Világbotrány a világbajnokság helyett: egy évet csúszhat a vizes VB?

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Április 20.

Melitta - 2017 Április 20, 06:57
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egy éves csúszásban vannak a vizes világbajnokság előkészületei. Egymást követik a botrányok a vizes vb-t körül. Sorra derülnek ki olyan információk, hogy növekszik az épületek építésének költségei, és hogy még így is – a temérdek elszórt pénz ellenére -, iszonyatos csúszásban vannak az építkezések – írja a Magyar Nemzet.

  Az utóbbi hetekben-hónapokban rengeteget lehetett arról olvasni, hogy a tervezett sokszorosára emelkedett az az adófizetők zsebéből kivett összeg, ami elsüllyed a vizes vb magyar mocsarában. Korábban a Hír Tv írta meg honlapján, hogy az eredetileg negyvenmilliárd forintból megszervezendő világbajnokságra további több mint hétmilliárdot csoportosítottak át, indoklás nélkül. Így a költségek már elérik a százmilliárd forintot.


  Azt, hogy miért ugrott több mint a duplájára a felhasznált pénz, sem a főváros vezetője, a fideszes Tarlós István, sem a kormány nem indokolta. Továbbra is menekülnek bármiféle kommunikáció elől, persze leszámítva a szüntelen sorosozást, de amikor lényegi kérdésekben – például a közpénzek esztelen költése – kellene valamit mondani, csendben vannak, vagy csak annyit mondanak erre is: „Soros”. Lényegében – a saját szemszögükből – jól csinálják, mert mostanság a magyar média nagyon sokat foglalkozik a tüntetésekkel és minden mással, csak az igazán fontos, a Fidesznek sokat ártó kérdésekkel nem. Pont ez a célja a Fidesznek azzal, hogy CEU-val, sorosozással, civil-törvénnyel elterelik a figyelmet a felháborító lopásaikról.

  Amellett, hogy a fenti témák is roppant fontosak, másról is beszélnünk kell: a Magyar Nemzet információi szerint még mindig a tenderek kiírásával és azok érvénytelenítésével vannak elfoglalva az illetékesek, úgy, hogy közben már csak nyolcvanhat nap van hátra a kezdésig.

  Állítólag a Duna Arénával nem lesznek csúszások, de a balatonfűzfői uszoda felújítására kiírt tendert a napokban érvénytelenítették. Hogy mikor kezdődhetnek el a munkálatok és hogy mikorra fejeződnek be, senki sem tudja. Lehetetlennek tűnik, hogy a július 14-i kezdésre bármi is legyen a felújításból. A teljes káoszt az is jellemzi, hogy a vízilabdameccseknek otthont adó Hajós Alfréd uszoda mobil lelátójának építője a mai napig kérdéses… Az viszont nyilvánvaló, hogy a Magyar Nemzet forrása azt nyilatkozta a lapnak: egy év kellene még ahhoz, hogy minden a helyére kerülhessen.

  Az építkezései csúszások és a tervezett összeg többszörösének felhasználása mellett az is fejfájást okozhat a szervezőknek, a kormánynak (na, és az adófizetőknek is), hogy a jegyeladások is rosszul mennek. Sokkal lassabban kelnek a jegyek, mint azt remélték. A kormány kommunikációja és kampánya a vizes világbajnokságot illetően nem olyan intenzív, mint amikor sorosozni „kell”. Itt ugyanis csendben is tudnak lopni, a hírverésre nincs szükségük, mivel akkor még több ember szerezne tudomást arról, milyen arcpirító rablás zajlik a világbajnokság körül.

  A Fidesznek az az érdeke, hogy inkább Sorosról, a CEU-ról meg a civilekről szóljon a közvita.

  vb 2017.png
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Április 20.

  1. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Egyáltalán NEM tetszik, de a véleményed OSZTOM. :mad:
  2. HaroldKing
   HaroldKing
   A Soros biztatta fel a civil szervezeteket, hogy azok biztassák fel a magyar kormányt, hogy meg akarja csinálni a vizes VB-t. Mikor a döntés megszületett, a Soros felbiztatta a civil szervezeteket, hogy buzdítsák a kormány egyes tagjait arra, hogy a VB-re szánt pénz minél nagyobb részét ellopják. Így akarja elérni a Soros, hogy Magyarország legyen a soros ország ami összeroppan anyagi csődbe az ő soros manipulációja következményeként, aztán a lejáratódott országot megveszi a mellényzsebéből, mert hatalmas dicsőség ám az, ha egy ilyen mikroszkopikus és szuperszegény ország tulajdonosa valaki!

   Ilyen gonosz ez a Soros, úgy ám! Ő a soros gonosz!

   De figyeljétek meg, a magyar kormány bölcs. Időben felismerték honnan fúj a szél, most majd gyorsan visszautalják a titkos offshore számláikról a pénzeket a kormánytagok, és időben befejezik az előkészületeket a VB-re, a Soros meg ott fog őrjöngeni, mert nem jött be a terve! Mert Orbán Viktor és a kormány jó, áldott jó (fene...)gyerekek, csak a külföldi tanácsadóik rosszak, el kell őket kergetni (a tanácsadókat), s minden jó lesz! Most ez a soros teendője az országnak.

   Ja és hogy más topikokat is idecitáljak: a nyilvános WC-k is azért rondák, mert Soros rondítja össze mindegyiket. (szarik ő a magyarokra ugye). A buszmegállókban is amiatt kell tiltani a padon ülést, mert a rejtett kamerákkal megállapították, hogy mindegyiken szignifikáns mennyiséget ül rendszeresen a Soros. Vizes ugrótorony amiatt nincs, mert az volt a soros objektum amit épp ellopott a Soros.

   A fenébe is már annyit írtam róla hogy fáj az ujjam izülete. Ez is a Soros bűne...
   tornando kedveli ezt.
  3. atapata
   atapata
   Én nem akarok saját magunk megrontója lenni. Ezért csak azt írom: A fene egye meg a más macskáját!!! Kétszer is!!
   Ha nem eszi, nem kap mást.
  4. gumelig
   gumelig
  5. atapata
   atapata
   2016. december 01. 16:34
   A cikk dátuma, aktuális még? Történt valami azóta?
  6. Bündi2
   Bündi2
   jaja biztos
   ott nem kepeznek epiteszeket
   Libusch és Nikosz99 kedveli ezt.
  7. Noia
   Noia
   Nekem pirul az arcom helyettük! :(
  8. Noia
   Noia
   Ha belegondolok, hogy Katinka nem vállalta a reklámot 12 milkóért, a 24 is megalázó a 100 md-hoz képest. :(
  9. Bündi2
   Bündi2
   most neztem nem felejtettek el epul rendessen
  10. Bündi2
   Bündi2
   most it is kezded a kakalos beirasokat nem tudom miert talan egy valami beteges dolog nalad
   eddig azt irtad hogy te ronditod ossze oket aztan meg hogy nem te vagy az most meg azt mondod hogy a soros
   nem lehetne masrol beszelni minthogy hogyan kellene kakalni a nyilvanos wcben
   nem hiszem hogy erre olyan sokan kivancsiak
   udvarfy, Jaszladany, Libusch és 1 másik tag kedveli ezt.
  11. Noia
   Noia
   Melitta kedveli ezt.
  12. bubu
   bubu
   Nemertem? mi koze az uszo stadionnak a CEU-hoz????
  13. HaroldKing
   HaroldKing
   Talán az, hogy a kormány láthatóan úgy véli, sok az eszkimó, kevés a fóka. Akarommondani, túl sok az egyetem, kevés a stadion. Ezen áldatlan állapot ellen kétfrontos háborút indított (hiszen az Hitlernél is bevált, tudjuk jól...): elüldözi a feleslegesnek tartott egyeteme(ke)t, ellenben épít még több stadiont.
   Bündi2 kedveli ezt.
  14. bubu
   bubu
   Orulok, hogy nem a VIII- hez hasonlitotad>!
  15. Bündi2
   Bündi2
   jaja ez igaz
   hitler is epitet stadionokat a nacik is szerettek a sportot van nurbergbe egy bazi nagy lattam rola filmet
   azt nem tudom az egyetemekkel mit csinaltak arrol nem olvastam meg tvbe se volt rola szo

   errol meselhetnel mer tenyleg nem tudom
   Utoljára módosítva: 2017 Április 21
  16. bubu
   bubu
  17. Ernoe
   Ernoe
   Edekes, hogy nem halottál az 1933-as könyvégetésröl, amit az NSDAP vezetésével hajtottak végre naci professzorok az egyetemistákkal.
   -

   -
   Hitler ez idöben még "hontalan volt" mert No.-ba valo érkezésekor (1913) eldobta az Osztrák papirjait ugy mind a Mo.-ra jövö menekültek, késöbb garázdaságért (1925) börtönbe került és büntetett elöélete miatt csak nagy nehezen 1934-ben kapta meg a Német állapolgárságot.
   -
   Az egyetemek legkülönbözöbb fakultásárol voltak kénytelenek kiválo személyiségek exilbe menni. Ezen az internetoldalon találsz többszáz közismert németnyelvü emigránst akik kénytelenek voltak 1933-ban elhagyni No.-ot. Einstein melett ott van számos magyar születésü késöbbi nobeldijas kutato is, a mathematikusokrol nem is beszélve.
   -
   Az egyetemekröl elbocsájtott Professzorok száma 1933-36 között Hartshorne szerint: Berlin 32,4%, Frankfurt a. M. 32,3%, Heidelberg 24,3%, Breslau 21,9%, Göttingen 18,9%, Freiburg 18,8%, Hamburg 18,5%...
   Utoljára módosítva: 2017 Április 23
   setni kedveli ezt.
  18. szundi53
   szundi53
   Szokatlanul dühös közleményt adott ki Lázár János. (nem az uszodáról van szó, de akkor is szép egy darab)

   Sem országgyűlési képviselőként sem a Kormány tagjaként nem tudom elfogadni és nem tudom támogatni, hogy a hibás tervezés és előkészítés miatt megkétszereződjön egy beruházás költsége. A Magyar Kormány az NFM és a MÁV súlyos előkészítési hibái ellenére sem engedhet üzleti érdekek nyomásának!

   Erre kössél masnit! :rohog:
   tornando kedveli ezt.
  19. Melitta
   Melitta
   Lehet kesziti elo a jovot maga szamara ,jovot mert megvilagosodott hogy Orban papanak jo ha kitelik 2018-ig.
   Vagy mossa kezeit o szolt , ha majd elszamoltatas idoszak jon, de nem hallgattak ra.;)
   tornando kedveli ezt.
  20. szundi53
   szundi53
   Mitől? Most töltötték fel a lemerült aksiját?
   Azóta kijózanodott, és most kukoricán térdel. :D
   Melitta kedveli ezt.

Megosztás