vízumkényszer

csocsike témája a 'Bevándorlás' fórumban , 2004 Október 18.

 1. E.Ágnes

  E.Ágnes Állandó Tag

  A gond az, hogy az itteni iroda (travelcuts) már talált alternatívát, de a Malév cseszik válaszolni, hogy ez nekik OK-e vagy sem. Nekem meg nincs névjegykártyám... max. bombával tudnék fenyegetőzni. A járatok meg telnek, telnek, és holnap már itt a november. Szóval péntekig adok nekik időt, hogy válaszoljanak (magam is írtam nekik emailt, az iroda is intézkedik).
  AAAAAAAAAAAAAAAARGH!! :33:
  :,,::,,::,,::,,::,,:
   
 2. Rezso

  Rezso Állandó Tag

  Agnes,

  Vegyel egy jegyet inkabb Kubaba, jobban jarsz, ha 2 hetig ott henyelsz. Hidd el, anyukadek mar megszoktak nelkuled. :)
   
 3. Hahalman

  Hahalman Állandó Tag

  Figyusz: szerintem Rezsot meg tudjuk gyozni arrol hogy biztositsa a fegyvereket (tan meg be is all a sorba kozenk a csaladdal egyutt logyakorlatra...), igy ha te garantalod a municiot, en szivesen vallalkozom a ravasz meghuzasara...;)

  Nekem 'egyszerubb' a helyzetem, mert maskor repulni nem tudok, a csatlakozasos atszallast meg most az egeszsegugyi allapotom nem birja (aprobb mutetem lesz), ugyhogy nekem egyszeruen csak elszallt a nyaralasom - de legalabb a penzem (viszonylag...) biztos hogy visszakapom...:rolleyes:
   
 4. E.Ágnes

  E.Ágnes Állandó Tag

  :( Nem jó hír.

  Vissza: "Megszűnik az amerikai vízumlottó":

  http://www.origo.hu/nagyvilag/20071031-megszunik-az-amerikai-vizumlotto.html

  http://www.fn.hu/kulfold/0710/vege_lehet_vizumlottonak_175257.php
   
 5. Jolán

  Jolán Állandó Tag

  Cseheknek nem kell vízum eltörölte kanada!Ma jelentettékbe hívatalosan.
   
 6. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  dd

  Agika ez a hivatalos jelentes...
   
 7. E.Ágnes

  E.Ágnes Állandó Tag

  Pufi, köszönöm, ezt olvastam már - a honlapjukra ékes angolsággal is feltették ... sajna konkrétumokat nem írnak, arra most várom a választ, hogy a "partner légitársaságok" egész pontosan mit is takar. Sajnos a járatok december első felére gyorsan telnek, mint megtudtam, akkor is, ha a MALÉV szerint nem kifizetődő karácsony előtt utaztatni. :rolleyes: Úgyhogy *telefon-email-telefon, *-tól ismétlés. És ha hétfőn még mindig nincs válasz - akkor foglalhatok új helyet saját megtakarított pénzecskémen.

  PS: nem tudták volna ezt az örömhírt kicsit korábban közölni? Vagy hirtelen ötlet volt, jött az ihlet hogy törölni kell a téli járatokat? Van egy ismerősöm, aki egy hónapja vette meg a jegyét decemberre. Most ő se tudja, mi lesz.
   
 8. Spanky

  Spanky Állandó Tag

  Kanada november elsejével megszüntette a cseh állampolgárok vízumkötelezettségét - jelentette be Karel Schwarzenberg cseh külügyminiszter szerdán Prágában.

  Az észak-amerikai ország feltétele, hogy a cseh menekültek aránya ne haladja meg a Kanadában menedéket kérők két százalékát. Ottawa 1997-ben azután vezetett be vízumkötelezettséget a csehek számára, miután nagyszámú csehországi roma kért menedéket Kanadában.

