Viktor király és a 11 tyukodi torony: német lap mondott ciki magyar népmesét

A Die Zeit tudósítója utánajárt, mit jelent a valóságban az a forradalmi változás, amit Orbán Viktor ígért pártja 2010-es választási győzelme után. A lap szerint Magyarország ma egy uniós pénzből élő autokrácia, ahol a kulcsterületek, így a média, a bíróságok valamint az egyetemek Orbán és pártja kezében vannak.

Ha az 1998 és 2002 közötti ciklust nem számítjuk, akkor hét éve kormányoz már Orbán Viktor. Ez idő alatt úgy megváltoztatta az országot, ahogy előtte egyetlen választott politikus sem: a demokráciát nem számolta fel teljesen ugyan, de megváltoztatta, autokráciába fordította Magyarországot, ami csendben kezd diktatúrává alakulni. A fontosabb területek már Orbán és pártja ellenőrzése alatt vannak. Az állam szüntelen átformálásának módszerét ráadásul a kritikák ellenére a jelenlegi lengyel kormány is átvette - összegezte a helyzetet a Die Zeit újságírója.

Steffen Dobbert a kis magyar valóság néhány olyan furcsaság története segítségével próbálta ábrázolni Magyarország átalakulását, amelyekre az EU is felfigyelt. Már csak azért is, mert egy részüket uniós pénzből finanszírozták, és hasznosságuk erősen megkérdőjelezhető.

Az egyik ilyen furcsaság Orbán Viktor szülőfalujának új kisvasútja, amely a helyi arénát köti össze egy erdővel, oda-vissza ingázik a nagyjából hat kilométeres pályán. Majdnem kétmillió euró uniós pénzt költöttek rá, naponta nagyjából 25 ember utazik rajta, de legalább van vasút a felcsúti arénához, ami máris a jelenlegi hatalom egyik emlékműve.

A Budapesttől jó négyórányi autózással elérhető szabolcsi kisfalu, a román-magyar-ukrán hármashatárnál fekvő Tyukod egyik lakója, neve vállalása nélkül, királynak nevezte Orbán Viktort, aki valóban úgy kormányozza már az országot, mint egy király. És éppen Tyukodon is tudnak példát mutatni arra, hogyan lehet hasznavehetetlen beruházásokra elverni uniós pénzt, illetve hogyan működik Orbánék rendszere. A Hír TV után a Die Zeit is utánajárt a tizenegy, EU-támogatásból épített kilátónak, amelyek tetejéről nem nyílik különleges panoráma, turisták egyiket se nagyon látogatják, de valamire el akarták költeni az elkölthető ingyenpénzt - és elköltötték.

A magyarországi riportban emlékeztetnek: Magyarország ellen az EU kötelezettségszegési eljárások tömegkelegét indította már, Orbánék ugyanakkor nyugodtak, mert tudják, hogyan lehet következmények nélkül átvergődni ezeken úgy, hogy közben az EU előnyeit is élvezhessék.

vasut.jpg
 
-
Hivjátok haza a 600.000 idegenben lako és dolgozo magyar állampolgárt ha a kulturák keveredését olyan veszélyesnek tartjátok.
Nem lettek kiküldve.
Gondolj csak bele, hogy ezek a "magyarhonbol jöttek" egy országba élnek itt nállunk ahol nemcsak 5% muszlem él, hanem a világ minden csücskéböl származoval fognak találkozni... igit igit. Még a végén megfertözödnek.
Nos attól nem félek....
 
Németország még nem teljesitette a célját de ennek egészen más okai vannak mind amivel itt rágalmazol.
Magyarországnak is más okai vannak...(na )
Különösen unszinpatikus és tarthatatlan, hogy ezzel akarod magyarország felelöségét eltussolni.
Ha egy(1) ember is amiatt hal meg hogy a bevándorló, menekült volt az oka akkor igenis NE jöjjönek ide
Itt a kultúra nem nekik való mert itt béke van.
Németország csupán 8-szor nagyobb mind Magyarország ennek ellenére a ránk kirott quota 120.000 testvérek között is majd 100-szo nagyobb mind a magyarország kötelessége lenne.
Ha nem bírjátok akkor ne vállaljátok...
Amit a közbiztonságrol irsz is egy tulzás
Egy (1) ember halála is sok.
Az egész világ azon ügyködik, hogyan tudna segiteni a bajbajutottakon,
Így van van aki falat épít van aki a pénz teszi zsebre...
Egy video a jobboldali terrorrol No,-ban. Hallasz erröl valamit a magyar mediákban? Egész biztos, hogy nem vagy pedig szimpatiábol elhallgatod.
Ez németország belügye nem szólok bel (bárcsak más is így tenne)
 
Magyarországnak is más okai vannak...(na )
-
Kedves Seti,
-
Magyarország megtagadja a menekültek felvételét Németország nem.

