Vészhelyzetet hirdetnek: elfogyott a fű Nevadában

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 12.

Melitta - 2017 Július 12, 00:02
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A súlyos marihuánahiány miatt vészhelyzeti intézkedés bevezetését tervezi Nevada kormányzója.

  A súlyos marihuánahiány miatt vészhelyzeti intézkedés bevezetését tervezi Nevada kormányzója, miután az állam adóhatósága arra figyelmeztetett, hogy összeomolhat a könnyűdrog legális kiskereskedelme, mert az engedéllyel rendelkező 47 forgalmazó nem bírja a minden várakozást felülmúló keresleti nyomást.

  Nevada napokon belül egyszerűen kifogyhat a legális fűből, ha pedig a piac összeomlik, hatalmas lyuk keletkezik az állam oktatási büdzséjén.
  A marihuána teljes legalizálásáról tavaly novemberben tartottak népszavazást Nevadában, a többség támogatta az elképzelést. A felkészülési idő után, július elsejétől, vagyis tizenegy napja adhatnak el füvet az engedéllyel rendelkező kereskedők.

  Bár az állam a legális fűkereskedelem első 18 hónapjára exkluzív jogokat ígért az alkoholforgalmazóknak, később csak kevesen kaptak közülük engedélyt. A hatóságok szerint, a többségük nem tudott eleget tenni a szigorú feltételeknek. A csalódott italcégek, amik dollármilliókat fektettek be – például több ezer embert vettek fel és képeztek ki – bíróságra mentek az igazukért.

  Bár a pereskedés még jóformán el sem kezdődött, úgy tűnik, a szeszkereskedők máris örülhetnek. Az állami vészterv ugyanis az, hogy július 13-tól mégiscsak beengedik őket a marihuánapiacra.

  Az üzletág igencsak jövedelmező: az iparági becslések szerint, a legális kereskedelem első három napján a kereskedők 3 millió dollárt kerestek, az állam pedig egymillió dollárnyi adót szedett be - írta a 24.

  marihuana.jpg
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 12.

  1. pitti
   pitti
   Nevadaba se megyunk mostanaba. Ilyen snassz hely. :D
  2. Beka Holt
   Beka Holt
   Ahol rájöttek, hogy az államnak bevétel, ráadásul a feketekereskedelmet ezzel megszüntetik ott döntöttek jól. Ráadásul most tiszta lesz, hogy mekkora bevételt jelentett eddig amitől az állam elesett.
   CasaLoma és udvarfy kedveli ezt.
  3. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Milyen igaz ! Fő a bevétel... az, hogy hülye és hamarosan függő lesz tőle mindenki ki a fenét érdekel ?
   Akos890219, ezxos és cdurmol kedveli ezt.
  4. Beka Holt
   Beka Holt
   Nem élek vele, de egy barátom igen, és nem lett hülye tőle. Viszont, amin a morfium nem segített azon a füves cigi igen.
   Egyébként ahol legális ott nincs feketekereskedelem!
   udvarfy és Georgina Bojana kedveli ezt.
  5. navagraha
   navagraha
   Szólni kellene a CIA-nak, hogy indítsa újra a repülőjáratait Afganisztánba.
   udvarfy kedveli ezt.
  6. Melitta
   Melitta
   Fake news.
   Afganisztanba nem igen hasznalnak fuvet ott a mak az opium termeles a meno.
   udvarfy és Beka Holt kedveli ezt.
  7. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Arra utaltam csupán, hogy a közhiedelemmel ellentétben igenis függőséget okoz, igenis elváltozásokat okoz az agyban és rendszeres fogyasztás esetén előszobája a kemény drogoknak.
   Az orvosi fű eleve más növény, az más lapra tartozik.
   udvarfy és teddyted kedveli ezt.
  8. Beka Holt
   Beka Holt
   Nem tudom Magyarországon felírja-e az orvos vagy sem. Olyan 16-17 éve még nem az biztos! Az említett barátom akkor lett beteg, eleinte a fia szerezte be a napi adagját, aztán lehetősége volt kiköltözni Hollandiába. A munkájához csak ész és számítógép kell, így ott maradt, ott dolgozik, morfiumra nincs szüksége, maradt a füves cigi.
   Elhiszem neked, hogy elváltozást okoz az agyban, azt is elhiszem, hogy a kemény drog előszobája, de a példa nem igazolja.
   setni kedveli ezt.
  9. sidavoq
   sidavoq
   Azért ezt nem hiszem, mert az adó elkerülése gyakori a jövedéki termékeknél. Lásd dohányárú csempészet.
  10. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Felírni ? Még gyógyszert is nehezen ez bizonyos koron felül....
   Ismétlem, nem a fájdalomcsillapítás, hanem az élvezeti cikk funkciójáről beszélek.
   Beka Holt kedveli ezt.
  11. gumelig
   gumelig
   Az Afghan Black Hash a vörös libanoni mellet a lejobban elterjedt hasis volt Svájcban. Nagyon erős, ütős anyag.
   Régebben Európában nem volt fű. A hasisbol egész kis mennyiségek hatottak. Könnyeb volt csempészni.
   Libanonban a Beeka völgye híres termelő vidék. Annak idején a libanoni háborúban, amikor mindenki mindenki ellen harcolt és a gyönyörű Beirutot szét lőték, ott nyugi volt.
   A problema csak az volt, hogy a szállításnál útközben a területi Warlordok is kaszíroztak. Mire a cucc Európàba ért baromira felment az ára.:D
   Utoljára módosítva: 2017 Július 12
   udvarfy és cdurmol kedveli ezt.
  12. gumelig
  13. Akos890219
   Akos890219
   setni kedveli ezt.
  14. Akos890219
   Akos890219
   Egy valamire való, szívható cigaretta több, mint 1000 forintba kerül... Ez még inkább előfogja azt mozdítani, hogy sokan a csempész áruk felé fordulnak, az ilyen intézkedések csak a feketekereskedelmet lendítik fel...
   setni kedveli ezt.
  15. gumelig
  16. teddyted
   teddyted
   Egy dolog mentális és egészségügyi indoklással pár embernek felírni, vagy engedni - és másik dolog boldogan pöfölögni, mert az olyan izé és mert csak. Soha nem tartottam semmire a drogosokat. Vagy ostoba, önző hülyék, vagy ostoba, gyenge megalkuvók. Még mielött - alkohol detto. És nem, nem hasonlítok össze egy pohár nemes vörösbort társaságban egy bedobott kis pirulával vagy spanglival a haverokkal bulihoz. Egészen más kategória.

   Odaát azon görcsölnek, hogy jajaj, elfogy az állami készlet, mi lesz szegény szipákolókkal... Persze, én nem vagyok se trendi, se elég modern meg nyitott meg semmi ilyenek - de a Rohadt Nagy Mindent Lehet elött nemigen volt pl. nálunk ez még kérdés se, nemhogy probléma. Most már a mindennapok csendes része, amitől a szülők és épeszűek rettegnek. Valami itt nagyon el lett cseszve, gratulálok.
   setni és udvarfy kedveli ezt.
  17. Beka Holt
   Beka Holt
   Azért ez így ebben a formában ez nem igaz, mondaná illetékes elvtárs!
   Már a hetvenes években is voltak Magyarországon kábítószeresek, nem annyian, mint most, de voltak, csak mindenki kussolt róla, mert nem illett be a szocialista erkölcsbe!
   Meg aztán az sem mindegy mit használtak akkoriban.
   Hisztizünk a füves cigi miatt, akkor nem hisztizett senki, nem olvastunk hírt egyik újságban sem arról, hogy gyógyszertárakba törtek be és elvitték az összes morfinszármazékot, esetleg morfiumot. Nem volt hír a tévében arról, hogy kórházakból a betegek adagját nyúlták le és adták el jó pénzért! Később jó ára lett a depridolnak, kodeinnek, methadonnak, ketaminnak.
   Akik meg tudták fizetni azok megvették, akik nem azoknak ott volt a ragasztó, hígító.
   Úgyhogy nem a mai fiatalok találták ki, és nem most lett elcseszve!
   setni és pitti kedveli ezt.
  18. pitti
   pitti
   Arrol nem is beszelve, hogy a marihuana jotekony hatasait nagyon regen ismeri az orvostudomany. A harmincas evekben meg az orvosok felirtak kulombozo gyogyitasokra.
   Azutan jott a gyogyszeripar lobby ami atverte a marihuana illegalitasat mert ok majd megoldjak gyogyszerekkel....
   Beka Holt kedveli ezt.
  19. teddyted
   teddyted
   Az a baj, hogy én is akkoriban éltem és voltam itt fiatal :)

   A hetvenes években (is) volt természetesen, mint elötte és mindíg. Ám nem iskolákban, nem köztereken, nem gyakorlatilag minden létező rendezvényen és bulin. Nem sikkes trendi divatként, nem menő jajdecukiként, stb. Másfelől - a drogklub akkori párezres taglétszáma messzi köszönőviszonyban nincs azzal, ami ma itt folyik. Amikor általános iskolásokat látok dülöngélve kotorászni a bokorban és társaik... Igen, akkor volt morfin, gyógyszer, esetleg nagyritkán keményebb cucc - nade kik között, hol, hogyan és mennyi? És hogy azt a BüdösElnyomóFújRendőrség számontartotta és kezelni is tudta? Mert tudta.
   Na, itt is egy bizonyíték, ugye, hogy elnyomásilag el volt itt nyomva minden? :)

   De. Igenis mostanában lett ez elcseszve, kilencvenes évek eleje és a mindent szabad, gyááá, ide nekem az oroszlánt is világ kezdetével. Igenis, ott lett elcseszve. Mert egyszerűen képtelenek voltak kezelni ezt az egészet - és most sem tudják. Mert még megsértik szegénykéim ön és közveszélyes nyáladzó hülyévé válási jogait és társai...

   Én egy másik világban nőttem fel és éltem. Volt ott is gond bőven - nade ilyen szabadjára eresztett öncélú haszonleső önző csürheszellem azért nem. Aminek egyik szépséges kis hajtása a toljuk a cuccot, bébi. Néha tényleg fel lehet tenni a kérdést - ezek maguktól ilyen hülyék, vagy nem veszik észre a hülyévé nevelésüket?
   setni és cdurmol kedveli ezt.

Megosztás