Víz alatti üvegalagút épül Horvátországban – 18 méter mélységben sétálhatunk a tengerben

A horvát tengerpart legújabb turistalátványossága a tengerbe épített átlátszó üvegalagút, melyben még egy víz alatti étterem is lesz.

A tenger különleges élővilága mindig is vonzotta az embert, nem csoda, hogy annyira népszerűek víz alatti éttermek és szállodák. A Karib-tenger mélyén, Mexikóban például van egy víz alatti szoborkiállítás is, amit csak búvárfelszerelésben lehet meglátogatni. A szobrokat természetes anyagokból faragtak, így idővel az összes fel fog oldódni a Karib-tenger vizében.

Üvegfalon keresztül láthatjuk a tengeri élővilágot
A legújabb víz alatti turistalátványosság azonban a horvát tengerparton épül: egy átlátszó üvegalagút, amely tenger alatti sétára invitálja a turistákat.

Primosten üdülővárosban az ottani önkormányzat egy 60 méter hosszú és 6 méter széles panoráma alagút építésébe fogott, amely a tengerszint alá, 18 méter mélységbe kalauzolja el a turistákat.

A nem mindennapi séta során egy átlátszó üvegfalon keresztül lehet majd megcsodálni az élővilágot.

underwater4.jpg

underwater1.jpg

Primosten egy hangulatos tengerparti város
Dalmácia az egyik legszebb tájegység egész Horvátország területén. Nem csoda, hogy a látványos víz alatti üvegalagút építését pont ide tervezték.

Primosten üdülőváros Sibenik és Trogir között egy mesterséges félszigeten fekszik. Tipikus mediterrán hangulatú település, sok kis kőházzal és szűk utcákkal. A félsziget csúcsán a 15. századból való Sv. Jurja plébánia templom található, amely igen felkapott a turisták körében. A magaslatról remek kilátás nyílik a tengerre és a Primostent körülvevő hét szigetecskére is.

underwater3.jpg

Az üveg alagútban víz alatti étterem is lesz
A festői Porat-öbölben épülő tenger alatti alagútban a tervek szerint egy víz alatti étterem is helyet kap majd a jövőben, így a város felveheti a versenyt a világ legnépszerűbb üdülőhelyeivel is.
 
Romboljatok csak, avatkozzatok bele a természetbe brutálisan, mert az embernek mindenhez joga van csak azért, hogy szórakoztassa magát.:-(
Ha azt mondják ezt is Lörő kivitelezi, főbelövöm magam:-(
 
Nagyon szép. Inkább ilyenek épüljenek, mintsem olajjal szennyezzék a tengereket, kivágják ill hagyják leégni az esőerdőt, vagy atomrobbanást végezzenek, vagy klímaváltozás miatt elsivatagosodjon a föld, stb. Ezt nem tartom rombolásnak.
 
avatkozzatok bele a természetbe brutálisan, mert az embernek mindenhez joga van csak azért, hogy szórakoztassa magát.:-(
Igen és az életterét is csökkentik a turisták bárminek erdőben medvéknek, tömegesen jelennek meg még egy hegytetőn is.Millió szemetet hagyva Nepálban is.
"Az hogy nagyon szép" azt is a turista mondatja
Vajon meddig lesz ilyen?:
Primosten üdülőváros Sibenik és Trogir között egy mesterséges félszigeten fekszik. Tipikus mediterrán hangulatú település, sok kis kőházzal és szűk utcákkal. A félsziget csúcsán a 15. századból való Sv. Jurja plébánia templom található, amely igen felkapott a turisták körében.
PRIMO%C5%A0TEN-Radu%C4%8Da-DJI_0396_ACR-gospic.jpg
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

sancsa wrote on Ajuda67's profile.
Nagyon köszönöm a fordításaid, kedvencem az Ősi fajok.
Szeretnék teljes jogú tag lenni. Mit kell tennem?
Heló!
Lenne egy kérdésem, nem tudom, hova írjam, ezért itt kérdezem meg:
Fordítok egy történelmi romantikus könyvet (persze majd többet is szeretnék), és ha elkészülök vele, akkor azt hogyan osszam meg?
Mondjuk lesz egy blogom, és ott mondjuk fejezetenként lesz a történet. Akkor azt itt is kiírhatom, hogy https://ittleszablogomneve.hu blogra felkerült egy újabb fejezet?
Köszönöm előre is a segítséget! :)
kisboszi73 wrote on balacy's profile.
Sziasztok. Keresem a 700. feletti Júlia, Romana köteteket. Nem tudjátok hol találhatom meg?

Statisztikák

Témák
36,871
Üzenet
4,490,180
Tagok
595,921
Legújabb tagunk
Gezemice10
Oldal tetejére