Ha ez neked ugyan az, akkor ugy foglak a továbbiakban kezelni.
-
Az okokrol: Te hivod fel a figyelmünket arra, hogy Salzgitterben (egy Kecskemét nagyságu városban) 106.000 lakos mellé 5.700 menekült lett betelepitve, ami ötször anyi mind a 10 millios egész Magyarország quotája. Magyarország szarul teljesit.
-
Ha egy(1) ember is amiatt hal meg hogy a bevándorló, menekült volt az oka akkor igenis NE jöjjönek ide
Itt a kultúra nem nekik való mert itt béke van.
-
Az emberek nem azért halnak meg mert a bevándorlo menekült, de a menekültek meghalnak ha nem segitünk nekik.
-
A menekültlagerekben uralkodo embertelen körülmények miatt nem halnak meg rögtön az emberek, de a következményei, kronikus betegségek, a gyerekeknél fejlödési zavarok és több évvel elöbbi halált okozhatnak. Ezért nem küld No. menekülteket vissza Mo.-ra.
-
"Itt a kultúra nem nekik való mert itt béke van." Undorito ahogy beszélsz. A menekültek többsége nem terrorista, enyit tudnod kéne. Ugyanakkor számold már meg, hogy hány áldozatot találunk a menekültek között akik neonaci, rasszista alakoktol mind ahova az irásaid alapján téged is sorolnom kell vesztették az életüket itt, Europában?
-
Ha nem bírjátok akkor ne vállaljátok...
-
Ez is egy tipikus embertelen megszolalás a részedröl. Vállaljuk és megfogunk a feladattal birkozni, ne legyél kárörvendö.
-
Hozzánk emberek jöttek és nem tárgyak. Sokan már évek ota itt vannak. Lesznek akik visszamennek a szülöhazájukba lesznek akik velünk maradnak és velünk fognak élni, dolgozni europában, megörizni és továbbépiteni ezt a kontinenst hogy az emberek biztonságban és boldogságban tudjak egymással élni.
 
Kimaradt a más véleményének a kitíltása.

Mi az, hogy kitiltás? Ez a forum nyilvánvaloan nem szélsöséges gondolatok, embergyülölö bejegyzések tárháza és ennek örülök. Mit irtál, hogy kitörölték? Privátba elküldheted nekem.
-
Ajánlom ha hirdetöoszlopot akarsz migráciokban levök elleni uszitáshoz akkor nyissál egy saját oldalt, a saját pénzeden.
Vagy probáld meg a magyar közmédiákon hangotadni az idegengyülöletednek, bekellj soroljál a Zsolti mögé.
 
Mi az, hogy kitiltás? Ez a forum nyilvánvaloan nem szélsöséges gondolatok, embergyülölö bejegyzések tárháza és ennek örülök. Mit irtál, hogy kitörölték? Privátba elküldheted nekem.
-
Ajánlom ha hirdetöoszlopot akarsz migráciokban levök elleni uszitáshoz akkor nyissál egy saját oldalt, a saját pénzeden.
Vagy probáld meg a magyar közmédiákon hangotadni az idegengyülöletednek, bekellj soroljál a Zsolti mögé.
Ugyan Ernoe,
Te vagy a szelsoseges magyar gyulolo gondolatok megtestesitoje. Te hasznalod ezt az oldalt a magyar gyulolet plakatjanak miutan nem csak a demokratikusan megvalasztott kormany ellen heccelsz (amit meg megertenek) hanem ezt lealtalanosidod a magyarokra globalisan.
Gusztustalan vagy (a te szavaidat idezve)
 
Igen, inkább adják a pénzt az unio-n kivülre minthogy az unio határait erősítenék...

Az elozo topiban olvashatod a hirekbe mennyi penzt adtak a menekutlekre es adtak volna tobbet ,de nemet mondott Orban ur.
Lehetet volna contener lakasokat felhuzni ,ami ha lecseng a menekulugy maradt volna a lakasnelkulieknek vagy a nagyon szegenyenek, stb.
 
Tévedés. A logikában ugyan két érték van (ha épp kétértékű a logika), de abból, amit mondtam, tartalmilag nem következik a kirekesztés. Szintézis pedig a sírban sincs.

Sokszor elmondtam már a véleményem ezzel kapcsolatban. Összefoglalom:

(2) Mindig van domináns kultúra, amely igényt tart arra, hogy életformává váljon, és hasson a privát szférán túl is. Minden kultúra egy-egy univerzum. Idegen, egymástól erőteljesen eltérő kultúrák békés egymás mellett élése utópia, ami természetesen nem zárja ki, hogy egy domináns kultúrában sokszínűség legyen, vagy épp, hogy idegen kultúrák szigetei jöjjenek benne létre! De mindig van kulturális dominancia! Lehet arról vitatkozni, hogy ez jó-e vagy rossz, befolyásolandó vagy sem, illetve milyen mértékig; e dominancia létét tagadni azonban botorság!
(3) Amikor általában kultúrák találkozásáról beszélnek, mindig az "integráció" vagy az "együttélés" kifejezések kerülnek elő, mintha csak és kizárólag pozitív következményei lennének a kulturális érintkezéseknek. Az etnológia és az antropológia számos példát kínál arra, hogy a kultúrák igenis ütközhetnek egymással illetve egy domináns kultúra fel is számolhatja az alárendelt kultúrát. Ez az akkulturáció jelensége. Aki tehát azt feltételezi, hogy a kultúrák érintkezésének csak és kizárólag pozitív (vagy összességében mindig pozitív) következményei vannak, az olyan előfeltételezéssel él, amelyet semmi nem igazol egyértelműen! De a történelmi tapasztalat bizonyosan nem!
A saját kulturális, morális és történelmi hagyományaim közegében szeretnék élni. Ennyi!
Áruld el pontosan mitől vagy kitől félted.Ezt a kultúrát.
Mármint a magyart.
Pontosan mi az amit el akarnak venni?
Mondom hogy ez így hangzatos csak lózung.(kampányszöveg)
Konkretizáld viselkedésre külsőségre vallásra, csoportokra. Szóval kik és mit akarnak elvenni?
Harc, megvédeni de pontosan mit? A Tesco típusú boltokat, vagy a szatócs boltokat?
Ruházatot, szórakozási szokásainkat?
Tételesen. Vagy legalább példákat,mit féltesz.
 
Utoljára módosítva:
ernő írta:
erősen idegen kulturális hagyományból érkezők". Kossuth Lajos és a vele együtt Törökországban menekült 5000 kisérö kapott menedékjogot.
Miért ne kapott volna? Hisz az élete forgott veszélyben.
Erősen idegen kultúrából érkeztek Kossuth-ék vagy nem?
Nem féltették a törökök kultúrájuk megváltoztatását.
Pedig több korban.több csoportban érkeztek.
Létszámuk elérhette, akár a többszöri 5000 főt.
Hány év alatt, hány idegen kultúrájú érkezett?
 
Ugyan Ernoe,
Te vagy a szelsoseges magyar gyulolo gondolatok megtestesitoje. Te hasznalod ezt az oldalt a magyar gyulolet plakatjanak miutan nem csak a demokratikusan megvalasztott kormany ellen heccelsz (amit meg megertenek) hanem ezt lealtalanosidod a magyarokra globalisan.
Gusztustalan vagy (a te szavaidat idezve)

Kedves Pitti
Kár, hogy nem mutatod meg hol bujik meg az irásomban gyülölet és heccelés.
Annak viszont örülök, hogy a tények amiket felsorolok a te szemedben is unszinpatikussá teszi az aktöröket.
-

-
"Ilyen az, amikor az agymosás célt ér!
Amikor azt sem tudják mitől félnek, de félnek, mert azt mondták, félni kell!
Amikor azok a szavak hogy szolidaritás, segítség, támogatás, befogadás már nem is léteznek!"
-
Szerinted a fenti video egy fake-news? Nem hanem magyarországi realitás.

