Wall Street Journal: Merkel épphogy megúszta

  • Financial Times: előbb-utóbb talán a legvadabb populisták is magukhoz térnek, mert nekik sem jó, ha összeomlik az unió;
  • Orbán jókor megy Berlinbe, mert Merkel meggyengült és így könnyebben rá lehet venni bizonyos engedményekre;
  • Lefelé tartanak a közép-európai gazdaságok és az uniós pénzek megvonása csak rontana a helyzetükön.
Wall Street Journal

wsj_logo_jo.jpg


A német kancellár és a belügyminiszter megállapodása elhárította veszélyt, amely bukással fenyegette a koalíciót, azaz a súlyos válság széléről táncoltak vissza. A feltétel az volt, hogy megszigorítják a bevándorlási szabályokat, tehát a bajor-osztrák határ közelében, zárt táborokban őrzik majd a menedékkérőket, amíg el nem dől, hogy azok nem regisztráltak-e korábban már egy másik EU-országban. Viszont a dráma és a végletekig kiélezett belpolitikai helyzet kétségeket ébresztett afelől, meddig maradhat fenn a konzervatív pártok immár hetvenéves szövetsége. Egyben a kancelláron sebeket ejtett legfontosabb szövetségese. Azt még nem tudni, a szociáldemokraták miként állnak hozzá a kompromisszumhoz. Az sem világos továbbá, mennyire partner Olaszország az elutasított migránsok visszavételéhez. Ám az egyezség igazolja Merkel túlélő képességét, habár a tekintélye erősen megingott az utóbbi években.

A kormányfő nagy árat fizet a béke helyreállításáért, hiszen szinte teljesen feladta a nyitott kapuk politikáját. De továbbra is ő a legnépszerűbb német politikus, 54% szeretné, ha miniszterelnök maradna. Ám az incidens éles ellentéteket tárt fel az uniópártokon belül. Megmutatta azt is, hogy Németország lett a fő hadszíntér a Merkel vezette liberális, a nemzetközi összefogást támogató erők, illetve a bevándorlás ellenes populisták között. Utóbbiak mozgalma sorra söpri félre a hagyományos pártokat Európában. A migrációs válság félelmet és haragot keltett, azon kívül nagyot lendített a nacionalista pártokon Magyarországon, Ausztriában, Olaszországban és másutt.



NZZ

nzz.jpg


A lap szerint a Merkel-Seehofer-megállapodás a német menedékpolitika fokozatos keményedését igazolja vissza, de egyáltalán nem biztos, hogy beválik. Az biztos, hogy a bezárkózás irányába mutat, hiszen az érkezőket becsukják, illetve visszautasítják. De nem azonnal fordítják őket vissza, ahogyan azt a belügyminiszter eredetileg követelte, csak ha bebizonyosodik, hogy más uniós tagállamban már nyilvántartásba vették őket. Viszont az még cseppet sem bizonyos, hogy Ausztria visszaveszi ezeket az embereket. De Berlin célja az, hogy a migránsok maradjanak ott, ahol először léptek az EU területére és ne álljanak tovább Németország felé. Ám emiatt csak tovább nő az elégedetlenség főleg az olaszoknál. Ellentételként a múlt heti uniós csúcson a külső határok hatékonyabb védelmét ajánlották fel nekik, illetve gyűjtőtáborokat kívánnak létesíteni a földrészen kívül. Ugyanakkor a németekre visszatérve, egyáltalán nem biztos, hogy ezután napokon belül döntést lehet hozni a kérelmezők ügyében.



Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg


Merkel nemzetközi megítéléséről szólva a lap rámutat, hogy Orbán Viktort nem éppen a kancellár szívbéli jó barátjaként tartják számon, ellenben arról ismeretes, hogy amit akar, azt keresztül is viszi. Ők ketten holnapután Berlinben leülnek egymással, de a magyar fél a berlini belpolitikai felfordulás ellenére sem lát semmi okot arra, hogy lemondja az utat. Kovács Zoltán kijelentette, hogy nyilvánvalóan sok megvitatnivaló. A migrációs politikában a magyar politikus mindig is szívesen lépett fel, mint a német fél ellenpontja. Seehofer és a CSU pedig nem győzte ezért ünnepelni. Orbán a brüsszeli uniós csúcs után is eláztatta partnerét, amikor tagadta, hogy megállapodtak volna a menedékkérők gyorsított visszatoloncolásában. Még csak nem is félreértést emlegetett. Azt mondta: aki a magyar álláspontot ismeri, az tudja, hogy itt nemigen van miről beszélni.



Die Welt

die_welt.jpg


1. Az egyik legtekintélyesebb német elemző intézet kimutatta, hogy a közös EU-menedékpolitika sokkal hatékonyabb, mintha a tagállamok egyedül próbálkoznak. Az Európai Gazdaságkutató Központ (ZEW) tanulmánya a költségek és az előnyök egybevetése alapján jutott erre a következtetésre. Mint írja, a terhek közé tartozik az is, hogy választók közül sokan erős fenntartással viseltetnek a bevándorlással szemben. A pozitívumok között említi ugyanakkor, hogy a befogadás a kontinens külpolitikai érdekeit szolgálja, hiszen elősegíti a helyzet stabilizálódását pl. Jordániában és Libanonban, amely reménytelenül küszködik az áradattal. Az is kedvező, hogy a segítségnyújtás összhangban áll az erkölcsi értékekkel, a keresztény hagyományokkal. Márpedig akik ezt a meggyőződést vallják, azok nagyon is helyeslik, hogy emberek ne haljanak meg a szír polgárháborúban, vagy ne vesszenek oda a Földközi-tengeren.

A gond ott van, hogy a költségek az egyes államoknál jelentkeznek, a haszon viszont az egész unió szintjén csapódik le. Ha a Közel-Keleten sikerül megszilárdítani a viszonyokat, az egyformán jó a bezárkózó Magyarországnak, illetve a nyitott Svédországnak. És ha sikerül megmenteni egy emberéletet, az legalább annyira kedvező a lengyel katolikusoknak, mint a német ateistáknak. Persze itt felmerül a potyautas-probléma, vagyis hogy egyes kormányok a határok lezárásával próbálják a többiekre áthárítani a terheket. Ám 2015 óta éppen ez a láncreakció jellemzi a nemzeti menedékpolitikákat. Az eredmény azonban siralmas és árt az összes tagállam érdekeinek. Ebből következik, hogy Németországnaknak a saját érdekei miatt kell szorgalmaznia az európai megoldást, annál is inkább, mert egyre kevesebb menekült jön, és ez lényegesen lenyomja a kiadásokat. Egyáltalán nem válna javára, ha hirtelen áttérne a nemzeti külön útra.



2. Az újság szerint a múlt héten derült égből villámcsapásként érte a német kancellárt, hogy Budapest, Varsó és Prága cáfolta a hírt, miszerint megállapodást kötött volna a német kormánnyal a menekültek visszafogadásáról. A három ország egészen másként értelmezte a csúcskonferencia eredményeit, mint Berlin, de bejelentésük igencsak kellemetlenül érintette Merkelt a Seehoferral küszöbön álló tárgyalások előtt. Úgy nézett ki, mint aki csaló, vagy mint aki lelepleződött. A hármak azonban aligha akarták a miniszterelnök fejét venni, mert egyre nagyobb a félelem Európában, hogy mi lesz, ha megbukik a német vezetés. Keleten azt is pontosan tudják, hogy sokba kerülne nekik, ha Berlinben egy kevésbé EU-barát vezetés jutna hatalomra. Arról nem beszélve, hogy Merkel meggyengült hazai pozíciói folytán aki valamit el akar érni nála, az most jó eséllyel próbálkozik.

Hogy mégis nyilvánosan tagadták az állítását, abban az is közrejátszhatott, hogy a kancellár nem volt elég diplomatikus. Tanácsosabb lett volna a három államot kihagyni azok közül, amelyekről közölték, hogy elvi egyetértés született velük a visszatoloncolási megállapodás megkötéséről. Azok ugyanis nem értettek egyet a berlini értelmezéssel, ám Merkel mindenképpen hangsúlyozni igyekezett a tanácskozás sikerét, ezért túl messzire szaladt. A három partner ugyanis odahaza mindenképpen azt akarta eladni, hogy csakis önkéntes alapon vesz vissza migránsokat. Azaz ünnepelni kívánta a kötelező kvóták végét. Ezt a sikert pedig nem kisebbítheti semmi, így az sem, hogy német földről visszaküldött menedékkérők érkeznek hozzájuk.



FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg


A berlini magyar nagykövet visszautasítja a német zöldek vezetőjének véleményét, miszerint Magyarországnak három éve, a menekültválság tetőpontján regisztrálnia kellett volna a menedékkérőket, amibe beletartozott volna, hogy megfelelően ellássa őket. Annalena Baerbock írására válaszul Györkös Péter azt hangsúlyozza, hogy a magyar hatóságok mindent elkövettek a schengeni és dublini előírások betartására. Mint kifejti, az EU is elismerte, hogy azokban a hetekben jó 177 ezer migráns adatait vették fel. (Miközben 400 ezren vonultak át az országon – a szerk. megj.) A diplomata arra is kitér, hogy a csaknem 180 ezer ember 99 %-a Görögországon át érkezett, azaz az eljárást ott kellett volna lefolytatni az ügyükben. Egyben tagadja, hogy a magyar menekülttáborokban nem gondoskodtak volna róluk kielégítően. Csak éppen a legtöbben nem voltak hajlandó bemenni a kijelölt szállásokra, mert igyekeztek mielőbb eljutni Németországba. Györkös végül azt hangsúlyozza, hogy a magyar kormány akkor is védte és azóta is védi Európa külső határait, ezért mondta azt Orbán Viktor, hogy ő a földrész végvári kapitánya.



FT

financial_times.jpg


Az amerikai elnök kifejezetten ellenséges az unióval szemben, de ez még jól jöhet az EU egységének, mert ráébresztheti populisták a tagság előnyeire, illetve arra, hogy mekkora kockázatokat von maga után, ha felbomlik a szervezet. Így ítéli meg a kilátásokat a kommentár, amely a helyzet érzékeltetésére idézi Macron, Merkel, illetve Juncker véleményét, miszerint Európát megfertőzte a populista lepra, a földrész jövője teljesen bizonytalan, valamint hogy egyre nagyobbak a repedések. Nem kérdéses, hogy a belső nyomás mind inkább nő, miután nacionalista erők vannak hatalmon Rómában, Varsóban, Budapesten, Bécsben és Ljubljanában, ezért egyre nehezebb kompromisszumra jutni. Szinte biztos, hogy folytatódik a vita a migrációról, az euróövezet megújításáról valamint a következő közös költségvetésről. Trump miatt fokozódik a külső nyomás is.

De lehet, hogy éppen az elnök döbbenti rá a 28-kat arra, mennyire fontos, hogy közösen védjék meg az európai értékeket. Hiszen az látnivaló, hogy Amerika az „oszd meg és uralkodj” elvére épít. És a készülő kereskedelmi háborúban különösen fontos az összefogás. Ez már akkor is kiderült, amikor a brit kormány megpróbálta kimazsolázni az előnyöket a kilépési tárgyalások során és ezt a többiek együttesen verték vissza. A jövő évi EP-választások igen kritikusnak ígérkeznek, a barbárok a kapun belül lesznek. Merkel és Macron is utalt rá, hogy akár szét is eshet az EU. Ha pl. nem működik a migránsügyben kötött megállapodás, a tagok mind inkább egyoldalú lépésekhez folyamodnak, így belső határellenőrzés visszaállításával. Ám a többi közt az eurózóna bedőlésének veszélye jelentős gát a populisták radikalizmusa számára. Ezért nagyon is elképzelhető, hogy a populisták hasonló változáson mennek át, mint Ciprasz görög miniszterelnök, aki egészen megszelídült.



FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg


A legfrissebb bécsi elemzés szerint ha az EU a következő pénzügyi időszakban valóban megvonja a támogatások egy részét az új tagállamoktól, az lefékezi a növekedést a szervezet keleti felében. Jelenleg még jó a helyzet, ezért is tudnak olyan öntudatosan fellépni ezek a kormányok a migráció kapcsán. Csakhogy már látszik, hogy a jó idők lassanként véget érnek. Megtörik a fogyasztás és a kivitel lendülete, egyre nagyobb a munkaerőhiány, miközben kevesebb pénz jön Brüsszelből. A Nemzetközi Gazdasági Összehasonlítások Intézete úgy gondolja, hogy a térség már túljutott a csúcsponton. A külföldi befektetők számára a jövőt illetően kedvezőtlenek a várhatóan emelkedő kamatok és nekik sem jó, ha az unió visszafogja a felzárkózási alapokat. Ha a segítséget a jövőben valóban hozzákötik a jogállamisághoz, az elsősorban a Visegrádi Csoportot sújtja. És bár egyes országok nem győzik szidni Brüsszelt, a beruházásaik nagyon is függnek a közösségi támogatásoktól. Orbán Viktor Magyarországán az EU finanszírozza az állami fejlesztések több mint felét. Ám ezek az utalások 2021-től a jelenlegi 3,3 % helyett a magyar GDP-nek előreláthatólag csupán a 2,1 %-át teszik majd ki.

Spiegel

der_spiegel.jpg


A magyar kormány a civileket zaklatja, és aki a menekülteknek segít, az mostantól kezdve bajba kerül. Az érintettek azt mondják, ami történik, az nagyban emlékeztet a 30-as évekre. A Fidelitas már hetek óta matricákkal ragasztja tele a számára nem kedves NGO-k irodáinak bejáratát, a felirat: Ez a szervezet a bevándorlást támogatja. Már sorra került az Amnesty International, a Menedék, legutóbb pedig a Helsinki Bizottság. Ott az Fidesz ifjúsági mozgalmának egyik aktivistája kifejtette, hogy a csoport a Soros-hálózat tagjaként a bevándorlók földjévé akarja tenni Európát, illetve Magyarországot, ám ők ezt nem engedik. Ez a megfélemlítés legújabb formája. Az Országgyűlés a múlt héten hagyta jóvá a Stop, Sorost. Pardavi Márta a Helsinki Bizottságtól azt mondja, lehet, hogy hatalom a kampány örve alatt még jobban át akarja alakítani az államot. Kováts András a Menedék képviseletében úgy gondolja, hogy a kormány tartósítani akarja a hadiállapotot, a viszályokat.



FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg


A kommentár teljesen egyértelműnek tartja, hogy a bírák nyugdíjkorhatárának csökkentésével a lengyel kormány ugyanazt akarja elérni, mint pár éve Magyarország: megszabadulni a tapasztaltabb és függetlenebb bíráktól. Ily módon pedig kikapcsolni a legfontosabb, még működő ellenőrző mechanizmust. Hogy azután a magyar fél vesztett az ügyben az Európai Bíróság előtt, azt Orbán Viktor könnyű szívvel elviselte, hiszen addigra kész helyzetet teremtett az igazságszolgáltatásban. Lehet, hogy Varsó is hasonló taktikát követ a Bizottsággal szemben. Viszont hiábavalók voltak a korábbi békülékeny lengyel hangok, az újabb ütközés folytán még az is megkérdőjelezhető, hogy a PiS egyáltalán be akarja-e tartani az európai játékszabályokat. Ez újabb rossz hír mindazoknak, akik fontosnak gondolják a közös Európa jövőjét.

Die Welt

die_welt.jpg


Európa élesen bírálja a magyar és a lengyel kormányt a jogállam megsértése miatt, ám eközben Románia szinte észrevétlenül próbálja meggyengíteni az igazságszolgáltatást. A tudósítás felidézi, hogy a múlt héten 12 nyugati nagykövet levélben szólította fel a kabinetet: hagyja békén a jogrendszert, ne akarja azt kiforgatni a sarkaiból. Főként azzal van bajuk, hogy a jövőben a nyomozás csupán egy évig tarthatna a bűnügyekben, azon kívül a telefonbeszélgetéseket nemigen szabadna lehallgatni. Ily módon azonnal le kellene zárni csaknem 5 ezer dossziét, főleg olyan esetekben, amelyekben korrupció, illetve szervezett bűnözés gyanúja merült fel. Pedig ilyen tekintetben az ország az eltelt években példaképül szolgált nemcsak volt keleti tömb, hanem az egész földrész számára. Egy sor gyakorló, illetve volt miniszter és államtitkár került börtönbe. Nem véletlen, hogy sok politikus az illetékes ügyészség vezetőjének a fejét követeli. Ám Codruta Kövesit csakis az államfő válthatja le, ő azonban erre nem kapható. Noha a Legfelsőbb Bíróság szerint nem mérlegelhet a menesztés ügyében.

