OLIMPIA

Abigel573

Állandó Tag
Állandó Tag
vagy TI nem így gondoljátok?Kikben bíztok még?
Benned bízunk Laci!
Mert ez az ág már nem tart ki sokáig...
th_whacky.gif
 

romesz

Állandó Tag
Állandó Tag
Mármint azért nem mert a magyarok akikben hittünk eddig csalódást okoztak
Eddig egyik sportoloban sem csalodtam, mindegyik hozta a legjobb teljesitmenyet. Buszkek lehetnek hogy egy ilyen sportesemenyre eljutottak es az orszaguk szineiben mutatkozhatnak be.
Nem azert mert lusta dog vagyok, de en soha nem lennek kepes ekkora nyomas alatt ilyen komoly teljesitmenyre.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Ez eddig egyenlő a nullával.7-8 aranyakra tippeltek a TV-ben a ,,médiasztárok,,.Hol vannak az eredmények????

5087542.picture
 

afca

Kitiltott (BANned)
Eddig egyik sportoloban sem csalodtam, mindegyik hozta a legjobb teljesitmenyet. Buszkek lehetnek hogy egy ilyen sportesemenyre eljutottak es az orszaguk szineiben mutatkozhatnak be.
Nem azert mert lusta dog vagyok, de en soha nem lennek kepes ekkora nyomas alatt ilyen komoly teljesitmenyre.

Áruld már el ki hozta eddig a formákát Pekingben???A vizipólósokon kivül,,férfiak,,?????
 

romesz

Állandó Tag
Állandó Tag
Áruld már el ki hozta eddig a formákát Pekingben???A vizipólósokon kivül,,férfiak,,?????
Eddig ezek a sportolok hoztak a legjobb formajukat es ezert minden elizmerest megerdemelnek. Az hogy az emberek nincsenek megelegedve vele azt mutatja hogy nem ertenek hozza. Nem csak az erem erdemel elismerest.

Az unokahugom ott volt Szoulban, de nem nyert ermet, akkor nem erdemel elismerest?
 

-lion-

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

A mai nap jól indult. A vízilabda válogatott 17-6-ra lelépte a görögöket, Gyurta Dani pedig eszméletlen olimpiai rekorddal jutott tovább a 200 méteres mellúszás elődöntőjébe. Hajrá magyarok!
 

afca

Kitiltott (BANned)
Eddig ezek a sportolok hoztak a legjobb formajukat es ezert minden elizmerest megerdemelnek. Az hogy az emberek nincsenek megelegedve vele azt mutatja hogy nem ertenek hozza. Nem csak az erem erdemel elismerest.

Az unokahugom ott volt Szoulban, de nem nyert ermet, akkor nem erdemel elismerest?

Való igaz.De ha csinálok valamit azt 100 százalékosan csinálom.Az eddigi induló olimpikonjaink 90 százaléka lebőgött.Vagyis nem nyújtották a tőlük elvárt teljesitményt.

Éremszerzésben eddig ott tartunk ahol Zimbabwe.Sajnos.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Bűvészkedés az olimpián.
Playback kislány, mű tűzijáték, beépített nézők.

A kínaiak kínosan ügyelnek arra, hogy egyetlen baki se kerüljön a pekingi olimpia forgatókönyvébe, ezért több show-elemet meghamisítottak. Néhányat el is ismertek. Közben működik a cenzúra is. Az interneten lassan jönnek át a tudósítások, mert a kínai hatóságok mindent szemléznek, sőt még az "élő" televíziós közvetítéseket is csak késleltetéssel engedik adásba.

Animációs tűzijáték

Kiderült, hogy a pekingi olimpia megnyitóján látott lábnyomos tűzijáték nem volt igazi, azt számítógépes animációval varázsolták a TV képernyőkre. Igaz, ott, a helyszínen valódi petárdákat is fellőttek, de a szervezők nem voltak biztosak abban, hogy sikerül tökéletesen fellőni mind a 29 lábnyomot - amik a 29. olimpiát szimbolizálták - ezért a biztonsági forgatókönyvet, az animációt választották.

Sárgaingesek

A BBC pedig arról adott hírt, hogy önkéntesek, sárga ingbe bújva töltik fel az üres helyeket a stadionokban. Vannak ugyanis olyan kevésbé népszerű játékok, amikre kevés ember kíváncsi, ezért sok üres hely maradt. A sárgaingesek az összképen hivatottak javítani, hogy egyik stadion se legyen túl foghíjas. Ezt a hírt kínai hivatalos személyek is elismerték.

Playback-elő kislány

Csak tátogott az a kislány, aki a megnyitón énekelt a Madárfészek stadionban. Az igazi hang tulajdonosa ugyanis állítólag nem volt elég helyes ahhoz, hogy Kínát méltóképpen képviselje ezért az a lány, akit a TV-ben láthattunk, playback-ről énekelte az "Óda a hazáért" című dalt. Ezt a gála zenei igazgatója is elismerte.

"A gyermeknek kifejezőnek kellett lennie, jól kellett mutatnia a kamera előtt. Ehhez Lin Miao-ki tökéletes volt. A hangja azonban Jang Pej-jinek volt tökéletes - ebben az egész stáb egyetértett" - mondta az igazgató.

A megnyitó másnapján a kínai médiában több helyen is megjelent a kilencéves Lin Miao-kiról, a feltörekvő sztárról írt hízelgő portré, természetesen fotókkal alátámasztva. A hangról azonban egy szót sem ejtettek, a két évvel fiatalabb Jang Pej-jiről, aki ugyan kissé dundi, fogai össze-vissza állnak, ellenben gyönyörűen énekel.

Ál-élő közvetítés

A megnyitón az "élő" képet is késve láthatták a nézők, tehát csak ál-élő volt a közvetítés. Az ugyanis ami a képernyőn látható volt, a valóságban már 15 másodperce megtörtént.

Akadozó Internet

A kínai cenzúra miatt a külföldi újságírók is nehezebben dolgoznak. Az ellenőrzések miatt lassabb az internet, így a tudósítók cikkei, fotói, videó anyagai lassabban mennek át az interneten, ezért lassabban terjednek a hírek a világban.

RTL Hírek - Kovács Dorián
 

afca

Kitiltott (BANned)
NŐI PÁRBAJTŐR. A magyar párbajtőröző hatalmas küzdőszellemről tanúbizonyságot téve hátrányból fordított a kínai Li Na ellen

Megvan az első magyar bronzérem Mincza-Nébald Ildikó révén!

A görög után a kínai fővárosban is olimpiai elődöntőbe jutott Mincza-Nébald Ildikó: a magyar párbajtőröző hölgy ugyan nagyon keservesen kezdett (csak hatalmas hajrával verte meg névtelen hongkongi ellenfelét), de fokozatosan javuló vívással bekerült a legjobb négy közé. Ott a román Branzával csapott össze, és nagyon szoros asszóban vereséget szenvedett, a bronzéremért viszont győzött a kínai Li Na ellen.

d0005F78166371da0863b.jpg


Szász Emese már a legjobb 16 között búcsúzott a női párbajtőrözők versenyétől, Mincza-Nébald viszont Athén után Pekingben is a legjobb négy közé jutott.

Mincza-Nébald Ildikó előbb egy hongkongi, majd egy kanadai versenyzőt búcsúztatott, a legjobb nyolc között pedig a német Duplitzert is legyőzte.

Ezt követte a Branza elleni idegőrlő elődöntő. Mincza-Nébald szerezte meg a vezetést, de román riválisa gyorsan fordított, majd felváltva születtek a találatok, egyik vívó sem tudott kéttusos előnybe kerülni.

A magyar versenyző roppant fontos helyzetben, 11–11-nél megszerezte a vezetést, ám sajnos ekkor vezetett utoljára.

Branza előbb egyenlített, majd két együttes találatot követően 14–14-nél ő vitte be a döntő tust, ezzel megnyerte a mérkőzést, és bejutott a döntőbe, ahol a német Heidemann-nal küzdhet meg, míg Mincza-Nébald Ildikó a bronzéremért vívott Li Na ellen.

A bronzmeccset a kínai kezdte jobban, gyorsan kéttusos előnyre tett szert, sőt nem sokkal az első harmad vége előtt már 6–3-ra ment.

Az asszó második szakaszát is Li Na kezdte jobban, 7–3-ra, majd 8–3-ra is ő vezetett. Ezt követően viszont a magyar vívó ragadta magához a kezdeményezést. Felzárkózott 8–6-ra, majd egy együttest követően ismét kétszer az ő találata következett, így öttusos hátrányból egyenlített Mincza-Nébald .

Li Na újra megszerezte a vezetést, viszont 11–10-es kínai előny után öt találatot vitt be egymás után Mincza-Nébald, és ezzel 15–10-re megnyerte a bronzmeccset. Szász Emese a 12. helyen végzett.

NŐI PÁRBAJTŐR

<TABLE class=center width="100%" align=center><CAPTION>A 3. HELYÉRT</CAPTION><TBODY><TR class=even><TD>Mincza-Nébald–Li Na 15˜–11</TD></TR></TBODY></TABLE>
<TABLE class=center width="100%" align=center><CAPTION>A DÖNTŐBEN</CAPTION><TBODY><TR class=even><TD>Heidemann–Branza 15–11</TD></TR></TBODY></TABLE>
<TABLE class=center width="100%" align=center><CAPTION>VÉGEREDMÉNY</CAPTION><TBODY><TR class=even><TD>1. Britta Heidemann</TD><TD>Németország </TD></TR><TR class=odd><TD>2. Ana Maria Branza</TD><TD>Románia </TD></TR><TR class=even><TD>3. Mincza-Nébald Ildikó</TD><TD>Magyarország </TD></TR><TR class=odd><TD>4. Li Na</TD><TD>Kína</TD></TR><TR class=even><TD>5. Emma Samuelsson</TD><TD>Svédország</TD></TR><TR class=odd><TD>6.Ljubov Sutova</TD><TD>Oroszország</TD></TR></TBODY></TABLE>

NS
 

afca

Kitiltott (BANned)
Szlovák arany már van, magyar még nincs

Peking
|
Az olimpiai játékok történetében most először van rá példa, hogy Szlovákia megelőzi az éremtáblázaton Magyarországot. A szlovák csapat Michal Martikánnak (vízi szlalom, C1) köszönhetően tegnap egy aranyat is begyűjtött a sportlövő Zuzana Štefečeková ezüstjéhez.
Michal Martikán 12 évvel atlantai diadala után győzött újra (akkor 17 évesen a játékok legfiatalabb egyéni olimpiai bajnoka volt), a közbeeső olimpiákon, Sydneyben és Athénban egyaránt ezüstérmet szerzett.

Magyarország Pekingben egyelőre nem szerzett aranyérmet - ez szokatlan helyzet a szurkolók számára, hiszen a legutóbbi két olimpián Nagy Tímea már a második versenynapon olimpiai bajnok lett. Atlantában viszont szintén viszonylag sokáig kellett várni az első magyar aranyra - akkor Rózsa Norbert az ötödik versenynapon győzött. 1956-ban Melbourneben pedig csak az olimpia nyolcadik napján született meg az első magyar aranyérem, a végén mégis kilenc elsőséggel zárt a magyar küldöttség. Az eddigi legkevesebb magyar aranyat hozó játékokon, Montrealban a hatodik versenynapon lett meg az első magyar olimpiai bajnoki cím, Magyar Zoltán lólengésben diadalmaskodott. (ú)

michal%20_martikan%20-%20sita.jpg
 

ViragElvtars

Állandó Tag
Állandó Tag
Fodor Zoltán most kezd a 84 kg-os kötöttfogású birkózódöntőben. Hajrá Fodor, itt az ideje az első magyar aranynak!!
 

papamaci101

Állandó Tag
Állandó Tag
A pólósok menetelése remélem nem szakad meg, és a többiek is hasanló akarással küzdenek tovább. H A J R Á M A G Y A R O K !!!!
 

Jakedoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Na már van két ezüst.De hol maradnak az aranyak??????Kovácstól érmet vártunk a 27.lett.:(

Az úszóktól is tönn érmet és színesebbet vártak. Nem szeretném meggyanúsítani Phelpset, de azt érzem, hogy dopping hajtja.

Ez akkor lesz számomra még gyanúsabb, ha nemcsak úszásban, hanem sportlövészetben, vívásban, ökölvyívásban, kajak-kenu, egyes és párosban is indul és mindent megnyerui.
Vagy lehet, hogy csak sabanyú a szőlő számomra?
 

afca

Kitiltott (BANned)
20080814fodorzolt19.jpg



Férfi kötöttfogás, 84 kg, olimpiai bajnok:
1. Andrea Minguzzi (Olaszország)
2. FODOR ZOLTÁN (MAGYARORSZÁG)
3. Nazmin Avluka (Törökország) és Ara Abrahamian (Svédország)
 
Oldal tetejére