Hidd el nem örülök, hogy ilyet kell mutassak a szülöhazámrol de ha tovább hallgatunk még rosszabb lesz. Ilyenröl beszélni nem gyülölet hanem fájdalom nekem.
 
Utoljára módosítva:
Áruld el pontosan mitől vagy kitől félted.Ezt a kultúrát.
Megírtam. A felelőtlen, döntési pozícióban lévő és forradalmi változásokat kikényszerítő társadalomreformerektől, akik a 7. századot akarják integrálni a 21. századba. Akik multikulturalitásról regélnek, de egyrészt - azt hiszem - fogalmuk sincs, miről is beszélnek; másrészt nagyon nem értik azon kultúrának a természetét, amelyet úgymond integrálni szeretnének; harmadrészt nem alkalmazkodnak a kulturális változások természetszerű üteméhez; negyedrészt a békés egymás mellett élés kérdését torz módon épp a meghatározó kulturális különbségek felszámolásával szeretnék megoldani; ötödrészt paternalista módon nem veszik figyelembe azt itt élő lakosok bizonyos hányadának (ez országonként változhat) a véleményét. Ebből semmi jó nem származhat! Kár tagadni, hogy az iszlám fundamentalizmus részben korábbi felelőtlen európai döntések következményeként hódít teret Európában!
 
Utoljára módosítva:
Az emberek nem azért halnak meg mert a bevándorlo menekült, de a menekültek meghalnak ha nem segitünk nekik.
Így de, erről az áldozatokat már nem tudjuk megkérdezni.
Magyarország megtagadja a menekültek felvételét Németország nem.
Mivel IDE nem akarnak , akartak jönni ...(láttad hogy Orosházán letáboroztak?)
Vállaljuk és megfogunk a feladattal birkozni, ne legyél kárörvendö.
(?) Nem vagyok az .
De, ha megbírkóztok akkor miért egy szegényebb országot akartok belevonni a jótékonykodásba?
Hozzánk emberek jöttek és nem tárgyak.
Igen
De, mégsem tudnak a határnál sorukra várni.
Ha meg látják hogy az ország mennyire ellenük van akkor menjenek másfele.Hiszen ha nem hívnak be valahova akkor elkerülöm azt a házat.
 
Ajánlom ha hirdetöoszlopot akarsz migráciokban levök elleni uszitáshoz akkor nyissál egy saját oldalt, a saját pénzeden.
Uszítok??
Inkább próbálom megkeresni az okot hogy miért magyarország a hibás hogy ennyi a bevándorló...
1 beengedték az országba így németország kénytelen volt átvenni őket
2 kerítést építenek így németország nem tud átvenni elég menekültet..
Mi is a baj most??
 
"Ilyen az, amikor az agymosás célt ér!
Amikor azt sem tudják mitől félnek, de félnek, mert azt mondták, félni kell!
Amikor azok a szavak hogy szolidaritás, segítség, támogatás, befogadás már nem is léteznek!"
Ez így van
A szolidaritás és a segítségnyújtás már tananyag kötelező társadalmi munka kell az iskolákban elvégezni.....(ha kötelező akkor visszatetszést kelt)
2016. január 1-jétől csak az érettségizhet, aki a középiskolás évei alatt legalább 50 óra közösségi munkát végzett. Többen kérdeztétek tőlünk, hogy szívesen segítenétek a kialakult menekülthelyzetben, de nem tudjátok, hogy kihez fordulhattok, illetve beszámítják-e az óraszámba.
 
Az elozo topiban olvashatod a hirekbe mennyi penzt adtak a menekutlekre es adtak volna tobbet ,de nemet mondott Orban ur.
Lehetet volna contener lakasokat felhuzni ,ami ha lecseng a menekulugy maradt volna a lakasnelkulieknek vagy a nagyon szegenyenek, stb.

pontosan ezt akarták elérni ... egy szép nagy lágerré (elegánsan mondva hotspottá) alakítani Magyarországot. Erre mondták a magyarok, hogy csinálják a lágereket másutt.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,799
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére