Virágkötészet,Design munkák!

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Sza Pierre!

Ma találtam rá a topikodra, ami nagy örömmel töltött el. Csodálatosak a fel tett képek, és nagyon sok segitséget nyújtanak a remek, jobbnál jobb ölteteid.
Saját, és családom -remélem- örömére szoktam "kútfejemből" ötleteket meríteni virágkompoziciókhoz. Nem sok oldalt találtam eddig, igy gondolhatod milyen örömöre szolgált a topikod. Nagyon sok sikert és örömöt kivánok a további munkáidhoz.
Remélem, ha elakadok valamibem, kérhetem a tanácsodat, ha nem zavarlak vele.
További szép napot, kellemes időtöltést kiván
boa

Szia!

Termeszetesen ha tudok,nagyon szivesen segitek!
Mivel nagyjabol mar vegig ertunk egy teljes ev nyujtotta unnepekbol igy inkabb most egy egy uj szin es forma bemutatasa tortenik!
Az iden sem marad el az uzletekrol keszult fotok bemutatasa,amiket itt Zurichben keszitunk.
Mar eleg sok uzlet a karacsonyi pompaval varja a vasarlokat,de magvarjuk amig a teljes varost atoltoztetik unnepi ruhaba!
Kellemes kikapcsolodast kivanok neked itt az topic olvasasakor illetve amikor oteleteket meritve alkotasba kezdesz!

P.
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
koszonom!
azt hiszem a karacsony-temanal es a gyertyanal maradok.
szinekben a bordo-drapp-barnak ami szamitasba johetnek, es a mohara ra fogok keresni hol kapok itt..

tetszik ez az ujsagpapir-feltoltes, mert ekkora talat fogalmam sem volt mivel nyomjak tele...
udv :))
 

diemd

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pierre!

Nemrégen regisztráltam és még sajnos nem láthatom képeidet, de az írásaid teljesen lenyűgöznek. :) Hamarosan - ha minden jól megy - én is elkezdem tanulni a virágkötészetet mert szeretném ezt „művelni” másodszakmaként mivel eddig is a kreatív pályán mozogtam, remélem ezzel is elboldogulok. :)
Arra kérnélek addig is, hogy tudnál e olyan weblap címeket küldeni, ahol érdemes szétnézni új ötletek és szépséges kompozíciók után.
Előre is köszönöm a válaszodat! :)
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pierre!

Nemrégen regisztráltam és még sajnos nem láthatom képeidet, de az írásaid teljesen lenyűgöznek. :) Hamarosan - ha minden jól megy - én is elkezdem tanulni a virágkötészetet mert szeretném ezt „művelni” másodszakmaként mivel eddig is a kreatív pályán mozogtam, remélem ezzel is elboldogulok. :)
Arra kérnélek addig is, hogy tudnál e olyan weblap címeket küldeni, ahol érdemes szétnézni új ötletek és szépséges kompozíciók után.
Előre is köszönöm a válaszodat! :)


Szia!

Sajnos ebben nem segithetek,ingyen reklam lenne az oldalaknak ha ide feltoltenem a kulfoldi weboldalak linkjet,de ha ugy is eleg kreativ vagy es ismered a google kepkeresot akkor Te sajat magad is eljuthatsz ezekre az oldalakra,csupan ismerni kell angolul a virag es viraggal kapcsolatos szavakat! Remelem igy mar sokat segitettem ;)
Azt gondolom,hogy nezz szet itt a forumon,nagyon sok erdekes tema van,2 nap es 20 ertelmes hozzaszolas utan Te is allando tag lehetsz,akkor mar lathatsz itt is nagyon sok fotot...
Egy jo tanacs! Mo-on ebben a szakmaban elhelyezkedni ne probalj,sot uzlet nyitasarol is lebeszelnelek!
Teljesen mas a viragkoteszeti kultura,mas a viragvasarlasi szokasok vannak mint egyeb eu orszagokban.Sajnos az embereknek elelmiszerre nem lesz penzuk,nem hogy viragra :S
Az egyik legalulfizetettebb szakma,szinte egy utcasepro tobbet keres mint egy viragkoto,az allasok zomeben be sem jelentenek,de a legelszomoritobb,hogy irto alacsony berek vannak alkalmazottkent,pedig az egyik legkoszosabb szakma,borzaszto turelmet,kitartast,energiat igenyel!
Aki pedig ebben a szakmaban dolgozik,le kell mondjon a csaladrol,mert nincs se hetvege,se unnepnap,se ejjel se nappal,ez kozel 18 ev tapasztalata.
Mint ahogy a nagy multiknal szokas,ejjel nappal dolgozni,lehetoleg ehberer!
Igaz,az eu-ban sem jobb a helyzet,a viragkotok ott is a minimalbert kapjak,100-bol 2 viragkoto keres tobbet...
Viszont,mint otthoni hasznalatra,kreativ barkacsolasra es szabad percek kihasznalasara jo dolog!
En ha megegyszer kezdhetnem nem ezt a szakmat valasztanam,az eleted nagy resze elmegy vele,keresni nem lehet vele csak ha melyre sullyedsz es eros vagy,mert ez is maffia szakma,a konkurencia otthon mindenre kepes,hogy teged tonkretegyen....
De nem szeretnelek ettol elriasztani,kivanom,hogy nagyon sok oromed legyen a tanulasban es az alkotasokban!
 

