Virágmagokkal töltenék meg a lőszereket

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 22.

Melitta - 2017 Január 22, 05:09
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az amerikai hadsereg lebomló lövedékekkel kísérletezik, hogy csökkentsék az üres töltények környezetkárosító hatását.

  Az amerikai védelmi minisztérium javaslatára növényi magokkal töltenék meg a lövedékeket, amelyek néhány hónap elteltével kihajtanának a földből. Közleményükben azt írják, a magokat sem véletlenszerűen választanák ki: a helyi viszonyokhoz alkalmazkodó növényeket választanának, miközben a lőszerek maradványai sem okoznának gondot. A környezetbe könnyedén, minden káros mellékhatás nélkül beépülnének a szokatlan módon telepített növények.


  Az indítványt február 8-án vitatják meg. Ha elfogadják, utána egy prototípust gyártanak, amit kiképzési lőszerként tesztelnek. A lövedékek 40 és 120 milliméter közöttiek lesznek. Ha beválnak, éleslőszerként is bevethetik őket.
  Gyöngyösi Lilla

  tulipan.jpg
   
  nagyf63 kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 22.

  1. kishenceg
   kishenceg
   Ha már elpusztul a világ, legyen a sírjára virág.
  2. setni
   setni
   A lövedék az nem két részből áll?
   Van a hüvely és a mag ami gyakorlatilag a lényeg.
   Most akkor mit töltenek meg virágmaggal?
   A mag részt? Akkor ha rám lőnek virágmagot lőnek belém???
   Vagy a hüvelyt?
   Arról már hallottam hogy a lőszernek nincs hüvelye mert maga a hüvely a lőpor.
   Nos utána nézek a neten....
   analema, Soproni Ede és CasaLoma kedveli ezt.
  3. cdurmol
   cdurmol
   A lövedék az véletlenül nem emberek meggyilkolására készül?
   Gratulálok az ötletgazdának! Környezetvédő gyilkolás.
   :dr_24:
   Saját ötlet: ruhakímélő késelés.
   Utoljára módosítva: 2017 Január 22
  4. Noia
   Noia
   A ragyogó férfi elmék!
   Szánalmas! :(
   Talán nem kéne kilövöldözni a hagyományos lőszereket!
   Utoljára módosítva: 2017 Január 22
  5. Noia
   Noia
   Ez a 2in1! :)
   Megölnek, s egyben elkészítik a virágos sírodat is!
   analema, setni, Soproni Ede és 1 másik tag kedveli ezt.
  6. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Már látom is.
   A nehéztüzérség és a légibombázás során bevetésre kerülő lőszereket makkal, az utcai harcokban pedig az estike magjával tuningolt lőszereket gyártanak.
   A makk azért jó, mert a tölgyfából készült koporsó eléggé tartós, az estike pedig a színkavalkád miatt jól mutat rajta.
   Brávó a humanitárius háború kiagyalóinak.
   analema, setni, Soproni Ede és 1 másik tag kedveli ezt.
  7. CasaLoma
   CasaLoma
   Ezeknek a szép tulipánoknak a hagymái meg bomba helyett potyognak majd az égből?
   analema, setni és Soproni Ede kedveli ezt.
  8. CasaLoma
   CasaLoma
   Nyugi! A virágmag megy a puskacsőbe, töltény meg a virágcserepekbe. :D
  9. victorvacendak
   victorvacendak
   A lövedék valamiféle lebomló műanyagből készülne, amit bambuszrostokkal erősítenek meg, a hüvelyek (ez egy külön projekt) pedig olyan anyagból, ami egyrészt lebomlik, másrészt tartalmazza azt a bizonyos életképes növényi magot. Ez utóbbi valószínűleg nem akkora utópia. De a lövedékek... hát nem véletlenül vannak abból az anyagból, amiből. Csak egy példa: egy könnyű műanyag sosem fog áthatolni a páncélon, ellenben rendkívül sűrű és nehéz uránium (vagy vanádium vagy volfrám) igen.
   analema és setni kedveli ezt.
  10. Noia
   Noia
   Akkor ez nem katonai hír lenne, hanem kertész trükk. :)

   Sokszor leírtam már:
   A tudománnyal semmi baj, annak irányával annál inkább!
   Soproni Ede és CasaLoma kedveli ezt.
  11. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   A lőszerben lévő robbanóanyag pedig nem tartalmazna nátriumot, ami amúgy a műtrágya egyik alapanyaga is, hanem mondjuk tehéntrágyát, bár az elefánté nagyobb tápértéket tartalmaz. És így @xärt se érne az egész, vagyis a lövedék nem oltaná ki az életet.
  12. mechi
   mechi
   Amerikában is olvasták vagy látták Rumcájsz (makkal töltötte a pisztolyát) kalandjait.

   upload_2017-1-22_12-20-8.png
  13. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Azért magam is kérnék abból a "cigarittából" már egy szivást amit ezzek az úrak fogyasztanak , hogy ilyen ötlettekkel tudnak elöállni . Mert épeszü katona ilyenen nemgondolkozik ! Gondolom akkor majd külön raktára is lesz mondjuk az Afganisztánban , Vietnámba vagy mondjuk Europa országaiba is bevetésre készitett lövedékeknek . Már csak arra várok , hogy mikor találják ki , hogy mondjuk almás pitétt , vagy szilvásgombocot fognak az ágyuikból lövöldözni az Amik . Arról pedig tudok , hogy igaz nem virágot , de hasonlóan szép urán lövedékeket használtak a Szerb és Iraki háboruban :(
  14. victorvacendak
   victorvacendak
   Tegyük fel, hogy a gyújtóanyag 100%-ban elég, és akkor nincs is vele probléma :-D (persze nem ég el, de a mikroszkopikus szemcséket szépen elfújja a szél és kész...)

   Nem egyszerűen urán, a hétköznapi urán, amit a természetben találni sokkal több radioaktív izotópot tartalmaz, mint a DU (a kimerült urán), mert ugye ezt reaktorokban kimerítették, felhasználták a hasítható izotópokat (minimális U-235 azért van benne). Lassan bomló, hosszú felezési idejű (4,4 milliárd év), minimálisan sugárzó anyag. Belélegezve viszont nem túl egészséges. Bár bizonyíték nincs, de ennek tulajdonítják az öböl-háború szindrómát, a rejtélyes betegséget, ami sok katonát sújt. A vicc az, hogy polgári felhasználása is van szép számmal, repülők, hajók, sugárvédelem a röntgeneknél, sőt egy időben még a fogászai porcelán összetevője is volt. A hadiiparban meg elengedhetetlen, mert ebből a kimerült uránból tankpáncélzat is készül, amit mi mással lehetne átlőni? Amúgy az 5. legsűrűbb anyag a Földön (összehasonlításkét az ólom 1 köbcentimétere 11 gramm tömegű, a DU-é meg 19 feletti). Szóval ha ez jól felgyorsítják, akkor aligha állítja meg bármi és mikor becsapódik, nem elég, hogy apró hegyes tüskékre szakad szét, de még f..szán be is gyullad.
   setni kedveli ezt.
  15. setni
   setni
   Ami eddig találtam az nem éppen virágmag..
   Már egy ideje rendszerben van, de még újnak mondhat az amerikai hadseregben használt új lőszer, az M855A1. A hosszú éveken át tervezett és tesztelt lőszer leginkább arról híres, hogy környezetvédőnek mondják, mert a magja nem ólom, hanem réz, így elméletileg nem károsítja a környezetet ott, ahol becsapódik – kivéve, ha ez az „ott” egy embert jelent.
   A korábban használt, ólommagvas M855-tel az is volt a katonák baja, hogy úgy átsuhan a célponton, hogy az akár több lövést is simán túlél (még egy darabig) anélkül, hogy észrevenné, hogy eltalálták. Nincs stophatása, nem a megfelelő helyen adja le a rombolóerejét, túl sekély sebcsatornát generál, ilyeneket mondtak az amerikaiak. Ami civilül annyit jelent, hogy helló, jó lenne valami olyan lőszer, ami meg is állítja azt, akit eltalál.
   A vizsgálatok morbid, de érdekes irányt vettek, mikor a fejlesztők rájöttek, hogy

   egyszerűen túl soványak az USA aktuális ellenségei,
   a lőszer bemegy a gonosz tálib testén elöl, és hacsak nem ér csontot, valójában nem sok kárt tesz, egyszerűen azért, mert kijön hátul még azelőtt, hogy leadhatná azt az amúgy komoly energiát, ami a lövedék tömegéből és sebességéből adódik.

   A feladat tehát az volt, hogy olyan lőszert adjanak a katonáknak, amely a becsapódás után jóval hamarabb képes nekiállni pusztítani, például úgy, hogy befejezi a stabil ballisztikai pályán mozgást, és elkezd bukfencezni a szövetben, szétcincálva mindent, ami az útjába kerül. Nézzük is meg egy videón, mennyire sikerült mindezt megvalósítani
   Ennyit a virágról a videót nem másolom be.
   cdurmol és Soproni Ede kedveli ezt.
  16. Burgundii
   Burgundii
   Nem érted a lényegét génmanipulált növények fognak burjánzani mindenfelé....
   cdurmol és sidavoq kedveli ezt.
  17. victorvacendak
   victorvacendak
   Már Vietnámban legendássá vált, hogy az akkori 5,56-os NATO lőszer olyan kis energiájú (és a tömegközéppontja túl hátul van, plusz a puskacső huzagolása miatt), hogy becsapódás után azonnal bukdácsolni kezd, óriási pusztítást végezve, gyakran operálhatatlan sebeket ütve a szintén nem éppen túltáplált ellenfélen. Furcsa. De a lényeg, hogy amíg ember az ember, háborúk lesznek, és a biolőszernek túl sok értelme nincs, mert hiába lesz belőle virág, ha nem marad élő ember, aki ennek örülhetne... A Föld meg az embernél komolyabb pusztító erőket is túlélt.
   cdurmol és setni kedveli ezt.
  18. Noia
   Noia
   Azért olyan országban kérd a szippantást, ahol azt nem büntizik! :D
   Talán a KANnabisz-ra gondoltál, aminek a neve is hímnemű?
   Utoljára módosítva: 2017 Január 22
   sehonnani_bitang_ember kedveli ezt.
  19. daisy1m
   daisy1m
   yyy_k.jpg ... dobj vissza virággal.
   Ernoe kedveli ezt.

Megosztás