Yoga és fitness anyagok

Targenor témája a 'Sport' fórumban , 2008 Március 12.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Gratulálok! :)

  A 14 nap teljes edzések sorozatára vonatkozik, ami után kötelező 2 nap pihenőt tartani és utána minden másnap teljes edzést tartani és a köztes napon kicsi edzést.
  Tehát amit írtál az jó, egyik nap teljes, másik nap kicsi. Ezt lehet bármeddig csinálni. Az egymás utáni teljeseket nem!

  Nem kell forszírozni a több mint 30 percet sem....
  Sokan írták, hogy 2-6 hónapig szinte kizárólag csak a BWO-t és Inst 1-et csinálták és mentek le a centik. Sőt a trénerek is vissza-visszatérnek rendszeresen ezekhez az anyagokhoz, hogy a pózok PONTOS végrehajtására újra és újra emlékeztessék magukat.

  A fogyás - centivesztés attól fog működni, hogy tökéletesíted a végrehajtást, nem pedig a mozgással eltöltött időtől. Ezért a kevesebb több a tapp-ban. Tehát ha csak 2 db Twistet csinálsz meg jól, az többet hat mintha 8-at félig jól. Ezért mondják és mondom én is, hogy ne rohanjon senki előre, hanem tökéletesítsen.

  Ma én is megtettem a magam kis felfedezését ezügyben.
  A tappogásom végén csekkoltam magam megint a tükörben, hogy mennyire tudok billenteni. És rájöttem, hogy biza több fokozatban is megy, vagyis erősebben és erősebben és erősebben :) És akkor pontosan megéreztem, hogy milyen sokkal többet tud adni egy igazán eltalált és odafigyelt mozdulat!
  Szóval nem kell rohanni, tökéletesíteni kell!
  Emlékezzetek a HD-os gyerekekre. Ott is azt írták, hogy először csak napi 2 tökéletes HD-t tudtak megcsinálni és ennyi. Aztán többet. De napi 8-nál sosem csináltak többet, mégis hogy megerősödtek és átalakultak.

  Annyi mindenre kell figyelni egy-egy mozdulatnál, hogy mire a felsorolás végére érsz is elfáradsz. Csak próbáljátok ki, hogy mindent megtartsatok egyszerre. Már az is kész izzadás! :)
  Szóval forma, forma, forma! Tökéletesítés! A kevesebb több! :)
   
 2. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Igen, a tapp jó hatással van a cukorbetegségre is, mert a rendszeres mozgás (más mozgások is, nemcsak ez) segít az egyensúlyt helyreállítani a szervezetben.

  cukorbetegségre: kérlek kattints az aláírásomban a zöld linkre és olvass az Új Biológiáról, aztán kérdezz priviben a részletekről.
  már nem egy cukorbetegnek sikerült helyreállítani az egészségét..

  és bizony-bizony inni kell! mindenkinek!
  20 testsúlykilogramonként 1 liter folyadékot. tehát egy 60 kg-s embernek 3 litert naponta.
  és persze nem egyik napról a másikra, hanem szép fokozatosan felépítve a mennyiséget ha korábban csak kevés ment.
  anyukám napi fél liter tejről (úúúú de jó, hogy leszokott róla) sikerült napi 3 literre feltornáznia a folyadékmennyiségét (ebből kettő neki zöldlé) és jól érzi magát, vérnyomása csökkent, energikus, fogyott sokat.
  majd ráveszem őt is a tappogásra :)

  cukoréhségre tappogási tipp:
  (egyrészt ilyenkor az ásványi sók hiányoznak a szervezetből, így azt kéne pótolni első körben)

  T-Tapp Twist lehajlás nélkül
  Billentés, KLT, karok fent összefogva vállmagasságban. Ahogy a twistnél, kilégzésre hátrafordulunk. Belégzésre kicsit vissza (de nem teljesen), majd újra hátrahúz a kar erősen és pulzálás hátrafelé végig kilégzésre. A csípő marad előre nézve, végig erős billentés és KLT.
  Ezt 2x, majd másik oldalra fordulva is 2x.
   
 3. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  az ivásról

  Az ivásra nem olyan nehéz rászokni. Könnyebb mint a rendszeres tornára :D
  Legyen előtted mindig egy pohár víz (vagy legalább egy fél literes üveg) és legyen mindig az orrod előtt.
  Az én taktikám a legalább 3 literre az, hogy még dél előtt legalább egy litert igyak meg, aztán kettő-három óráig még egy litert és 7-ig még egyet. Ez nem megterhelő, hiszen folyamatában kortyolgat az ember. (bár reggel simán lecsúszi fél liter - én azt a 4sóval iszom meg. napi 3x 4só az már másfél liter :) )
  És mindig váltogatok a variációk között. Egyrészt az ízekkel... zöldnedű jobban hígítva, erősebben. Zöldnedű citrommal. Citromos víz. Citromos víz citromkarikákkal (imádom kienni belőle :) ). Citromos víz (ezekben nekem mindig van ph csepp is) rózsavízzel megbolondítva. Víz simán. Víz mentalevelekkel, citromos víz mentalevelekkel. Zöldnedű citrommal, mentával.
  És még sorolhatnám.

  Aztán szoktam az üvegeket is váltogatni. Hol fél literes, hol egy literes, ma épp másfél literesbe készítettem és azt hurcolom magammal a lakásban. Konyhába, szobába.
  Amikor éhes vagyok, először iszom legalább 3 dl-t az aktuális üvegemből (utána úgysem tanácsos fél- egy órán át), csak utána eszem.
  Olyan pikk-pakk elfogy a 3 liter.... nekem mondjuk legalább 4-et kéne, ezt egyenlőre a lustaságom akadályozza, nem a felszívóképességem :)
  De minden nap rajta vagyok, hogy legalább két korttyal többet igyak mint előző nap. Ha korábban kelek, úgy könnyebb, mert hosszabb a nap :)

  Ha viszont sportol az ember, akkor +1 litert hozzá kell számolni az ajánlott fogyasztáshoz!
  Ki is használom a tappogás közbeni ivási szüneteket és ledöntök a torkomon 3-4 decit rögtön.
   
 4. dindin19

  dindin19 Állandó Tag

 5. Éva asszony

  Éva asszony Állandó Tag

  Napüdvözlet

  Javaslom a NAPÜDVÖZLET gyakorlatsort elvégezni.

  A hideg téli napokon test és lélek egyaránt vágyik a kellemes napsütésre. Az alábbi gyakorlatok segítségével tankolhatunk egy kis napenergiát, javul a vérkeringés, kinyújtóztathatjuk izmainkat, erősítjük szerveinket és elsimíthatjuk a lélekben dúló viharokat.

  Egy gyakorlat mindössze 5 lélegzetvételig tart, 12-szeri ismétlés esetén ez összesen 60 belégzést jelent, amely során a test, a szellem és a lélek érezhetően felfrissül, megerősödik. A mozdulatok nyújtják az egész gerincoszlopot, ellazítják a végtagokat, az izmokat és az ízületeket, erősítik a légzést és a keringést. A reggeli fáradtság, álmosság csakhamar megszűnik, a blokádok oldódnak. Az idegrendszer és az energiapályák harmonizálódnak, aminek következtében az egész test vitálisabbá válik. És ami a napüdvözlet legkedvezőbb hatása: hosszú távon végezve kiküszöböli a hangulatingadozásokat.
  Javaslom az alábbi szöveget hangrögzítőre (Pl. a Mobil telefont is lehet erre a célra használni) felvenni.


  1. Előkészület:
  Álljunk egyenesen, arccal a nap felé, ill. keletnek. A lábak összezárva, a térd ne legyen merev, a medence előredől. Tenyerünket a szív magasságában érintsük össze, mintha imádkoznánk, az alkarok vízszintes helyzetben legyenek. A farizmokat és a gát izmait feszítsük meg, az alhasat húzzuk be. Ebben az állásban lélegezzünk ki és be mélyen, míg légzésünk ritmusa észrevehetően lassul.


  2. Első belégzés:
  dőljünk hátra, a karokat emeljük a fej fölé, a tenyerek az ég felé néznek. Nyújtózkodjunk olyan magasra, amennyire csak lehet, a farizmokat feszítsük meg, az alhasat húzzuk be.
  3. Első kilégzés:
  Hajoljunk előre, míg kézzel a lábunk mellett megérintjük a talajt. Közben, anélkül, hogy erőltetnénk a kilégzést, engedjük, hogy a levegő könnyedén távozhasson a tüdőnkből. Előrehajlás közben először hajlítsuk be a térdeket, majd a talaj érintése után amennyire csak lehet, nyújtsuk ki őket.


  4. Második belégzés:
  Támaszkodjunk kezünkkel a lábak mellett a talajra, a jobb lábat nyújtsuk hátra, közben a fejünket amennyire csak lehet, hajtsuk hátra. A hátranyújtott láb térde először érintheti a talajt, de némi gyakorlással törekedjünk rá, hogy lehetőleg tartsuk kinyújtva. A behajlított láb combja a mellkasnak feszül.  5. A 4. sz. testhelyzet felvétele után tartsuk bent a levegőt. Hajoljunk előre, és mindkét kézzel támaszkodjunk meg a talajon a lábak mellett. A bal lábat nyújtsuk hátra, a jobb mellé, kézzel és lábbal erőteljesen támaszkodjunk meg, és a fenekünket nyújtsuk felfelé, amennyire csak lehet. Testünk a talajjal háromszöget alkot. A levegőt még mindig bent tartjuk.

  6. Kilégzés közben kígyószerű mozdulattal a mellkast és a térdeket engedjük le a talajra, majd fekvőtámasz segítségével egész testünket engedjük le a talajra.

  7. Harmadik belégzés:
  A harmadik belégzés közben feszítsük meg a far és a hát izmait. A karokat egyenesítsük ki, ezáltal a felsőtest felegyenesedik, a medence csak alig emelkedik meg, a térd maradjon a talajon. A mellkast annyira egyenesítsük ki és a fejet annyira hajlítsuk hátra, amennyire csak tudjuk. Felsőtestünk teljes súlya a karunkon nyugszik.


  8. Harmadik kilégzés:
  Kilégzés közben felsőtestünket és fejünket engedjük előre, a karunkkal az egész testet toljuk hátra, miközben a medence megemelkedik. Vegyük fel az 5. sz. testhelyzetet.


  9. Negyedik belégzés:
  A következő belégzéskor a jobb lábat húzzuk előre a két kezünk közé. Most a felsőtestünkkel egyenesedjünk fel, mindkét könyököt húzzuk hátra, tehát felvesszük a 4. (ill. 4. a) sz. testhelyzetet.


  10. Negyedik kilégzés:
  Kilégzés közben a jobb lábat előrehúzzuk. A fej és a felsőtest lazán előrelóg, ujjheggyel lazán érintjük a talajt (= 3. testhelyzet).


  11. Ötödik belégzés:
  Belégzés közben a far és a medence izmait megfeszítjük, a térd behajlítva, a felsőtesttel pedig felegyenesedünk, a karokat fej fölé emeljük és a magasba nyújtjuk. A tenyérpárnákat egészen magasra nyújtjuk. Ez lényegében a 2. sz. pozíció.


  12. Kilégzés:
  Kilégzés közben felvesszük az 1. sz. testhelyzetet. Ezzel az első gyakorlatsor lezárult. Pihenjünk néhány másodpercig, majd ismételjük meg a fenti gyakorlatsort 12-szer.
   
  totácska, Pearlanna és fixi57 kedveli ezt.
 6. kepikati

  kepikati Állandó Tag

 7. Larissa45

  Larissa45 Állandó Tag

  Bocs, tényleg nem működik, de ez csak később derül ki (trükkös ez a data). Mindenhol csak ez a halott link van fent. :(
  De hátha ezzel kárpótolhatlak Benneteket.
  Callanetics gyakorlatok

  Itt sok gyakorlat található, képekkel jól illusztrálva.
  A Callanetics egy speciális erõsítõ-nyújtó program.(diétakuckó)


  Az alábbiakban közölt gyakorlatok alapszintû végrehajtása mindenki számára elérhetõ, ezért aztán ajánlható diétázóknak, öregeknek, fiatalabbaknak egyaránt.
  A gyakorlatok minden egyes mozzanata a test egy bizonyos részére irányul. A mozgások kis terjedelmûek, 1-2 cm-es utánmozgásokkal dolgoztatják meg az éppen munkára fogott izomcsoportot. A felületes izmok mellett igen erõteljesen igénybe vannak véve a mély izomcsoportok is. Nem kell kétségbe esni akkor, ha az elsõ alkalmakkor nem úgy sikerül az egyes gyakorlatok végrehajtása, ahogy a gyakorlat-leírásokban szerepel. Minél erõsebbek leszünk, annál tökéletesebben hajtjuk végre a feladatokat. Arra vigyázzunk, hogy semmit ne erõltessünk!
  Eleinte ajánlatos több rövid szünetet közbeiktatni. Ha elvégeztünk egy gyakorlaton belül 20 ismétlést és úgy érezzük, hogy fáj a munkára fogott izomcsoport, hagyjuk abba és lazítsunk, még ha az utasításban az áll is, hogy 100-szor kell ismételni. Ilyenkor esetleg folytassuk a gyakorlást az ellentétes oldalra, hogy az izmok kipihenhessék magukat.
  Célszerû elolvasni a gyakorlatokhoz tartozó utasításokat és nem csak a képekrõl történõ " lemásolással" végezni a feladatokat.
  Az alábbiakban olvasható ún."Egyórás Program" az alap, amely majd a késõbbiekben kiindulási alapot jelenthet a haladó Callanetics programokhoz.  Callanetics-Bemelegítés  1. Álljunk kis terpeszben. Emeljük a karunkat magastartásba, és nyújtozzunk felfelé.
  Hajlítsuk a térdünket. Egyenes törzzsel, emelt fejjel döljünk elõre, és nyújtsuk karunkat elõre. Hajlítsuk a térdünket, és engedjük a karunkat hátsó rézsútos mélytartásba.
  Emeljük a karunkat a testünk mögött magasabbra, és ugyanakkor emeljük a fejünket. Ne homorítsunk!
  Emelkedjünk vissza kiindulóhelyzetbe.
  Ismételjük meg ötször a gyakorlatot.
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  2. Álljunk kis terpeszben. Emeljük a karunkat oldalsó középtartásba, majd vállból forgassuk elõre úgy a karunkat, hogy a tenyér felfelé, a hüvelykujj pedig hátrafelé nézzen.
  Vigyük a karunkat lassan hátrafelé. Állunkat kissé emeljük meg, a vállunkat húzzuk hátra, a farizmainkat feszítsük meg és a medencét toljuk elõre. A könyököt ne hajlítsuk be! Húzogassuk a karunkat elõre-hátra 1-1 centiméternyit.
  [​IMG]
  3. Álljunk lazán kis terpeszállásba. Emeljük a bal karunkat magastartásba, a jobbot pedig helyezzük a jobb combunkra. Bal karunkkal nyújtózzunk minél magasabbra, nyújtott karral. Feszítsük meg a farizmokat és billentsük a medencét felfelé. Nyúljunk át a bal karunkkal jobbra és igyekezzünk minél messzebbre nyújtózni a fejünk fölött, a könyökünk maradjon nyújtva. Vigyázzunk, ne toljuk ki a csípõnket oldalra, a csípõ és a medence az eredeti kiinduló helyzetben marad. Ebben a pozícióban vigyük a kart óvatosan 1 cm-rel messzebb és így mozduljunk oda-vissza még 100-szor.
  Amikor áttérünk az ellentétes oldalra, nyújtsuk a bal karunkat elõre, dõljünk a törzsünkkel is elõre és hagyjuk a jobb kart a jobb lábunkon. Ezután fordítsuk a törzsünket balra és szép lassan egyenesedjünk ki. Helyezzük a bal kezünket a bal combunkra és emeljük fel a jobb karunkat magastartásba. Végezzük el a gyakorlatot az ellenkezõ oldalra és ismételjük a végén a rugózó mozgást 100-szor.

  [​IMG] [​IMG]
  4. Álljunk terpeszállásba. Enyhén hajlított térddel hajoljunk elõre és tenyerünkkel érintsük meg a talajt. Fogjuk meg a belbokánkat belülrõl olyan mélyen, amennyire csak tudjuk. Törzsünk legyen laza, a fejünket lógassuk. Könyökünket fordítsuk kifelé. Mozgassuk a törzsünket óvatosan 1 cm-nyit le és vissza lábunk között. Ismételjük 20-szor.
  Ne egyenesedjünk fel, hanem a jobb kezünket vigyük a jobb lábszárunk mögé. Olyan mélyen nyúljunk hátra, ahogyan csak tudunk. Számoljunk 20-ig. Anélkül, hogy felegyenesednénk, lassan, óvatosan fogjunk át a másik lábra és ismételjük a gyakorlatot az ellenkezõ oldalra is. A gyakorlat végén ismét helyezzük kezünket elöl a talaljra, majd emelkedjünk fel lassan, szinte csigolyáról csigolyára haladva egyenesítve ki a gerincet.
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Nyakgyakorlatok

  Hajlítsuk a fejünket lassan elõre, az állunkkal érintsük meg a mellkasunkat. A vállunk maradjon laza, leengedett. Ezt követõen nyakunkat emeljük felfelé. Gördítsük a fejünket oldalra, közben az állunkat emeljük a menyezet felé. 5-ször ismételjük mindkét oldalra a gyakorlatot.
   
 8. leiahhh

  leiahhh Állandó Tag

 9. dindin19

  dindin19 Állandó Tag

 10. dindin19

  dindin19 Állandó Tag

 11. TH6777

  TH6777 Vendég

  Nem off!...​

  Ez kész! Megszületett Madonna Hard Candy Fitness hálózata


  Madonna ezentúl a világ körüli turnéi során saját fitnesztermeiben gondoskodhat példaértékű kondíciójáról. A Hard Candy Fitness hálózat a díva testedzésről való ideáit valósítja meg, mely sok fitneszrajongót fog odacsábítani.