HoZsanna

Állandó Tag
Állandó Tag
Benéztem ide tegnap, és csak ámultam, mennyi gyönyörűség felkerült, mióta utoljára itt jártam!
Úgy fellelkesültem, hogy kirúgtam magam alól a széket, metszőollót ragadtam, kivágtattam a kertbe és összeszedtem mindent, amit találtam.
Mindjárt megmutatom, mit komponáltam belőle:


 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Benéztem ide tegnap, és csak ámultam, mennyi gyönyörűség felkerült, mióta utoljára itt jártam!
Úgy fellelkesültem, hogy kirúgtam magam alól a széket, metszőollót ragadtam, kivágtattam a kertbe és összeszedtem mindent, amit találtam.
Mindjárt megmutatom, mit komponáltam belőle:




Ennek nagyon orulok,akkor csak van ertelme ennek a topicnak,igaz ezt mutatja a latogatottsag is,kb 140 hozzaszolas van es 8000 latogatas,ennek nagyon orulok!
A munkaidra pedig 5* -os jar,nem sokkal szebb igy a vazaban a virag,mint ha csak bele lenne rakva :)
Az osz es a tel a viragkotok mekkaja,ilyenkor csak a kepzelet szab hatart,hogy alkossunk.
Mindenszentekre,az oszi lakasdekorokba,adventre majd karacsonyra szebbnel szebb kompoziciokat lehet alkotni!
Igaz,jelen pillanatban a szobankban a kozel 50 cserep orchidean kivul amik folyamatosan viragoznak,1 szal rozsa van a vazaba :D
Mert ugye ismeros a mondas: a cipesznek lyukas a cipoje...stb... :D
En minden karacsonykor csinaltam magamnak egy jo asztaldiszt,de 24-en mindig eladtam ,megsajnaltam a vevoket,volt aki mar trukkozott es mondta,ez ugy is az enyem lesz 24-en :D
Tehat hajra,alkossatok kedvetekre,de tartalekoljatok agakat,termeseket mert 1 honap es kesziteni kell az adventi koszorut!
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
gratulálok Művész úr!

:D
Nem vagyok muvesz ur :-D
Csak nektek segitek itt,a szakmat mar nem szeretnem folytatni,itt az ideje a valtasnak,teret kell adni a fiatalsagnak.
Aprobb otletekkel,praktikakkal probalom az unnepi alkalmakat szamotokra szebbe varazsolni.
Egyebkent most meglepodtok,de most tartom a kezemben a 2009-es husveti dekor katalogust..Latjatok,meg a karacsony se ment le,de a nagykerek mar idoben bombazzak a vevoket,hogy mire lehet szamitani a jovo evi trendben!
Sokan ugy gondoljak,hogy a politika es gazdasagi helyzet nem befolyasolja a viragkoteszetet illetve nem hoznak osszefuggest a ketto kozt,pedig igen is sok koze van egymastol,mint annyi iparag a viragkoteszet is egy aldozat a mostani VALUTA emelkedesnel!
Gondoljatok bele,a legtobb aru kulfoldrol erkezik,a vagott es cserepesviragok,a dekoracios kellekek akar Kinabol akar a kornyezo orszagokbol,de a lenyeg,hogy nem magyar termekek sajnos!
A mostani forintgyengules kovetkezmenye lesz,hogy az import kellekek ara eroteljesen emelkedni fog,tehat jogosan teszi jol az a kereskedo aki aruba fekteti a penzet es jo elore gondoskodik olyan import termekek vasarlasarol,amiket bizton tujda,hogy az eros valuta dragitani fog!
Egy egy kereskedonek nem eri me bankban tartania penzet,hsizen ha okosan csinalja minimum 100% hasznot tud kitermelni maganak,amibol levonva a sok kiadast,veszteseget stb,akkor is tobb jut mint ha bankbetetben orizni minimalis kamaton,igaz a riziko most mar szinte egyforma,hiszen barmelyik nap becsodolhet az a bank ahol a penzet tartotta..
Tudom borulato az amit leirok,de jobb felni mint megijedni!
Tehat en ha Mo-on vallalkozo lennek es az uzletemben lenne import aru amit magam szerzek be,akkor most biztos befektetnek OAZISBA,KOSARAKBA,SZALAGOKBA,SELYEMVIRAGBA es meg sorolhatnam azon termekek nevet amelyek mas orszagbol erkeznek hozzank!
Szep es jo,hogy valakinek tetszik ez a szakma,sokan mar regen abbahagytak volna,de nem tudnak belole kiszallni,mert az evek alatt minden vagyonuk ebben az uzletben van es ha most kiszallnak,lehet mindent elbuknak!
Annak eri meg befektetni elore aki bizton tudja,hogy sokaig szeretne ezzel foglalkozni!
Egyebkent az a teoria miszerint jobb ezt csaladi vallalkozasban vegezni,egy nagy kamu!
Mert tegyuk fel,hogy egy csaladban a feleseg,a ferj es van egy gyerek is ebben a szakmaban dolgozik egyutt!
Mi tortenik akkor ha az uzlet hirtelen valamilyen okbol becsodol,rajtuk kivulallo okra gondolok,egyszerre 3 munkanelkuli lesz a csaladban :S
De ha a feleseg mellett ott van a ferj akinek biztos allasa van es munkaido utan vagy hetvegente besegit a csaladi uzletbe,ha az uzletnek vannak rosszabb forgalmu napjai akkor is van egy biztos kereset a ferj reszerol amihez hozzalehet nyulni ezeken a szukosebb beveteli napokon,mert a szamlak,a rezsi nem kerdezi meg,hogy milyen forgalmad volt,azt fizetni kell!
Sokan ugy gondoljak,hogy inkabb a csalad mint egy alkalmazott idegen/amiben van igazsag,hiszen nem ismeheti az ember az alkalmazottjat elore/de megis ugy gondolom,hogy ha az uzlet forgama csokkene akkor a tulaj egy roviditett munkaidoben tudja akar egyedul is vinni az uzletet es nem kell a masik 2 csaladtagnak azon aggodnia,hogy most akkor mi lesz,ha beut a baj,elkuldi az alkalmozottat,de neki meg mindig marad annyi bevetel amibol egy minimalis keresetet ki tud venni maganak,a ferj pedig ugye emelett dolgozik es egy biztos megelhetest nyujt!
No persze tudom,lehet ilyen csak a meseben van es nem Mo-on,de ugy gondolom,hogy a helyesebb ut ez lenne. Azok a csaladok akik pedig kenyszervallalkozok lettek es az egesz csalad erre tette fel a jovojet,ok csak imadkozni tudnak azert,hogy az egyre szukulo kereslet mellett,tudjak kitermelni mindazt ami a megelheteshez szukseges!
Ezeket mind csak segitsegkent irom le,hiszen sokan nem tudnak a szakma buktatojarol semmit,mert ugye milyen szep elmenni egy viraguzlet elott es megcsodalni a kirakatban elhelyezett kompoziciokat es ugy gondoljuk,hogy jajjjjjjjjj,en is viragkoto leszek es milyen jo,mert egy egy nagyobb esemenykor halalra keresik magukat :D
Szomoru,de a vesztesegeket akkor hozzak be es probaljak szinte nullara csokkenteni azt,ez egy ordogi kor,aki egyszer ebbe beszalt,annak nehezen sikerul belol kijonni...
Biztos vannak pozitiv peldak es sokan ebbol halalra kerestek magukat,de en meg nem talalkoztam ilyen kereskedovel kb 18 ev alatt!
Szinte mindent hitelre vasarolnak,ezert nem lepodok meg azon ha egy viragosnak uj autoja van,nem azert mert jol megy neki es kifizette kp-ben,hanem mert gondolkodik es ugy erzi,hogy a forgalma lehetove teszi a torlesztes kifizeteset es a tobbi penzt inkanbb az uzleteben forgatja,mert szamara kedvezeobb meg igy a magasabb kamatok mellett ezt az utat valasztani!
Nem irigylem azokat a viragkotoket sem akik temetkezesnel dolgoznak,hiszen mindenki tudja milyen CSODALATOS erzes a fenyovel dolgozni,szur,bok,vag,gyantazik,ragad,koszos stb...
Plane ha parosul egy allergiaval mint nalam ,a kalcium ampulla napi vitaminna valt szamomra is,nem gyoztem inni mindenszentekkor es karacsonykor :D
Es ugye a CSALAD,ha a feleseg csinalja az uzletet reggel 8-18 ig,hetvegen 8-12-ig,akkor ki rendezi a gyerekeket/oke,van ahol mar nagyok es nincs ilyen gond/ki kesziti el a finom vasarnapi ebedet,mikor tud oda ulni a csalad egyutt az asztalhoz es egy joizuen megebedelni???
Zaras utan all neki a feleseg a masodik muszakjanak,tudom ez a munkahelyeken is igy van,no de ezt mi valasztottuk....
Ilyenekbe is tessek belegondolni!!!
Amugy pedig ahogy irtam,gyujtogessetek a termeseket,mert kozeleg advent,de elotte meg mindenszentek....


Kreativ,alkotassal teli napokat kivanok nektek...
 

memi59

Állandó Tag
Állandó Tag
Most talaltam az oldalra,vegig olvastam es angyon tetszik minden.Gratulalok a MUVESZ urnak munkajahoz.Udv.Nagyvaradrol

sVaEmg203568-02.jpg
 

diemd

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pierre!

(Az előbb elkezdtem írni és sikeresen kitöröltem tehát most újból :))
Nos tehát, nem Magyarországon szeretném ezt a szakmát kamatoztatni, hanem Bécsben. Párom ott kap munkát és én is vele tartok és mivel nyelvtudásom igencsak csekély, hogy abban bízzak, hogy a reklámgrafikában tudnám rögtön folytatni így egy aránylag „könnyebb” megoldást választom, (meg jó ha az ember tarsolyában van egy plusz szakma is). Bár nem biztos... :)
Meghát kiskoromban is nagyon tetszett, és gyönyörű szakmának tartom, és ha ezt kellene csinálnom életem végéig azt sem bánnám... :D Ha meg hobby marad, annak is tökéletes :)
A magyar anyagi válságot, életszínvonalt ne is sorold, mert szörnyű. Többek közt ezért is távozunk el, mert a terheket is már alig bírjuk. :(
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pierre!

(Az előbb elkezdtem írni és sikeresen kitöröltem tehát most újból :))
Nos tehát, nem Magyarországon szeretném ezt a szakmát kamatoztatni, hanem Bécsben. Párom ott kap munkát és én is vele tartok és mivel nyelvtudásom igencsak csekély, hogy abban bízzak, hogy a reklámgrafikában tudnám rögtön folytatni így egy aránylag „könnyebb” megoldást választom, (meg jó ha az ember tarsolyában van egy plusz szakma is). Bár nem biztos... :)
Meghát kiskoromban is nagyon tetszett, és gyönyörű szakmának tartom, és ha ezt kellene csinálnom életem végéig azt sem bánnám... :D Ha meg hobby marad, annak is tökéletes :)
A magyar anyagi válságot, életszínvonalt ne is sorold, mert szörnyű. Többek közt ezért is távozunk el, mert a terheket is már alig bírjuk. :(

Sajnos valoban egyre rosszabb az otthoni helyzet!
Becsben egy viragkoto kb 1200-1300 eurot keres,ennyi ott a minimalber es ezek a szakmak abba a kategoriaba tartoznak!
Egy jo tanacs,ha meg lesz a bizonyitvanyod Mo-on,akkor rogton hitelesittesd,hogy elfogadjak Becsben is,mert nem eleg a nemet nyelvu forditas,kell hozza a hitelesites is!
A nemet nyelvre fekudj ra,mert anelkul szinte minimalis az eselyed elhelyezkedni kint!
Mint itt svajcban,a nemeteknel es az osztrakoknal is kernek egy jo allaslehetosegnel Zeugnis-t,azaz referenziat,valamint egy jol megfogalmazott lebenslauf-oneletrajz sokat segit!
Naluk nagyon fontos a szakmaban eltoltott gyakorlat,a berezest is befolyasolja...
Eleg sokan jonnek ide at osztrakok svajcba dolgozni,mert lenyegesen magasabbak,majdnem a duplaja a munkaber raadasul nekik nem kell munkavallalasi engedely igy egyszeruen atjarnak dolgozni!
Egy jo baratunk szlovakiabol atkerult Becsbe egy telefonceg vezeto beosztasu munkakorebe,sokat jonnek hozzank vendegsegbe ide Zurichbe,igy tole tudom en is ezeket az infokat!
Mi is most nezunk neki itt helyet,mert jobban jarna anyagilag!
Neked tudodm javasolni,hogy Becsben van egy viragnagyker,eleg sokan ismerik,ha meg lesz a bizonyitvanyod akkor utanna tudsz majd oda kuldeni egy oneletrajzot,hogy te dolgoznal naluk praktikankent azaz tanulokent,lenne idod megismerni a szakmat,a viragokat,gyakorlat es tapasztalatnak elony,igaz reggel 3.30 kor kezdodik a munka,de 11 kor vege es utanna pihi van!
A latin nevekre nagyon allj ra,mert kulfoldon nem ismerik a magyar nevekek,pontosan tanuld meg ezeket,fajta szerint!
Ha megszorulnal a kesobbiekben,akkor irj nyugodtan,ha tudok segitek!
Jo tanulast neked es szerencset!
Latod,sok fiatal kenytelen kulfoldre menni,mert Mo-ag most nagyon kakiban van! :(
 

diemd

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát elhiszem, hogy kemény de valamit valamiért. :) Egyenlőre nem vagyok kétségbe esve, mert érzem, hogy elég talpraesett vagyok ahhoz, hogy sehol nem bukjak el és ha kell nagyon tudok küzdeni. Biztos vagyok benne, ha a grafikusi szakma nem jönne össze és virágkötőként folytattnám az életemet, akkor abban is megtudnák felelni. Arról nem is beszélve, hogy az ottani minimálbér a mostani fizetésem többszöröse... :) ami persze mulatságos 10 éves gyakorlattal... No mindegy, számomra fontos, hogy a kreatvitás megmaradjon az életemben így vagy úgy :)
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát elhiszem, hogy kemény de valamit valamiért. :) Egyenlőre nem vagyok kétségbe esve, mert érzem, hogy elég talpraesett vagyok ahhoz, hogy sehol nem bukjak el és ha kell nagyon tudok küzdeni. Biztos vagyok benne, ha a grafikusi szakma nem jönne össze és virágkötőként folytattnám az életemet, akkor abban is megtudnák felelni. Arról nem is beszélve, hogy az ottani minimálbér a mostani fizetésem többszöröse... :) ami persze mulatságos 10 éves gyakorlattal... No mindegy, számomra fontos, hogy a kreatvitás megmaradjon az életemben így vagy úgy :)
Persze ,ez a helyes hozzaallas!
Az igaz,hogy a tobbszorose a minimalber az otthoninak,de nem is 200 ft otthon egy kifli,100 gramm hus,mert ugye ugy adjak 10 euro,es a lakber: 25 m2-es garzon havonta: 900-1000 euro,tehat kell a penz a parodnak,hogy megerje kimenni,ezeket is figyelembe kell venni!
De a lenyeg amit Te is irtal,hogy nem szabad feladni!
El kell donteni az embernek,hogy kell-e a penz es mit hajlando felaldozni erte ;)
Pozitiv hozzaallas kell,ami neked megvan es biztos sikerulni fog!
Azt hiszem,hogy a tovabbiakat majd privatban beszeljuk meg,mert inkabb a szakmai reszere hasznaljuk a topicot :-D
 

CSYYY

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudnál feltenni képet arról,hogy hogyan kell Pl.: azt a gömbszerű masnit megkötni? Itt bénázok.

Van olyan link,ahol megmutatnának 1-2 masnikötési tecnikát?
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudnál feltenni képet arról,hogy hogyan kell Pl.: azt a gömbszerű masnit megkötni? Itt bénázok.

Van olyan link,ahol megmutatnának 1-2 masnikötési tecnikát?

A legalapvetobb dolgot vetetted fel,de komolyan mondom!
Anno meg a szoc.rendszerben a viragkoteszetet teljesen mas alapokon kezdtek el tanitani,erre a regi oregek meg emlekeznek!
Papirszalagon kellett megtanulni tussal irni a szavakat,ezt azt hiszem ma mar a modern vilagban amikor gep helyettesiti az emberi kezet,kevesen csinaljak!
A masnikeszites is szinte elavulta valt es felvaltotta a szep,gombmasnit a sorozatban gyartott es kevesbe esztetikus gyorsmasni melyet 1 szal meghuzasaval keszithetunk el!
Koszonom neked ezt a kerdest,igazan halas vagyok erte!
Itt svajcban ahol a viragkoteszet szinte mar mar feler egy mualkotassal,ezt a legalapvetobb technikat nem ismerik,sot amikor egyszer megmutattam egy viragkotonek ugy nezett ram mint ha a holdorol jottem volna...de komolyan :D
Megprobalom ertelmezhetoen leirni a keszitest es ha talalok valami linket errol akkor beillesztem neked!
Tehat vegyunk a kezunkbe kb 1 meteres szalagot,gyakorlasra tokeletesen megfelel a kb 1 cm szeles muanyagszalag!
Ujjvastagsagtol fuggoen/az en kezem nagyobb mint a holgyeke/3 vagy 4 ujjunkra tekerjuk fel ugy,hogy a huvelykujjunkkal szoritsuk le a szalag egyik pontjat.
Amikor feltekertuk,kapunk egy szalag karikat,ezt egyik ponton szoritsuk ossze,higy szinte torjon meg a szalag,ez lesz a kozeppontja!
Az osszefogott szalag mindket felet vagjuk le ugy,hogy kb 3 mm -es darab essen le mindegyik oldalrol,majd egy darab vekonyabb szalaggal kossuk meg jo szorosra!!!!!!!!!!!
Ezzel kapunk egy egy sziromhoz hasonlo alakzatot!
a szalag szärät,nevezzuk most mar igy,amivel osszekotottuk,fogjuk be a mutato ujjunk es kozepso ujjunk koze,a huvelykujjal pedig szoritsuk le!
Kezdjuk el kibontani a masnit,alulra tekerve egyik szirmot balra a masikat jobbra huzzuk le,oly modon,hogy kozben csavarjunk is rajta egyet!
Ez fontos mozanat,ha ezt nem teszzuk meg egy UFO alakot kapunk,tehat egy lapos masnit ami valljuk be nem eppen az amit elkepzeltunk!
Ha helyesen csinaltuk akkor egy szep gombmasnit fogunk kapni :-D
A lusta masnira talaltam fotokat,ezt felteszem,mert van akinek ez is jo lesz most advent elott ilyet kesziteni,de probalok meg keresni neked a hagyomanyos klasszikus masnikeszitesrol videot,fotokat!
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Lassan majd csak talalok neked fotot rola :D
Ez annak a gomb masninak az alaptrukkje rajzolva!
Tehat szorosan az ujjakra feltekerve,majd onnan levesszuk es kovesd az abrat,probalok meg a vegkifejlet eleresehez szukseges fotot is feltenni!
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Ennel a tipusnal mind ket veget bevagjuk a szalgnak,ezt jelzi is a foton,igy is gombmasnit kapunk,en az elso emlitett verzot hasznalom,de ez is jo!
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Adok 2 linket! Itt videon is megnezheted mikent kell kesziteni a masnit!

A youtubos video egyszeruen mutatja be fotokat leptetve!

A masik oldal linkjen talalt fotokat mar bemasoltam ide,de fent a jobb sarokban az oldalon talalsz egy kis video ablakot,azt nyisd meg,pontosabban klikk ra!
Ez lesz kiirva:
Make a Pom-Pom Bow

Amig ezt nem jelzi addig klikkelj ra,mert lehet,hogy epp a karacsonyi sutiket mutatja a viseo! :-D

Tehat a linkek:
1.

http://www.youtube.com/watch?v=_AA1NSritYo

Itt talalsz jobbra szinten a kis video ablakokban tobb masnikotesi techinkat!


2.


Az itt megjeleno aprobb reklam ablakokat kapcsold ki nyugodtan,abszolut virusmentes az oldal,a videonal minnel tobbszor lepsz be az oldalra annal tobb fajta masnit lathatsz rajta :)

Remelem tudtam segiteni!
Jo gyakorlast kivanok!
 

antonia

Állandó Tag
Állandó Tag
De jó! Még ma ki is próbálom. Még soha sem sikerült szép masnit kötni eddig, remélem most sikerül.Köszi.
 
Oldal tetejére