Világbotrány a világbajnokság helyett: egy évet csúszhat a vizes VB?

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Április 20.

Melitta - 2017 Április 20, 06:57
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egy éves csúszásban vannak a vizes világbajnokság előkészületei. Egymást követik a botrányok a vizes vb-t körül. Sorra derülnek ki olyan információk, hogy növekszik az épületek építésének költségei, és hogy még így is – a temérdek elszórt pénz ellenére -, iszonyatos csúszásban vannak az építkezések – írja a Magyar Nemzet.

  Az utóbbi hetekben-hónapokban rengeteget lehetett arról olvasni, hogy a tervezett sokszorosára emelkedett az az adófizetők zsebéből kivett összeg, ami elsüllyed a vizes vb magyar mocsarában. Korábban a Hír Tv írta meg honlapján, hogy az eredetileg negyvenmilliárd forintból megszervezendő világbajnokságra további több mint hétmilliárdot csoportosítottak át, indoklás nélkül. Így a költségek már elérik a százmilliárd forintot.


  Azt, hogy miért ugrott több mint a duplájára a felhasznált pénz, sem a főváros vezetője, a fideszes Tarlós István, sem a kormány nem indokolta. Továbbra is menekülnek bármiféle kommunikáció elől, persze leszámítva a szüntelen sorosozást, de amikor lényegi kérdésekben – például a közpénzek esztelen költése – kellene valamit mondani, csendben vannak, vagy csak annyit mondanak erre is: „Soros”. Lényegében – a saját szemszögükből – jól csinálják, mert mostanság a magyar média nagyon sokat foglalkozik a tüntetésekkel és minden mással, csak az igazán fontos, a Fidesznek sokat ártó kérdésekkel nem. Pont ez a célja a Fidesznek azzal, hogy CEU-val, sorosozással, civil-törvénnyel elterelik a figyelmet a felháborító lopásaikról.

  Amellett, hogy a fenti témák is roppant fontosak, másról is beszélnünk kell: a Magyar Nemzet információi szerint még mindig a tenderek kiírásával és azok érvénytelenítésével vannak elfoglalva az illetékesek, úgy, hogy közben már csak nyolcvanhat nap van hátra a kezdésig.

  Állítólag a Duna Arénával nem lesznek csúszások, de a balatonfűzfői uszoda felújítására kiírt tendert a napokban érvénytelenítették. Hogy mikor kezdődhetnek el a munkálatok és hogy mikorra fejeződnek be, senki sem tudja. Lehetetlennek tűnik, hogy a július 14-i kezdésre bármi is legyen a felújításból. A teljes káoszt az is jellemzi, hogy a vízilabdameccseknek otthont adó Hajós Alfréd uszoda mobil lelátójának építője a mai napig kérdéses… Az viszont nyilvánvaló, hogy a Magyar Nemzet forrása azt nyilatkozta a lapnak: egy év kellene még ahhoz, hogy minden a helyére kerülhessen.

  Az építkezései csúszások és a tervezett összeg többszörösének felhasználása mellett az is fejfájást okozhat a szervezőknek, a kormánynak (na, és az adófizetőknek is), hogy a jegyeladások is rosszul mennek. Sokkal lassabban kelnek a jegyek, mint azt remélték. A kormány kommunikációja és kampánya a vizes világbajnokságot illetően nem olyan intenzív, mint amikor sorosozni „kell”. Itt ugyanis csendben is tudnak lopni, a hírverésre nincs szükségük, mivel akkor még több ember szerezne tudomást arról, milyen arcpirító rablás zajlik a világbajnokság körül.

  A Fidesznek az az érdeke, hogy inkább Sorosról, a CEU-ról meg a civilekről szóljon a közvita.

  vb 2017.png
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Április 20.

  1. Ernoe
   Ernoe
   Azt halottam, hogy a toronyugrok a Dunába fognak ugrani valami hidrol. Stimmel ez? :(
   Noia, sropi, varázsdoboz és 1 másik tag kedveli ezt.
  2. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Teljes szívből, azt kívánom, hogy jól bőgjenek le. De úgy, hogy csak úgy csikorogjon. No persze, azok a pénzek, amelyeket ezen okból már kiemeltek, s folyamatosan ki is emelnek, azokra a pénzekre, már búcsút inthetünk.
   Kik?
   Hát mi, magyarok. Ebből mennyi más mindenre telt volna?
   No persze, nem az újabb stadionokra gondoltam.
   HaroldKing, Ág65 és setni kedveli ezt.
  3. 317
   317
   az amerikai választásokra is előre behűtötted a pezsgőt, remélem pont akkorát koppansz ;)
   bubu és Nikosz99 kedveli ezt.
  4. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Nem veszem fel a kesztyűt, hiába dobod azt felém.:dr_9:
  5. Melitta
   Melitta
   Elelejtettek megepiteni,az ugro tornyot, hogy a tervezo hol vegezhetett?biztos nem a CEU-n.
   A feledekenyseg nem csak ezt hozta hanem a viz fertotlenitesenek biztositasat is.
   Hogy meg legyen a harmadik is mert harom a magyar igazsag, a reklamokkal is bajba kerultek mert nem kezdtek el idobe se hirdetni se arulni a jegyeket..
   meg meg egy a raadas, a szep latvenyterv valamiert lett egy beton tomb amit meg Kadar is nagyobb fantaziaval epitetett volna meg.
   Utoljára módosítva: 2017 Április 20
  6. udvarfy
   udvarfy
   Melitta , ezt nem érted /de én sem/ az az ugrótorony az nem lett elfelejtve. Az kérlek mozgatható és pont most valahol éppen vagy Alcsuton, vagy Felcsuton, de lehet ám, hogy Lovasberényben található. Tudod olyan összecsukható, "zsebre" tehetö mint valamikor a túra poharak voltak ;)
  7. gumelig
   gumelig
   Azt is olvastam jó pár hónappal ez előtt, hogy a Formel 1 autóversennyel lenne egy időben. Namost ezek már lefoglaltak rengeteg hotelszobát. A vizesek mehetnek a hídak alá csövezni.

   Persze lehet ez rémhír is.
   varázsdoboz és udvarfy kedveli ezt.
  8. cdurmol
   cdurmol
   Nem gond ez, hanem szervezés. A híd alatt felébred és egyből mehet toronyugrani. Nem kell utazni.
  9. Melitta
   Melitta
   Azt majd kihuza a Hapci nevu hajo a vizbol . A het torpe ott fog cirkalni hogy kihalassza az ugrokat a Dunabol.
   Az autoversenyre erkezok meg ingyen nezhetik a szalloda szobajukbol a musort.
  10. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   S, akkor akár össze is rogyhat az egész építmény-szerkezet, vagy minek is nevezzem?! Férc cérnával hozzák össze, több milliárdért. Ami a lényeg, a zsebük megtelik. Nagyon remélem, bele buknak, s akkor vakarózhatnak, hová lett és mivé a sok pénz, amit kiszámláztak?
  11. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ne tedd velem ezt Melitta!
   Ezt elolvasva szó szerint rosszul vagyok a nevetéstől, már fáj az oldalam! :rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog:
   Tudom sírnom kellene, hogy felsülünk, de egyáltalán nem bánnám. Tudom, hogy ez elítélendő egyesek szemében, de abban reménykedem, ha belebuknak, ki kellene teríteni a kártyáikat, hová is lett az a sok millió jó magyar forint?! Talán a bukás megsegítené ezt a kormányt, hogy felálljanak és adják át a helyüket. :dr_173:
  12. szundi53
   szundi53
   Ha én készítem a költségvetést és ennyivel elcsúszok, az még elmegy, mert nem értek hozzá. De itt egy egész falka tervezte meg. Gyárfás 9 Md-t mondott anno, ezt mindenki tudta, nem igaz. Kellet volna 1 értelmes ember, aki ismeri a dörgést, eleve bekalkulálja a kenőpénzt. Pl.: uszoda 30 Md, haverok zsebébe 40 Md, váratlan kiadás 10 Md. Össz költség 80 Md és mindenki jól jár. :D
   Melitta, setni és Georgina Bojana kedveli ezt.
  13. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Számolni saját zsebre tudnak, csak éppen az már nem olyan lényeges, hogy mibul, hogyan, no a mikorra az fontos vóna :dr_9:
  14. Melitta
   Melitta
   Mar 100 milliardnal jarnak es meg mindig nincs kesz.
   Az olimpiaba belerokant volna az orszag.
   setni és varázsdoboz kedveli ezt.
  15. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ha olvastad az idei költségési előirányzatot, láttad, hogy 1000 (!!!) milliárdot vontak el az oktatástól, egészségügytől, szociális-, rokkant- és árvaellátástól... tehát elvileg futja.

   És ezek akartak olimpiát rendezni....:dr_9:
   CasaLoma és setni kedveli ezt.
  16. varázsdoboz
   varázsdoboz
   :rohog::rohog:ez tényleg óriási volt:rohog:
   setni kedveli ezt.
  17. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Utólag sosem keresték hová lettek a kiszámlázott milliárdok...tudták ők azt nagyon jól...
  18. Ternyák
   Ternyák
   Ezek maguktól soha nem érik fel ésszel!!!
   Megfogták a koncot, el nem eresztik!! Lekaszálják amit csak lehet, utánuk itt marad a pusztaság.
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  19. victorvacendak
   victorvacendak
   Lesz ugrótorony, 2 milliárdból gyorsan felhúzzák azt is, a 700 milliárdon felül...
   Georgina Bojana kedveli ezt.

Megosztás