Kutyafajtak

papa52

Új tag
<table nof="LY" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="550"><tbody><tr align="left" valign="top"><td colspan="6" width="452">A beagle fajtát évszázadok óta tenyésztik az Egyesült Királyságban.A fajta leírása az elsők között történt, az egységes tenyésztési szemlélet az Angol Beagle Club 1890 -ben történt megalakulásától számítható.
</td> <td colspan="3">
</td> </tr> <tr align="left" valign="top"> <td colspan="11" height="14">
</td> </tr> <tr align="left" valign="top"> <td colspan="3">
</td> <td colspan="7" width="453"> Érdekes, hogy a II. Világháború elötti időszakban - amikor nagy divatja volt az angol fajtáknak - nem volt beagle Magyarországon. A Magyar Ebtörzskönyv első beagle bejegyzése egy 1971 -es születésü, inport kan a MET(vegyes fajta) 3904 számú kutyája, Hayday Princ Fülöp, a második egy B törzskönyves kutya Diane (MET 4328), a következő - MET 4376 - beagle volt az első , amelyik részt vett a magyar állomány kialakitásában: Lovely Lara von Schloss Wolfpassing.
</td> <td>
</td> </tr> <tr align="left" valign="top"> <td colspan="11" height="10">
</td> </tr> <tr align="left" valign="top"> <td colspan="2">
</td> <td colspan="4" width="449"> Az első alom - Maverick M. - 1979-ben született B törzskönyvű szülőktől. A magyar beagle állomány kialakulása a következőkben foglalható össze:
</td></tr></tbody></table>
 

papa52

Új tag
A kisérleti beagle állományokból elszármazott “B” törzskönyvezett kutyák, illetve a NEVIKI Nevitox kennelének - a White Eagle Lab (USA) törzséből származó - MEOE által törzskönyvezett állománya Az ausztriai fedezések: Millmar Barrister (Batusfalvi P,R alom), November von Helvesiek (Lukács-Lucky D alom), TrueLines Golden Nugget (Lukács-Lucky E alom), Ernie Envoy von Rechberg (Törökkúti T alom), Ossi vom Mitterfeld (Törökkúti S alom), Erskine Earl of Stonebridge (Liliomhegyi-foltos D alom) Angol import kanok fedezéséből származó almok: Roffit Snowstorm igen nagy mértékben javított a magyar állományon, elsősorban a fej alakulásában Fertrac Diplomat - sajnos nem rendelkezik MEOE által honosított törzskönyvvel. Ő csak az MKSZ Diana Beagle Klub által törzskönyvezett állományban szerepel, Theo of Dialynne aki 1993. márciusában érkezett Magyarországra, Apja 1991-1992.-ben az év legjobb tenyészálata címet érte el Angliában.
 

papa52

Új tag
<table nof="LY" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="550"><tbody><tr align="left" valign="top"><td colspan="6" width="453">Alapvetően két dolog nehezítette ílletve nehezíti meg a beagle tenyésztését Magyarországon:
</td> <td colspan="4">
</td> </tr> <tr align="left" valign="top"> <td colspan="11" height="14">
</td> </tr> <tr align="left" valign="top"> <td colspan="4">
</td> <td colspan="5" width="429"> A beagle tenyésztők egy része (minden valószínűség szerint) sajnos kisérleti célra tenyésztett kutyát, három “tenyésztő” a 80 -as években mintegy 125 beagle-t “termelt” , akiknek sehol sincs nyoma! 126 NEVITOX beagle-t törzskönyveztek egyértelműen a kisérleti állomány kialakítása céljából 1990 -ben megalakult az MKSZ Diana Beagle Klubja, amely megosztotta az egységes beagle törzskönyvezést, mivel a Diana törzskönyvű kutyák csak “B” törzskönyvet kaphatnak a MEOE -ben.
</td> </tr></tbody></table>
 

poptya

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nekem 3 rottweilerem van: apa ( MAX 6 éves), anya ( MAYA 2 éves ) és kics fiúk ( PHILIP 3 hónap ). Kertes házunk összes lakatlan része az Ő játszóterük. Imádom őket és szerintem ez kölcsönös is:)))
 

smoki57

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok ! Nekem is volt egy kedvenc németjuhász kutyusom, de 12 év után elment. Egy jó kutyus igazi jóbarát, nálunk már családtag volt.
 

Bundy1984

Állandó Tag
Állandó Tag
Kutya

Hello!
Nekem egy magyar vizsla golden retriver keverék kutyám van, de nagyon szép! És nagyon szeretnék egy malamutot is!
 
Oldal tetejére