Visszaszólt a magyar kormánynak......................

Visszaszólt a magyar kormánynak a megalázott menekültekről szóló riportja miatt támadott svéd újságíró.

Nagy vihart kavart március első hétvégéjén a svéd Aftonbladet riportja, amely azzal foglalkozott, hogy mi történik a Szerbia felől Magyarországra menekülni próbálókkal,

A svéd lap az Orvosok Határok Nélkül segélyszervezetre és menekültek beszámolóira hivatkozva arról írt, hogy 2016 nyara óta egyre többen térnek vissza a magyar határról kutyaharapásokkal, ütés- és rúgásnyomokkal valamint olyan irritációval, amit paprikaspray okozhatott.




A cikkre reagálva a magyar Belügyminisztérium március 6-án hosszas közleményt adott ki, amelyben

  • tagadták, hogy magyar rendőrök migránsokat bántalmaznának,
  • az Orvosok Határok Nélküliről közölték, hogy Soros Györgyhöz kötődik,
  • és a cikket szerző Staffan Lindberget kioktatták arról, hogy kell felelősen újságot írni.
Most a Medievarlden nevű svéd médiaipari lap megkérdezte a szerzőt, hogy mit szól a magyar kormány reakciójához.

Lindberg elmondta, hogy alapvetően örül annak, hogy ez a téma hirtelen elkezdte érdekelni a magyarokat, és szerinte ez lehet az oka annak, hogy a magyar belügy úgy válaszolt, ahogy. Ugyanakkor szerinte elég furcsa, hogy őt személyében támadják, és eleve nem a rossz hírek hozóját kellene kioktatni, hanem inkább kivizsgálni, hogy pontosan mi történt a sebesült, megharapott menekültekkel.

Lindberg szerint ők csak úgy dolgoztak, ahogy egy újságírónak dolgoznia kell, de a cikk megjelenése óta már értesült arról, hogy Magyarországon bevett gyakorlat, hogy a hivatalok megpróbálják hitelteleníteni a sajtó képviselőit.

Bede Márt

menekult veres.jpg
 
NEMZETELLENES. Hm. De jó szó ez a cikkben. Igazi hangulatkeltő/fokozó. Alkalmas az érzelmek felkorbácsolására, és a logikai gondolkodás kikapcsolására.

Hm, még ismerősnek is tűnik. Mikor is volt ez oly gyakorta használva, mikor is... Megvan! Tudom már! A NYILAS RENDSZERBEN, Szálasi idejében! Amikor a „mélymagyarok” voltak uralmon, és a szittya értékeket akarták uralomra juttatni a nemzetellenesekkel szemben, bizony!

Látom Magyarország valóban jobban teljesít. Sikerült már visszamennie a múltba nagyjából 70 évet. Még egy kis igyekezet és eljut a legsötétebb középkorig...


Mindössze annyit jelent, - mindenféle összehasonlítgatás, tan?könyvből olvasott demagógia nélkül - hogy minden klisében hisz ami külföldi, ugymond nyugatos, de megvet mindent ami hazai. Neki a hazai az csak rosszabb minőségű lehet mint a külhoni.
Semmi mást nem jelent.
 
A Népszabadság volt a legnagyobb példányszámú és olvasott napilap. Különösebb ismeretek nélkül tudható, h a média a hirdetésből él. Ha nem kap állami megrendelést, megfojtják. Innentől a történet ismert. A többi csak maszatolás.

Már bocsi, de amikor még "a legnagyobb példányszámú és olvasott napilap" volt akkor még a XX. században éltünk... :)
 
Igen, de a demokratikus kormanynak a kiegyensulyozott mediak velemenyszabadsag alapveto feltetele elvarasa stb.
ha ez meg tarsul a jogrend alkotmany stb nyirbalassal is egyszercsak arra ebredunk volt nincs demokracia.

Igaz.

De, sajnos, mostanára kialakult egy trend, miszerint a médiá(ka)t agymosásra használják. Pro és kontra!
Nálunk ugye Orrbánc G. Viktokrata demagógiája, hataloméhsége és korrupt bandája uralja,
az USA-ban viszont a libero anarchisták ismerték be nemrég egy elszólás alkalmávak, hogy nem tájékoztatni szándékszanak, hanem megmondani, hogy mit gondoljanak az emberek.

Ezek után csak annak hiszek amit tapasztalok személyesen. A többit egészséges fenntartással.
 
Bocs Ernő, de a mai Mo-n igenis "Parancs,Értettem" a mottó. És mielőtt félreértenéd: NEM AZ A PARANCS, HOGY ÜSD,VÁGD NEM APÁD!!! Hanem az, hogy intézkedj,védj, ne engedd.

-


Ez pontosan így van: 16 év után nehéz az élet napos oldalát látni.

-


Te csak a végkifejletet láttad, az avatást. Elmondanám, hogy rendőreink igen szigorú procedúrákon mennek át:
1. egészségügyi alkalmasság. Itt szó szerint az ember segglyukába is benéznek, akárki nem lehet rendőr. Régebben még az allergiásokat is elutasították.
2. fizikai alkalmasság. Azt hiszem ezt nem kell részleteznem.
3. pszichikai alkalmasság. Több órás teszteket kell kitölteniük, azután elbeszélgetnek a pszichológusokkal.

És ez nem csak a frissen felszerelteknél van így, hanem a régieknél is. Minden évben újra és újra.

Úgyhogy nem elég, ha valaki egy kigyúrt,kopasz állat. Ész és empátia is kell.

Jah, és rendőrnek több éves szakiskola. Komoly vizsgákkal intézkedéstechnikáktól jogi ismeretekig.
 
én megértelek, nekem sem lenne jó megint egy gazdasági csőd ....DE ...sajnos várható
persze a nyomda működik (30%-kal felment a dollár ára) de lehet eljön az idő mikor nem kell a dollár senkinek .....

ez csak egy kis pillanatkép:
http://index.hu/nagykep/2013/03/18/detroit/

Jó cikk amit belinkeltél. Csak a világon semmit nem bizonyít. Igen, vannak szegénynegyedek az USA-ban is. Mint mindenütt. Pláne olyan területen ahol valamiért lerobbant az ipar, elköltözött, akármi.

El tudom képzelni, ha például tegyük fel pár éven belül kitalálnak tartós, nagy kapacitású akkumulátorokat, Detroit újra virágzásnak indul, csak nem autókat hanem elektromos meghajtású helikoptereket gyártanak majd ott.

Aztán azt se feledd, a cikkben az van hogy ott ezeknek a szerencsétlen nyomorultaknak, Amerika páriáinak az átlagos jövedelme kb 15 ezer dollár évente... Van fogalmad róla hogy ez mennyi?! Jelenlegi árfolyamon kb havi 350 ezer forint! És ne hivatkozz drágaságra, én itt élek, tudom hogy az élelmiszerárak semmivel se magasabbak mint Magyarországon, a déligyümölcs meg az elektronikus cuccok pedig még olcsóbbak is. És albérletre se nagyon kell költeniük ha ennyi üres, gazdátlan ház van arra. Szerintem magyarország lakóinak 90%-a bevállalná ezt a hihetetlen nyomort hogy havi mindössze szar 350 ezer forintból tengődjön... Ha nekem csak feleennyi biztosítva lett volna havonta, nem utaztam volna ki Orbanisztánból!

Szóval ha ez az a végtelen nyomor a havi 350 ezer forintos kereset ami szerinted Amerikát elpusztítja majd akkor kívánom hogy mielőb eljusson a Föld minden országa erre a nyomorszintre!
 