  Madonna fitnesztermeket fog nyitni a világ több pontján, ennek megvalósításában segítségére van menedzsere, Guy Oseari és a New Evoulation Venture (NEV). A hálózatot Hard Candy Fitness-nek keresztelték. Már a név is árulkodó, hiszen Madonna 2008-as albumának ugyancsak Hard Candy volt a címe. Az első terem nyitását november közepén tervezik, Mexikóvárosban, a Bosques de las Lomas kerületben, mely 30.000 láb területen terül el. A díva november 29-én személyesen is meglátogatja az edzőtermet.​  Madonna életében nagyon fontos a testedzés, hiszen ahhoz, hogy a koncertjein végig energikus tudjon maradni, szüksége van a kiváló kondícióra. Eddigi turnéi során megszámlálhatatlanul sok edzőteremben járt már. Ezeknek az élményeknek hatására elég határozott elképzelése támadt arról, hogy milyen is az ideális fitneszterem, illetve milyenek a hatékony gyakorlatok és táncmozdulatok és innen származik az ötlet, hogy Madonna kiépíti saját fitneszhálózatát. Ennek megvalósításában aktívan közreműködött a menedzsere, valamint Mark Mastrov, aki a 24 Órás Fitness kiötlője. Mastrov non-stop edzésre lehetőséget nyújtó birodalma 420 klubot jelent, mely 16 országban működik. A New Evoulation Venture Mastrov – és mostmár Madonna – parnere.​  A jelenlegi tervek szerint még 10 országban fognak Hard Candy Fitnesst nyitni: Oroszországban, Brazíliában, Argentínában és több helyen Európában és Ázsiában. Mivel Madonna a turnéi során nagyon sok várost ismert és kedvelt meg, ezért a leendő fitnesztermek helyének kiválasztásakor fontos szempont volt az is, hogy melyek állnak közel az énekesnő szívéhez.​  A termek kialakításában maximálisan próbáltak megfelelni Madonna határozott elképzelésének és az áltara is elvárt magas színvonalnak. Az a sztenderd, amit a díva önmagával és fellépéseivel szemben is támaszt, a fitneszhálózatban is meg fog mutatkozni. Madonna aktívan közreműködött a zenék, a térkialakítás, a fények és az egyéb dizájnelemek kiválasztásában is. Mark Mastrov így nyilatkozott: „Madonna kéznyoma mindenhol érezhető lesz.” A Hard Candy Fitness nem titkolt célja, hogy ötvözze a testedzést és a szórakoztatást. A fitness órák kínálata is ehhez igazodik, próbálnak lépést tartani az újdonságokkal. Természetesen lesz lehetőség egyéni és csoportos edzésre is. Tartani fognak Zumba, latin tánc és kickbox órákat is, lesz benne külön kerékpárterem is, ami kiszolgálja a spinning rajongók igényeit is. És lehetőséget nyújtanak az elmélyülésre, itt többek közt capoeira órákat fognak tartani, valamint jógaoktatás is zajlani fog, a mozgásforma legújabb irányvonalait követve.​  A trendeknek megfelelően gyümölcsbár és kávézó is várja majd a Hard Candy látogatóit. Habár Mexikóváros elég távol van ahhoz, hogy a magyar Madonna rajongók átugorjanak egy kis edzésre, de kíváncsian várjuk, hogy Európában pontosan hol is lehet az énekesnő karizmaira szert tenni.

  http://www.youtube.com/watch?v=C7hBh_l7ujo

  http://www.youtube.com/watch?v=nSMgfWsPB2g
   
 12. christels

  christels Állandó Tag

  Czanik Balázs - Best of Capoeira Aerobik

  [​IMG]  Aerob

  http://www.mediafire.com/?wwlzzzin2on


  Fire Capoeira Aerobik
  http://www.mediafire.com/?o0vj2gmnzjn

  Erősítés
  http://www.mediafire.com/?zu0qqug2mih
  http://www.mediafire.com/?g0ogkz3mnwh

  Hasizom
  http://www.mediafire.com/?cyhzcol4l5n

  Nyújtás
  http://www.mediafire.com/?0mt5mgywuyo
   
 13. dindin19

  dindin19 Állandó Tag

  t-tapp

  Kijavítottam az első részt
  Instructional 2 és Beginner
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 14. dindin19

  dindin19 Állandó Tag

  t-tapp: Instructional 2


  az I2 más, ott főként a lábra és karra vannak a gyakorlatok és ha jól emlékszem olyan 40-45 perc.

  a javított kódok (ez csak az I2, Beginner a hétvégén várható)

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 15. dindin19

  dindin19 Állandó Tag

  t-tapp: Sati

  ez is ajánlható kezdőknek, egy kis séta Terezával

  [FONT=&quot]Step Away the Inches=Walk away the inches (SATI)

  [/FONT]
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 16. dindin19

  dindin19 Állandó Tag

  t-tapp: Beginner

  Ha már begyakoroltad az I1 és I2 gyakorlatait, akkor jöhet egyben, kevesebb magyarázattal, a Beginner / Rehab
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 17. joan984

  joan984 Állandó Tag

  dindin19 feltette az egészet újra- Instructional 2:

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
  A másik nekem sem működött :(
   
 18. christels

  christels Állandó Tag

 19. christels

  christels Állandó Tag

  Aviva CD

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2014 Augusztus 31
 20. dindin19

  dindin19 Állandó Tag

  Pilates 13

  Szia Zsuzsi!

  Valahol régebben írtam, de most nekem sem dobja ki a régi hozzászólásomat.


  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2014 Augusztus 31
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás