Vadászgörény

körömlakkbaby

Állandó Tag
Állandó Tag
Kiváncsi vagyok nektek mi a véleménytek erről az állatról és hogy nektek is van e ? ;)
Nekem 3 van, hát sajnos sok minden nem igaz többek között: húsevő de mindent megeszik kedves barátságos...+1 kutyánk is van és tökéletesen kijönnek egymással,jólalkalmazkodnak mindenhez.szinte olyan mint1 mini kutya:) jah és nincsenek bezárva.
 

2xB

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!Szerintem nagyon aranyos állat csak rengeteg törődést igényel mert különben el is pusztulhat!Én is szeretnék és érdeklődtem!
 

Puszedliufo

Állandó Tag
Állandó Tag
Én akartam görit, de aztán a csincsilla mellett maradtunk..és nem bántam meg :)
Igazából a görény tartása nagyon drága dolog...nagyon negatív számomra, hogy húst eszik minden nap. Más állattal sem nagyon lehet tartani, mert nemigazán bírják egymást. Ráadásul amikor utánaolvastam, nagyon sok helyen írták, hogy ivaréréskor a fiú görik megbolondulnak teljesen és kezelhetetlenné válnak. Ezért is dobnak ki olyan sok állatkát a felelőtlen gazdik.

Mindensetre szerintem nagyon édi állatok...csak meg kell szokni a folyamatos pézsmaszagot, mert náluk nem úgy működik, hogy nincs szaguk, ha rendesen vannak tartva :)

Még eszembe jutott: Be kell kalkulálni, hogy egy görény is simán él 8-10 évig, tehát nem hörcsög (2-3 év) kategóriájú. Ráadásul sok-sok törődést igényel...sétáltatni kell, törődni, játszani vele, mint egy kutyussal, vagy akár egy csincsillával. Én a saját kis jószágaimon tapasztaltam, hogy ha valami véletlen folytán 1 estét kihagyunk, amikor nem engedjük ki őket az amúgy hatalmas ketrecükből játszani, akkor rosszul érzik magukat. Mondjuk, a csincsilla hajlamos is a depresszióra...de szerintem egy kis göri sem örülne a bezártságnak.

Jól fontold meg és sok sikert kívánok hozzá! :)
Egyébként nagyon sok fórum van a görényekről :) Remélem, majd sok hasznos tanácsot kapsz :)
 

borcika

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem csak egy történetem van vele. Egy baránőm sétált a Kálvin téren, amikor odaszaladt hozzá egy. A póráz másik végén a gazdi volt. A kis állat két lábra állt, és szomorúan nézett. Barátnőm megsimogatta.
Hirtelen hangos visítás.
Az estét a baleseti sebészeten töltötte.
Egyébként szép állatok...
 

Sáru

Állandó Tag
Állandó Tag
nekem kicsit furcsa ez a vadászgörény dolog. Biztos nem mernék egy ragadozót tartani, azért neki már elég élesek a fogai. Osztálytársamnak van, én biztos nem tartanék.
 

Giorgio-86

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nekem nincs ilyen állatom, de egyszer láttam amikor valaki a lakótelepen pórázon sétáltatta :). Nekem kicsit furának tűnt.

Gábor
 

hobgoblin

Új tag
Nekem van, 3 is, és jót, rosszat egyaránt tudnék róluk mesélni.. :)

Én szeretem őket, hiába borogatnak le minden a polcokról, másznak fel mindenhova, randalíroznak naphosszat a talpam alatt. :) Azért jó érzés, mikor összegömbölyödnek az ölemben. :)
 

Macskosz19

Új tag
Egy fesztiválon láttam, sétáltatták a gazdik. 3 lépésenként megálltak, a kis állat állandóan lefeküdt a földre.Szerintem nem jól tűri a hosszú sétákat, a testét nem erre tervezte a természet.Talán arra sem, hogy háziállat váljék belőle.
 

Betti23

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nekem van egy görim, imádnivaló állat!Igazi rosszcsont, mindig talál módot amivel felbosszant, és vigyáz arra is, nehogy túl sokat aludjak!

Akinek van lány görénye, attól kérdezném, hogy mit csinált vele amikor tüzelt, mert engem már teljesen elbizonytalanítottak, és fogalmam sincs, hogy várjak-e még kicsit, vagy szaladjak műtetni?!?!

Ja az enyém épp tüzel!

Ő lenne az én kis Zsibim. telefonos kép szóval nem a legjobb minőség!
 

Smaragd

Állandó Tag
Állandó Tag
Betti 23
Nekem 4 görim van, ha tüzel akkor két megoldás van vagy ivartalaníttatod vagy fedezteted attól függ akarsz-e kölyköket, mert ha nem akkor elkötött hímet kell keresned.
Ha műtteted akkor meg egyszerre le van tudva a gond.
 

jibrille

Állandó Tag
Állandó Tag
Vadászgörényt akarok

Egyébként meg harciasak és szeretika lábakat harapdálni. de ha valakit megkedvelt odaadó

Én elöszrö egy állatkereskedésben láttam, aludt kifeküdve a hátán. Ma már egy történetem föszereplöje. (novella)
 

Pipcsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Igaz! Relatíve a kevésbé intelligens állatok közé tartozik, ezért kevés dologra tanítható, illetve sokkal öntörvényűbb, mint egy kutya. Még a borz ilyen: jól tartható otthon, de kizárólag azt hajlandó csinálni, amit ő akar.
 

smuku

Állandó Tag
Állandó Tag
A kisfiam közelebbről is érintkezett már vele, azóta ő is szeretne, de mivel alapjában véve ragadozó és pézsma szagú én nem engedem neki. Egyébként rendkívül intelligens és tanulékony, ahol a kis feje befér, ott a teste is. Nagyon hajlékony és gyors.
Az azonban igaz, hogy nem igazán "idomítható", de alapvetően egy ragadozó vadállatról van szó!

Itt van néhány jó kis kép róluk.
 

Pipcsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Jogos a két pont! Valóban, átgondoltam, amit írtál: nem az intelligencia a kérdés (még a dinok is azok voltak a maguk módján), hanem az a tény, hogy mennyire fogadják el az ember közelségét, hajandóak-e az alkalmazkodásra. A kutya él legrégebb óta velünk, neki volt elég ideje. Utána jött a macsesz, hát nem is adja fel teljesen önmagát! Ebből aztán gondolom, amennyi ideje szegény kis furet-nek volt... (Van egy régi francia körjáték a vadászgöriről: "Il court, il court, le furet...", olyan, mint nálunk a "Csön-csön gyűrű..." kb.)
 

smuku

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ember közelségét elfogadják, de ők vezérlik az eseményeket. Vannak akik egész játszószobát berendeznek nekik, de tény és való, hogy sokat kell velük foglalkozni és törődni. Egyébként a gyerekek oda vannak értük!!
 

Pipcsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ők vezérelnek, mert még nem telt el annyi együtt töltött idő, hogy hajlandóak legyenek az emberrel történő kooperációra. De egy hihetetlenül cuki kis vadállatról van szó!
 

swenson

Állandó Tag
Állandó Tag
Van ám! S méghogy nem tanulékony?! A rosszaságra.Arra igen. Ha dolgozunk kertecben alszik, 3 hónapos sem volt, már rájött, hogyan kell kinyitni a nappali lakosztály mindkét ajtaját:azóta 4 lakat van a ketrec két ajtaján.
Egyébként aki szeretne egy görit, annak azt javaslom gondolja át. Ébresztő hajnali 3 és fél öt között.Állandóan lábatlankodik, de az is baj, ha nincs szem előtt. Mobil a szekrény mögött, távirányító a fürdőkád alatt...stb.Ja és a földön tartott nagyobb cserepes virágok a kedvencei:imád ásni:))
Ha lemegyünk a parkba, és talál valami magának való játékot (pl.belebújik egy reklámszatyorba), hiába hívod, mintha süket lenne.Minden pocsolyába kötelessége belemászni.
Ölbe viszem le a lépcsőn, és tudja:ebből buli lesz.A harmadiktól a fölszintig nyalogatja az arcomat, a kezemet, olyan hálás.De ez csak a kijáratig tart.Onnantól a farok csóválja a kutyát.Ha leteszi a fejét a lábamra, azt jelenti álmos vagyok. Ha lefekszik:engedj szabadon.
Csak egy embert fogad el gazdinak, azt, aki eteti, és foglalkozik vele.Mindenki más ellenség, kóstolgatnivaló. Még 5 hónapos, de már beleharapott egy német juhász orrába.
Ám nagyon szeretem.Tudom, hogy a szeretete önzetlen, valós, és egy tünemény tud lenni, ahogy bohóckodik, ugrál, visong örömében.

Szeretettel:Swen
 

Dokiodon

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem is van egy fahéj színű leányzóm, aki szintén rosszcsont. De én ilyennek szeretem, ettől van egyénisége! :D
 
Oldal tetejére