Hírek Záródik az orosz gázcsap Lengyelország felé

Először csak lapértesülések voltak erről, ám ezeket mindkét fél megerősítette kedd este. Bulgária bajban.​Leállította az orosz Gazprom a gázszállítást Lengyelország felé.miután az erről szóló sajtóértesüléseket mind a lengyel, mind az orosz fél megerősítette.

A hivatalos megerősítés a lengyel állami gázcég, a PGNiG részéről érkezett meg először, a vállalat bejelentette, hogy a Jamal-szerződés szerinti gázt Oroszország szerda reggel 8 órától már nem küldi. A közlemény ugyanakkor hozzáteszi, hogy igyekszik helyreállítani a gázszállítást, amely viszont az orosz fél részéről szerződésszegés miatt áll, így kártérítési igénye lesz Lengyelországnak.

Anna Moskwa lengyel környezetvédelmi miniszter már sajtótájékoztatót is tartott arról, hogy az ország készen áll a leválásra az orosz szénhidrogénről és olajról, a gáztározók töltöttsége pedig 76 százalékon van jelenleg. Piotr Naimski államtitkár, a lengyel kormány energiaügyi megbízottja azt mondta, a leválás decemberben úgyis kényszer lenne már, lejár ugyanis a Jamalszerződés.

Az orosz lépést az válthatta ki, hogy Lengyelország nem hajlandó rubelben fizetni az orosz energiahordozóért, ahogyan ezt Oroszország elvárja, illetve az is hozzájárulhatott, hogy Varsó egy 50 orosz oligarchát és vállalatot tartalmazó listát állított össze, akiket/amelyeket szankció alá von.
Bulgária bajban

Az orosz Gazprom szerdától leállítja a gázszállítást Bulgáriába - közölte kedden a bolgár energiaügyi minisztérium. A tárca szerint erről az orosz gázipari óriásvállalat tájékoztatta a Bulgargaz bolgár állami földgázvállalatot. A minisztérium közölte, hogy az állami energetikai cégekkel közösen lépéseket tettek a helyzet kezelésére és arra, hogy az ország alternatív forrásokból fedezze a kieső gázszállítmányokat.

A szófiai kormány az év végén lejáró földgázvásárlási szerződés rendelkezéseibe ütközőnek és jelentős kockázattal járónak. minősítette az orosz fél által javasolt kétlépcsős fizetési mechanizmust. Bulgária a földgáz több mint 90 százalékát a Gazpromtól vásárolja.

(MTI)

1651027896560.png
 
Az Eu orszagai ki fogjak segiteni egymast ha kell.
még emlékszünk a COVID -ra, hogyan blokkolták a gyógyszerszállítmányokat, maszkokat, ilyesmi hírekre:
"Németország március 8-án nem adott engedélyt 240.000 maszk svájci exportjára, hanem lefoglalta őket. Svájc diplomáciai útra terelte a kérdést."

ürülnek azok a gáztartalékok ...
 
Utoljára módosítva:
Épületgépészeti végzettséggel ismerem az Európába becsatlakozó kőolaj és gázvezeték rendszert.Ilyen nagy mennyiségű igényt nem lehet csak úgy tankhajókon,ilyen olyan "déli áramlat vezeték"-en vagy Törökországból illetve az Északi tengerer alatt lévő félkész vezetékeken át biztosítani.Persze ha az országoknak sok pénzük van akár kiválthatják az orosz vezetékrendszert csak kb 5-10 szeresébe fog kerülni 1 köbméter gáz vagy 1 liter üzemanyag.
 
  • Tetszik
Reagált: YVS
Épületgépészeti végzettséggel ismerem az Európába becsatlakozó kőolaj és gázvezeték rendszert.Ilyen nagy mennyiségű igényt nem lehet csak úgy tankhajókon,ilyen olyan "déli áramlat vezeték"-en vagy Törökországból illetve az Északi tengerer alatt lévő félkész vezetékeken át biztosítani.Persze ha az országoknak sok pénzük van akár kiválthatják az orosz vezetékrendszert csak kb 5-10 szeresébe fog kerülni 1 köbméter gáz vagy 1 liter üzemanyag.
Egyetertek. Az USA reszerol folyamatosak az Europa fele iranyulo regulaciok, mar hosszu evtizedek ota. Neha persze probalkoznak a franciak vagy a nemetek, de meg csekely tortenelmi es gazdasagi ismerettel is tettenerhetok a "buntetesek" esemenyei. Tragikomikusan naivak az olyan hangok - es nagyfoku tajekozatlansagra vallanak a temaban -, melyek szerint Europa orszagai majd kisegitik egymast. Ez az "onsegites" pusztan vagyvezerelt almodozas, mely melloz minden tenyszeruseget. Europaban meg jo ideig marad az USA dominancia gazdasagi teren. Is. Europa nem fuggetlen entitas, hanem egy katonailag es gazdasagilag is megszallt terulet, mely nem kepes erdekervenyesitesre, mi tobb, elnezve a nyugati elitet, lassan az erdekfelismeresre sem kepes. Lasd EP, es az ott tronolo (USA szamara) hasznos idiotakat.
(Meg csak annyit tennek hozza Europa "elitjenek" szellemi/erkolcsi allapotarol, hogy egy friss hir szerint a Sved miniszterelnok asszony - az ellenzek vezetojevel egyetertve(!) - szerint rossz otlet olyan komoly dologrol nepszavazast tartani, mint az orszag esetleges NATO-tagsaga! Mert a nep - persze o finomabban fogalmazott - tul hulye ahhoz, hogy ilyesmiben donthessen. Persze van hatborzongato igazsag abban amit mond, na de kerem szepen......OK, a Svedek mondjuk kivetelesen melyre zuhantak Europaban - es meg igy sincsenek a godor aljan, jonnek rajuk sokkal nehezebb idok -, de ez a "demokracifelfogas" azert egy vicc.)
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok!Keresném a Korall együttes Sötét hajó c. dalát,és az Eddától a Nevesincs lányt.Köszönöm!
vorosmart wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm szépen az új fordítást, jó hétvégém lesz.
V.Márti wrote on sziporka78's profile.
Szia! Hálásan köszönöm a munkáidat és ezt a mostanit is!
Pityesz46 wrote on Sz László's profile.
Köszönöm a gyors segítséged hálás vagyok érte.
Timocka wrote on bencemate's profile.
Szia!
Sikerült megszerezned a Kőmajmok háza című könyvet? Ha igen kérlek küld át nekem!
Előre is köszönöm
Timo

Statisztikák

Témák
37,249
Üzenet
4,573,025
Tagok
601,087
Legújabb tagunk
Jánosi Viki
Oldal tetejére