Jó, hogy ráugrottál a névre, bármi mást gyakori nevet írhattam volna, mint példát.
Egyszerűen nevetséges az érvelésed, épeszű ember nem is veheti komolyan. Főleg, hogy már nem is egy "menekültről" kiderült utóbb, hogy hamis adatokat adott meg, volt, aki nem is egy országban regisztrált különböző neveken.
-
Ne engem tegyél felelössé ha hülyeségeket irsz. Miért nem irtál más neveket?
Egészen biztos voltak akik hamis nevet adtak meg, de menyi ez százalékban.
Továbbá megjegyzem, hogy arab neveket nehéz fonetikusan leirni.
-
A magyarnevü embereknek permanens problemájuk van a nevükkel külföldön mert rosszul irják. Erröl mindenki regényeket tudna irni. En évekig gyüjtöttem a boritékokat amire rosszul irták a nevemet, partykon aztán elövettem és azon mulattunk.
-


-
 
Némelyik meg transzparenseket és megafont nyomott a migránsok kezébe, és uszította őket.

Senkit nem vertek agyon. De különben vannak országok, ahol viszont simán lelövik az illegálisan beszökni próbálókat.
Remélem, ha felemelik az adódat, az ellen se fogsz tiltakozni.
-
Nem kell bemutatnod, a Berlini fal körül 800 embert löttek le, évente 20-at.
Ragyogo hogy honnan veszed a példaképeidet. ;)
 
Már bocsi, de amikor még "a legnagyobb példányszámú és olvasott napilap" volt akkor még a XX. században éltünk... :)
Úgy gondoltam, érhetően fogalmaztam. Akkor pontosítok. Bezárásának idején -2016. X. 8. (ez már a XXI. század) a Népszabadság volt a legnagyobb példányszámban eladott országos terjesztésű napilap. (kb. 36.500 db)
 
Ugyan már.... Az aki baltával kaszabolta az embereket annak nincs köze a migrációhoz és az aki bozótvágó késsel, annak meg nincs köze a baltáshoz! Ne tessék itt rémhíreket kelteni! Ezek csak szegény pszichésen sérült németek voltak. Csodálkozol, hogy ide jutottak? :eek:

Kedves barátom, tudod hány gyilkosság történt az elmult hetekben No.-ban és magyarországon?
Bizony tudod be mivel egy izzig vérig rasszista vagy ezért csak azokat emeled ki akik nem egy istáloban jöttek veled világra.
-
Szerencsére a Düsseldorfban nem halt meg senki a Kosovobol származo 36 éves schisophren ámokfuto álldozatai közül,
ezzel ellentétben a 19 éves német gyerek aki két embert megölt, (egy 9 éves gyereket késsel) és az internetbe tette az esetet az nem háborit fel téged.
-
Manapság egyáltalán nem meglepö bevándorlot, vagy ilyenek leszármazoit találni a világban.
Amerikának a 60%-a az elmult 200 esztendöben bevándorolt és ezek családjábol származik.
Magyarországon Trianon idejében alig 2 millio magyar élt aztán Horthy gyorsan elintézte, hogy néhány év alatt 10 millio lett, egy egyszerü trükkel, az emberek megváltoztatták a neveiket.
 
Szerintem itt kellene keresni a probléma okát és a megoldást. Mondta itt valaki hogy az a probléma, hogy valaki muszlim? Ha muszlim agysebészek, vagy tervezőmérnökök jönnének nem lenne semmi gond .... Viktor most 20 millió forint támogatást ad annak az orvosnak aki falun vállal praxist.
A probléma, hogy hivatlanul, ellenőrizetlenül, névtelenül illegálisan jönnek és analfabéták .... vagy például a németek erőszakkal akarják betelepíteni azokat akiket átválogattak és nekik nem kell.
-
Sajnos egy probléma Mo.-on ha valaki nem "magyar", szinesbörü, vagy körül van metélve. Az összes nobeldijasunk zsido és mind kegyvesztett ez alatt a kormány alatt, egy sportrendezvényt nem lehet megrendezni mert kitör a rasszizmus
-
A menekültváltság elötti idöben, Szegeden megvertek egy arab sakkmestert. Az ujságok bocsánatot kértek, "azt hittük egy cigány".
Engem nagyon aggaszt ez.
-
Ti az egoizmusotokban elferdititek a valoságot. A menekültek azért jönnek mert segitságre van szükségük nem azért, hogy a kaput Orbán politkát korrigálják.
-
Az integralodás az nem loverseny, az idöbe kerül. Integrálodni nem lehet egyoldaluan.
Magyarország pedig anyira idegengyülölö, hogy az UN elszánta magát hogy komoly intézkedésekkel fog reagálni.
 
Utoljára módosítva:
Úgy gondoltam, érhetően fogalmaztam. Akkor pontosítok. Bezárásának idején -2016. X. 8. (ez már a XXI. század) a Népszabadság volt a legnagyobb példányszámban eladott országos terjesztésű napilap. (kb. 36.500 db)

:)

https://hu.wikipedia.org/wiki/Blikk

"A MATESZ adatai alapján 2010. III. negyedévében 192 ezer példányszámot terjesztettek naponta. 2012 év végén a Blikk olvasótábora 946 ezer fő; (a második helyen az ingyenes Metropol áll 594 ezres, a harmadik helyen pedig a Nemzeti Sport 221 ezres olvasótáborral). 2012 év végén 22 ezer előfizetőjével és a napi vásárlókkal együtt a Blikk naponta átlagosan 156 ezer példányt adott el"
 
vizsgáljuk meg más szemszögből is a problémát ... mennyit kapunk, mennyit fizetünk be és mennyi profitot visznek ki az országból a külföldi cégek. Lehet arra a megállapításra jutunk, hogy csupán vámmentes piacnak kellünk sőt valmelyik kormányfő még azt is hozzátette, hogy szemetet etetnek velünk.

Ja ha valaki penzt tesz be valahova , akkor a profit is az ove. Legyen az kiskereskedelem, vagy autogyar vagy repce olaj, vagy akarmi.
Termelhetsz akarmit ha nem tudod eladni. A komcsi idoben is termeltek a gyarak , buzabol is volt boven csak a rozsdere semmivel nem tudtak kimenni ami eladhato volt. Csepelen is jo dolgokat csinaltak de nyugat-europaba se malmoztak hanem termeltek es fejlesztettek ezerrel , vasarolni se nagyon tudtunk mert az arak a KGS t es a Kozos piac kozott zongorazni nem lehetett a kulonbseget. Az angol gazdasag onmagaba olyan eros hogy tul fogja elni meg a kilepest is mert a volt gyarmat birodalom hatalmas felvevo piacuk es eladhato termekuk van Usaba Canadaba Ausztraliaba es minden fejlett orszagba. Nem is nagyon akarjak hogy megszunjon a jo gazdasagi kapcsolat az Eu ba se.
Szemetet senki nem eszik. Idaig az volt a baj kintrol hoztak be az arut es nem a hazai termeloket hasznaljak, fordult a kocka igen nagy szazalekba a hazai termeloktol vasarolnak. Addig meg nem tudjak bebizonyitani , hogy az aru nem felel meg a szabvanyoknak addig duma az egesz. Coca Colat is otthon toltik es adjak el es nem ameriakbol szallitjak vagy a McDonald se utazik continenseket. A KFT szinte ehetetlen otthon az ittenihez kepest, mutatoba talalsz benne csirke mellet vagy combokat .
 
Azt nem tudom, hogy Kuwaitban mi van, de azt igen, hogy a szíreket és afgánokat Törökország határán lelövik, Szaud-Arábiában pedig a menekültek hajóját nem engedik kikötni és ha újra próbálkoznak akkor rálőnek. Persze ez természetes ez nem ütközik semmiféle emberi jogba, hiszen Szaud-Arábia tölti be az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa (UNHRC) egyik bizottságának elnökségét. Ő csak tudja, nem? Egy kis lefejezés, egy kis lövöldözés a menedékkérők hajójára, oszt irány a bizottságba elnökölni. Érdekes, hogy nem hallottam a Transparency Internationalt siránkozni Szaud - Arábia miatt.

