Hírek Zuckerberg: Egymilliárd ember fog élni egy másik világban, ahol nem létezik lehetetlen

A Meta óriáscég első embere egy interjúban mesélt arról, milyen elképzelései vannak az internet új korszakának is nevezett metaverzumról.


Bár a Facebook- (illetve a Meta-)féle metaverzum még nem indult el teljesen, a mérnökök most is folyamatosan fejlesztik. Ennek eredménye az a digitális ruhabolt is, ami a cég szerint a legkülönbözőbb igényeket is képes lesz kiszolgálni .

Többek közt ez is szóba került abban az interjúban, amit Mark Zuckerberg adott a CNBC-nek. A programozóból lett milliárdost persze nem csak erről kérdezték: a kérdések elsősorban az új digitális világot, a metaverzumot járták körbe, ami a hírek szerint Zuckerberg legfontosabb munkája lett.

A cégvezető az interjúban arról is beszélt, hogy arra számítanak: előbb-utóbb egymilliárd ember kapcsolódhat majd rá erre az új szolgáltatásra, hogy egy második életet éljen. (A metaverzum hivatalosan egy VR-eszközökkel indítható felület lesz, ahol dolgozni és szórakozni is lehet majd. Legalábbis a tervek erről szólnak.)
Zuckerberg úgy véli, hogy ha sikerül egy remek platformot létrehozni, akkor az emberek szívesen költik majd el a pénzüket itt, hogy új emlékeket, javakat szerezzenek – ezek viszont, mivel digitális holmikról van szó, a valóságban nem lehet majd elérni, sem használni.

A Facebook alapítója azt is mondta, hogy a felület új dimenziókat nyithat az online kommunikációban. A metaverzumban ugyanis nemcsak hallani lehet majd a másikat, a beszélők ott lesznek egymáshoz közel, karnyújtásnyira.

1656199758709.png
 
A probléma az,hogy az internet nem képes megoldani az egészségügyi vészhelyzeteket...pl. akut vakbélgyulladás,diabétesz kóma,egyéb trauma esetén "térerő nélkül" senki sem tud segíteni vagy a segítség érkezéséig eltelt idő alatt olyan életfunkciós vissza nem fordítható események történhetnek,amit se digitálisan se emberi (orvosi) beavatkozás nem menthet meg vagy nem tud befolyásolni.Az emberi észjárást,helyzetfelismerést,gondolkodást cselekvést soha semmilyen robot vagy mesterséges intelligencia nem tudja pótolni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

V.Márti wrote on H-111's profile.
Szia!

Szeretnélek megkérni hogy küldd át nekem - Michael Drosnin - A Biblia Kódja - 2 . részét a Visszaszámlálás - t. Előre is nagyon köszönöm! Bármilyen formátumban.
Kedves Kollégák,

Tudna nekem valaki segíteni a 10-11 évesek méréséhez szükséges Meixner-féle olvasás felmérőlap/szöveg megküldésében?
Előre is köszönöm, Ildi
papapig wrote on Kolonel0708's profile.
Jókai Mór - Mire megvénülünk
A ZIP fájl nem létezik
Sziasztok.
Keresztszemes mintákat keresek: Utolsó vacsora és Egyiptomi minták.
Köszönöm a segítséget
nagynezsoka wrote on sziporka78's profile.
Nagyon köszönöm a fordításaidat. A Mások harmadik részét főleg, mivel esély nincs rá magyarul, ahogy az Ilona Andrews könyvekre sem, amik fantasztikusan jó fordítások. Még egyszer nagyon hálás vagyok érte, köszi.

Statisztikák

Témák
37,304
Üzenet
4,583,732
Tagok
601,430
Legújabb tagunk
PZsanett1985
Oldal tetejére