Szelestey Lajos

upload_2018-7-6_5-21-9.jpeg
 
a magyar TV csatornák élőben közvetítették a találkozó utáni közös sajtótájékoztatót



... lehet, hogy még vannak akik nem látják be, hogy az idő a magyar miniszterelnököt igazolja.
 
Utoljára módosítva:

  • Orbán jókor megy Berlinbe, mert Merkel meggyengült és így könnyebben rá lehet venni bizonyos engedményekre;
Ezzel a megfogalmazással csak az a probléma, hogy nem Orbán kérte a látogatást, hanem Merkel kezdeményezte, ő hívta meg Orbánt.
Ki tudnék még emelni jónéhány hasonlóan hamis mondatot. Ennyit arról, hogy melyik média a lakáj.
 
Ezzel a megfogalmazással csak az a probléma, hogy nem Orbán kérte a látogatást, hanem Merkel kezdeményezte, ő hívta meg Orbánt.
Ki tudnék még emelni jónéhány hasonlóan hamis mondatot. Ennyit arról, hogy melyik média a lakáj.

Orban mondhatott volna nemet
Söt beindithatna egy Huxitot

Orban allitolag " megmentette" Nemetorszagot a menekültektöl

Hol vannak a menekültek akiktöl meglettünk mentve? :rohog:

Allitolag 8000 hatarör vedi a magyar hatart. Kitöl?

Tudtad kedves Jaszladany?
Magyarorszag nem hataros Nemetorszaggal

Ha valaki valakit megmentett akkor Merkel mentette meg Magyarorszagot
Ti lemészároltátok volna a menekülteket a keletiben. Semmi kétség.

Mi a hála? Orban kezet akar csokolni Merkelnek. :)
 
Utoljára módosítva:
a magyar TV csatornák élőben közvetítették a találkozó utáni közös sajtótájékoztatót



... lehet, hogy még vannak akik nem látják be, hogy az idő a magyar miniszterelnököt igazolja.


Figyelj mar oda baratom miröl van sz.

Arrol hogy a nyugati nacionalista jobboldali partok beakarnak tenni Orbannak, azt akarjak, hogy vegyetek vissza a menekülteket. :(

Erröl szol a törtenet semmi masrol.

Ha mindenki Orbant utanozná mar reg haboru lenne.
 
a magyar TV csatornák élőben közvetítették a találkozó utáni közös sajtótájékoztatót



... lehet, hogy még vannak akik nem látják be, hogy az idő a magyar miniszterelnököt igazolja.


Persze hogy őt igazolja az idő - a kérdés csak az milyen időtartamban... Mert tudod, az idő mindig, minden országban a diktátorokat igazolta... RÖVID TÁVON.

Mert rövid távon mindig az erő és a bunkóság győz. Hosszabb távon már azért ez szerencsére nem annyira általános szabály...
 
Figyelj mar oda baratom miröl van sz.

Arrol hogy a nyugati nacionalista jobboldali partok beakarnak tenni Orbannak, azt akarjak, hogy vegyetek vissza a menekülteket. :(

Erröl szol a törtenet semmi masrol.

Ha mindenki Orbant utanozná mar reg haboru lenne.

Nagyon rosszul értelmezed a látottakat, pedig világos hogy a migrációs kérdésekben nagyot tévedett Merkel. Három évet késtek a zárt táborokkal ... eddig azzal ámították magukat, hogy milyen jó az illegális migráció, a népességfogyást afrikaiakkal akarták megoldani, ez vot a német kormány véleménye: "a muszlimok gazdagabbá teszik a mi nyíltságunkat és sokszínűségünket. (…) Nézzék a németországi törökök harmadik generációját – különösen a nőket. Ebben hatalmas lehetőség rejlik az újításra.”
...viszont már kezdenek érződni a hatások, most már szabadulnának az afrikaiaktól.

jól értem a németek menekülteket toloncolnak ki és ezeket küldenék Magyarországra?
 
Utoljára módosítva:
Ember, nekem is épp ez jutott az eszembe!!!!
Egyet értünk

- Férfi aki kezet akar csókolni a "schmieriger Schleimer" kategóriában tartozik.
- Nehéz egy embert egy habitus elképzelnem akinél ez "cool" lenne
- Orbán ezt nem egy "gag-nek" szánta, ez egy alfa-állat gesztusa a nők felett.
- A kézcsók Orbán variánsa soha nem volt szokásos a hölgyek üdvözlésénél
- A nő, ha akarta, nyújtotta oda a kezét a férfinek kézcsokra de nem ahogy Orbán teszi
- Orbán mind egy állat ráveti magát Merkel kezére,
- Ez undorító, megalázó a nő számára
- Pontosan ez Orbán célja.
- Ez nyilvánosság előtti megerőszakolás, igazolja bármelyik pszichológus.
- A feleségem úgy kikelt magából, hogy ö egy azonnali pofont ajánlana a Merkel helyében
 
Azt hittem a szűklátókörűségüket itt egyesek már nem tudják überelni, de ismét tévedtem...
Az elmúlt kétezer évben egyértelműen nem történt abban változás, hogy a pénz kormányozza a világot. Még egyszerűbben a gazdaság, egészen pontosan a gazdasági érdek határozza meg a politikát. A cui bono, cui prodest , kinek jó, kinek az érdeke mentén. Merkel, Macron, Kurz plusz levegőt sem vehet, ha azt nem engedik meg azok, akik Őket pozícióba helyezték és hagyják. Könnyebb helyzetben vannak pl. Trump, Berlusconi akik saját vagyonuk árnyékából tágabb határokat élveznek a döntési pályán... Orbán Viktor is ezt ismerte fel mikor strómanjai és "barátai" segítségével, nevén megpróbált milliárdossá válni, ami sikerült is Neki, csak azt hagyta figyelmen kívül, hogy csak a működő tőke biztosít gazdasági hatalmat, s ezzel együtt politikai hatalmat is. Hiába volt az igyekezet, hogy a nemzet gázszerelője válogatás nélkül bekebelezhessen mindent , sőt most a Simicska érdekeltségek is az Orbán vagyonhoz kerülnek...
De sajnálatosan ezzel nem hogy közelebb kerülne az elérni kívánt világelithez, hanem egyre inkább távolodik, mert bizony van szaga a pénznek, s errefelé egyre illatosabb a levegő.. A valódi politikai tőkét a megbízhatóság, a kiszámíthatóság jelenti. S ha már itt errefelé is ahogy a kormány is azt állítja keresztényeknek méltóztatnak vallani magukat nem ártana, ha aszerint is nyilvánulnának meg.. Mint Jakab Apostol írta." A tanítást váltsátok tettekre ne csak hallgassátok, mert különben magatokat csaljátok meg. Ha ugyanis valaki csak hallgatja a tanítást, nem követi, hasonlít ahhoz az emberhez aki a természettől kapott arcát tükörben nézegeti. Megnézi, milyen volt odébb megy és nyomban elfelejti...." De elfelejtik azt is, hogy a kereszténység alapja az Újszövetség... mint St. Tamás a Summa Theologiae-ban írja. " .. az új törvény az Újszövetség törvénye.Ámde az Újszövetség törvénye a szívbe lett adva(Jer 31,31). Tehát az új törvény belénk adott törvény. Tehát elsődlegesen belénk adott, csak másodlagosan írott törvény..." S a Lajtán onnan nem kamu keresztények vannak, akiknek ha az érdeke azt kívánja keresztények, ha másra cuppannak, akkor pedig akármi mások. Meg kell tehát nézni, hogy nem történhet meg semmikép , hogy Európa többsége, mert mindenütt kisebbségben vannak az Orbánt sztárolók,de sok esetben csak egyszerűen a saját gesztenyéjüket vele kikaparók, az Orbán Viktor által képviselt irányt valósítsa meg, de egyáltalán komolyan fontolóra vegye. Ott voltak a francia választások , vagy akár az osztrák választás azonnal, kisebbségbe került a szélsőség amint nagyobb szeletet szeretett volna magának a tortából. De Németországban is Seehofernek be kellett látni, csak az AfD nyer a koalició gyengítésével. Anglia biztos nem tudja átvinni a norvégokéhoz hasonló kereskedelmi megállapodás tervezetét, ami a legelőnyösebb lenne számára(úgy is 7%os gazdasági visszaesést könyvelhet el), s nagyon úgy tűnik visszalépnének..
Szóval teljesen reménytelen, hogy mindenki saját megoldása szerint oldja meg a helyzetet, mert mindenképp a szomszédai kárára teszi.. Et megelőlegezendően összefog néhány jelentős gazdaság, s keresztül viszi a saját egyeztetett álláspontját s a többiek kénytelenek lesznek lenyelni.. Ezért célszerűbb a megegyezés , de a magyar gazdaság észrevétlen Európában, így Orbán királysága csak egy iciri piciri királyság, ahol ha a propaganda pénzeket a gazdaságba tennék talán lenne esélye, hogy ne bukott politikusként emlékezzenek meg Róla...
Egyébként a Summa Theologiae a migránsokkal is foglalkozik, nem is értem a a konzervatív kereszténydemokrata kormány miért nem aszerint cselekszik, együtt a Tízparancsolattal, meg a Hegyibeszéddel, csak az lehet a baj a Bibliában még a Noah előtti időben tartanak.. Semmi nem számít.. Mint Madame Pompadour mondaná apres nous le deluge, utánunk a vízözön...
 
Nagyon rosszul értelmezed a látottakat, pedig világos hogy a migrációs kérdésekben nagyot tévedett Merkel. Három évet késtek a zárt táborokkal ... eddig azzal ámították magukat, hogy milyen jó az illegális migráció, a népességfogyást afrikaiakkal akarták megoldani, ez vot a német kormány véleménye: "a muszlimok gazdagabbá teszik a mi nyíltságunkat és sokszínűségünket. (…) Nézzék a németországi törökök harmadik generációját – különösen a nőket. Ebben hatalmas lehetőség rejlik az újításra.”
...viszont már kezdenek érződni a hatások, most már szabadulnának az afrikaiaktól.

jól értem a németek menekülteket toloncolnak ki és ezeket küldenék Magyarországra?

- Előszöri be kell ismerned, hogy
- Magyarország nem "védte meg Europát" semmitől
- Az összes menekültet átjátszotta Orbán a szomszédainak.
- Ha ezt nem ismered be akkor nem vagy "satisfaktion" képes

Ami a "zárt táborokat" illeti! - miért nem gondolkodsz? Nincs mivel?
-
Hova akarsz több 10 vagy 100.000 embert lakatlan területre hosszú időre bezárni?
Egy teljes idióta vagy. Ez több mind egy átlag magyar város lakóinak a száma.
-
Soroljam fel, hogy
- ennyi ember számára nem elég egy "toi-toi" WC
- ennyi embert nem lehet élelemmel ellátni, zsemledobálással mind a magyar lágerben
- ennyi embernek ennie, innia kell...
- az embertelenségeddel diszkvalifikálod magadat
- ennyi embernek kórház kell, iskola, lakás, üzletek
- ilyet még állatokkal sem lehet megcsinálni
- mit gondolsz milyen állapotok lennének ott
- mi lenne azokból a gyerekekből akik egy ilyen börtönben asszociálódnak?

- Még ma sem egy megoldás, amikor a menekültek száma 1 ezreléke a 2015-nek
- Érted 1/1000 része annak ami 2015-ben itt volt Európában.
- Ezt a kevés embert ellehetne ugyan helyezni a határon de!
- Ahhoz a hivatalnokoknak kell a lakhelyüket elhagyni
- Újabb átmeneti épületeket építeni, ami néhány hónap múlva újra üres

- Ne beszélj már hülyeséget, hogy a "népességfogyást afrikaiakkal akarták megoldani"
- A legtöbb bevándorló kelet európai és Orosz de semmi esetre sem Afrikai

- Ki kapálódzott Bécsbe, hogy vegyék át a menekülteket Magyarországról?
- A magyar miniszterelnök Orbán! A tetejében elhallgatta a migrációban levők számát.

- Mi a mai napig egy gazdagításnak érezzük ha valaki hozzánk jön és velünk együtt akar élni
- A magyar kormány veled együtt rasszista! Ti a bőrük miatt nem akartok más embert.
- Orbán megpróbálja ezt a nézetet szalonképessé tenni és ez undorító. Olyan mind Hitler
- De ez nálad valószínű csak egy bók.

- A Németek nem toloncolnak ki menekülteket idegengyűlölő országba Magyarországra
- Ez csak Orbán testvér-pártjának az AfD-nek a terve
- Azért még nem süllyedtünk az Orbán szintjére

- Ha egy kicsi eszed lenne (muszáj ezt mondanom) akkor felfogtad volna, hogy
- a nyugati országok továbbra is segíteni akarnak a menekülteknek
- nem akarjuk, hogy további ezrek fulladjanak a tengerbe,
- nem akarjuk, hogy a terhek az Európa határain levő országokat nyomják
- a szolidaritás elve nincs feladva

- Magyarországot nem érdekli csak maga
- biztos vagyok benne, hogy Europa erre egy feleletet talál
- a jelenlegi nyomás mögött a szélsőjobboldali nacionalista pártok állnak
- Ne gondold, hogy az EU költségvetésnél ezek a pártok ajnározni fogják Orbánt
 
upload_2018-7-6_17-57-2.png

-
upload_2018-7-6_17-59-15.png

-
Itt össze lehet hasonlítani hány migracioban levö jöt
- 2015 júniusában és most
- 2018 juniusában

Az "alul-megvilágítottaknak", a teljes skála az egyik esetben 1600 a másik esetben 6
Ennek ellenére nem hiszek abban, hogy a kormánypártiak észérvekre is reagálnának
-
Magyarország nem számít akadálynak a nyugat felé menők számára,
- egyszerűen meglehet kerülni
- míg korábban ezen a kerülő úton 400.000 ember jött egy évben ma csak 4000
 
Utoljára módosítva:
- Előszöri be kell ismerned, hogy
- Magyarország nem "védte meg Europát" semmitől
- Az összes menekültet átjátszotta Orbán a szomszédainak.

kezdjük azzal, hogy az illegákis migrációt Merkel bárorította, lufival és plüssmacival vártátok az inváziót a nevéhez kötődik a Willkommenspolitik.
Esetleg azt állítod, hogy mikor a migránsok százezrei ellepték Görögországot nem volt világos az uticéljuk?

Ami a "zárt táborokat" illeti! - miért nem gondolkodsz? Nincs mivel?

a belügyminiszeredet kérdezd, szó szerint ezt mondta:
"Az érkezőket olyan zárt tranzitzónákba viszik, amelyet menedékkérelmük gyors elbírálásáig nem hagyhatnak el."

hogy mit jelent a gyors elbírálás, fogalmam sincs ... nállatok ez 4 -5 évig is eltart és csak ezután jönnek az NGO -k a "jótanácsokkal", hogy mondják magukat depressziósnak vagy homoszexuálisnak a kitoloncolásra ítéltek.

- Még ma sem egy megoldás, amikor a menekültek száma 1 ezreléke a 2015-nek
- Érted 1/1000 része annak ami 2015-ben itt volt Európában.

megoldódtak a problémák, a törökországi, líbiai táborokban nem várakoznak, hogy Európába jussanak? Hány millióan is várják a kedvező alkalmat? Ha a törököknek nem fizet az EU elég védelmi pénzt, vagy nem kapják meg a vízummentességet, bármelyik pillanatban felemelhetik a sorompókat.

- Ha egy kicsi eszed lenne (muszáj ezt mondanom) akkor felfogtad volna, hogy
- a nyugati országok továbbra is segíteni akarnak a menekülteknek

esetleg kapcsold be a tévét, ezek az ócska szólamok már nem aktuálisak.
A magyar miniszterelnök például így fogalmazott, "mi úri gyerekek, zsúrfiúk vagyunk az osztrákokhoz és az olaszokhoz képest"


- a jelenlegi nyomás mögött a szélsőjobboldali nacionalista pártok állnak

az európai választási eredmények mögött a realitás áll, az illegális migrációból fakadó problémák állnak ... ébredezik Európa
 
Utoljára módosítva:
Ha Merkel megbukik, a magyar migránsok szemébe is jegesebb szél kezd fújni...

Tételezzük fel egy extrém esetet, hogy
- Németországban egy nacionalista párt kerül uralomra.
- Biztos vagyok benne, hogy akkor az erősebb kutya elv kerül előtérbe
- Boris Johnson és Orbán barátsága is lehűlt,
- a jobboldali Osztrák pártok a legszívesebben visszaküldenék az átvett menekülteket
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,782
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére