Whitney Houston halála - Szerelem csak a dalaiban

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Amikor 1985 februárjában megjelent első lemeze, a huszonegy éves lány szépsége, kisugárzása és hangja mindenkit ámulattal töltött el.

A Guiness Rekordok könyve szerint Houston a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész. Díjai közt szerepel 2 Emmy-díj, 6 Grammy-díj, 38 Billboard Music Awards, 22 American Music Awards. Albumjaiból több mint 170 millió fogyott világszerte.

A világ a lábai előtt hevert, nem volt olyan buli, ahol ne szólt volna az I Wanna Dance With Somebody. Amikor negyedszázaddal később Whitney Houston utolsó koncertkörútjára indult, üdeségének, frissességének nyoma sem volt. Egy megtört, a kábítószer és az alkohol függőségéből átmenetileg kiszabadult asszony lépett színpadra. Már ahol tudott, mert az első tapasztalatok nyomán a turné egyes helyszínein inkább lemondták a show-t. Máshol meg a publikum kíméletlenül kifütyülte vagy faképnél hagyta az énekléssel már csak küszködő egykori szupersztárt.

Az a Whitney Houston, akit szombat délután Beverly Hills-i szállodai szobájában holtan találtak, az egy másik volt. Nem az, aki 170 millió albumot adott el, két Emmy, hat Grammy és számtalan más díjat nyert, hét dalával is vezette a Billboard 100-as toplistáját. A 48 éves korában elhunyt előadóművész halálának pontos oka lapzártakor még nem ismert. Állítólag a fellépések előtt "szokásosan" bevett altatók hatására elaludt a fürdőszobai kádban és úgy fulladt meg.

Hangját és tehetségét családjából hozta. Édesanyja gospelt énekelt, az egyik unokanővére nem kisebb híresség, mint Dionne Warwick. A keresztmamáról, a soul királynőjének hívott Aretha Franklinről nem is beszélve.

Sikerei – a How Will I Know, a Greatest Love of All, I Will Always Love You – idején a lemezipar még a többmilliós eladások korát élte. Whitney világába némi betekintést nyújtott a Több mint testőr című film, ahol – Kevin Costner oldalán – sejtetni engedte: a színpadon lenyűgöző talentum mögött egy bizonytalan, vergődő, önmagával hadilábon álló személyiség húzódik. Magánéletében következetesen rosszul választott. Volt férje, Bobby Brown kihasználta, verte és megszerettette vele a gondokat gyorsan elűző crack kokaint.

Szinte minden megadatott Whitney-nek. Csak a szerelem nem. Viszont csodálatosan tudott róla énekelni.
 

Csatolások

  • imagesWhitney Houston.jpeg
    imagesWhitney Houston.jpeg
    9.8 KB · Olvasás: 5

manyo72

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Melitta,
Személy szerint nagyon köszönöm szép, megemlékező soraidat az általam nagyon szeretett és sokáig nagyra tartott énekesnőről. Tegnap megdöbbenéssel hallottam a hírt. Megdöbbentem, hiszen még nagyon fiatal volt. Csak néhány évvel idősebb nálam... Ugyanakkor ha kicsit belegondoltam, teljesen érthető volt, hogy életének ilyen hamar lesz vége. Már ha életnek lehet nevezni azt, amit az elmúlt évtizedben élt.
Nagyon sajnálom őt, hiszen nem ezt az életet érdemelte volna. Neki sajnos nem adatott több, nekünk viszont megmaradt az a rengeteg csodás dal, amit hallhattunk tőle.
Nyugodj békében Whitney!
 

zinnike

Új tag
Igen, valahogy én is így voltam vele. Megdöbbentem, de a következő pillanatban azt mondtam, szemem se rebben. Inkább azon döbbentem le jobban, hogy a lánya, aki 19 éves ő is kipróbálta már a drogot. Nem is akármit, a kokaint. Nem látta, hogy teszi tönkre a szer az anyját is? :(
 
E

elke

Vendég
Whitney-Houston1.jpg


images


http://youtu.be/MSSGC9frPR8
 
T

TH6777

Vendég
Vasárnap a család, valamint egy szűk baráti kör jelenlétében eltemették Whitney Houstont New Jerseyben.


images


Eltemették vasárnap Whitney Houstont, az énekesnőt 2003-ban elhunyt apja, John Russell Houston mellett helyezték végső nyugalomra New Jerseyben. A temetésen csak a család, valamint barátok szűk köre vett részt. Whitney Houston mindeddig tisztázatlan okok miatt lelte halálát egy Beverly Hills-i hotelszobában.


images


A február 11-én elhunyt világhírű előadót szombaton gospeldalokkal és megható beszédekkel, "életét és munkásságát ünnepelve" búcsúztatták abban a newarki templomban, ahol énekelni kezdett.


images


Beszédet mondott többek között Kevin Costner színész, aki Houston partnere volt a Több mint testőr című filmben.


images


images

Whitney Houston and Kevin Costner in 'The Bodyguard'.​


Énekelt Alicia Keys, R. Kelly és Stevie Wonder.

images


Houston volt férje, Bobbie Brown is megjelent a szombati szertartáson, de nem sokkal később távozott, szemlátomást azért, mert vitába keveredett az ülésrendről.​


images


Az énekesnő sikerét jelzi, hogy albumaiból világszerte mintegy 170 millió kelt el. Díjainak száma meghaladja a négyszázat. Csak a Több, mint testőr című film zenéjét tartalmazó lemezből 42 millió kelt el, ezzel ez a lemez a valaha volt legsikeresebb filmzene. Nyert hat Grammyt, 16 Billboard Music Awards díjat, 23 American Music Awards díjat


images


NYUGODJÉK BÉKÉBEN!

images
 
Oldal tetejére