Védekezzünk a kiégés ellen

platon témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2006 November 8.

 1. vizike

  vizike Állandó Tag

  Változtatás??? Esetleg a hozzáállásomon. Túl sok időt és anyagit fektettem bele ebbe az állásba. Most "csak úgy" nem adhatom fel. Megpróbálom megtalálni benne azt ami számomra újra erőt ad, nem hagyom magam kiégni. Ha tudom mi bajom van, tudok tenni ellene. És meg is próbálom akármilyen nehéz is. A céljaink megvalósitásával nem feltétlenül kell megállnunk és várjuk, hogy kiégjünk teljesen. Új célokat tűzünk magunk elé és megy tovább minden (automatikusan, robot módra??). Biztos erre "terveztek"... (Itt a tavasz :) új remények ...)
   
 2. matula5

  matula5 Állandó Tag

  Nálunk a főnök töri le a kreativitást. Ha bármiben változtatni akarunk, akkor jön a standard dumája: "nálad okosabb emberek 100 meg 100 órában végiggondolták már mindazt amit csinálsz, nem véletlenül lett így meghatározva". Jó út a kiégéshez...
   
 3. vizike

  vizike Állandó Tag

  Mivel ovono vagyok, nem gondolom, hogy fogalomzavarrol lenne szo.
  A munkam nem konnyu, egyedul vagyok 2O aprosaggal, egy teljesen kulonallo epuletben. Sajnos dada sincs. Ha veletlenul valami bajom lenne, vagy valamelyik gyerekkel baj tortenne, a sajat telefonomat hasznalhatnam.
  Ezzel a stresszel elek egy par eve. Amit szeretek azt sem csinalhatom orommel. Csoda ha kiegesrol gondolkodom.
   
 4. hajni19840203

  hajni19840203 Állandó Tag

  Sohasem vártam dicséretet, csak tettem a dolgom. Úgy dolgoztam, hogy örömömet leljem a legmonotonabb munkában is.
  Bár a gyárnak dolgoztam, mégis magamnak.
  Csendes, visszahúzódó természetűnek tartottak, mert ritkán beszélgettem másokkal, hiszen az mindig kilendített a munkamenetből. Inkább átadtam magam teljesen annak amit csináltam.
  Véleményem szerint nem szeretni kell a munkát, hanem lélekkel kell azt végezni, és mindig jelen lenni benne. Ha megtalálod önmagad a munkában, akkor elvész az idő, és minden, ami kellemetlennek tűnik az adott helyzetben. és akkor jönnek az elismerő szavak és tekintetek, de akkor már nem várod azokat, mert már nincs rájuk szükséged...
   
 5. haliha

  haliha Állandó Tag

  Szerettem a munkámat az első pár évben. De amikor az ember eljut oda, hogy hiába végzed kiválóan a munkádat, sokkal több pofont kapsz annak kapcsán, mint bármilyen elismerést, akkor bizony kiégsz. És sajnos ezt a helyzetet már csak munkahely vagy munkakör váltással lehet-ne orvosolni.
   
 6. bb0119

  bb0119 Állandó Tag

  KEdves Mindenki!

  Keresem ezt a cikket:
  SALAVECZ GYÖNGYVÉR* NECULAI KRISZTINA - JAKAB ERNÕ

  A MUNKAHELYI STRESSZ
  ÉS AZ ÉNHATÉKONYSÁG SZEREPE
  A PEDAGÓGUSOK MENTÁLIS
  EGÉSZSÉGÉNEK ALAKULÁSÁBAN

  Ill. a pedagógusok körében alkalmazott MAslach-kiégés kérdőívet keresem. Ehhez irodalmat és kiértékelést.

  Köszönöm ha segítenek!
   
 7. Nick2h23

  Nick2h23 Állandó Tag

  Szerintem is fontos védekezni a kiégés ellen. Véleményem szerint a legfontosabb a kellő mennyiségű pihenés. Fontos, hogy megpróbáljunk ellazulni munka vagy tanulás után, és kis szüneteket is tartani kell testünk védelme érdekében. Hazánkban a túl sok stressz okozza szerintem a kiégést, mely a fejlettebb nyugati országokra nem annyira jellemző.
   

Megosztás