WC-s topic

fuligjimmy2000

Állandó Tag
Állandó Tag
Közös konferenciára utazik vonattal 10 jogász és 10 mérnök. Dacára a mélyen gyökerező, antagonisztikus ellentétnek, beszélgetni kezdenek, és kiderül, hogy mind a tíz jogász megvette a teljesárú menetjegyét, a mérnökök összesen csak egy jegyet vásároltak. Izgulnak hát a jogászok, tenyerüket dörzsölgetve várják, hogy a mérnökök jól lebukjanak. Amikor jön a kalauz a mérnökök berohannak a WC-be.
A kaller odaér és dörömböl:
"A jegyét, legyen szíves!", mire a mérnökök az ajtó alatt kidugják az egy szem jegyet. A kaller bekiált nekik: "Köszönöm, további jó. utat!"
Égnek a jogászok, elhatározzák, hogy majd visszafelé ők is okosak és trükkösek lesznek. Visszaúton úgy tesznek, mint a mérnökök odafelé, viszont a mérnökök most egy jegyet sem vesznek. Ezt a jogászok végképp nem értették, és már előre várták a mérnökök tuti lebukását.
Jön a kalauz a kocsi végében, ezért elindul a rohanás. Jogászok az egyik WC-be, mérnökök a másikba. Nyomorog mindenki, mikor az egyik mérnök odaoson a jogászok WC-jéhez, majd bekopog: "A jegyét, legyen szíves."
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
41z4GoQxnwL._SX307_BO1,204,203,200_.jpg

-
Egy könyv amibe mindig belelehet olvasni. Számos érdekes adat és történet a "locus" körül.
Tréfás, informativ, elgondolkodtato.... egy kedves ajándék mindenki számára. Egészen szép kötés.
-
Nemrég Offoltunk egy topikban, arra terelődőt a szó, hogy illik e könyvet olvasni a budiban?
-
Voltak, akik megbotránkoztak és gusztustalannak találták az ilyen viselkedést holott fogalmuk sem volt milyen körülmények között és mekkora intenzitással történik ilyesmi a realitásban.
-
A könyvespolc gondolata egy mellékhelységben aztán kiverte náluk a biztosítékot, holott a statisztika szerint: fogkefék, púder-pamacsok, sminket eltávolító papír zsebkendők tömege található a legtöbb angol-WC mellett.
-
Ezeknek csak annyit tudok mondani a könyvekre leszálló baktériumok maximum a könyv borítójára csapodnak le, amit nem vesz senki a szájába, amivel nem pamacsolja be senki az arcát, törli le vele a sminket.
-
Vagy gondoljunk bele, hány háztartásban használnak "one way" kéztörlőt, valószínű kevesen a fél négyzetméteres frottírtörülközők viszont ott lognak és szivacskén szívják magukba a permetet ami a WC-lehúzáskor létrejön.
-
Ha ezzel összevetem az A3 méretű könyvecskéket akkor úgy érzem egyeseknél hyper-érzékenységet kell diagnosztizáljak. :(
-
Van egy német mondás: "Manchmal muss man anstößig sein, wenn man etwas anstoßen will.", ami magyarul körülbelül anyit jelent, hogy "Néha megkell botránkoztatnia a világot, ha valamit mozgásba akarunk hozni"
-
Valóban, a topikban arról van szó, hogy olvasni jó, olvasni mindenütt lehet. Jobb egy könyvbe belelapozni a WC-n mind ész nélkül SMS-eket küldeni, a csempét számolni....
-
A realitás, hogy mellékhelységekben nem IKEA Billy-könyvespolcok állnak hanem egy-két rövid deszka, a könyvtarto talán egy virágcserép, vagy váza friss virággal..
-
Amit mozgásba akartam hozni az a WC-kultúra, hogy a Toilette ne legyen egy kamra ahol seprű, porszívó, WC-papír Reservoir, tisztító- és mosószer flakonok... veszi körül az üllőket.
 
Utoljára módosítva:

fuligjimmy2000

Állandó Tag
Állandó Tag
Autóval utaztam Montreálból Quebec Citybe, a 20-as országúton, amikor megálltam egy pihenőnél, hogy használjam a WC-t. Az első fülke használatban volt, betértem a másodikba.
Alig ültem le, amikor a szomszédból egy hang megkérdezi:
- Hogy vagy?
Nem tartozom azok közé, akik beszélgetésbe elegyednek egy férfi WC-ben mindenkivel, de ez alkalommal nem tudtam megállni, kissé zavartan válaszoltam:
- Elég jól!
Mire a szomszédos férfi megkérdezi:
- És, mit csinálsz?
Micsoda kérdés! Arra gondoltam, ez a beszélgetés határozottan kezd bizarr lenni, ezért csak annyit mondtam:
- Mint Ön is, kelet felé utazom!
A szomszéd idegesen megszólal újra:
- Te, ide figyelj! Később visszahívlak, a szomszéd fülkében van egy hülye, aki minden kérdésemre válaszol...
 
Oldal tetejére