járatának lelövése miatt.
Ki is ez az ember?
Eredeti nevén Girkin, a Sztrelkov álnevet már később a katonai műveletek során vette fel hívónévként. Girkin orosz katona, az FSZB tisztje. Az orosz nemzetbiztonsági szervek Girkint küldték be 2014 tavaszán egy nagyobb katonai csapattal együtt Donyeckbe, hogy a központi hatalommal elégedetlen ukrán lakosságot felhasználva lázadásokat szítsanak. Ez sikerült is - 2014 tavaszán Girkinék sorra foglalták el a helyi városi adminisztrációkat, majd elszakadást hirdettek, és elindították a Novorosszija projektet. Néhány hónappal később ezekből a szakadár területekből született a DNR és LNR.
(meghatározó szerepe volt az orosz BUK rendszer szakadár területekre érkezésében).
 
Nehogy szó érje a házamat...
Mutatom hogy van aki a békét szeretné.
„Egy teljes részvétellel megtartott olimpia nagy segítséget jelenthetne a háborús konfliktusok, így az Ukrajnában zajló háború békés rendezésében is. Arról nem is beszélve, hogy egy olimpiai bojkott vesztesei azok a sportolók akik egész életük során kőkeményen edzenek és készülnek és semmi közük politikai döntésekhez. Az olimpiának nem a politikáról, hanem a sportról és a sportolókról kell szólnia, az olimpiának igazi béketeremtő küldetése van”
írta Szijjártó Péter külügyminiszter,
„mi, magyarok nemcsak beszélünk a sport béketeremtő erejéről, hanem teszünk is érte, ennek jegyében biztosítottuk a lehetőséget az ukrán női kézilabda-válogatottnak, hogy a világbajnoki selejtezőjét, valamint a belarusz futballválogatottnak, hogy az Európa-bajnoki selejtezőjét Magyarországon játszhassák le”.
„Mi, magyarok különösen érzékenyek vagyunk erre a kérdésre, hiszen több mint 100 magyar sportolótól vették el életük esélyét az 1984-es Los Angeles-i olimpia kommunista bojkottjával. Közülük sokaknak végül soha nem adatott meg az olimpiai szereplés lehetősége.”
(remélem megnyugodnak azok is akik háború pártiak és támogatják az orosz megszálló erők harcát a honvédőkkel. )
 
...s van aki fegyvert akar gyártani....


A Rheinmetall pár napja jelentette be, hogy páncélozott járműveket gyártó üzemet tervez létrehozni Ukrajna területén. Marja Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője erre reagálva azt mondta: az üzem legitim katonai célpontnak minősül, vagyis az orosz nagy hatótávolságú csapásmérő képesség célba fogja venni.


a Rheinmetall továbbra is kiszolgálja Ukrajna igényeit a szabadság és demokrácia védelmében.

Hozzátette: a Rheinmetall viszi majd az üzem védelméhez saját gyártmányú légvédelmi eszközeit is.A létrehozandó üzem az ukrán sajtó szerint évi 400 Panthert fog gyártani és 12 héten belül kezdi meg működését.
„Nem hagyjuk magunkat eltántorítani az országnak nyújtott segítségtől" – mondta Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója - vagyis mindenáron fegyvergyárat akarnak létesíteni Kárpátalján. Arról nem beszélt, hogy ez nem jótékonyság, hanem üzlet, rengeteg pénzt akarnak vele keresni. (téényleg? ki gondolta volna....)
 
Beregszászon találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a 128. különálló Kárpátaljai hegyi roham-dandár tagjaival.
„Fontos találkozó a magyar közösség képviselőivel és harcosainkkal. Az első találkozó ebben a formában. Mindannyian Ukrajna állampolgárai vagyunk, magyarok, ukránok, és a közösségünk összes többi nemzetisége. Mindannyian a hazánkat védjük, mindannyian segítjük a harcosainkat - a hőseinket.”
1691042151151.png

1691042226571.png
 
Egyáltalán nem váltak be azok a taktikák, amelyeket a Nyugaton kiképzett ukrán egységek alkalmaztak Ukrajna jelenleg zajló offenzívájában – számolt be a The New York Times.
ELAKADTAK AZ ERŐS OROSZ VÉDELEMMEL, AZ AKNAMEZŐKKEL, OROSZ TÜZÉRSÉGI TŰZZEL ÉS RAJTAÜTÉSSZERŰ LÉGICSAPÁSOKKAL SZEMBEN.
A The New York Times szerint nem egy esetben komoly veszteségeket szenvedtek el ezek az egységek, sőt még az is megtörtént, hogy az egyik egység annyira rosszul szerepelt, hogy a parancsnoka inkább teljesen kivonta a harctérről. E kudarcokat jelzi az is, hogy amerikai és európai tisztviselők szerint az offenzíva első két hetében

AZ UKRAJNÁBA KÜLDÖTT HARCI ESZKÖZÖK 20 SZÁZALÉKA MEGSÉRÜLT VAGY MEGSEMMISÜLT.
Elsősorban attól félnek, hogy Ukrajnában ezzel ismét anyagháború áll elő, amelyben az ukránok hamarabb kifogyhatnak a munícióból, mint az oroszok. Az utóbbi hónapokban a külföldi sajtó többször is írt arról, hogy Ukrajna nyugati szövetségesei szerint a mostani offenzívával el kellene dönteni a háborút, mert véges a támogatás a mértéke, amelyet adni tudnak.
 
csak azt felejtsük el hogy így rengeteg fegyver jut nem biztos hogy jó kezekbe.nehogymár beadjátok hogy Zelinszkijnek van 1 barnaköppenyes raktárosa aki minden ajándékot leltári számoz,követi a napi fogyasztást,fel nem használt áruk besorolása : a mai nap lezuhant 2 f16-os,14db időszakos szúnyog írtásra bérbeadva,ésatöbbi. a fene fog a nagy számháborúban excel táblázatokat töltögetni,majd megint az lesz mint Szerbiában anno,hogy a lakosság átmenti egy részét,és nyilt titok hogy távol-keleten van 1 titkos fegyver adásvételi hely! Az orosz sem csacska angyal,csak az máshogy kezeli a helyzetet. Te vologya,nem a cipőgyárban vagy művezető? dááá,ja nem,deee. kéne egy tank,mikorra kell?tavaszra ráér nincs kedvem fellazítani a földet ásóval:rolleyes: okey Fegya meglesz,addig kizsilipelem a portán az aktatáskámban az összetevőket,otthon összerakjuk szovjet Ikea,
amúgy voltam nálatok a minap,de nincs kint a kapunál csengő,így hazaballagtam :( na és a kalasnyikovod miért nincs nálad? na látod...
tény.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Fodor Ditke wrote on Szélildi's profile.
Kedves Szélildi! Nagyon hálás lennék, ha tudnál segíteni. Unokámmal igyekszünk az olvasást jobbá, szebbé gyakorolni. Ha dr. Gósy Mária és Laczkó Mária a Varázsló - Olvasásfejlesztés című könyvének elérhetőségét szíveskednél ismét megadni, nagy segítség lenne. A link nem működik már, máshogyan nem tudom elérni. Nagyon köszönöm!!!
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.
koaty wrote on Julcsi960's profile.
Szia, bocs de először véletlen epub-ban raktam fel a Katicalányok 4-et. Időközben javította, esetleg cseréld át pdf-re.

Statisztikák

Témák
38,065
Üzenet
4,784,903
Tagok
614,843
Legújabb tagunk
merrin23
Oldal tetejére