Vita, érvelős topic - Ezos dolgok megvitatása

pamutcica

Állandó Tag
Állandó Tag
A pránanadi szanszkrit eredetű összetett szó.

A prána jelentése: abszolút energia, univerzális életerő.

A nadi jelentése: csatorna, folyam, ér, cső.

A pránanadi jelentése: abszolút energia csatorna, univerzális életerő csatorna.

Forrás; http://www.prananadi.hu/
Ez most akkor hazudik?
 
O

oliyboty

Vendég
Hallott már valaki a Deeksha-ról? Van itt a CH-n Deeksha-s? Nekem egy ismerősöm csinálja ezt, én ezt szektának hívom:p, részben azért mert alkalmanként 6500 ft..., én úgy tudtam, hogy nem kérünk pénzt azért, ha valaki tanulni, tudni szeretne. Legalábbis minimális összeget ok, kifizet, de nem alkalmanként amikor deeksha-zik. Amit nem értek ennél, hogy ez miben másabb, mint a reiki, prána, pránanadi? Nos valaki csinálja ezt?

Üdv, OLIkiss
 

maghozó

Állandó Tag
Állandó Tag
Viszont most én is kérdeznék tőletek valamit, amivel nem igazán értek egyet, valahol itt olvastam ezzel kapcsolatban, nem biztos, hogy az Akasha Krónikás topicban, már nem tudom...:rolleyes: Szóval valami olyasmit olvastam, hallottam, hogy maga az Akasha-ban csak nagyon kevesen tudnak olvasni. Nos én ezzel nem értek egyet, bár még a gyakorlati tudást meg kell szerezzem, ez tény és való :D , de én pl. tervezem, hogy 2 éven belül szeretnék benne nemcsak olvasni, hanem lehívni a tudást, azt az infocsomagot, amire nekem szükségem van... Ti erről, hogyan vélekedtek? Csak érdekelne a véleményetek és az, hogy mit miért gondoltok úgy, mert szerintem mindenki tud olvasni benne, akinek már meg van az a fejlettségi szintje, tudása. kiss
Akasha csak név lényegében egy energiamező mi egy bizonyos frekvencián fogható . Az az érzésem azért kapta az Akasah nevet ,hogy a hétköznapi egyszerü embereket összezavarják :D Nem könyv és nem irva van :D kapod az infot érzésként - bevillan mint hologram ,érteni fogod és tudni ,hogy ez a tuti válasz a kérdésedre. Ezt használták régen és most is akok kik hozáférnek . Nyugodság ,meditáció segit tisztán látni .... de ez a simma rutin hétköznapi élettünkbe is segit :D Leelkesedés az ami kell meg jó addag kiváncsiság egy dologra fokuszálva - ez lehet kutatás bármilyen téren ami még éjjel állmodba is lázba hoz . Lénnyegébe a figyelmed az meg a képzelőerő ami a kaput nyitja és ez az ami felyleszthető .
 

maghozó

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyjából egyetértek Istvánnal.

Nem tudom, mi volt az a hely, ahol jártam, de láttam, amint "kiosztják" az elkövetkezendő életeket. Azt is láttam, hogy némelyek nem örültek annak, amit véghez kell vinniük.
Azt sajnos nem tudom megmondani, szabad akaratból mennyit kaptunk, és mennyit tudunk finomítani a "küldetésen".
Csak a figyelmünk irányitása szabad ... ha akarjuk ha nem :D érzelmeink meg hangulatunk .... most ....minndig most képes vagyok befolyásolni a teret amit a gondolatomnak adok ....nyujthatom (gondolatsor) ,behelyetesithetem mással matematikai értelmezés szerint :D és másik teret nővelek ....váltom a frekvenciát .... mérhetően :D
 

oneness1

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

A deeksha szanszkrit szó, jelentése "áldás". Az isteni energia átadása, mely arra szolgál, hogy bizonyos idő elteltével a felébredettség, az Egység állapotát idézze elő. Ez az energia isteni ajándék, az iker avatárok Sri Amma és Sri Bhagavan adománya az emberiségnek.