Törökországban 3 millio menekült él táborba. Ez több mind amenyit az 500 millios Europa felvett.
Ha nem tudod mi van Kuwaitban akkor olvas utána. En egy párszor már betettem. A kis emiratok nem tudnak felvenni menekülteket ezért pénzt adnak Sauidi Arabien 2 millio menekült felvétele melett döntött-
-
Magyarország a mai napig nem teljesitette az 1300 menekült befogadására adott igéretét.
 
"Igen segitünk az Afrikai országoknak anyagilag..." ahogy a törököknek is csak tartsák távol a bevándorolni akarókat Európától. Megjegyzem, OVI ezt mondta kezdettől fogva, hogy ott kell segíteni ahol a probléma van, és nem a problémát idehozni, Mutti meg azt mondta akkoriban, hogy jöjjön minden szíriai. De végül leesett a papírhúszas ott is.
"a világ ezen része felzárkozhat, (hol lenne ma Mo. ha nem kapott volna ilyet a kommunizmus után, alatt)" - ott van most is, ugyanis nem kapott Magyarország segélyt. Persze, a németek, amikor tárgyaltunk arról, hogy megnyitnánk a határt a keletnémetek előtt, kérdezték, hogy mennyit kérünk érte, de az akkori vezetés azt mondta, hogy semmit, mert mi nem vagyunk emberkereskedők. Én őket sem szerettem, de ezzel mélyen egyet tudok érteni. Kölcsönt magas kamatra igen, azt kaptunk, és azt fizetgetjük ma is vissza, és ez eléggé megterheli az államkasszát. Az utolsó, adósságot növelő hiteleket éppen Gyurcsány vette fel, ha jól emlékszem. Orbán alatt legfeljebb hitel átütemezés, vagy a régi, rosszabb hitel kiváltása történt új hitellel.
-
Amikor a több mind 800.000 menekült már Europában tartozkodott akkor már nem fogott hosszutávu programm, akkor cselekedni kelett rögtön. Vagy mit gondolsz mi lett volna ha a Németek és az Osztrákok huzták volna fel a keritést?
-
Hogy Mo.-nem kapott nyugati segitséget az nem igaz. Csak nem akarod azt mondani, hogy mindent saját eröböl épitettetek fel az elmult 25 év alatt?
-
Civil szevezetek a cocializmusban is támogatták az országot, a "kilos ruháktol kezdve", minden, az összes egyházi iskola nyugati pénzböl élt, a mai napig karácsony elött megjelennek a perselyek a német üzletekben és kalapoznak a magyaroknak. Az összes használt dolgot magyar güjtögetök szedik össze itt a ha´zak körül....
-
Nem akarok senkit megsérteni vele de ne lebegjetek a felhökbe, igy van ez sajnos.
-
Orbán alatt 600.000 gazdasági menekült hagyta el az országot, ez a lakoság 6%-a, a dolgozok legalább 8%-a.
-
Az átlagéletkor 42 esztendö, ez azt jelenti, hogy a nyugdijasok országa leszünk rövid idön belül.
-
 