  Szili Katalin házelnök szerint Magyarország számára is áttörés, hogy Kanada szerdán bejelentette, Csehországnak és Lettországnak megadja a vízummentességet. Az Országgyűlés hivatalos kanadai látogatáson tartózkodó elnöke az MTI-nek nyilatkozva kijelentette: "Magyarország számára is áttörést jelent az ottawai közlés".

  Hangsúlyozta, már novemberben, néhány napon belül Budapestre érkezik az a kanadai szakértői kormánydelegáció, amely felülvizsgálja, hogy Magyarország mennyiben teljesíti a vízummentesség feltételeit.

  http://www.nethirlap.hu/cikk/nethirlap.27049.html
   
 9. ilves

  ilves Állandó Tag

  Erdekes ahogy ez a hir ma futotuzkent terjed a magyar hiroldalakon, mikozben az Amerika Hangja cikken kivul (http://www.voanews.com/english/2007-10-30-voa68.cfm) sehol sem lehet olvasni rola. Maga az eredeti cikk is csak mintegy mellekesen jegyzi meg, hogy a Kongresszus juniusban, a Szenatus meg szeptemberben (tehat nem ma vagy tegnap) fogadott el valamit miszerint megvonnak a tamogatast a programtol, de a ket haz meg egyeztet a temarol.
   
 10. Tery

  Tery Új tag

  Sziasztok!Nem tudom ki szokta nezni a magyar hiradot,de most hallottam,hogy fel even belul megszunik a canadai vizum.
   
 11. Amigo

  Amigo Állandó Tag

  You have a nice day.I"m so sorry,to hear this.
   
 12. E.Ágnes

  E.Ágnes Állandó Tag

  Egy kis update (a teljesen off-topic, de pár hsz-t generáló panaszkodásomhoz a Malév járattörlések miatt): ma végre sikerült kapcsolatba lépni a torontói irodájukkal, és elintézték a jegyemet - igaz, hogy direkt járat helyett egy szép hosszú utam lesz, amiben benne foglaltatik egy 4 és fél órás ücsörgés a Heathrow-n, de ne legyünk telhetetlenek...
   
 13. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Tudom nem vigasz de en is igy jartam. haza fele csak atszallassal megy es orakig varakozni a csatlakozasra:(
   
 14. E.Ágnes

  E.Ágnes Állandó Tag

  Frankfurton vagy Prágán át nem olyan rossz (leszámítva a németek überprecíz biztonsági kapuját, amin nincs az a cipzár, gomb, vagy hajtű ami átmenne). Kb. 1-másfél óra szokott lenni a várakozás. A Heathrow nagyon forgalmas, gondolom ezért "pihentetik" annyit az utasokat.
   
 15. Spanky

  Spanky Állandó Tag

  Ott (Heathrow) mar en is szobroztam 6 orat, kb. 5 eve. :evil:
  Akkor nekem vissza Budapestrol turulte a jaratom a Malev.
  Meg jo hogy volt egy normalis pub a Heathrow-n. :mrgreen:
   
 16. black_bird

  black_bird Állandó Tag

  Egy nagyon jo, izgalmas könyv biztos segit az idö megröviditeseben....;)
   
 17. E.Ágnes

  E.Ágnes Állandó Tag

  Á, szóval ezért van annyi részeg angol utas a Bp-i járatokon! :p
   
 18. E.Ágnes

  E.Ágnes Állandó Tag

  Vagy inkább három, egy a Toronto-London távra, egy a reptérre, egy hazáig...
   
 19. black_bird

  black_bird Állandó Tag

  Oha, nagyon jo! :D

  Most nagy divat lett a "Hörbücher". Olvasnod sem kell, csak hallgatod a törtenetet es meg a kezed is szabad! :D

  [​IMG]
   
 20. E.Ágnes

  E.Ágnes Állandó Tag

  Oké, de mit csinálok vele? Sajna horgoló -vagy kötőtűt nem vihetek fel, pedig nagyon szokott hiányozni. :( A "Hörbuch" ettől eltekintve jó ötlet!
   

Megosztás