A deeksha neuro-biologiai változást idéz elő az agyban, mely folyamat befejeződésekor az érzékek felszabadulnak az elme korlátozó, gátló, rendszerező, értelmező hatása alól. Amikor az érzékek felszabadulnak az elme értelmezési folyamata alól, az érzékelés természetes tisztasága megjelenik- melyet spontán örömérzések, belső nyugalom, egység érzése kísér.

A Deeksha mozgalom azért jött létre, hogy végre felébressze az emberben az Istent. 1966-ban, Indiában Sri Bhagavan és Sri Amma indították azzal a céllal, ”hogy az emberiség végre felszabaduljon, felismerje Istent és igazi emberi lénnyé válhasson". A mozgalomhoz a világ minden tájáról csatlakoznak emberek, mára több mint tizenöt millió követőjük van.

A deekshát a deekshaadón keresztül kapod meg, aki kezeit a fejedre helyezi. Ő egy semleges csatorna.

Különböző megtapasztalások lehetségesek-néha erőteljesek,máskor nyugalmasak, van úgy, hogy csak néhány nap elteltével tapasztalod a hatását. Lehetséges, hogy bizsergő érzést tapasztalsz a fejedben, vagy érzékeled az energia áramlását, és az is lehetséges, hogy semmit sem érzel. Akármit is tapasztalsz a deeksha által a felébredés folyamata elindul benned, egy folyamat, amit az isteni áldás irányít a saját természetes állpotod megtapasztalásáért, mely vezethet fokozatos, vagy spontán felébredéshez.

A deeksha nem egy vallás vagy spirituális út, hanem egy mozgalom. Naponta rengeteg ember kap deekshát a világon, függetlenül attól milyen vallású, miben hisz, vagy milyen nemzetiségű.Nem kell megváltoztatni a vallásod, és nem kell egy új gurut találnod, hogy deekshát kaphass.

Több helyen vannak ingyenes programok Budapesten és környékén, ahol kipróbálhatod a deekshát. Próbáld ki, s eldöntöd neked kell-e ez, vagy sem. De úgy, hogy nem tapasztalod meg mi az, ne mondj róla elhamarkodott véleményt. Magam is deekshaadó vagyok, nekem nagyon sokat segített-segít az életemben, és segít a környezetemben élőknek is. A környezetemben csodás gyógyulások, régóta meddő pároknál gyermekáldások következtek be a deeksha hatására. A barátnőm néhány éve még autista kisfia most normál iskolába fog járni, és az orvosok meg ráírták a leletére, hogy meggyógyult a gyerek.

Jó tapasztalást!
 
O

oliyboty

Vendég
Hát nem tudom, nekem olyan szektás ez az egész deeksha... Szerintem totál átmossák az ember agyát, mellesleg iszonyat drága egy alkalom...

Ami pedig nem tetszik benne, az az, hogy azt hiszik magukról, feltalálták megint a spanyol viaszt és ők a nem is tudom kicsodák... Pedig csak a parapszichológiából ragadtak ki egy részt, aztán úgy állítják be, mintha ők lennének a "megváltók".

Van pár ismerősöm, akik deeksha-znak. A deeksha FÜGGŐSÉGET vált ki az emberben, persze búsás ára van a részvételnek...

A deeksha adóban sem hiszek, meg a deeksha-sok fene nagy energiaátadásos technikájukban, hogy csak beavatott csinálhatja a technikát, bla-bla-bla...
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Ismerjük a titkot, avagy hogyan szervezzünk SZEKTÁT!



ateismussecta

unciklopedia
Vallást alapítani meghökkentően egyszerű.
Mindössze pár lépés, és máris vezethetjük nyájunkat, falkánkat, vagy ami jön utánunk.

A követők megtalálása

Egy vallás csak akkor ér valamit, ha vannak követőid.

Szegény népek
Pro: sokan vannak, és nagyon szaporák
Kontra: nincs pénzük, nehéz megkopasztani őket

Elnyomott etnikumok

Vegyük például a kétfejűeket.
Pro: Hálásak, ha valaki vezeti őket.
Kontra: nehéz az áttérítés.

Klinikai esetnek minősülők
Pro: Klinikai esetnek minősülnek.
Kontra: Klinikai esetnek minősülnek.

Vigyázzunk, ez az emberanyag igencsak veszélyes lehet.

Fura izék (Geek, noob)
Pro: már eleve leváltak a társadalom fősodráról.
Kontra: meg kell tanulnunk a saját nyelvüket ahhoz, hogy kommunikálhassunk velük. Ráadásul ki akarja, hogy egy falkányi csudabogár kövesse?!

Keressünk egy trendi nevet vallásunknak!

Semmi sem vonzza jobban a balekokat híveket, mint egy ütős márkanév. A leggyorsabb metódus, ha véletlenszerűen egymás mellé nyomjuk a szótagokat. Például: Koedukációlógia, Kátyúimádati Ősgyűlölekezet, Tagadomalétet Ellenzők Támadói.

A név mellé kell egy versenylóképes szimbólum is. A piacon körbenézve, a statisztikák azt mutatják, hogy az égi objektumok (fekete lyuk, a nap, a csillagok, meg ilyesmik), és a középkori kínzóeszközök. Minden esetben felkeltik a figyelmet.

Alkossuk meg a vallás központi figuráját!

Minden vallásban van egy húzó marketingszemélyiség, egy afféle érinthetetlen Szent Tehén, mint a babilóniaiaknak Nabuizé, a magyar zenevilágnak P.Picuri, vagy a japánoknak Inuyasha.

Célszerű olyan személyt választani, aki már családostul kihalt,
akinek nevében, és akiről szabadon terjeszthetünk bármit. Az elpatkolt kulcsfigura abból a szempontból is előnyös, hogy szabadon kereskedhetünk az úgynevezett ereklyékkel: fogak, hajszálak, síp- és furulyacsontok.

Az Ellenség megtalálása

A futballbajnokság végén többnyire minden karizmatikus vezető szembe találja magát a követők egy-egy szenvedélyes csoportjával, akik élnek-halnak a nagy balhékért. A fogyasztók igényeit ki kell szolgálni, ezért kell egy bűnbak, akin kitombolhatják magukat. A bevált közhelyeket kerüljük, mert egy szokásos ősellenséget választva a hívek könnyen átpártolnak egy másik valláshoz, ahol szintén az az ellenségkép.


Mégis mire jó egy szekta ? az önbizalom helyre állítására....
 

swenson

Állandó Tag
Állandó Tag
Idézet:Balogh Béla Végső valóság

"Egy magasabb energiaszinten létező kozmikus szféra rávetődik a fizikai világra anélkül, hogy zavarnák egymást, ami állandóan körülöttünk van, átjár rajtunk, s mégem érzékeljük.
Amennyiben ön, mint értelmes, gondolkodó lény, el tud képzelni egy egész világot, egy magasabb kozmikus szférát, ami magasabb energiaszinten létezik, akkor ön nem földi létre korlátozott, anyagból véletlenszerűen kialakult lény!
Akkor ön több ennél.....sokkal több...."
(nem én vagyok ilyen okos).

Nos én ebben hiszek. Hiszek, mert láttam/látom. Nem én kértem, kaptam, és hálásan elfogadom. Talán még többet is tanulhatok, majd az univerzum eldönti.

Valaki kérdezte mi a jó és mi a rossz.
Képzeld el, hogy galamb vagy, lelőnek, kalitkába zárnak, hogy bogár vagy, rádtaposnak, hogy virág vagy, s letépnek, hogy néhány perc múlva el is dobjanak.
Ám te ember vagy. Mindig minden emberrel úgy kellene viselkedni, ahogyan én szeretném, hogy velem viselkedjenek. Fajtól, vallástól, színtőt való megkülönböztetés nélkül képesnek kell lenni elfogadni a másik érző embert.S ez vonatkozik minden élőlényre, hisz a galamb, a virág, a bogár is érző lény. Talán már aki feltette a kérdést, kapiskálja, hogy mi a jó, s mi nem az.

S hogy mi a szeretet? (még ma is megdöbbent, ha valaki megkérdezi)
Egy egyszerű példa:
Hazaindulsz a munkából, a kutyád több ember lépésétől is meg tudja különböztetni a tiédet, ugrál, körbe-körbe forog, ugat, ágaskodik a kapuban. S mikor belépsz nem érdelki milyen ruha van rajtad, hoztál-e neki valamit, gazdag vagy-e vagy szegény, egyszerűen boldog. Miattad. Érted. S ha téged sem érdekel, hogy elszakítja a harisnyádat, összesározza az öltönyödet, hanem lehajolsz, megsimogatot a buksiját, a pocakját, és ő majd kibújik örömében a bőréből, hát ez a feltétel nélküli szeretet. Tudsz-e így szeretni?
Szeretettel: Swen
 

mackoma

Új tag
Hát nem tudom, nekem olyan szektás ez az egész deeksha... Szerintem totál átmossák az ember agyát, mellesleg iszonyat drága egy alkalom...

Ami pedig nem tetszik benne, az az, hogy azt hiszik magukról, feltalálták megint a spanyol viaszt és ők a nem is tudom kicsodák... Pedig csak a parapszichológiából ragadtak ki egy részt, aztán úgy állítják be, mintha ők lennének a "megváltók".

Van pár ismerősöm, akik deeksha-znak. A deeksha FÜGGŐSÉGET vált ki az emberben, persze búsás ára van a részvételnek...

A deeksha adóban sem hiszek, meg a deeksha-sok fene nagy energiaátadásos technikájukban, hogy csak beavatott csinálhatja a technikát, bla-bla-bla...


Senki semmien energiaert nem vehet el penzt, nem szedhet adot, mivel minden energia ami korulvesz es nem valakinek a tulajdona.
Ossze lehet suriteni, gyujteni es tovabb lehet adni de az meg nem azt jelenti h a sajatunk.
 

sbz

Állandó Tag
Állandó Tag
Hűha! Én 10 évvel ezelőttig semmilyen hasonló dologban nem hittem... míg nem egyik ismerősöm megmasszírozta a talpam, s olyan dolgokat tapogatott ki rólam, amit soha senkinek nem mondtam el! Azóta vonzanak jobban ezek a dolgok... Az utóbbi 2 évben pedig különösen!
A Deeksha-adásnak a háttérfilozófiájával én nem foglalkoztam, de többször kipróbáltam a meditációt, s az alatt a 3 óra alatt, teljesen átalakultam... Különben meg persze, hogy a jónak, a belső jó állapotnak függőjévé válik az ember!!! S a jó érzésért persze, hogy hajlandó fizetni az ember! Ezt egy wellness-centrumban, egy fittnesz teremben, az orvosnál teljesen természetesnek vesszük! Akkor egy ilyen típusú segítőnél, meg miért nem?! Én csak alany szoktam lenni, nem művelő, de szerintem teljesen normális, ha valaki a szolgáltatásaiból meg is akar élni!
Amúgy a meditációk, a belső énünkkel való kapcsolatunk megtapasztalása nekem a 2. terhességem során nyújtott nagyon sokat, a kismama jógás meditáció révén... Én szinte csak ennek köszönhetem, hogy természetesen, fájdalomcsillapítás nélkül szülhettem úgy, hogy megtapasztalhattam a spirituális szülést! S minden úgy ment, ahogy én azt meditatív állapotban, a pocaklakó kisbabámmal megbeszéltem... Volt egy pillanat, amikor majdnem ismét császárra került sor, akkor is a meditációhoz fordultam, s egy "vonzás törvényés" technikával kombináltan túljutottunk azon a nehézségen!
Szóval meg kell ezt az egészet tapasztalni! S engedni kell a megtapasztalást! Én reálos vagyok, nekem is kell a tudományos okoskodás... de hát ezt már oly' sokan megtették! Mindjárt ott is van Einstein a kvantum fizikával! Szóval ha valaki azt megért, megérti az egész univerzumot a maga energetikus rendszerével! Szóval csak hajrá! Utána meg jöhet a megtapasztalás!
 

Mistake

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezekbe a hozzászólásokba beleolvasva, vagy az ezotéria sok nekem, vagy én vagyok sok(k) az ezotériának. Bár mindig mondják, hogy kétkedőkre is szükség van egy rendszerben.:)
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
ezotéria :) azért ezoterikus mert nem ismerjük a saját pszichénket - hitrendszerünket

a hitrendszerünk több sávban működik vannak amit anno pl a mesékből szedünk össze ezek nagy vonalakban az együttélést segítő erkölcsi hitek ettől működnek ma az angyalos áldásos módszerek... jó elnyeri jutalmát...


hitrendszerünk részei:
az én hitek
a testre, egészségre, képességre, szokásokra, stb vonatkoztatott hitek ezeket a gyermekkori tapasztalással lett megalapozva és nem kérdőjeleztük meg azóta....
alapvetően a szülök segítségével létrehozott én azonosulás
(valaki azt mondta te ilyen vs olyan vagy)

a valahova tartozás hitei -elfogadott önbeteljesítő jóslatok


családi hitek
ezeket szállóigeként kapjuk ...
a mi családunk ... nálunk (szintén nem ellenőrzött )

társadalmi hitek
boldogulásról és lehetőségekről szólnak

ország hitek
ezt gondolom mindenki érti ... pl úgy kezdődik mi magyarok....

kor .. hitek
azok amiknek ma már ... a kezdetük

összességében a hitek akkor lépnek működésbe ha úgy érezzük nincs elegendő információnk...
nagyon érdemes megismerni hiteinket és megnézni mikor dolgozik értünk és mikor ellenünk!
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
hitendszerük azok a sémák - keretek amik mentén az egónk és a pszihénk egyben tartja az énképünket

pszihénk az érzelmi oldalrol vigyáz
ahogyan ha valaki "tulságosan "boldog elszomoritja...

hiteink meg gondolati oldalrol öriznek
én nem szoktam elesni a jégen

érzelmek terén az az pszihésen érzelem
"adagokkal" azonositjuk magunkat van saját szomoruság és boldogság adagunk...
tehát amikor valaki ezoterikus gyakorlatokba kezd ott végül ugyanazt találja mint az életben mert az énkép mindig koorigálódik a két örzö segitségével... öket kell elöször -átirni -megyözni
 

Parr

Állandó Tag
Állandó Tag
Olvastátok már Jane Roberts Seth sorozatát?
szerinte elég ha az emberi lélek 3 szor szuletik újjá a foldon,de ez ritkaság.
Mindig belekeveredunk valami bonyodalmakba, aztán idookozben meghalunk, és várunk a kovetkezoo eletunkre hogy befelyezzuk az elozoot.
aztán mikor már ott vagyunk megint találunk valamit ami vissza tart és így rivalizálunk.
a foobb dolgok amelyek visszatartanak a fájdalom, gyulolet, megmagyarázni vágyás bizonyítási kényszer...
pont ugy mint a valoos életunkben.- na meg talán a félelem.
Ez a harmadik dimenzio, de vár a negyedik.
 
Oldal tetejére