Utoljára módosítva:
VAn meg egy orszag ahol a lakossag ennyire ellene lenne mindennek a humanumnak az emberseges elbiralasnak?
500 fo befogadasa ilyen vehemes tiltakozas ...erthetetlen.
Foleg hogy 600ezer magyar kap lehetoseget megkulonboztetes nelkul mas orszagokba.
Hogy egy kormany sumakol alairja megszavaza Brusszelbe es otthon plakat haborut indit a menekultek ellen ez egy dolog, nem erossege az igaz mondas.
De ti akik nagyreszuk talan meg eleteben nem talalkozott menekulttel, nem beszeltetek veluk nem ismeritek az eletet a tortenetet csak annyit hogy huzon el amere akar.
Fogalmatok sincs egy hodalyba elni heteket honapokat sok sok kulonbozo csaladdal ,szokasokkal stb.
Rohelyes az 500 befogadas melle veletlenul se allitjatok a letelepedesi kotveny arulasat ami offshore on keresztul megy milliardos egy ket politikus ebbol, es sorba akadnak fent az utolagos vizsgalat utan a bunozok. Ez mind nem zavar benneteket az a csoro menekult aki az eletet menti arra aztan ra lehet verni mindent.
Az is mellekes a vallasos muszlim nem terrorista mert eluluk menekul, a vallasa nem engedi a buncselekmenyeket es nagyon eltero kultura az igaz de miert nem azzal fogadjatok oket.....hogy
tisztaban vagy hogy mas vallasu orszagba igyekszel?
ahol el kell fogadnod a romai jog alapjait
Tudod-e nincs saira?
Tudod-e a nok egyenjoguak es nem bantalmazhatod?
es stb stb csupan egy brossurat kene a keritesre rakaszgatni es osztogatni mint a frutit mindenkinek.
Akar ala is iratnam veluk ,hogy tisztaba vannak -e ezekkel az uj kihivasokkal amivel egyutt kell elnie ha ebbe az orszagba kivansz elni, el tudod-e fogadni?

Szamunkra akik kint elunk /nagyreszunk/ egyutt elunk a muszlimokkal egyutt jarnak gyerekeink iskolaba , munkahelyeken mindenhol megtalalhato es meg senkinek nem lett baja a muszlem szomszedtol vagy a muszlim kollegatol.
Egyenranguak vagyunk mert emberek vagyunk. MInket is befogadtak , mi is el kell fogadjuk az utanunk jovoket es lenyegtelen honan jon ha menekulnie kellett .
Mert EMBER es segitsegre szorul.
 
Utoljára módosítva:
Ärzte ohne Grenzen: "Ritualisierte Brutalität"
"Es ist eine Art ritualisierte Brutalität an der EU-Außengrenze, die die Menschen davon abhalten soll, einen erneuten Versuch zur Flucht in die EU zu starten", wird der Geschäftsführer von MSF-Belgien, Christopher Stokes, nach einem Besuch in Belgrad zitiert. Die EU-Staats- und -Regierungschefs, die am Donnerstag zu einem Gipfel in Brüssel zusammentreffen, dürften diese Gewalt "nicht weiter ignorieren", sagte er. (dpa)
-
"Ritualizált brutalitás" mondja az orvosok határok nélkül szervezet. "Egyfajta ritualizált brutalitás az EU határain, ami az emberek távoltartását akarja szolgálni, hogy nehogy ujra megprobáljanak visszatérni az EU-ba."
-
Az EU elszánt, hogy egy komoly beszélgetést folytasson a magyar hatoságokkal.
-
A véleményem. Az itteni beszélgetések semmi kétséget nem hagynak afelöl, hogy a magyarországon élök jo része egyoldaluan jo van informálva, sokbol teljesen hiányzik az empathia, képtelenek az embertársaik érdekeit tekintetbe venni...
 
00430045.jpeg
A világ lapjai jelentős teret szenteltek a keddi magyar menekültügyi törvény szigorításának. A mértékadó lapok mindegyike elítélően ír az intézkedésről, még a konzervatív médiumok is.

Le Monde

A francia lap csütörtöki kiadásában teljes oldalt szentelt a témának. „Magyarország az összes migránst be akarja zárni” – írta a lap. A cikk részletesen foglalkozik a szíriai Ahmed H. esetével, akit tíz éves börtönbüntetésre ítéltek 2016. november 13-án. A Le Monde megjegyzi, ő volt azt egyedüli bevándorló, akit az országban első fokon börtönre ítéltek. Eddig. A keddi törvénymódosítás kapcsán ugyanis minden menedékkérőt őrizetbe vesznek. Január 1. óta ugyanakkor csak 345 menekült merte átlépni a magyar határt.

Süddeutsche Zeitung

A német lap csütörtöki kiadásában Stefan Ulrich által jegyzett, „Orbán trójai falova” című cikk megjegyzi: „Egyvalamit el kell ismerni, Orbán Viktor szavait tettek követik”. Korábban ugyanis azt közölte, Magyarországnak „illiberális demokráciává” kell válnia, s jó úton halad efelé. Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor a bevándorlókat a „a terrorizmus trójai falovának” nevezte, egyben azt is sugallta, hogy a menekültek a terrorizmust akarják magyar területre „exportálni”. Ők azonban nem másokat akarnak terrorizálni, hanem oltalmat keresnek – mutat rá a szerző. Azért teszi ezt a magyar kormányfő, hogy félelemben tartsa lakosságát. S ez hatékony is a részéről. Teljesen mellékes számára, hogy megsérti a Genfi Konvenciót.

Lidové Noviny

A jobboldali cseh lap, amely egyébként a milliárdos vállalkozó, Andrej Babis pénzügyminiszter, az ANO párt elnökének tulajdona, tárgyszerű cikkben számolt be a magyarországi történésekről, megvizsgálva, hányan menekültek az országba. A lap szerint Budapest ugyanazt a stratégiát követi, mint Görögország az Égei-tengernél. A prágai újság kitér arra, hogy Budapestet nemzetközi bírálatokkal illették a menekültügyi törvény szigorítása miatt.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

A német lap Nils Muizniekset, az Európa Tanács emberi jogi biztosát idézi csütörtöki kiadásában, aki kijelentette, Magyarország egyértelműen megsérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét azzal, hogy megfosztja szabadságuktól a menekülteket. A bebörtönzés ugyanis csak akkor megengedhető, ha nem létezik ennél enyhébb megoldás.

Bloomberg

A provokatív magyar döntés csak erősíteni fogja a nyugat-európai vezetőket a többsebességes Európára vonatkozó elhatározásukban. Nevezetesen abban, hogy létrehozzanak egy szorosabb Uniót, s hagyják hátra a keleti tagországokat és a nacionalista kormányaikat – írja a Bloomberg.

The Guardian

Régebben az iráni kormánytól tartottam, mert megvolt az eszköze ahhoz, hogy kioltsa az életemet, elszakítson a családomtól vagy elvegye a munkámat. De az összes menekülttársam nevében mondhatom, hogy most a magyar kormánytól félünk – idéz a lap helyszíni riportja egy iráni menekültet.

The New York Times

Orbán menekültellenes retorikája részben színház. Relatíve kevés menekült akar letelepedni Magyarországon. Az elmúlt években a határt átlépők többsége kapuként tekintett Magyarországra, s abban bízott, hogy onnan befogadóbb országokba juthat, például Németországba vagy Hollandiába – írja a The New York Times.

El País

Azokat a menekülteket, akiket nem lehet automatikusan visszaküldeni, őrizetbe veszik a tranzitzónákban. Nem számít, hogy háborús övezetekből jönnek vagy épp gazdasági bevándorlók. A frissen elfogadott intézkedés szembemegy az európai jogszabályokkal. Ezt a nacionalista Orbán – akinek idegengyűlölő, euroszkeptikus retorikája lett a védjegye – nem csupán beismeri, de még büszke is rá – írja az El País.
 
Szita Péter nyugdíjas mérnök, aki Kanadában él le íeja, hogy mi történik azokkal Kanadában, akik illegálisan lépik át az USA felől a határt.

Ő az, akivel ez a riport is készült: http://magyarhirlap.hu/cikk/76282/Quebecben_nem_jon_hazhoz_a_haziorvos
Ebben a cikkben fenn van a fotója is.

"Minden nap mutatják a tévében, hogy az USA-ból a határt illegálisan átlépve érkeznek Kanadába emberek, tízesével, néha többen is. Idáig néhány ezres a nagyságrend évenként. A határátkelőn nem engedik be őket, ezért jönnek a zöldhatáron, mert erre Kanada-USA megegyezés van. A bejövőket egytől egyig letartóztatják, a tévében mutatják, hogy a férfiakat megbilincselik, ugyanis illegálisan lépték át a határt. Ha jelen van a határőr, amikor érkeznek, ami gyakori, mert sok helyet figyelnek kamerával, akkor a határ átlépése előtt a határőr figyelmezteti az érkezőket, hogy le lesznek tartóztatva. Kb. 2 napot, ameddig az irataikat ellenőrzik, be vannak csukva, utána az elbírálásig elengedik őket. Nők és gyerekek is vannak, róluk egy szót sem szól az itteni liberális média, hogy ők hol vannak ez alatt, de gondolom, hogy ugyanott. Itt minden érkezőnek van papírja, különben nem tudtak volna beutazni repülővel az USA-ba. Ezek nem latinók, hanem elsősorban afrikaiak vagy ázsiaiak.

Akiknek nem sikerül tisztázni az irataikat a 2 nap alatt, azok az ellenőrzés teljes ideje alatt börtönben (centre de détention) maradnak."

Tényleg igaza volt Pittinek valamelyik válaszában, hogy mindenkinek a saját portáján kellene söpörgetni. A németeknek Németországban, a svédeknek Svédországban. Azt hiszem mindkét helyen volna mit takarítgatni, mosogatni.
 
A svédeknek is "visszaszóltak".

Szíjjártó Péter nagyjából ezeket mondta a svéd külügyminiszterasszony kritikájára, miszerint az új törvényünk, amivel megállítjuk az illegális bevándorlást nem humánus. Először is emlékeztette arra, amikor a svédek kitoloncolták azt a beteg és értelmi fogyatékos kislányt, akinek nincsenek Magyarországon rokonai ezért Svédországban élő nagynénje kérte, hogy vele maradhasson (úgy, hogy Magyarország is hozzájárult volna a tartási költségekhez.) http://nol.hu/kulfold/kitoloncoljak-a-svedek-az-ertelmi-fogyatekos-magyar-lanyt-1519709


"A svéd külügyminiszter „szemléletbeli különbségről beszél, és igaza van”. Amikor nem is olyan régen egy sérült magyar lánynak kellett volna segíteni, hogy Svédországban tudjon maradni, mert kizárólag ott élnek rokonai, akkor Svédország erre nem látott lehetőséget, ezt a segítséget nem adta meg,

Szíjjártó úgy fogalmazott, a sérült magyar lánynak nem jutott „pokróc” Svédországban, ellentétben az illegális bevándorlókkal. Ez az a képmutató szemlélet, amelyet a magyar kormány nem tud, és nem is akar átvenni – jelentette ki. Hangsúlyozta: a stockholmi kormány természetesen eldöntheti, hogy számára kik a fontosak, de ugyanígy tesz a budapesti kormány is.

A magyar kabinet nem a svéd miniszterelnök és külügyminiszter elvárásainak akar megfelelni, neki a magyar emberek a legfontosabbak, az ő biztonságuk, és nem az, hogy a biztonságos országokból érkező illegális bevándorlók törvénytelen úton bejussanak Magyarországra, és szabadon mozogjanak – mutatott rá Szijjártó Péter. „Ez a mi szemléletünk, ez ilyen egyszerű” – jelentette ki.

A "pokróc" arra vonatkozott, hogy az erkölcsös svédek pokrócot adtak a migránsoknak, mi magyarok meg szögesdrótot,
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,799
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére