Visszaköltöznél Magyarországra?

Citrom

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by Koppány@Jun 22 2004, 08:53 AM
Hát igen! Sokkal könnyebb beleülni a készbe, mint itthon csinálni valamit!
Azt hiszem, Koppany nem az egyeni korulmenyekre gondolt, mint pl. "anyagilag kesz", hanem a tarsadalmi korulmenyekre (politikai-gazdasagi). Marpedig ebben Kanada inkabb "kesz", mint Mo. B)
 

Repülős

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by Citrom+Jun 23 2004, 09:45 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Citrom @ Jun 23 2004, 09:45 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Koppány@Jun 22 2004, 08:53 AM
Hát igen! Sokkal könnyebb beleülni a készbe, mint itthon csinálni valamit!
Azt hiszem, Koppany nem az egyeni korulmenyekre gondolt, mint pl. "anyagilag kesz", hanem a tarsadalmi korulmenyekre (politikai-gazdasagi). Marpedig ebben Kanada inkabb "kesz", mint Mo. B) [/b][/quote]
Citrom!

Az ön IQ-ja 200! Látod ezért nincs semmiféle IQ-tesztnek értelme, mert tényleg erre gondoltam!
Valószínű, hogy a villamosenergia-ipari végzettségemmel többszörösét keresném, mint itthon.
 

Repülős

Állandó Tag
Állandó Tag
A napokban volt itthon az egyik ismerősöm a mexikói férjével az USA-ból, és ez a mexikói el volt ájulva MO-tól, és attól, hogy akikkel találkozott az tudta ki volt Zapata, mi mexikó fővárosa, stb.
Szegényt jól berúgattam szilvapálinkával ,amitől meg elkezdett bőgni, hogy miért nézik le őt az amerikai fehérek, amikor ők már ott voltak több ezer éve, és annyit dolgozik mint egy állat.
Direkt vett egy házat egy jó környéken, hogy a két lánya normális helyen nőjön fel, de senki nem hívja meg őket vendégségbe sosem.
A vele szembe lakó sheriff egyszer behívta, hogy.....javítsa meg a fűnyírót.
Úgyhogy a menjen a rossebb ilyen rasszista országba.
 

Repülős

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by Dora@Jun 23 2004, 07:05 PM

Azt hiszem a mi korosztályunkkal van a baj. Nem tanitották meg az iskolában és valószinű otthon sem, hogy mi a hazaszeretet, ragaszkodás a szülőföldhöz, az anyanyelvhez.
Ragaszkodni a hazánkhoz, nem politika függvénye.Teljesen mindegy milyen párt van,volt lesz hatalmon, a Bükk, a Mecsek, a Balaton,a Duna, a Tisza és sorolhatnám, ugyanolyan marad, sőt szebb annak, aki ritkábban látja.
BINGÓ! :meghajolo :meghajolo :meghajolo :meghajolo :meghajolo
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
és művelőit lehet gyűlölni de a hazádat soha

laca írja ezt bődületes marhaságot ahelyett, hogy elgondolkodna azon, hogy ez a mondat így magában lehetne akár egy mai korkép is.

Gyűlölni!
Na most ugye ennek a fránya magyar nyelvnek mára csak ezek a visszataszítóan drasztikus formái maradtak fenn. Pedig ugye eredetileg, még akár 1o vnek előtte is voltak szavak amelyekkel szépen ki lehetett fejezni magunkat. Ma nincs más, mint győlölet, vádolta, maga hazudik, és még sorolhatnám. Vissza kellene állítani a szépségét a nyelvnek és akkor lenne értelme hazamenni és együtt kommunikálni, kedvesen, tiszteletben tartva a másik véleményét. Érted laca mi a gondom? Gyűlölet? ejnye, ejnye,,,

Dóra most meglepődtem kissé azon amit irtál. Nem hiszem, hogy a ma emberét ez a Vörösmarty pesszimizmus kellene hogy jellemezze. Korábbi beirásomban a világpolgárról írtam, most ismét visszatérek hozzá. Juliska sok igazságot irt le a Ferihegyi szindrómáról... Csak őszintének kell lenni. Radnótit idézni csodálatos, bár manapság akár bátorság is kell hozzá,... Nem hiszem, hogy a hazaszeretet abban áll, hogy keletre meredek és a buja zalai dombok közé képzelem magam. Nekem itt a hazaszeretet egy másik dimenziója adja az életet. TARTOZOM ANNAK A HAZÁNAK annyival, hogy ne hozzak rá szégyent, itt idegenben. Akkor leszek az én felfogásom szerint igazi hazafi ha becsületet szerzek itt a magyar névnek, ha az energiám egy részét a magyar kultura ápolásába fektetem és a gyerekeimet úgy nevelem fel, hogy megismerjék a gyökereiket.
Amikor már harmadszor vettem részt a Kisvárdai Határontúli Magyar Színházak Fesztiválján, kaptam egy fantasztikus ajánlatot. PÉersze haza kellett volna mennem. Szerényen elhárítottam, mert úgy áreztem, hogy itt sokkal többet tehetek a magyarságomért mint otthon. Szerintem a hazaszeretet nem geográfiai fogalom...
 

Boszi

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by Pufi@Jun 24 2004, 12:22 AM
TARTOZOM ANNAK A HAZÁNAK annyival, hogy ne hozzak rá szégyent, itt idegenben. Akkor leszek az én felfogásom szerint igazi hazafi ha becsületet szerzek itt a magyar névnek,
:meghajolo :meghajolo Ez tetszett!
 
S

starter

Vendég
Originally posted by Pufi@Jun 24 2004, 12:22 AM
Nem hiszem, hogy a hazaszeretet abban áll, hogy keletre meredek és a buja zalai dombok közé képzelem magam.
En sem hiszem, Pufi. szivar
 
S

starter

Vendég
Originally posted by Pufi@Jun 24 2004, 12:22 AM


Gyűlölni!
Na most ugye ennek a fránya magyar nyelvnek mára csak ezek a visszataszítóan drasztikus formái maradtak fenn. Pedig ugye eredetileg, még akár 1o vnek előtte is voltak szavak amelyekkel szépen ki lehetett fejezni magunkat. Ma nincs más, mint győlölet, vádolta, maga hazudik, és még sorolhatnám.

??????


Ez a boduletes marhasag.
 

Citrom

Állandó Tag
Állandó Tag
Pufi, hogy egy kisse felfrissitsem magyar nyelv ismeretedet:
gyulol, utal, ki nem all, irtozik, nem szeret, idegenkedik, tartozkodik, megvet, elutasit, elhatarolodik, nem veszi be a gyomra, nem stilusa, ellenez stb...................
Csak hogy lasd, a magyar nyelvnel nincs gazdagabb. Kerdes, ki milyen szinten muveli.
Kekec
 

zajec

Állandó Tag
Állandó Tag
Sok embert ismerek aki valamilyen oknál fogva (párkapcsolat,házasság,politikai üldözés) miatt elhagyták a hazájukat de a többségüknek volt honvágya akár orosz akár skót akár román vagy indiai volt az illető.
Miért? mert az ember a hazájában szocializálódik oda kötik élményei hangulatai az első szerelem.
Van sok dolog ami csak az adott országban élhető meg a hasonló az nem ugyan az, az csak másolat,gagyi.
A Balaton az orgona az akác a gyöngyvirág íllata,a búzamezők az őszi erdő illata a sülő kenyér illata a disznóvágás az esküvők hangulata a helyi borok ételek etc. hasonló van máshol is de ilyen csak itt.
Igen vannak olyanok akiknek az számít az adott országban mennyit kereshet hűvösen mérlegel majd dönt, ha hall egy jobb ajánlatot akkor odaszalad ezek hazátlan ebek, világpolgárok.
Minden tiszteletem azoké akik magyarnak tartják magukat utaznak a világban,tanulnak,dolgoznak estleg letelepednek egy másik országban beilleszkednek de alapvetően magyarok nem adják fel ídentitásukat egy marék lencséért (gyorsabb idegen állampolgárságért lemondanak a magyarról és galandféreg módjára elvtelenül szidják a szülőhazájukat).
Szerintem az emberek 20%-a hitvány ócska 40%-a igénytelen 40%-a gyönyörű szép és értékes ember ez Magyarországon is így van ahogy tapasztalatom szerint a világ más országaiban is hasonlóak az arányok.
A másik tapasztalat a hazaérkező (főleg Kanada,USA) "magyarokkal" kapcsolatosan,hogy arrogánsan nagy hanggal érkeznek vissza és mindent jobban tudnak mint az itteniek,durvák és gesztus nélküliek,az ilyen embereket a világon sehol nem kedvelik ők ne számítsanak arra,hogy megnyílnak nekik a helyiek.

:)
 

elinnen

Állandó Tag
Állandó Tag
En meg ugy latom hogy suketeles.
Csak jo akar lenni Zajec.Be akar vagodni a melldongetoknel.
,,Tele hassal mindent maskepp lat az ember" Jo neki. szivar
 

elinnen

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by Koppány@Jun 22 2004, 02:53 PM
Hát igen! Sokkal könnyebb beleülni a készbe, mint itthon csinálni valamit!
ES AZ NEM A KESZBE UL BELE AKI A POLITIKAI SZINTEREN SEMMITMONDO PLAKATOKRA ES JELSZAVAKRA POCSEKOLJA AZ ADONKAT??????? :angry:
ALLJON ODA MINDEN GAZEMBER A ZAKATOLO GEPEKHEZ ES SZABADIDEJEBEN TERMTSE MEG A HULYESEGEIKRE VALOT!!!!

Szivesen fizetek adot ha azt ertelmes es a nepnek hasznos celokra forditjak.
DE ITT NEM EZT TESZIK.
Tudom mas orszagokbanis igy van,de a rendelkezesre allo mennyiseg nem ugyanannyi.
 

elinnen

Állandó Tag
Állandó Tag
:angry: Ma nagyon rossssssz napom van. Kicsit erzekenyebb vagyok.
Ugyhogy bocsi ha valakit sert :meghajolo
 

laca

Állandó Tag
Állandó Tag
Pufi! én nem szoktam bődületes marhaságokat írni...
a bődületes marhaságot Fejvadász írta nem én...
röviden leírtam mit gondolok, bár írhattam volna regéket is...
én MO élek és balra szavazok... de komcsi azért nem vagyok :rohog
szeretem a hazámat és iszonyúan nem érdekelnek az egymást lejárató politikusok lehet jobb vagy baloldali... de azt érzékelem hogy a baloldali kormány sokszor nagyobb kapitalista mintha jobboldali lenne...
a sárdobálással elérték, hogy az utolsó választásra (eu képviselők) már el sem mentem...
tehát egy beírásból ne jellemezzél engem...
 

Garfi

Állandó Tag
Állandó Tag
Zajec... ez mostanitten a nem értünk egyet rész.
Miért? mert az ember a hazájában szocializálódik oda kötik élményei hangulatai az első szerelem.

Miért? mert ott vagy otthon, ahol van egy sarok ahol randiztál, ahol egy utcakő valamire emlékeztet, ahol élményeid vannak. Én ez nem arról szól, hogy mi volt az első X évedben. illetve, ha arról szól, akkor az régen szomorú. Nekem a lelkem hasadt ki, amikor elmentem Moszkvába. Öt év múltán, amikor "haza" kellett jönnöm. Ott is sokat tapasztalta, "szocializálódtam" és maradékként mai napig egy csomó mindent nehezen élek meg "itthon". Mert tágult a látóköröm és nem feltétlenül az teccik, ami itten van. Azóta Thaiban is szocializálódtam. Hehehe, erről az jut az eszembe, hogy a legokosabb kutyák, mindíg a korcsok. Mert sokféle génből gyúródtak össze.

A Balaton az orgona az akác a gyöngyvirág íllata,a búzamezők az őszi erdő illata a sülő kenyér illata a disznóvágás az esküvők hangulata a helyi borok ételek etc. hasonló van máshol is de ilyen csak itt.

És más helyekről más illatok, más ízek, más mindenféle alakítja az élménytáramat. Amúgy fura... itthon utálok magyarnak lenni, de külhonban csak-csak előtör belőlem a nacionalista.
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
csak jelenteni szeretnem, hatha valaki nem tugggya ;)
a gyongyviragnak, orgonanak uggggyan az az illata. Erdekes: az akacnak sokkal sokkal edesebb, nem igazan akac-illat.
A tobbi dolgot meg nem szagoltam :rolleyes:
 

jullan

Állandó Tag
Állandó Tag
Véleményben nincs hiány és az a lényeg. :rolleyes:

Szerintem különbség lehet azok között akik kényszerböl hagyták el Magyarországot,lásd az 56-osok és azok között akik "csak" jobb életet akartak maguknak és a gyerekeiknek teremteni.

Az 56-osok persze,hogy sirnak ha meghallják a magyar himnuszt.
En "csak" tiszteletböl állok fel. Egy kicsit nekem is könnybe lábad a szemem,de már nem annyira mint 10 évvel ezelött.

Akkora cirkusz nem volt Magyarországon akkor amikor én eljöttem,mint 56-ban.A ruszkik nem löttek,de töltött puskával örizték a határt vagy a békét vagy a nem tudom mit.
Aki kényszerböl jött el,az másképp állt hozzá az itteni élethez is. Az 56-osok az ittlét alatt sok-sok éven át a hazaköltözést tervezték és reménykedtek,hogy rendszerváltás lesz.Aztán mire a hazaköltözésre kerül a sor,sokan visszalépnek kettöt....sokan hazaköltöztek és megbánták,van aki viszont jol érzi magát.

Mi,akik nem 56-ban jöttünk el,teljesen más lelkivilággal indultunk el.Mi talán jobban beállitottuk magunkat a megszokásra,a beilleszkedésre. Tudtuk,hogy nincs visszaut. Az 56-osokban viszont megvolt a remény,hogy talán egyszer....

Kortol is függ,hogy ki mikor jött el.Minél fiatalabban,annál kevesebb emléket,barátot hagyott ott és annál jobban,könnyebben beilleszkedik itt. Nyelvtanulás,a hétköznapi élet tanulása - lásd hogy kell hivatalokkal érintkezni,hogy kell elöadni magad,mentalitás stb...
Az öregebbeknek nehezebb,mert sok mindent ugymond beléjük lett verve.
Csak egy példa: Magyarországon csuszopénzzel,ismerösön keresztül és ököllel vágott asztallal lehetett valamit elintézni. Itt szépen a hülyét kell megjátszani,nem felemelni a hangodat és máris elvan bármi intézve.

Viszont azért mert ugymond itt kolbászbol van a kerités és verjük a mellünket,hogy milyen jo nekünk,mert a határon kivül vagyunk, nyugodtan meg lehet adni a tiszteletet az óhazának.

Aki meg az óhazában él,ne felejtse el,hogy sokan közülünk nagyon drága tanulopénzt fizettünk meg.Semmit nem tudok mondani ami ingyen volt.
A kerités a mondást megcáfolva abszolut nincs kolbászbol.

:) B)
 
Oldal tetejére